-
Turniej
Ilu z Was byłoby zainteresowanych turniejem?
-
-
Kierowca bombowca
Ja bym zagrał z chęcią
-
-
Wielki Kuń
A w dziale jakiej gry napisałeś tego posta?
Niech żyje Gwardia!
-
-
Szambelan
Ja też bym mógł zagrać.
-
-
W 4 osoby możemy już zrobić jakiś turniej testowy, w formie mini ligi.
Tylko jakie zasady?
-
-
Kierowca bombowca
Proponuję:
Fundusze: 100
Dochód z wiosek: 2
Modyfikacja: podstawka, ewentualnie jak dobrze pójdzie można kiedyś zagrać Erę Magii
Rozgrywki w formie ligi czteroosobowej, gra każdy z każdym dwumecz.
"Gospodarz" wybiera mapę oraz frakcję jako pierwszy. W rewanżu mapę i frakcję pierwszy wybiera przeciwnik. Proponuję, żeby mecz i rewanż nie miały miejsca tego samego dnia, tylko po jakimś czasie.
Co myślicie? Moim zdaniem, pierwszy turniej można zrobić tak, a w następnych może poeksperymentować, np. wybieranie frakcji w drodze eliminacji.
-
-
Moim zdaniem frakcji nie powinno się wybierać, ale losować bez powtórzeń na początku turnieju.
Inaczej za często będą pojawiać się smoki, a dzięki losowaniu będzie sprawiedliwiej i zabawniej.
Mapy sugeruję wybrać na początku turnieju, jedną albo dwie.
Trzeba chyba też ustawić limit tur, np. 20. Po 20 turze runda kończy się remisem.
Punktacja:
- zwycięstwo - 4 pkt,
- remis - 2 pkt,
- porażka - 1 pkt,
- nierozegrany mecz - 0 pkt
Tak, punktacja z MP RII.
-
-
Wielki Kuń
Też jestem za losowymi frakcjami. Oczywiście gramy na tej nowej stabilnej, co ostatnio z Ensisem na niej walczyliśmy? Bo Kalifat z tego co widzę może śmiało walczyć ze smokami.
Niech żyje Gwardia!
-
-
Kierowca bombowca
-
-
Wielki Kuń
To na meczu z McAbrą możemy na starej grać. Chyba że już się pozbyliście jej ze swoich komputerów. Co do limitu tur... Wszystko mi jedno.
Niech żyje Gwardia!
-
Użytkownicy którzy uznali post Lwie Serce za przydatny:
Uprawnienia umieszczania postów