Strona 9 z 11 PierwszyPierwszy ... 7891011 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 105

Wątek: BELLUM CRUCIS 7 SZYBSZA BUDOWA i INNE

Podkomorzy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    56
    Otrzymał 190 podziękowań w 121 postach
    Mówisz i masz. Dodane dla wszystkich oprócz jednostek najemnych i floty.

http://sendfile.pl/pokaz/225859---yt5v.html
    "Ludzie, którzy dla odrobiny bezpieczeństwa rezygnują z podstawowej wolności, nie zasługują ani na bezpieczeństwo, ani na wolność" Benjamin Franklin

2. Następujących 2 użytkowników podziękowało wino za ten post:

Szambelan Awatar Araven
    Tournaments Joined
    2
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    401
    Otrzymał 277 podziękowań w 235 postach
    Dzięki, dodałem oba Twoje EDU w poście nr 1, teraz można wybierać. Ja raczej pogram na tym Twoim z free_upkeep. Oryginalne EDU BC 7.0 jest sensowne i dużo lepsze od tego z 6.3, a Twoje poprawki jeszcze je ulepszają.
    Potem zagram na tym z 17.01.2015 robionym na wzór tego z Megasubmoda i porównam.
    Ostatnio edytowane przez Araven ; 28-01-2015 o 20:19

Podkomorzy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    56
    Najlepsze mimo wszystko jest chyba to KAMA przerobione z megasubmoda, tyle że jest nieskończone i ma pewne niedociągnięcia w porównaniu do tego.
    "Ludzie, którzy dla odrobiny bezpieczeństwa rezygnują z podstawowej wolności, nie zasługują ani na bezpieczeństwo, ani na wolność" Benjamin Franklin

Szambelan Awatar Araven
    Tournaments Joined
    2
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    401
    Jak Wam się gra na nowym EDU z 17.01.2015 tym na bazie Megasubmoda ? Bo np. wywaliło mnie kilk razy na ręcznych szturmach w czasie wczytywania szturmu logs nic nie mówi o powodzie ctd, Gruzją grałem. Atak na Ani i Tabriz nie dało rady ręcznie. Zmieniłem na unit z 26.01.2015 od Wino lekko poprawiony oryginalny i daje radę ręcznie zaatakować Ani.

Jak to wygląda u Was ?

Podkomorzy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    56
    Ja bym proponował przyjąć jednolite nazewnictwo, bo tych EDU się namnożyło i każdy nazywa je inaczej, albo jakieś dodaje daty, ciężko się w tym połapać i czasem trzeba się dopytywać o jakie EDU chodzi. Proponuję tak:
    EDU6.3 - EDU z czystego BC6.3
    EDUKAM - EDU z megasubmoda do BC 6.3
    EDU7 - EDU z czystego BC7
    EDU7KAM - EDU KAMA przerobione na BC7
    EDU7wino - EDU z BC7 lekko zmodyfikowane przeze mnie

no i ewentualnie dopiska, że ma free upkeep.

Chłop
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1
    Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
    Ktore EDU na, ktorym graliscie uwazacie za najlepsze ?

Chłop
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1
    Otrzymał 1 podziękowanie w 1 poście
    Jak mogę zmienić money_script aby usunąć z niego koszty biurokracji z kolejnych podbitych prowincji te 500 bizantów
    Czytałem poradnik do 6.3 i chyba go zrozumiałem
    Bellum 7.0 + spolszeczenie + muzyka
    Gram Polską 45 tura podbite 6 prowincji tzn Gdańsk,Ołomuniec,Szczecin ,Praga,Wilno,Budapeszt, czyli biurokracja zabiera mi 3k bizantów. ok , ale puszczam turę i je zabiera a gdy sie skończy ta tura pojawia się stan skarbca np 5432 i po sekundzie zmienia się na 2432. zabiera mi drugi raz 3K. Nie ma armii na obcym terytorium ani żadnych oblężeń. Dlaczego Może ktoś to wyjaśni?

Grając Syrią miałem podobnie tylko że tak było już 5,5 K

Szambelan Awatar Araven
    Tournaments Joined
    2
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    401
    Rameryk V
    Pewnie, że możesz Nikt Ci nie zabroni. Kopię oryginału zrób. I nowa kampania konieczna by grać bez monet_scriptu. Skrypt działa dobrze, raz odejmuje karę za prowincje potem za doszkalanie, budowę, oblężenia i inne takie. W Poradnikach tłumaczyłem jak to działa do 6.3, w 7.0 jest tak samo. To, że Ktoś nie rozumie jak komp to zlicza, nie oznacza, że komp oszukuje. To działa jak należy.

Wino
    Nazewnictwo ok, takie przyjmę.

Szadołowicz
    Zdania są podzielone, sprawdź najpierw ten z dzisiaj EDU7KAM z postu nr 1.
    Trzeba zagrać na obu, ja jeszcze nie grałem na tyle długo na każdym by je porównać.

W poście nr 1 jest poprawiony EDU7KAM z dziś czyli ten z dużymi zmianami statystyk i kosztów, Wino poprawił brakujący free_upkeep, kilka akcentów i sporo ulepszeń pancerza.

Moderatorzy Lokalni Awatar Piter
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    73
    Otrzymał 179 podziękowań w 145 postach
    Cytat Zamieszczone przez RameryV Zobacz posta
    Jak mogę zmienić money_script aby usunąć z niego koszty biurokracji z kolejnych podbitych prowincji te 500 bizantów
    Czytałem poradnik do 6.3 i chyba go zrozumiałem
    Bellum 7.0 + spolszeczenie + muzyka
    Gram Polską 45 tura podbite 6 prowincji tzn Gdańsk,Ołomuniec,Szczecin ,Praga,Wilno,Budapeszt, czyli biurokracja zabiera mi 3k bizantów. ok , ale puszczam turę i je zabiera a gdy sie skończy ta tura pojawia się stan skarbca np 5432 i po sekundzie zmienia się na 2432. zabiera mi drugi raz 3K. Nie ma armii na obcym terytorium ani żadnych oblężeń. Dlaczego Może ktoś to wyjaśni?

Grając Syrią miałem podobnie tylko że tak było już 5,5 K
    Tak to ma być, skrypt działa poprawnie i po co drążyć, nie pamiętam co tam się działo, że powtarzali te polecenia.

Podkomorzy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    56
    Przejrzałem ten money script i wygląda on tak, że na koniec tury powinien Ci zabierać 3000 jako kara za prowincje. Natomiast nie kumam co się dzieje na początku tury, bo zgodnie z tym skryptem o ile dobrze go rozumiem, to on najpierw dodaje 3000 po czym jest komenda "wait 1" i zabiera 3000. Nie wiem po co ta kombinacja. Czyli zabiera na koniec tury prawidłowo, ale po co jest ta kombinacja na początku tury z dodawaniem a potem zabieraniem to nie wiem. W każdym razie jak widać de facto nic Ci nie ubywa, bo zabiera to co chwilę wcześniej dodaje.

Strona 9 z 11 PierwszyPierwszy ... 7891011 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów