Strona 458 z 636 PierwszyPierwszy ... 358408448456457458459460468508558 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 4 571 do 4 580 z 6354

Wątek: Jeżeli teraz jest źle, to jutro będzie jeszcze gorzej

Podczaszy Awatar Henryk5pio
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    29
    Otrzymał 52 podziękowań w 39 postach
    @Grogmirze, a co według Ciebie znaczy "stworzenie czegoś nowego" w polityce? Historia chyba nam wystarczająco wiele razy pokazała jakie są możliwości w zakresie polityki i systemów rządzenia. Ostatnim eksperymentem, którzy chciał stworzyć "coś nowego" - przynajmniej na papierze - był Komunizm. Wszyscy chyba wiemy jak to ostatecznie wyglądało...
    Ostatnio edytowane przez Henryk5pio ; 13-02-2015 o 00:38
    "Aby pisać historię, trzeba być więcej niż człowiekiem, ponieważ autor trzymający pióro wielkiego sędziego powinien być wolny od wszelkich uprzedzeń, interesów lub próżności." - Napoleon Bonaparte

Stara Gwardia Awatar Grogmir
    Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    36
    Otrzymał 68 podziękowań w 40 postach
    Chodziło mi o oddolne stworzenie nowego ugrupowania politycznego od zera, nie związanego z obecnymi politykami, a nie o nowy ustrój.

Podczaszy Awatar Henryk5pio
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    29
    Otrzymał 52 podziękowań w 39 postach
    Ok, teraz rozumiem, ale zauważ, że na świecie ostatnimi czasy było trochę oddolnych ruchów, np. Occupy Wall Street i nic z tego nie wyszło, bo nie objawił się z tej masy przywódca zdolny ją poprowadzić dalej.

Nie wiem jak teraz wygląda sytuacja np. w Hongkongu, gdzie też jakiś czas temu były duże protesty, bo media o tym teraz nie mówią, ale jeśli i tam nie wykrystalizuje się jakieś przywództwo, to i oni popadną w zapomnienie i się rozmyją...

A w obecnej polityce w naszym kraju nie ma zbyt dużego wyboru - PO, PiS, PSL, SLD, Twój Ruch (który już dogorywa), poza tym KNP bez Korwina, KORWiN z Korwinem i Ruch Narodowy - to chyba wszystkie ruchy polityczne, które w teorii mogą coś ugrać w naszym systemie politycznym, reszta nie wymienionych to plankton bez znaczenia - takie partyjki kanapowe i tyle.

Obecnie nie ma żadnej większej alternatywy, wszystkie partie w parlamencie myślą głównie o swoich interesach.

W poprzednich wyborach głosowałem na PO, we wcześniejszych również. Przyznaję, że nie podoba mi się wszystko co ta partia wyprawia, ale nie widzę dla niej alternatywy - PiS się zaraz uwłaszczy na stołkach jak PO (pamiętam jak odwoływali KRRiT) i będzie pitolić głodne kawałki o Smoleńsku, Patriotyźmie etc. SLD jest wygłodniałe stołków i też się uwłaszczy na państwowym, a potem pójdzie w 100% populizm, aby tylko się utrzymać. PSL to polityczne prostytutki - ich obchodzi tylko rolnictwo i nic więcej. Twój Ruch umiera i nie ma co się nad nim rozwodzić. Wykwity około Korwinowe to jak dla Mnie totalna abstrakcja - chociaż zgadzam się, że prawo należy uproscić (czyli w sumie też to co z kartki czytała pani Ogórek). Ruch Narodowy - litości...

I teraz tak, planowałem w najbliższych wyborach oddać nieważny głos, ale po tym czo pisowcy wyczyniali przy tak dużej liczbie nieważnych głosów, to byłoby to równe z daniem rozwydrzonemu gówniarzowi pudełka petard, a nie życzę sobie, aby ktoś moim wyborem wycierał sobie gębę. Natomiast jak nie poszedłbym na wybory (co nie wchodzi w rachubę - chyba, że ze względów zdrowotnych), wyszłoby na to samo, tylko, że wszyscy w sejmie po poznaniu frekwencji wyborczej, okładaliby się tym po głowach...

I co mi w sumie pozostaje? Chyab tylko zagryźć zęby i oddać głos po raz trzeci na tych samych, chociaż jestem z nich bardzo niezadowolony... Jak Grogmirze wskażesz mi jakąś Realną alternatywę, która ma spore szanse na uzdrowienie tego kraju i nie jest czymś skażona, to mogę oddać na nią głos, niestety jak na razie takiej alternatywy brak
    Ostatnio edytowane przez Henryk5pio ; 13-02-2015 o 00:37
    "Aby pisać historię, trzeba być więcej niż człowiekiem, ponieważ autor trzymający pióro wielkiego sędziego powinien być wolny od wszelkich uprzedzeń, interesów lub próżności." - Napoleon Bonaparte

4. Użytkownicy którzy uznali post Henryk5pio za przydatny:

Szambelan Awatar Gajusz Mariusz
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 067
    Otrzymał 1 057 podziękowań w 710 postach
    Cytat Zamieszczone przez Baal-Melkart Zobacz posta
    A o nich to w ogóle ktoś jeszcze pamięta? Nawet Komorowski w ramach tłumaczenia narodowi słów Schetyny zaliczył ich chyba do grupy "rożne narodowości" w ramach Armii Czerwonej.
    Kogo masz na myśli pisząc "ktoś"? Nie znam wypowiedzi myśliwego, ale to rzecz oczywista że Polacy walczyli w ramach ACz. Po prostu kryterium wcielenia do WP (wbrew pozorom, nie LWP!) czy do ACz była data 17 IX 39. Będący obywatelami IIRP mogli mieć szansę trafienia do Berlinga. Ci co pozostali po 1918 na terenie sąsiada walczyli w ramach "różnych narodowości".

"Będziemy walczyć na plażach, na polach, na ulicach. Będziemy walczyć na wzgórzach. Nigdy się nie poddamy!!!" Winston Churchill
    "Godna śmierć wystarczy za nagrodę."
    "Spartanie nie pytają ilu, tylko gdzie?" Agis II

Stara Gwardia Awatar Grogmir
    Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    36
    Otrzymał 68 podziękowań w 40 postach
    Cytat Zamieszczone przez henryk5pio Zobacz posta
    Ok, teraz rozumiem, ale zauważ, że na świecie ostatnimi czasy było trochę oddolnych ruchów, np. Occupy Wall Street i nic z tego nie wyszło, bo nie objawił się z tej masy przywódca zdolny ją poprowadzić dalej.
    Właśnie hiszpańskie Podemos wywodzi się z protestów w Madrycie i ruchu 15-M, który po nim powstał - czyli da się. Alternatywy nie wskażę, bo póki co ona nie istnieje, nad czym boleję. :p

Szambelan Awatar chochlik20
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Otrzymał 482 podziękowań w 340 postach
    Grogmirze, a propo polskiej lewicy. To od dłuższego czasu można zauważyć, że stacza się ona po równi pochyłej. Wystarczy zobaczyć kogo wystawiono do walki o prezydenturę.
    http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...lin#BoxNewsImg
    W histerię wpadł to chyba Miller, ponieważ to nie ma aż takich ataków na jej osobę. Zresztą polityka to nie miejsce dla słabych, a prof. Ogórek mogłaby w końcu zabrać głos jeżeli czuje się atakowana. Zresztą nadchodzące wybory to jakaś farsa jest pod względem kandydatów - RN wystawił ochroniarza spod dyskoteki, którego jedyną chyba zaletą jest fakt, że jak uściśnie dłoń Putinowi, to ten może się skrzywi, dalej Duda - kandydat bez polotu, który nie wyróżnia się niczym. Od takie ciepłe kluchy bym powiedział. Czyli idealny osoba dla Kaczyńskiego. Później mamy Palikota i Grodzcką - szkoda komentować, później Korwin - osoba, której ideały sprawiają, że wyrzucana jest z partii (po raz drugi!) a który startuje po raz kolejny w wyborach. PSL wystawiło jakiegoś Adama Jarubasa - czyli kolejna młoda osoba ma przyciągnąć wyborców. W sumie i tak poszedłbym zagłosował na Komorowskiego, ale przy tych kandydatach chociaż sam zaliczał wpadki i potknięcia wypada on na kandydata wręcz idealnego.
    Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
    Grafik: O, teraz to jest kawa! To mnie postawi na nogi!
    Tytus: Szkoda, że nie dodałem jeszcze dynamitu.

Księga XVI

Szambelan Awatar adriankowaty
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    375
    Otrzymał 39 podziękowań w 32 postach
    Uroki polskiej polityki, chochlik.
    http://forum.totalwar.org.pl/image.php?type=sigpic&userid=5038&dateline=1420376  708
    "Wolność, Równość, Braterstwo lub Śmierć!"
    Hasło przewodnie rewolucjonistów z 1789.

Comte de Barcelona Awatar Barsa
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    89
    Otrzymał 101 podziękowań w 58 postach
    http://www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kra...wy,510056.html

http://www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kra...ty,510679.html

Czyli źle to się nie skończy.... ciekawe czy tyko komornika ruszą, czy tylko asesora.

Visca el Barca!!!

Szambelan Awatar chochlik20
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Otrzymał 482 podziękowań w 340 postach
    Cytat Zamieszczone przez Barsa Zobacz posta
    Czyli źle to się nie skończy.... ciekawe czy tyko komornika ruszą, czy tylko asesora.
    Powinni ruszyć jednego i drugiego przy okazji też zająć się innymi podobnymi sprawami jakich jest pewnie wiele. Może wówczas ukróci się samowola i bezkresność takich ludzi.
    Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
    Grafik: O, teraz to jest kawa! To mnie postawi na nogi!
    Tytus: Szkoda, że nie dodałem jeszcze dynamitu.

Księga XVI

Strona 458 z 636 PierwszyPierwszy ... 358408448456457458459460468508558 ... OstatniOstatni