Nie, wybacz, komentowanie tego to nawet ponad moje skromne siły. Troszkę wiedzy byś potrzebował, zarówno wolnorynkowej, ekonomicznej, jak i historycznej, bo tak to możemy sobie w nieskończoność przerzucać piłeczkę, a ja ekonomiczny człowiek, uważam, że czas to pieniądz i szkoda mi go marnować na pisanie wykładów na forum i uczenie kogoś, kto nawet nie przejawia predyspozycji do pojęcia o czym piszę. Ja o kozie, Ty o wozie.
Pewnie, że nie ludzi wina, że w społeczeństwie dominuje przeciętność i to ludzie średnio inteligentni mają na tyle małą wiedzę i wyobraźnię, że w demokracji wybierają szkodliwe populistyczne ugrupowania polityczne.
A co do cesarza emigracji Europy:
https://youtube.com/watch?v=vuzz5rqfJ3g
Edit.
Kyrie Elejson - kontrreformacja powodem upadku I RP, no tak, mogłem się tego spodziewać, że prędzej czy później stanie na tym, że to Kościół jest wszystkiemu winien.Brak słów... W tej Agorze to naprawdę sami kabareciarze.
Dobrze, Panowie. Pozwólcie, że sobie pójdę, zająć się pożyteczniejszymi sprawami, a Wam zostawiam ten wątek, który wyłącznie robi za pole do popisów dla lewackich dyletantów. Pax!

Odpowiedz z cytatem