Strona 84 z 127 PierwszyPierwszy ... 3474828384858694 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 831 do 840 z 1267

Wątek: KORWiN i KNP

Asuryan
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Veritimus Zobacz posta
    Oczywiście, pełna zgoda, ale... Nie zmusisz przecież rodziców, bo jak?
    Choćby i finansowo. W końcu z jakiejś powodu rodzice odpowiadają prawnie za swe pociechy.

Łowczy Awatar Veritimus
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    26
    Otrzymał 13 podziękowań w 8 postach
    Cytat Zamieszczone przez chochlik20 Zobacz posta
    Dopiero co podawałeś przykłady z własnego życia, gdzie niekiedy osoby upośledzone w nieznacznym stopniu dawały sobie radę. Teraz to już jest integracja na siłę? Fakt, że społeczeństwo nie umie zaakceptować takich osób ma sprawić, że mamy je usunąć z życiu publicznego? Czytaj - zamykać wszystkich jak leci do specjalnych szkół. Pisałem, że są osoby, które są nie zdolne do takiego samodzielnego życia bo ich stopień upośledzenia na to nie pozwala i takie osoby powinny trafić do specjalnej szkoły, gdzie będą miały lepsze warunki. Ty zaś podajesz argumenty - ,że osoby upośledzone były wyśmiewane, wyalienowane, opóźniały resztę klasy... i tylko dla tego mamy nie tworzyć klas integracyjnych. Zamiast zwalczać problem - czyli prowodyrów, Ty chcesz ten problem pominąć bo tak jest prościej.
    Przeczytaj jeszcze raz co pisałem o poradniach psychologiczno-pedagogicznych i orzeczeniach, bo już nie mam sił się kolejny raz powtarzać, naprawdę.

Edit
    Pierwsze zdanie Twojej wypowiedzi jest fałszywe - ta dziewczyna miała porażenie mózgowe w stopniu upośledzającym jej ciało, nie umysł, nie była upośledzona umysłowo.

Cytat Zamieszczone przez Asuryan Zobacz posta
    Choćby i finansowo. W końcu z jakiejś powodu rodzice odpowiadają prawnie za swe pociechy.
    O nie, jeszcze tego by brakowało. Wyobrażasz sobie tę skalę nadużyć? Już nawet nie mówię o tej chorej dyscyplinie w rodzinach, których nie będzie stać na odszkodowania. Chcesz strachem wychowywać dzieci, Asuryan?
    "Łatwiej jest zginąć z bronią w dłoni w imię wzniosłych idei, niż mądrze się ukorzyć i w cichości pozwolić im przetrwać, by w odpowiednim czasie rozbłysły swym blaskiem." - ja
    "Niech wam ziemia lekką będzie... by psy mogły was łatwiej wykopać." - Marcjalis

Asuryan
    Gość
    Skoro inaczej niektórych najwidoczniej się nie da...

4. Użytkownicy którzy uznali post Asuryan za przydatny:

Łowczy Awatar Veritimus
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    26
    Skoro inaczej niektórych najwidoczniej się nie da...
    Zdajesz sobie sprawę, że dotyczyłoby to jakichś 90-95% rodzin w Polsce?
    "Łatwiej jest zginąć z bronią w dłoni w imię wzniosłych idei, niż mądrze się ukorzyć i w cichości pozwolić im przetrwać, by w odpowiednim czasie rozbłysły swym blaskiem." - ja
    "Niech wam ziemia lekką będzie... by psy mogły was łatwiej wykopać." - Marcjalis

Asuryan
    Gość
    O, to chociaż by w końcu dziura budżetowa zniknęła. Z punktu widzenia państwa - same plusy takiego rozwiązania.

7. Użytkownicy którzy uznali post Asuryan za przydatny:

Łowczy Awatar Veritimus
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    26
    O, to chociaż by w końcu dziura budżetowa zniknęła. Z punktu widzenia państwa - same plusy takiego rozwiązania.
    Udał Ci się suchar, Asuryan.

Cześnik
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 4 podziękowań w 3 postach
    Witam jestem członkiem zwyczajnym KNP pełnie jakieś funkcje, Janusza znam trochę osobiście, poczytałem 5% wypowiedzi widzę ze głównie to negacja JKM albo poglądów KNP.

KNP to partia wolnościowa ale nie jednostki ale społeczeństwa aby sam mógł każdy zdecydować o sobie, przy mocnym prawie i nie zakłócał wolności innej jednostki.

Pyzatym temat powinien zostać zamknięty bo KNP nie będzie juz zaniedługo JKM, Janusz założył partie KORWiN i karierowicze polecą tam. Janusz zachłysnoł się sukcesem w wyborach do UE sam zbieram podpisy kordynowałem i byłem przewodniczącym okręgowej komisji. Karierowicze nie zgromadzą podpisów aby mógł wystartować na Prezydenta

Uwieżcie mi szeregowi członkowie partii maja poglądy i szukają optymalnej drogi dla Polski.

Pozdrawiam

Łowczy Awatar Veritimus
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    26
    Korwin poszedł, ale KNP zostaje, tematu więc nie ma sensu usuwać, bo wytyczoną ścieżką warto kroczyć dalej. KNP to grupa ludzi, co do której mam zaufanie i jeśli nie oni, to ja już nie widzę żadnej nadziei dla tego kraju.

Troublemaker Awatar Nezahualcoyotl
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    373
    Otrzymał 893 podziękowań w 599 postach
    Cytat Zamieszczone przez chochlik20 Zobacz posta
    Po pierwsze - od czego są rodzice? Jeżeli nie umieją wychować swojego dziecka, to ich wina a nie wina szkoły czy towarzystwa w jakim to dziecko się obraca. Po drugie - wystarczy najczęściej aby jedna osoba lub też grupa osób wstawiła się za osobą nad, którą się znęca. Wystarczy tylko trochę odwagi by żarty się skończyły. Gdyby, nikt się nie śmiał sprawca uznałby, że jego zachowanie nie uzyskuje aprobaty społecznej.
    Jaka poprawność polityczna i teoretyka? Alienujmy każdego, kto nie potrafi się dostosować do społeczeństwa. Zacznijmy od takich ludzi a skończmy na inwalidach, bo dla nich musimy budować podjazdy, windy czy rampy. Naród ma się składać z samych ludzi zdrowych, a chora tkanka ma zostać wyeliminowana przez usunięcie w cień. A gdzie humanitaryzm i współczucie?
    Napietnowanie fizyczne oraz psychiczne osoby niepelnosprawnej a w tym konkretnym przykladzie dziecka to akt godny potepienia bez dwoch zdan lecz chce sie skupic na innym przykladzie ktory,mam nadzieje,skutecznie naswietli omawiany problem.
    Otoz nauczyciel ma 45 minut na przekazanie dzwudziestokilku osobowej grupie uczniow materialu.Niestety ale nie moze sobie pozwolic na skoncentrowanie sie tylko i wylacznie na jednym przypadku kosztem reszty klasy i to nie dlatego ze uczen nie jest zbyt bystry lecz,niestety,odstaje intelektualnie od calej reszty.Wowczas dochodzi do sytuacji w ktorej nauczyciel nie przekazal swojej wiedzy uczniom przez co on sam nawet nie moze jej wyegzekwowac w formie sprawdzianu.Cala sprawa skonczy sie rodzicielskimi pretensjami wobec dyrekcji oraz nauczyciela gdyz w imie dobrych intencji programu integracji wszyscy na nim traca.
    Wlasnie w tym celu sa utworzone szkoly specjalne ktorych pracownicy moga a nawet musza poswiecac czas indywidulanie z kazdym uczniem.

Kto bedzie podejmowal decyzje o nakladaniu tychze kar?Komisja rodzicielska dzialajaca w kazdej placowce oswiatowej?Kolejna armia urzednikow na utrzymaniu podatnika?

In quexquichcauh maniz camanahuatl ayc pollihuiz yn iteno yn itauhca in Mexico-Tenochtitlan

Jeśli avek to tylko z Indianką!
    https://www.youtube.com/channel/UCo3...6M-C3c_Wc_57BQ

Był czas kiedy osobnika owego zwano @zajac.

Asuryan
    Gość
    Choćby i pedagodzy szkolni. Nie zastanawiałem się konkretnie kto i jak - gdyż mnie ten problem po prostu nie dotyczy.

Strona 84 z 127 PierwszyPierwszy ... 3474828384858694 ... OstatniOstatni