Przeczytaj jeszcze raz co pisałem o poradniach psychologiczno-pedagogicznych i orzeczeniach, bo już nie mam sił się kolejny raz powtarzać, naprawdę.
Edit
Pierwsze zdanie Twojej wypowiedzi jest fałszywe - ta dziewczyna miała porażenie mózgowe w stopniu upośledzającym jej ciało, nie umysł, nie była upośledzona umysłowo.
O nie, jeszcze tego by brakowało. Wyobrażasz sobie tę skalę nadużyć? Już nawet nie mówię o tej chorej dyscyplinie w rodzinach, których nie będzie stać na odszkodowania. Chcesz strachem wychowywać dzieci, Asuryan?
"Łatwiej jest zginąć z bronią w dłoni w imię wzniosłych idei, niż mądrze się ukorzyć i w cichości pozwolić im przetrwać, by w odpowiednim czasie rozbłysły swym blaskiem." - ja
"Niech wam ziemia lekką będzie... by psy mogły was łatwiej wykopać." - Marcjalis
Skoro inaczej niektórych najwidoczniej się nie da...
"Łatwiej jest zginąć z bronią w dłoni w imię wzniosłych idei, niż mądrze się ukorzyć i w cichości pozwolić im przetrwać, by w odpowiednim czasie rozbłysły swym blaskiem." - ja
"Niech wam ziemia lekką będzie... by psy mogły was łatwiej wykopać." - Marcjalis
O, to chociaż by w końcu dziura budżetowa zniknęła. Z punktu widzenia państwa - same plusy takiego rozwiązania.
Witam jestem członkiem zwyczajnym KNP pełnie jakieś funkcje, Janusza znam trochę osobiście, poczytałem 5% wypowiedzi widzę ze głównie to negacja JKM albo poglądów KNP.
KNP to partia wolnościowa ale nie jednostki ale społeczeństwa aby sam mógł każdy zdecydować o sobie, przy mocnym prawie i nie zakłócał wolności innej jednostki.
Pyzatym temat powinien zostać zamknięty bo KNP nie będzie juz zaniedługo JKM, Janusz założył partie KORWiN i karierowicze polecą tam. Janusz zachłysnoł się sukcesem w wyborach do UE sam zbieram podpisy kordynowałem i byłem przewodniczącym okręgowej komisji. Karierowicze nie zgromadzą podpisów aby mógł wystartować na Prezydenta
Uwieżcie mi szeregowi członkowie partii maja poglądy i szukają optymalnej drogi dla Polski.
Pozdrawiam
Korwin poszedł, ale KNP zostaje, tematu więc nie ma sensu usuwać, bo wytyczoną ścieżką warto kroczyć dalej. KNP to grupa ludzi, co do której mam zaufanie i jeśli nie oni, to ja już nie widzę żadnej nadziei dla tego kraju.
Napietnowanie fizyczne oraz psychiczne osoby niepelnosprawnej a w tym konkretnym przykladzie dziecka to akt godny potepienia bez dwoch zdan lecz chce sie skupic na innym przykladzie ktory,mam nadzieje,skutecznie naswietli omawiany problem.
Otoz nauczyciel ma 45 minut na przekazanie dzwudziestokilku osobowej grupie uczniow materialu.Niestety ale nie moze sobie pozwolic na skoncentrowanie sie tylko i wylacznie na jednym przypadku kosztem reszty klasy i to nie dlatego ze uczen nie jest zbyt bystry lecz,niestety,odstaje intelektualnie od calej reszty.Wowczas dochodzi do sytuacji w ktorej nauczyciel nie przekazal swojej wiedzy uczniom przez co on sam nawet nie moze jej wyegzekwowac w formie sprawdzianu.Cala sprawa skonczy sie rodzicielskimi pretensjami wobec dyrekcji oraz nauczyciela gdyz w imie dobrych intencji programu integracji wszyscy na nim traca.
Wlasnie w tym celu sa utworzone szkoly specjalne ktorych pracownicy moga a nawet musza poswiecac czas indywidulanie z kazdym uczniem.
Kto bedzie podejmowal decyzje o nakladaniu tychze kar?Komisja rodzicielska dzialajaca w kazdej placowce oswiatowej?Kolejna armia urzednikow na utrzymaniu podatnika?
In quexquichcauh maniz camanahuatl ayc pollihuiz yn iteno yn itauhca in Mexico-Tenochtitlan
Jeśli avek to tylko z Indianką!
https://www.youtube.com/channel/UCo3...6M-C3c_Wc_57BQ
Był czas kiedy osobnika owego zwano @zajac.
Choćby i pedagodzy szkolni. Nie zastanawiałem się konkretnie kto i jak - gdyż mnie ten problem po prostu nie dotyczy.