"Łatwiej jest zginąć z bronią w dłoni w imię wzniosłych idei, niż mądrze się ukorzyć i w cichości pozwolić im przetrwać, by w odpowiednim czasie rozbłysły swym blaskiem." - ja
"Niech wam ziemia lekką będzie... by psy mogły was łatwiej wykopać." - Marcjalis
"Łatwiej jest zginąć z bronią w dłoni w imię wzniosłych idei, niż mądrze się ukorzyć i w cichości pozwolić im przetrwać, by w odpowiednim czasie rozbłysły swym blaskiem." - ja
"Niech wam ziemia lekką będzie... by psy mogły was łatwiej wykopać." - Marcjalis
Paliwo, bo podejrzewam, że ze Śląska nie jesteś.![]()
Witam,mam konto od dawna ale tylko czytalem,tym razem chcialbym cos napisac. Nurtuje mnie temat Słowian w grach TW ,sa jakos pomijani (procz MTW2),a teraz w Attila jest idealna sytuacja aby ich dodac. Frakcje sa dzielone na grupy kulturowe, wiec mogliby dodac Słowian w tym np Polan czy jakis tam innych ..nie wiem jakie zyly na ziemiach polskich w tamtych czasach. Niedalo by sie zorganizowac jakiejsc petycji od polskich fanow do CA? zeby wypuscili DLC slowian
W koncu na bank wiedza ze w polsce duzo na nas zarabiaja...
ps. napisalem tutaj,bo niechcialem zasmiecac forum nowym tematem,jak cos prosze o przeniesienie tematu.
Słowianie nie byli pomijani, tylko nie było gry, w której mogli być zawarci (poza MTW, ETW i NTW, gdzie byli ujęci). W czasach Attili żadnych Słowian na terenach Polski nie było, więc zlokalizowanie ich gdzieś na terenach dzisiejszej Ukrainy jest decyzją całkiem poprawną historycznie (a na pewno najbardziej prawdopodobną), wiec nie ma pola do petycji.
Słowianie w Attyli będą na 100% - jeśli nie jako dlc, to jako mod starpos. Skoro w Rome 2 odpowiednim modem można odblokować wszystkie frakcje poza płatnymi, to i w Attyli także będzie można prędzej czy później.