Strona 90 z 127 PierwszyPierwszy ... 40808889909192100 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 891 do 900 z 1267

Wątek: KORWiN i KNP

Szambelan Awatar chochlik20
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Otrzymał 482 podziękowań w 340 postach
    Cytat Zamieszczone przez NexaT Zobacz posta
    "To są złodzieje" - czy coś się tutaj nie zgadza, mówi nieprawdę?
    Wszyscy się śmiali do momentu afery taśmowej, wtedy lewica nagle się zamknęła i nie było: Korwin wariat. Teraz sytuacja powraca do normy, bo i afera jest praktycznie zapomniana.
    Ten argument pojawiający się, gdy prowadzone są rozmowy o Polsce i stanie jej gospodarki, energetyce jest lekarstwem na jej uzdrowienie? Po drugie - w tym temacie pojawiło się stwierdzenie, że Korwin kraść nie będzie, bo ma dużo swojej kasy. Równie dobrze mógłbym powiedzieć, że większość polityków również mam jej sporo a mimo to kradną. A Korwin nie będzie lub ludzie z jego otoczenia nie będą tego robić, bo głośno krzyczą, że reszta to złodzieje.

Twierdzisz, że Korwin to populista. Strasznie śmiesznie to brzmi zestawiając to z programem i postulatami innych partii. Jak te lewicowe i postkomunistyczne odłamki chcą uzdrowić ten kraj? Pożyczając 100 milionów Ukrainie, podwyższając wiek emerytalny czy może zatrudniając nowych urzędników?
    JKM wyraźnie i wielokrotnie powtarzał jak chce rządzić, czyli dać wolną wole obywatelom, znieść niepotrzebne podatki i sprywatyzować nierentowne sektory.
    Korwin to populista i większość ludzi to twierdzi, bym złapał się na jego postulaty potrzebowałbym czegoś więcej niż zapewnienia, że jutro będzie lepiej. Równie dobrze mając warsztat mógłbym powiedzieć, że zbuduję rakietę i polecę na księżyc, bo wiem miej więcej co i jak. Właśnie tak widzę, to co mówi Korwin.

Pisze to hasłami, bo nie mam najmniejszej ochoty się nad tym rozpisywać, co czyniłem tutaj wielokrotnie.
    Piszesz to hasłami, bo Koron nic więcej nie mówi oprócz haseł, którymi szafuje dość mocno. Nie ma planu rozpisanego od A do Z, tylko hasła, że uzdrowi wszystko. Nie jeden tak twierdził i figa z tego wyszła.

Mam zdrowe poglądy nie przesiąknięte komunistycznym systemem. Nie obrażam tutaj ludzi starszej daty tylko stwierdzam fakt - żyli w komunie i nadal w niej żyją, gdyż ten system to największa zaraza jaka kiedykolwiek powstała.
    Zgoda, że system komunistyczny to był zaraza, ale ilu masz tych starszych ludzi w kraju. Korwin jarał się ile to ma polubień na fb, od ilu lat startuje w różnych wyborach jako kandydat różnych partii? Gdyby, ludzi chcieliby go wybrać już dawno by to uczynili, a tak widać, że jego poglądy nie odpowiadają większości.

Przepraszam z Ogórkiem. Pisałem to patrząc przez pryzmat sondaży. Zresztą... i tak zapewne będzie miała trzeci wynik w kraju.
    Jedyne dzięki czemu może wygrać to ładna twarz, bo póki co to nawet rada SLD nie zatwierdziła jej kandydatury
    Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
    Grafik: O, teraz to jest kawa! To mnie postawi na nogi!
    Tytus: Szkoda, że nie dodałem jeszcze dynamitu.

Księga XVI

2. Użytkownicy którzy uznali post chochlik20 za przydatny:

Stolnik Awatar Piner
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    316
    Otrzymał 124 podziękowań w 97 postach
    Obejrzyj sobie NexaT dyskusje Korwina i Szumlewicza to dosyć dobry przykład na początek:https://www.youtube.com/watch?v=FIJIUiaEG60.
    To wierzchołek góry lodowej,przykładowo mój znajomy który jest entuzjastą Wehrmachtu wkurzył się jak usłyszał wypowiedź Korwina że Hitler wywołał wojnę bo III Rzesza była na granicy bankructwa .
    Nie Talleyrand,napatrz się pan,nasłuchaj i nawąchaj aż do mdłości.Żeby pertraktować o pokoju,trzeba znać jego cenę.- Napoleon ( film z 2002 roku)

- Czy to wystarczy?
    - Nie. Ale widok jest wspaniały
    .- (Napoleon 2002) Napoleon obserwujący początek wielkiej szarzy pod Eylau.

Szambelan Awatar adriankowaty
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    375
    Otrzymał 39 podziękowań w 32 postach
    Ruchy socjalistyczne wywodzą się od intelektualistów angielskich, a powstały w opozycji na program Marksa. Uznały go bowiem za nazbyt radykalny. Zresztą, można nawet uznać, że wywodzą się od Johna Stuarta Milla. Komunizm w stylu znanym nam z XXw. powstał z niedokładnego i zniekształconego tłumaczenia dzieł Marksa, dokonanego przez Lenina na potrzeby rosyjskiego społeczeństwa, gdzie uprzemysłowienie było na niższym poziomie rozwoju, a poziom analfabetyzmu sięgał 90%.
    Co do Francji - tak się składa, że to właśnie państwo Franków Karola Wielkiego stworzyło podwaliny zachodniej cywilizacji w równym stopniu, co Grecy. Czyż nie słyszałeś o renesansie karolińskim? Później, już po rozdziale Cesarstwa (843) Francja nadal stanowiła ważny czynnik na Zachodzie. Rozumiem, że dla Ciebie ważnym czynnikiem jest fakt, że Francuzi (jak i Anglicy) traktowali swą religię instrumentalnie i w końcu odeń odeszli?
    Co do Niesiołowskiego - tu się akurat zgodzę, jak na polityka stanowczo przesadza.
    http://forum.totalwar.org.pl/image.php?type=sigpic&userid=5038&dateline=1420376  708
    "Wolność, Równość, Braterstwo lub Śmierć!"
    Hasło przewodnie rewolucjonistów z 1789.

Łowczy Awatar Veritimus
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    26
    Otrzymał 13 podziękowań w 8 postach
    Cytat Zamieszczone przez Piner Zobacz posta
    Obejrzyj sobie NexaT dyskusje Korwina i Szumlewicza to dosyć dobry przykład na początek:https://www.youtube.com/watch?v=FIJIUiaEG60.
    To wierzchołek góry lodowej,przykładowo mój znajomy który jest entuzjastą Wehrmachtu wkurzył się jak usłyszał wypowiedź Korwina że Hitler wywołał wojnę bo III Rzesza była na granicy bankructwa .
    A nie? Myślisz, że skąd ten pośpiech w rozmowach z Beckiem, a gdy ten odmówił, to z Mołotowem i podpisanie paktu? Kaprys Hitlera? Błagam...

@adriankowaty
    Ja o kozie, Ty o wozie. Rzucasz argumentami zupełnie z sobą nie powiązanymi. Cywilizacja łacińska nie jest źródłem socjalizmu, a twierdzenie, że jest, bo ich protagonistami byli Francuzi, Niemcy czy Anglicy zalatuje kuriozum. Pragnę zauważyć, że ruchy socjalistyczne były w KONTRZE do współczesnego porządku społecznego, obyczajowo-kulturowego, etc.
    "Łatwiej jest zginąć z bronią w dłoni w imię wzniosłych idei, niż mądrze się ukorzyć i w cichości pozwolić im przetrwać, by w odpowiednim czasie rozbłysły swym blaskiem." - ja
    "Niech wam ziemia lekką będzie... by psy mogły was łatwiej wykopać." - Marcjalis

Cześnik Awatar NexaT
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    7
    Otrzymał 9 podziękowań w 8 postach
    Ten argument pojawiający się, gdy prowadzone są rozmowy o Polsce i stanie jej gospodarki, energetyce jest lekarstwem na jej uzdrowienie? Po drugie - w tym temacie pojawiło się stwierdzenie, że Korwin kraść nie będzie, bo ma dużo swojej kasy. Równie dobrze mógłbym powiedzieć, że większość polityków również mam jej sporo a mimo to kradną. A Korwin nie będzie lub ludzie z jego otoczenia nie będą tego robić, bo głośno krzyczą, że reszta to złodzieje.
    Obecni politycy są bogaci bo zaczęli kraść. Który polityk przed wejściem do sejmu miał taki majątek jak JKM? Gdyby dla pana prezesa zależało na pieniądzach, to zacząłby głosić totalnie lewicowe poglądy jak np. Palikot i wszedłby bez problemu. Przypominam, że ten człowiek wygłasza takie same poglądy od kilkudziesięciu lat, więc jest o wiele wiarygodniejszy od obecnych polityków.

Nie wiem dlaczego odwracasz kota ogonem. Przyczepiłeś się do tego, że JKM nazywa obecnych rządzących złodziejami. Ewidentnie nimi są i nie widzę powodu do dalszej dyskusji na tej płaszczyźnie.
    No chyba, że afera taśmowa jest nie przekonująca dla ciebie.

Korwin to populista i większość ludzi to twierdzi, bym złapał się na jego postulaty potrzebowałbym czegoś więcej niż zapewnienia, że jutro będzie lepiej. Równie dobrze mając warsztat mógłbym powiedzieć, że zbuduję rakietę i polecę na księżyc, bo wiem miej więcej co i jak. Właśnie tak widzę, to co mówi Korwin.
    Każdy polityk musi być trochę populistą, bo nie da się swojego programu przedstawić tak dosadnie, żeby inni to zrozumieli i oddali głos. KNP starało się (teraz KORWiN) mówić krótko i zwięźle, żeby zwłaszcza ludzie starszej daty bez problemu to zrozumieli.

Korwin wiele razy powtarzał, że podatek dochodowy jest niepotrzebny i kara ludzi za ich prace (a przecież u nas tak jest), a on chciałby go znieść. Mówił o zbankrutowanym NFZ'ie, ZUS'ie i że nie opłaca się tego utrzymywać. Chce dać wolną wole obywatelom, jeśli chcesz się ubezpieczać - robisz to. Nie chcesz - nie robisz. Wielokrotnie powtarzał, że przy obecnym systemie oprócz lekarzy opłacamy urzędników i ministrów, przez co koszty ubezpieczeń są drogie. (coś się nie zgadza?) Sam wklejałem artykuł, który mówił o tym, że prywaciarze leczą taniej. (mogę dać, jeśli chcesz) Wklejałem kiedyś artykuł o jakiejś gminie, która dokonała prywatyzacji któregoś sektora i po kilku latach notują wyższy przychód. (nie chciałem o tym wspominać wcześniej, bo zgubiłem link do tego, więc potraktuj to jako ciekawostkę)

Podczas swojej kadencji w sejmie uratował lumpexy i od niego wyszła ustawa lustracyjna + kilka mniejszych projektów.

Znasz innego polityka, który potrafi łamać to wszechobecne tabu i mówić o rzeczach, o których nie mówią w telewizji? Bądźmy teraz obiektywni - JKM ma mądre wpisy i potrafi trzeźwo spojrzeć na sytuacje. Nie przyznasz racji?

Ja jeszcze raz proszę Ciebie i pana adriankowatego o podanie mi recepty na sukces ze strony PO, PiS, SLD i PSL - nie zauważyłem, żeby ktokolwiek napisał o tym, że są populistyczni. Jak mniemam - nie są, więc proszę pokazać mi te ich konkretne plany ws. Polski.

Tusk wybił się na ośmieszaniu PiSu. Nikt nie pamięta jak mówił o zmniejszeniu biurokracji, mniejszych podatkach, wyśmiewał fotoradary i inwigilowanie w sprawy obywateli? Przecież ten człowiek zrobił wszystko przeciwnie wobec swoich postulatów - zwiększył podatki, zwiększył biurokracje i nastawiał jeszcze więcej radarów. On nie był wtedy populistyczny?

Zgoda, że system komunistyczny to był zaraza, ale ilu masz tych starszych ludzi w kraju. Korwin jarał się ile to ma polubień na fb, od ilu lat startuje w różnych wyborach jako kandydat różnych partii? Gdyby, ludzi chcieliby go wybrać już dawno by to uczynili, a tak widać, że jego poglądy nie odpowiadają większości.
    Mamy coraz bardziej zestarzałe społeczeństwo, więc ludzi starych jest stosunkowo dużo. Ilość polubień na fejsie nie przekłada się na wynik wyborów, ponieważ są to lajki w większości od ludzi młodych, którzy nie mają praw wyborczych.
    Małe wyniki w sondażach i wyborach nie oznaczają, że ludzie nie zgadzają się z jego planem, tylko po prostu wierzą telewizji, która przecież lubi wszelkie afery związane z tą osobą. Sondaże także wpływają na wybór ludzi, a przecież w każdym obecnym PO i PiS są na czele, a Komorowski wygrywa w pierwszej turze. Śmiecham gromko.

Dowód:
    https://www.youtube.com/watch?v=M6bggSWUgTk

Szumlewicz i dyskusja to dwa słowa, które się wykluczają. Co ty tutaj chciałeś udowodnić? Gość jest pośmiewiskiem całej Polski i nawet lewacy go nie popierają. Przecież on głosi wprowadzenie podatku dla najbogatszych, który wynosiłby 90%? Nie chce mi się nawet tego sprawdzać, ale jeśli będziesz na nim opierał swoją wiedzę to w zimę będziesz w klapkach chodził.

Pamiętam jedną rozmowę o wolnym dostępnie do broni, gdzie człowiek z KNP zapraszał go na strzelnicę, a ten odpowiedział, że on nie lubi zabijać. <lol>

Twój kolega entuzjasta jest niedouczony z historii. Powiedz mi proszę, dlaczego Hitler wywołał wojnę, skoro nie z powodu widma bankructwa?

adriankowaty
    Jeszcze raz nalegam na przytoczenie mi linku do wypowiedzi Korwina, który oskarża sklep podczas afery z jego córką, i dodatkowo plan PO na uzdrowienie Polski.

PS. Nikt jeszcze nie zajrzał do tematu, więc ws. Szumlewicza:
    https://www.youtube.com/watch?v=0ZB_oQRS8k8

Przecież ten gość to kretyn. Żeby istniał wolny rynek muszą być surowe regulacje, wprowadzić ustawę zakazującą ubóstwo. <lol>

Nie rozmawiamy tu o Hitlerze. Posty na ten temat będą karane. Chcecie dyskutować o historii idźcie do odpowiedniego działu. Pampa
    Ostatnio edytowane przez Pampa ; 07-02-2015 o 16:27
    Wytrzymujcie Polaków natarcia w jak najgęstszym szyku, albowiem luźni niezwłocznie ich natarcia nie wytrzymacie. Niechaj zaś żaden z was w ucieczce ratunku nie szuka, albowiem nic nie jest w stanie ujść przed nadzwyczajną koni polskich rączością i wytrzymałością.

W bitwie pod Chocimiem szarża 700 husarzy spędziła z pola 10.000-15.000 Turków, na widok czego młody osmański dowódca popłakał się z żalu i bezsilności.

Stolnik Awatar Piner
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    316
    Otrzymał 124 podziękowań w 97 postach
    Niedouczony to jesteś ty skoro wierzysz w te brednie to raz, dwa: specjalnie podałem nagranie z Szumlewiczem gdyż tak się wykrywa typowych korwinistów. Nie zwracałeś uwagi na dyskusję tylko od razu po człowieku wiedziałeś że nie ma racji? zwróciłeś uwagę na jego tekst kiedy była mowa o studentce? Inna kwestia, Korwin nadzieją Polski to dlaczego nic nie osiągnął? Nawet teraz podczas strajków górników to zza kamer wyraża swe opinie i pluje populizmem na kilometr. Uważasz za mądrego człowieka kogoś kto na swego bliskiego współpracownika bierze durnia który próbował się kreować na męczennika? Myślisz że jak Korwin dojdzie do władzy to będzie miód, cud, malina? A co do NFZ czy ZUS tu należy nie znosić ot tak tych instytucji tylko wdrażać powoli acz KONSEKWENTNIE reformy, bo inaczej dojdzie do chaosu którego twój idol nie zatrzyma a raczej nie zatrzymałby gdyż wątpię aby zdobył władzę.
    Nie Talleyrand,napatrz się pan,nasłuchaj i nawąchaj aż do mdłości.Żeby pertraktować o pokoju,trzeba znać jego cenę.- Napoleon ( film z 2002 roku)

- Czy to wystarczy?
    - Nie. Ale widok jest wspaniały
    .- (Napoleon 2002) Napoleon obserwujący początek wielkiej szarzy pod Eylau.

8. Użytkownicy którzy uznali post Piner za przydatny:

Podczaszy Awatar Henryk5pio
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    29
    Otrzymał 52 podziękowań w 39 postach
    Obecni politycy są bogaci bo zaczęli kraść.
    @NexaT, wiesz, że to podpada pod zniesławienie? Złapałeś któregoś polityka lub rządącego na kradzieży? Jeśli nie, to przystopuj.
    Korwin wiele razy powtarzał, że podatek dochodowy jest niepotrzebny i kara ludzi za ich prace (a przecież u nas tak jest), a on chciałby go znieść. Mówił o zbankrutowanym NFZ'ie, ZUS'ie i że nie opłaca się tego utrzymywać. Chce dać wolną wole obywatelom, jeśli chcesz się ubezpieczać - robisz to. Nie chcesz - nie robisz.
    To mogę poprzeć, bo uważam, podobnie, każdy chyba wolałby mieć wiecej tu i teraz, niestety większość nie myśli o przyszłości dalekosiężnie i skończyłoby się to ubóstwem starszych ludzi. Natomiast pan Korwin-Mikke nie cieszy się moim poważaniem, a na "partie kanapowe" głosu marnować - przynajmniej na razie - nie zamierzam.
    Znasz innego polityka, który potrafi łamać to wszechobecne tabu i mówić o rzeczach, o których nie mówią w telewizji?
    Społeczeństwo jednak niezbyt lubi łamania tabu i norm, co jest jednym z powodów kiepskiej popularności (poza młodzieżą) Pana Korwina.
    JKM ma mądre wpisy i potrafi trzeźwo spojrzeć na sytuacje.
    Czytałem kiedyś wywiad, w którym ktoś opisywał, ze miał wejść na wizję wraz z Korwinem, jak przed tym rozmawiało się mu się z nim bardzo miło i ciekawie, tak po wejściu na wizję nie poznawał swego interlokutora... To o czymś świadczy...

Dlatego też ja ze swojej strony mówię Panu Januszowi Korwin-Mikke stanowcze NIE.
    Ostatnio edytowane przez Henryk5pio ; 13-02-2015 o 00:32
    "Aby pisać historię, trzeba być więcej niż człowiekiem, ponieważ autor trzymający pióro wielkiego sędziego powinien być wolny od wszelkich uprzedzeń, interesów lub próżności." - Napoleon Bonaparte

10. Następujących 2 użytkowników podziękowało Henryk5pio za ten post:

Łowczy Awatar Veritimus
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    26
    Otrzymał 13 podziękowań w 8 postach
    Cytat Zamieszczone przez henryk5pio Zobacz posta
    @NexaT, wiesz, że to podpada pod zniesławienie? Złapałeś któregoś polityka lub rządącego na kradzieży? Jeśli nie, to przystopuj.
    Sikorski kilometrówki, Nowak zegarki, kilku posłów orliki, etc.

Cytat Zamieszczone przez henryk5pio Zobacz posta
    Czytałem kiedyś wywiad, w którym ktoś opisywał, ze miał wejść na wizję wraz z Korwinem, jak przed tym rozmawiało się mu się z nim bardzo miło i ciekawie, tak po wejściu na wizję nie poznawał swego interlokutora... To o czymś świadczy...
    Ktoś gdzieś kiedyś...
    "Łatwiej jest zginąć z bronią w dłoni w imię wzniosłych idei, niż mądrze się ukorzyć i w cichości pozwolić im przetrwać, by w odpowiednim czasie rozbłysły swym blaskiem." - ja
    "Niech wam ziemia lekką będzie... by psy mogły was łatwiej wykopać." - Marcjalis

Cześnik Awatar NexaT
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    7
    Otrzymał 9 podziękowań w 8 postach
    Niedouczony to jesteś ty skoro wierzysz w te brednie to raz, dwa: specjalnie podałem nagranie z Szumlewiczem gdyż tak się wykrywa typowych korwinistów. Nie zwracałeś uwagi na dyskusję tylko od razu po człowieku wiedziałeś że nie ma racji? zwróciłeś uwagę na jego tekst kiedy była mowa o studentce?
    Oglądam każdy program z JKM i oglądałem to w dniu wstawienia filmiku, ale specjalnie dla ciebie obejrzałem to jeszcze raz. Straciłem 20 minut życia. Chodzi ci o moment w którym Gozdyra wspomniała o tym, że ten system pochodzi od studentki? Co w związku z tym?

Szumlewicza nie trzeba oglądać, żeby stwierdzić, że nie ma racji. Ten program idealnie go charakteryzuje. Krzykacz, który zapraszany jest do telewizji bo robi dużo szumu. W tym programie ładnie pojechał, aż mu pogratuluje. Nikt tak prezesa nie potrafi wyprowadzić z równowagi.

Zdejmij klapki z oczów. Pisałem dwukrotnie dzisiaj o aferze taśmowej...
    Wytrzymujcie Polaków natarcia w jak najgęstszym szyku, albowiem luźni niezwłocznie ich natarcia nie wytrzymacie. Niechaj zaś żaden z was w ucieczce ratunku nie szuka, albowiem nic nie jest w stanie ujść przed nadzwyczajną koni polskich rączością i wytrzymałością.

W bitwie pod Chocimiem szarża 700 husarzy spędziła z pola 10.000-15.000 Turków, na widok czego młody osmański dowódca popłakał się z żalu i bezsilności.

Podczaszy Awatar Henryk5pio
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    29
    Otrzymał 52 podziękowań w 39 postach
    @NexaT Ale pisałeś też ogólnie o politykach, czyli wrzuciłeś do jednego wora wszystkich 460 posłów i 100 senatorów oraz Prezydenta RP. To chyba jednak jest zniesławianie... Wiadomo, że na świecie zawsze znajdzie się mendy, które wykorzystają swoją pozycję, bo ludzie są tylko ludźmi, ale wiesz... Nie wszyscy są tacy, ba, większość jest inna, ale słyszymy o tej mniejszości, bo to jest medialne etc.
    Ostatnio edytowane przez Henryk5pio ; 13-02-2015 o 00:30
    "Aby pisać historię, trzeba być więcej niż człowiekiem, ponieważ autor trzymający pióro wielkiego sędziego powinien być wolny od wszelkich uprzedzeń, interesów lub próżności." - Napoleon Bonaparte

Strona 90 z 127 PierwszyPierwszy ... 40808889909192100 ... OstatniOstatni