Zobacz wyniki ankiety: Kogo popierasz w wyścigu po fotel prezydencki?

Głosujących
67. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Grzegorz Braun

1 1.49%
  • Waldemar Deska

0 0%
  • Andrzej Duda

14 20.90%
  • Anna Grodzka

0 0%
  • Adam Jarubas

0 0%
  • Bronisław Komorowski

18 26.87%
  • Janusz Korwin-Mikke

18 26.87%
  • Marian Kowalski

5 7.46%
  • Paweł Kukiz

6 8.96%
  • Magdalena Ogórek

4 5.97%
  • Janusz Palikot

0 0%
  • Jacek Wilk

1 1.49%
Strona 2 z 55 PierwszyPierwszy 12341252 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 542

Wątek: Wybory Prezydenckie 2015

Podkomorzy Awatar Bronti
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    257
    Otrzymał 118 podziękowań w 79 postach
    Oddam głos na JKM. Dla mnie to jedyna nadzieja na normalność

2. Użytkownicy którzy uznali post Bronti za przydatny:

Szambelan Awatar chochlik20
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Otrzymał 482 podziękowań w 340 postach
    Cytat Zamieszczone przez Veritimus Zobacz posta
    Znasz go? Słuchałeś jego wystąpień, debat z jego udziałem? Czy może oceniasz po wyglądzie - co poważne nie jest?
    Jak dla mnie jest to - zaraz po Bosaku - najbardziej merytorycznie przygotowany działacz RN.
    A co jest poważne Wystawianie jako kandydata ochroniarza z dyskoteki? Osoby, która nie ma przygotowania politycznego do pełnienia takiej funkcji? Jak rozumiem jego największym atutem jest, co Proszę Cię. Podaj mi jeden merytoryczny argument przemawiający za tym, że mam na niego zagłosować.

http://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-on...-polakow/89gqc
    Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
    Grafik: O, teraz to jest kawa! To mnie postawi na nogi!
    Tytus: Szkoda, że nie dodałem jeszcze dynamitu.

Księga XVI

Holy Father Awatar Volomir
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    173
    Otrzymał 265 podziękowań w 166 postach
    Bronti proszę! Korwin daje 100% szans na to że sytuacja będzie chora

Pampa
    Gość
    Wyczuwam młyn w tym temacie. Także z miejsca upominam żebyście nie przeszarżowali w rzucaniu w siebie błotem.

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Postaramy się nie zapewnić Ci dużo pracy

W pierwszym manifeście pisze pan o poszanowaniu Konstytucji. A nie o jej obaleniu, by zaprowadzić libertariańską utopię?

Sprzeciwiam się etykietkowaniu, to nie jest utopia lecz zdrowy rozsądek. Konstytucję mamy świetną lecz ciągle nie stosowaną. Najpierw ją zastosujmy. To ciągle martwa litera prawa. Dlaczego tak jest? Bo nikt wcześniej nie zatroszczył się o dostosowanie prawa do Konstytucji.

Uczyniono odwrotnie, postępuje się tak jakby Konstytucji wcale nie było, lekceważy się ją. Zebrałem na to setki dowodów. Kto jest temu winny? Wszyscy, od prezydenta Misia poprzez sędziów, aż do urzędników i funkcjonariuszy państwowych. Jak to naprawić? Przedstawię to w moim programie.
    http://natemat.pl/131519,waldemar-de...-kula-sniegowa
    Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.

Księga XVI

Podczaszy Awatar Henryk5pio
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    29
    Otrzymał 52 podziękowań w 39 postach
    Ja swój głos w ankiecie oddałem na obecnie urzędującego Prezydenta RP, czyli Bronisława Komorowskiego i prawdopodobnie oddam go też na niego podczas wyborów.

Pozostali kandydaci albo:
    1) są mi nieznani.
    2) należą do planktonu politycznego i się w wyborach de facto nie liczą - więc po co mam marnować na nich swój głos?
    3) nie są z mojej bajki.
    4) nie oferują nic poza ładną buzią i rzuconą raz garścią pomysłów.

Co do obecnego Prezydenta, to owszem zdarzają mu się gafy/wpadki, ale nie takie jak poprzednikom - czyli obecnie jest lepiej.

Proszę też zauważyć, że żyjemy w kraju, który ma parlamentarny system rządów. Parlamentarny, a nie Semiprezydencki jak we Francji lub Rosji, lub Prezydencki jak w USA a więc głowa państwa ma dużo mniej do roboty i przez większość czasu pełni funkcje czysto reprezentacyjne. Dlatego nie potrzeba nam na tym stanowisku ludzi, którzy albo będą cudzymi marionetkami, albo z powodu przerostu ambicji doprowadzą do jakiegoś kryzysu konstytucyjnego / sparaliżują działania rządu.
    Ostatnio edytowane przez Henryk5pio ; 13-02-2015 o 00:27
    "Aby pisać historię, trzeba być więcej niż człowiekiem, ponieważ autor trzymający pióro wielkiego sędziego powinien być wolny od wszelkich uprzedzeń, interesów lub próżności." - Napoleon Bonaparte

8. Następujących 3 użytkowników podziękowało Henryk5pio za ten post:

Kapitan królów i król kapitanów. Awatar PaskudnyPludrak
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    148
    Otrzymał 237 podziękowań w 155 postach
    I ja zagłosuję na Bronisława Komorowskiego, najmniejsze zło jak dla mnie, i tyle.Duda mocny rywal dla Bronka,JKM może coś namieszać, ale ten Kowalski to kabaret jakiś , naprawdę RN nie miał lepszego kandydata ?(choć i tak bym na nich nie głosował) aczkolwiek największą radość sprawi mi sromotna porażka Grzegorza Brauna, która już jest do przewidzenia
    Cytat Zamieszczone przez chochlik20 Zobacz posta
    Proszę Cię. Podaj mi jeden merytoryczny argument przemawiający za tym, że mam na niego zagłosować.
    Jest prawdziwym patriotom i ma tatuaż z Polską walczącą !!!
    ...a sławny generał Wit-tenberg poprzedza go tak ,jak jutrzenka poprzedza słońce.-W.Kochowski "Lata potopu"
    "Nie wykuwać tarcz utopii. I nie kruszyć o nie kopii "

10. Użytkownicy którzy uznali post PaskudnyPludrak za przydatny:

Wojski
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    9
    Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

Łowczy Awatar Veritimus
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    26
    Otrzymał 13 podziękowań w 8 postach
    Cytat Zamieszczone przez chochlik20 Zobacz posta
    A co jest poważne Wystawianie jako kandydata ochroniarza z dyskoteki? Osoby, która nie ma przygotowania politycznego do pełnienia takiej funkcji? Jak rozumiem jego największym atutem jest, co Proszę Cię. Podaj mi jeden merytoryczny argument przemawiający za tym, że mam na niego zagłosować.

http://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-on...-polakow/89gqc
    https://www.youtube.com/watch?v=qY1XyXdYJC4

Jest bardziej przygotowany politycznie niż Komorowski na pewno.
    Nie szata zdobi człowieka, żenujące jest Twoje podejście. Nie znasz człowieka i oceniasz go na podstawie tego, co przeczytasz na onecie. ŻENADA!
    "Łatwiej jest zginąć z bronią w dłoni w imię wzniosłych idei, niż mądrze się ukorzyć i w cichości pozwolić im przetrwać, by w odpowiednim czasie rozbłysły swym blaskiem." - ja
    "Niech wam ziemia lekką będzie... by psy mogły was łatwiej wykopać." - Marcjalis

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Cytat Zamieszczone przez Veritimus Zobacz posta
    https://www.youtube.com/watch?v=qY1XyXdYJC4

Jest bardziej przygotowany politycznie niż Komorowski na pewno.
    Nie szata zdobi człowieka, żenujące jest Twoje podejście. Nie znasz człowieka i oceniasz go na podstawie tego, co przeczytasz na onecie. ŻENADA!
    Na pewno jest lepiej przygotowany jak widzę, zna reżimowe media wie, że straciliśmy suwerenność takie argumenty padają, że nic więcej nie dodam

To się nazywa debata polityczna, obaj panowie z prawicy i obaj zgadzają się ze sobą
    Przepis na idealną kawę:

Księga XVI

Strona 2 z 55 PierwszyPierwszy 12341252 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów