Oddam głos na JKM. Dla mnie to jedyna nadzieja na normalność
Grzegorz Braun
Waldemar Deska
Andrzej Duda
Anna Grodzka
Adam Jarubas
Bronisław Komorowski
Janusz Korwin-Mikke
Marian Kowalski
Paweł Kukiz
Magdalena Ogórek
Janusz Palikot
Jacek Wilk
Oddam głos na JKM. Dla mnie to jedyna nadzieja na normalność
A co jest poważneWystawianie jako kandydata ochroniarza z dyskoteki? Osoby, która nie ma przygotowania politycznego do pełnienia takiej funkcji? Jak rozumiem jego największym atutem jest, co
Proszę Cię. Podaj mi jeden merytoryczny argument przemawiający za tym, że mam na niego zagłosować.
http://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-on...-polakow/89gqc
Przepis na idealną kawę:
Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.
Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
Grafik: O, teraz to jest kawa! To mnie postawi na nogi!
Tytus: Szkoda, że nie dodałem jeszcze dynamitu.
Księga XVI
Bronti proszę! Korwin daje 100% szans na to że sytuacja będzie chora![]()
Wyczuwam młyn w tym temacie. Także z miejsca upominam żebyście nie przeszarżowali w rzucaniu w siebie błotem.![]()
Postaramy się nie zapewnić Ci dużo pracy
http://natemat.pl/131519,waldemar-de...-kula-sniegowaW pierwszym manifeście pisze pan o poszanowaniu Konstytucji. A nie o jej obaleniu, by zaprowadzić libertariańską utopię?
Sprzeciwiam się etykietkowaniu, to nie jest utopia lecz zdrowy rozsądek. Konstytucję mamy świetną lecz ciągle nie stosowaną. Najpierw ją zastosujmy. To ciągle martwa litera prawa. Dlaczego tak jest? Bo nikt wcześniej nie zatroszczył się o dostosowanie prawa do Konstytucji.
Uczyniono odwrotnie, postępuje się tak jakby Konstytucji wcale nie było, lekceważy się ją. Zebrałem na to setki dowodów. Kto jest temu winny? Wszyscy, od prezydenta Misia poprzez sędziów, aż do urzędników i funkcjonariuszy państwowych. Jak to naprawić? Przedstawię to w moim programie.
Przepis na idealną kawę:
Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.
Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
Księga XVI
Ja swój głos w ankiecie oddałem na obecnie urzędującego Prezydenta RP, czyli Bronisława Komorowskiego i prawdopodobnie oddam go też na niego podczas wyborów.
Pozostali kandydaci albo:
1) są mi nieznani.
2) należą do planktonu politycznego i się w wyborach de facto nie liczą - więc po co mam marnować na nich swój głos?
3) nie są z mojej bajki.
4) nie oferują nic poza ładną buzią i rzuconą raz garścią pomysłów.
Co do obecnego Prezydenta, to owszem zdarzają mu się gafy/wpadki, ale nie takie jak poprzednikom - czyli obecnie jest lepiej.
Proszę też zauważyć, że żyjemy w kraju, który ma parlamentarny system rządów. Parlamentarny, a nie Semiprezydencki jak we Francji lub Rosji, lub Prezydencki jak w USA a więc głowa państwa ma dużo mniej do roboty i przez większość czasu pełni funkcje czysto reprezentacyjne. Dlatego nie potrzeba nam na tym stanowisku ludzi, którzy albo będą cudzymi marionetkami, albo z powodu przerostu ambicji doprowadzą do jakiegoś kryzysu konstytucyjnego / sparaliżują działania rządu.
Ostatnio edytowane przez Henryk5pio ; 13-02-2015 o 00:27
"Aby pisać historię, trzeba być więcej niż człowiekiem, ponieważ autor trzymający pióro wielkiego sędziego powinien być wolny od wszelkich uprzedzeń, interesów lub próżności." - Napoleon Bonaparte
I ja zagłosuję na Bronisława Komorowskiego, najmniejsze zło jak dla mnie, i tyle.Duda mocny rywal dla Bronka,JKM może coś namieszać, ale ten Kowalski to kabaret jakiś, naprawdę RN nie miał lepszego kandydata ?(choć i tak bym na nich nie głosował) aczkolwiek największą radość sprawi mi sromotna porażka Grzegorza Brauna, która już jest do przewidzenia
![]()
Jest prawdziwym patriotom i ma tatuaż z Polską walczącą !!!
...a sławny generał Wit-tenberg poprzedza go tak ,jak jutrzenka poprzedza słońce.-W.Kochowski "Lata potopu"
"Nie wykuwać tarcz utopii. I nie kruszyć o nie kopii "
https://www.youtube.com/watch?v=qY1XyXdYJC4
Jest bardziej przygotowany politycznie niż Komorowski na pewno.
Nie szata zdobi człowieka, żenujące jest Twoje podejście. Nie znasz człowieka i oceniasz go na podstawie tego, co przeczytasz na onecie. ŻENADA!
"Łatwiej jest zginąć z bronią w dłoni w imię wzniosłych idei, niż mądrze się ukorzyć i w cichości pozwolić im przetrwać, by w odpowiednim czasie rozbłysły swym blaskiem." - ja
"Niech wam ziemia lekką będzie... by psy mogły was łatwiej wykopać." - Marcjalis
Przepis na idealną kawę:
Księga XVI