Zobacz wyniki ankiety: Kogo popierasz w wyścigu po fotel prezydencki?

Głosujących
67. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Grzegorz Braun

1 1.49%
  • Waldemar Deska

0 0%
  • Andrzej Duda

14 20.90%
  • Anna Grodzka

0 0%
  • Adam Jarubas

0 0%
  • Bronisław Komorowski

18 26.87%
  • Janusz Korwin-Mikke

18 26.87%
  • Marian Kowalski

5 7.46%
  • Paweł Kukiz

6 8.96%
  • Magdalena Ogórek

4 5.97%
  • Janusz Palikot

0 0%
  • Jacek Wilk

1 1.49%
Strona 4 z 55 PierwszyPierwszy ... 234561454 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 542

Wątek: Wybory Prezydenckie 2015

Podczaszy Awatar Henryk5pio
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    29
    Otrzymał 52 podziękowań w 39 postach
    Cytat Zamieszczone przez Veritimus Zobacz posta
    @Veritimus, wklejałeś już tego linka Czemu szczyt hipokryzji? Był 5 lat Prezydentem i każdy wie co dokładnie robił. De facto Prezydent najwyraźniej traktuje pierwszą turę bardziej jako możliwość wyłonienia mu się rywala do drugiej tury - bo jeśli wygra w pierwszej to i tak będzie pozamiatane.
    Ostatnio edytowane przez Henryk5pio ; 13-02-2015 o 00:26
    "Aby pisać historię, trzeba być więcej niż człowiekiem, ponieważ autor trzymający pióro wielkiego sędziego powinien być wolny od wszelkich uprzedzeń, interesów lub próżności." - Napoleon Bonaparte

Szambelan Awatar chochlik20
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Otrzymał 482 podziękowań w 340 postach
    Pierwsze pytanie dotyczyło gospodarki - szkoda, że nie słuchasz uważnie, ale widzę, że Tobie wcale nie chodzi o merytoryczną dyskusję, tylko o kiepskie sianie fermentu.
    I co związku z tym? Jak rozumiem jako prezydent zabroni obcym firmom przyjeżdżać na Polski? Zmniejszy biurokrację? Poczytaj sobie co prezydent może, a czego nie może zrobić. Bo w Polsce prezydent nie ma za dużej władzy i takie obietnice pana Kowalskiego to obiecywanie gruszek na wierzbie.
    Sorry, ale ja wolę spokojnego kandydata na obecne czasy, a nie mąci wodę, który obiecuje, ale nic nie może zrobić.

A z kim mają dyskutować, jak Komorowski się boi:
    http://www.wykop.pl/link/2384726/kom...-tura-wyborow/
    Oprócz tych z prawicy nikogo już nie ma?
    Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
    Grafik: O, teraz to jest kawa! To mnie postawi na nogi!
    Tytus: Szkoda, że nie dodałem jeszcze dynamitu.

Księga XVI

3. Użytkownicy którzy uznali post chochlik20 za przydatny:

Łowczy Awatar Veritimus
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    26
    Otrzymał 13 podziękowań w 8 postach
    Cytat Zamieszczone przez henryk5pio Zobacz posta
    @Veritimus, wklejałeś już tego linka Czemu szczyt hipokryzji? Był 5 lat Prezydentem i każdy wie co dokładnie robił. De facto Prezydent najwyraźniej traktuje pierwszą turę bardziej jako możliwość wyłonienia mu się rywala do drugiej tury - bo jeśli wygra w pierwszej to i tak będzie pozamiatane.
    I Wy się mienicie obrońcami demokracji? Wiecie w ogóle na czym ona polega? Śmiem wątpić, skoro jeden nie widzi nic złego w tym, że jeden z kandydatów odmawia debaty z innymi, drugi zaś uważa, że ochroniarz nie może kandydować na prezydenta.

Henryk, chochlik i adriankowaty - dno i wodorosty.
    "Łatwiej jest zginąć z bronią w dłoni w imię wzniosłych idei, niż mądrze się ukorzyć i w cichości pozwolić im przetrwać, by w odpowiednim czasie rozbłysły swym blaskiem." - ja
    "Niech wam ziemia lekką będzie... by psy mogły was łatwiej wykopać." - Marcjalis

Pampa
    Gość
    Cóż ktoś kto rozmawiał z władzą przy okrągłym stole bez wiedzy innych działaczy musiał być starannie wyselekcjonowany. Przypadek że to akurat on? Symbolem? Moi rodzice i dziadkowie byli w solidarności i uważali że są zdradzeni przez ten ,,symbol" o którym mówisz, zresztą jak mnóstwo innych osób. Dogadana wymiana stołków, faktycznie bohatyr.

Nie będę dalej prowadził dyskusji bo mi nie wolno, wyrażam swoją opinię i koniec na tym.

6. Użytkownicy którzy uznali post Pampa za przydatny:

Zagubiony Teoretyk / Stara Gwardia Awatar Ituriel32
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    148
    Otrzymał 393 podziękowań w 292 postach
    W pierwszej turze miałem na Grocką dla śmiechu zagłosować, ale jak sobie pomyślałem że takich żartownisiów jak ja mogło by być więcej to mnie aż ciarki po plecach się rozeszły. Więc z kandydatów bardziej realnych Kowalski (żadna uczciwa praca nie hańbi), Kukiz i Korwin czyli wyszło KKK. A w drugiej turze będzie Komorowski.

Śmierć to Twoje przeznaczenie.
    A poza tym sądzę, że Rzym należy zniszczyć.

KABANOS to taka kiełbaska i zespół muzyczny, oba polecam.

Jeśli nie musisz czegoś zrobić, to nie rób. Ale jeśli już musisz, to zrób to szybko.

8. Użytkownicy którzy uznali post Ituriel32 za przydatny:

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    29
    Cóż, Pan Kukiz nie budzi mojego poważania, O Korwinie już się wypowiadałem w innych tematach, a Pan Kowalski jako Narodowiec tym bardziej nie budzi Mojego zaufania. Po pierwsze nie lubię skrajności, po drugie wstyd by mi było, gdyby Narodowcy w Polsce będąc u władzy zaczęli robić to co ich koledzy z Jobbiku lub Złotego Świtu... Po drugie, dobrze wiadomo, że jeszcze parę lat temu część środowisk Narodowych lubiła pohajlować i porobić zadymy, a to, że ktoś nagle ubrał się w garnitur, nie czyni z niego poważnego człowieka.

@Ituriel, zgadzam się - żadna uczciwa praca nie hańbi - ale nie wyobrażam sobie jednak, żeby ochroniarz lepiej reprezentował nasz kraj i miał odpowiednie ku temu wykształcenie, niż mający już doświadczenie aktualnie urzędujący Prezydent. Po za tym Bronisław Komorowski jest już otrzaskany w naszej biurokratyczno-rządowej machinie, więc wiadomo
    Ostatnio edytowane przez Henryk5pio ; 13-02-2015 o 00:25
    "Aby pisać historię, trzeba być więcej niż człowiekiem, ponieważ autor trzymający pióro wielkiego sędziego powinien być wolny od wszelkich uprzedzeń, interesów lub próżności." - Napoleon Bonaparte

Zagubiony Teoretyk / Stara Gwardia Awatar Ituriel32
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    148
    Otrzymał 393 podziękowań w 292 postach
    Kukiz i Kowalski dla tego aby pokazać że zwykły człowiek tez coś może zdziałać w tym bagnie. Korwin dlatego że może przyśpieszyć upadek tego pokomunistyczny układu.

Ostatecznie pewnie wygra i tak Komorowski, ale on raczej dostatecznie się sprawdził. A chciałbym by prezydent nie należał do partii PO i Pis.

Śmierć to Twoje przeznaczenie.
    A poza tym sądzę, że Rzym należy zniszczyć.

KABANOS to taka kiełbaska i zespół muzyczny, oba polecam.

Jeśli nie musisz czegoś zrobić, to nie rób. Ale jeśli już musisz, to zrób to szybko.

Łowczy Awatar Veritimus
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    26
    Otrzymał 13 podziękowań w 8 postach
    Cytat Zamieszczone przez henryk5pio Zobacz posta
    Po za tym Bronisław Komorowski jest już otrzaskany w naszej biurokratyczno-rządowej machinie, więc wiadomo
    No ba, WSI o to zadbało.
    "Łatwiej jest zginąć z bronią w dłoni w imię wzniosłych idei, niż mądrze się ukorzyć i w cichości pozwolić im przetrwać, by w odpowiednim czasie rozbłysły swym blaskiem." - ja
    "Niech wam ziemia lekką będzie... by psy mogły was łatwiej wykopać." - Marcjalis

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    29
    No ba, WSI o to zadbało.
    Ręce mi normalnie opadają...
    Ostatnio edytowane przez Henryk5pio ; 13-02-2015 o 00:25

13. Użytkownicy którzy uznali post Henryk5pio za przydatny:

Stolnik Awatar Piner
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    316
    Otrzymał 124 podziękowań w 97 postach
    Ale spokojnie to i tak w tym głosowaniu chodzi o funkcję reprezentacyjną prawda? Mnie namawiano na Kowalskiego ale nie wiem czy zagłosuję na niego bo myślę o Komorowskim po tym co napisaliście i dochodzę do wniosku że na prezydenta się nadaje. Z drugiej strony potrzebujemy w Polsce zmian na arenie politycznej a pan Kowalski sprawia wrażenie groźnego i zdecydowanego. Każdy głos po za Korwinem i Grodzką to rozsądny głos. Po za tym wyobraźcie sobie plakaty wyborcze: Kowalski gotowy do bitki i do wypitki.
    Nie Talleyrand,napatrz się pan,nasłuchaj i nawąchaj aż do mdłości.Żeby pertraktować o pokoju,trzeba znać jego cenę.- Napoleon ( film z 2002 roku)

- Czy to wystarczy?
    - Nie. Ale widok jest wspaniały
    .- (Napoleon 2002) Napoleon obserwujący początek wielkiej szarzy pod Eylau.

15. Użytkownicy którzy uznali post Piner za przydatny:

Strona 4 z 55 PierwszyPierwszy ... 234561454 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów