Zobacz wyniki ankiety: Kogo popierasz w wyścigu po fotel prezydencki?

Głosujących
67. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Grzegorz Braun

1 1.49%
  • Waldemar Deska

0 0%
  • Andrzej Duda

14 20.90%
  • Anna Grodzka

0 0%
  • Adam Jarubas

0 0%
  • Bronisław Komorowski

18 26.87%
  • Janusz Korwin-Mikke

18 26.87%
  • Marian Kowalski

5 7.46%
  • Paweł Kukiz

6 8.96%
  • Magdalena Ogórek

4 5.97%
  • Janusz Palikot

0 0%
  • Jacek Wilk

1 1.49%
Strona 7 z 55 PierwszyPierwszy ... 5678917 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 542

Wątek: Wybory Prezydenckie 2015

Podkomorzy Awatar szwejk
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    219
    Otrzymał 371 podziękowań w 273 postach
    Co do wyboru Bronka, to człowieka można poznać po ludziach jakimi się otacza. A kto go otacza? Ano byli działacze PZPR, WSI i UD... A teraz proszę sobie wyobrazić, co zostanie z niego, gdy zwinięty zostanie medialny parasol? A parasol może zostać zdjęty, gdy podpadnie Merkel... Przypominam, że w większości mediów głównego...ścieku, przewagę ma kapitał niemiecki Miłego głosowania obywatele
    A dla lubiących kojarzyć fakty:

http://wpolityce.pl/polityka/227212-...ie-pozydowskie
    "A teraz słuchajcie wy, ludzie z NATO! Bombardujecie ścianę, co nie przepuszczała potoku afrykańskiej migracji do Europy, ścianę, co stopuje terrorystów . Tą ścianą była Libia. Rujnujecie ją. Wy - idioci. Za tysiące migrantów z Afryki, za wsparcie terrorystów będziecie płonąć w piekle. I tak będzie".

Mu'ammar al - Kaddafi

Asuryan
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez ituriel32 Zobacz posta
    Prezydent w Polsce to tylko ozdoba, więc same wybory nie są aż tak ważne. Musi on tylko w miarę wyglądać i potrafić się zachowywać.
    No nie tylko, ale przede wszystkim. Dlatego też oddam swój głos na Panią Ogórek.

Szambelan Awatar chochlik20
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Otrzymał 482 podziękowań w 340 postach
    Cytat Zamieszczone przez Veritimus Zobacz posta
    PO nazywasz Wielką Polityką?
    Nie, Wielką Polityką nazywam spotkania z przywódcami innych państw, uroczystości na, których udział bierze prezydent.

Cytat Zamieszczone przez ituriel32 Zobacz posta
    Nikt nie broni, tylko po co? Jeśli sobie dobrze radzi i mu nie potrzebne?
    Mam znajomego 26 lat ma tylko zawodówkę, jest spawaczem i legalnie (nic pod stołem) ma 3,5 tysiąca. I się śmieje z bezrobotnych studentów przy browarku. (Żartobliwie, bo to równy gostek jest.) Bo robienie studiów dla samego posiadania jest głupie.
    W życiu prywatnym sobie radzi, ok. Ale na arenie międzynarodowej prezydent z podstawówką? Gazety będą miały na nim używanie jak nic.
    Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
    Grafik: O, teraz to jest kawa! To mnie postawi na nogi!
    Tytus: Szkoda, że nie dodałem jeszcze dynamitu.

Księga XVI

4. Użytkownicy którzy uznali post chochlik20 za przydatny:

Łowczy Awatar Veritimus
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    26
    Otrzymał 13 podziękowań w 8 postach
    Cytat Zamieszczone przez Veritimus Zobacz posta
    PO nazywasz Wielką Polityką?
    Dobra, ja się wypisuję z tego wątku, bo jak kiedyś Cejrowski mądrze powiedział: https://www.youtube.com/watch?v=al1t6OLOFAA

To jest przesada, naucz się szanować rozmówców albo opuść Agorę, otrzymujesz ostrzeżenie. Pampa
    Pampa, polecam sprawdzić znaczenie słowa "głupek" w sjp:
    http://sjp.pwn.pl/szukaj/g%C5%82upek.html

Jeżeli to jest obraźliwe określenie, to ja jestem św. Genowefa.
    "Łatwiej jest zginąć z bronią w dłoni w imię wzniosłych idei, niż mądrze się ukorzyć i w cichości pozwolić im przetrwać, by w odpowiednim czasie rozbłysły swym blaskiem." - ja
    "Niech wam ziemia lekką będzie... by psy mogły was łatwiej wykopać." - Marcjalis

Pampa
    Gość
    A ja polecam nie używania obraźliwych słów. Głupek jest słowem obraźliwym i tyle. Dyskusje publiczne z moderatorem są karalne nie wiem czy zdajesz sobie sprawę.

7. Następujących 2 użytkowników podziękowało Pampa za ten post:

Stolnik
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    3
    Otrzymał 30 podziękowań w 21 postach
    Cytat Zamieszczone przez szwejk Zobacz posta
    A kto go otacza? Ano byli działacze PZPR, WSI i UD... A teraz proszę sobie wyobrazić, co zostanie z niego, gdy zwinięty zostanie medialny parasol? A parasol może zostać zdjęty, gdy podpadnie Merkel... Przypominam, że w większości mediów głównego...ścieku, przewagę ma kapitał niemiecki Miłego głosowania obywatele
    No dobrze, tylko co w związku z tym, że go tacy działacze otaczają? To, że ktoś miał przeszłość np. w PZPR nie oznacza od razu, że takiego człowieka należy skasować z polityki. Tacy też posiadają wiedzę.
    Jaki parasol? Naprawdę uważasz, że Bronek jest aż tak niesamodzielny?
    Szanuj swój język - Mów po POLSKU!

9. Użytkownicy którzy uznali post Gaius Julius za przydatny:

Podczaszy Awatar Mopek
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    12
    Otrzymał 12 podziękowań w 10 postach
    Cytat Zamieszczone przez Asuryan Zobacz posta
    No nie tylko, ale przede wszystkim. Dlatego też oddam swój głos na Panią Ogórek.
    Mam podobne zdanie. Nie interesuje się zbytnio polityką. O Komorowskim dużo nie słychać. Skoro prezydent ma tylko jeździć i dobrze wyglądać (bo jak pisaliście wcześniej ich obiecanki nie są niczego warte bo i tak nic zrobić nie mogą) to i ja stawiam na Panią Ogórek. Wygląd ma, do reszty obowiązków, rytuałów i tego typu rzeczy przygotuje ją sztab pracowników.

Stolnik
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    3
    Otrzymał 30 podziękowań w 21 postach
    Cytat Zamieszczone przez Mopek Zobacz posta
    Mam podobne zdanie. Nie interesuje się zbytnio polityką. O Komorowskim dużo nie słychać. Skoro prezydent ma tylko jeździć i dobrze wyglądać (bo jak pisaliście wcześniej ich obiecanki nie są niczego warte bo i tak nic zrobić nie mogą) to i ja stawiam na Panią Ogórek. Wygląd ma, do reszty obowiązków, rytuałów i tego typu rzeczy przygotuje ją sztab pracowników.
    Prezydent musi COŚ umieć wywalczyć na arenie międzynarodowej. Umieć używać dyplomacji a czy to umie p.Ogórek poza wyglądaniem? Sztab sztabem, ale sama też powinna coś umieć.
    Szanuj swój język - Mów po POLSKU!

12. Następujących 3 użytkowników podziękowało Gaius Julius za ten post:

Podczaszy Awatar Dyktator
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    9
    Otrzymał 27 podziękowań w 17 postach
    Cytat Zamieszczone przez Mopek Zobacz posta
    I co z tą Ogórek? Coś słaby ten ich sztab, bo w ogóle jej nie widać jakoś. Nie wychyla się, nie pokazuje, żadnych przemów, wywiadów etc. Cisza i tylko ładnie się uśmiecha na zdjęciach. Byłaby jeszcze bardziej "żyrandolowym" prezydentem niż Komorowski.

14. Użytkownicy którzy uznali post Dyktator za przydatny:

Podczaszy Awatar Henryk5pio
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    29
    Otrzymał 52 podziękowań w 39 postach
    Cytat Zamieszczone przez Gaius Julius Zobacz posta
    Prezydent musi COŚ umieć wywalczyć na arenie międzynarodowej. Umieć używać dyplomacji a czy to umie p.Ogórek poza wyglądaniem? Sztab sztabem, ale sama też powinna coś umieć.
    Oczywiście, że Prezydent musi COŚ umieć wywalczyć na arenie międzynarodowej. Jednak Prezydent powinien prowadzić politykę w porozumieniu z rządem, bo to rząd rządzi, a nie prezydent.
    Natomiast popatrzmy jakich do tej pory mieliśmy w III RP prezydentów:
    Lech Wałęsa - byłem za mały aby coś więcej pamiętać, ale nie bez powodu przegrał z po PZPR-owskim betonem jak Kwaśniewski - jedyne co na Wiki ciekawego znalazłem o jego prezydenturze, to to, że przez rok trzymał u siebie Jarosława Kaczyńskiego i potem się go pozbył. Natomiast został wybrany na Prezydenta, gdyż był przewodniczącym solidarności, był ówczesnym symbolem, jak się okazało, lepiej jednak wychodziła mu walka o wolność niż zarządzanie nią, gdy już ją wywalczył.
    Aleksander Kwaśniewski - najbardziej chyba jest pamiętany za swojej prezydentury z pwoodu "szorstkiej przyjaźni" z Leszkiem Millerem oraz problemami alkoholowymi (wpadka z golenią na cmentarzu w Charkowie ) - taki nasz mały Jelcyn - O! Pomimo to wygrał reelekcję...
    Lech Kaczyński - no cóż, to chyba pamiętamy bardzo dobrze, zwłaszcza jego meldunek bratu z wykonanego zadania po wygraniu wyborów oraz fakt, że nie radził sobie za granicą (oddanie Merkel telefonu z Jarkiem na linii, bo nie wiedział co robić...). Osobiście uważam, że gdyby nie ten nieszczęsny wypadek w Smoleńsku to byłby zapamiętany jako miernota, ale wyszło jak wyszło...
    Bronisław Komorowski - przyznaję, że nie potrafię wskazać jego sukcesów w polityce, chociaż ostatnio trochę mniej oglądam TVP Info i wszelkiego rodzaju wiadomości w TVP/Polsacie/TVN. Natomiast jego plusem jest to, że po "szumnych" prezydenturach Kwaśniewskiego i Kaczyńskiego, wreszcie jest cisza i spokój - prezydent ma trwać i stabilizować Państwo Polskie z woli wyborców, a ludzie chyba najbardziej za ten spokój go cenią. A wpadki typu "bul", no cóż, wstyd, wstyd i jeszcze raz wstyd, ale nie ukrywajmy, ważniejsze kraje na świecie miały gorszych prezydentów, np. USA: G.W.Bush i słynne zdjęcie gdy spoglądał przez zakrytą lornetkę i inne takie.

A co do tekstów o WSI, PZPR, kim się otacza etc. - przepraszam bardzo, ale nie zamierzam zniżać się do poziomu "spiskowej teorii dziejów" etc.

A co do kandydatów typu Braun, Kowalski, Kukiz, Ogórek to uważam, że kandydatk n prezydenta powinien mieć jakikolwiek doświadczenie w rządzeniu, np. wcześniej był radnym Gminny/Powaitu/ Sejmiku Wojewódzkiego lub Posłem/Senatorem, albo pełnił inne funkcje publiczne. Tak, tak, bliskie jest memu sercu Cursus Honorum

@Dyktator, Ogórek, jeśli jakimś cudem oczywiście by wygrała, to na 100% będzie marionetką Millera/komitetu politycznego SLD.
    Ostatnio edytowane przez Henryk5pio ; 13-02-2015 o 00:25
    "Aby pisać historię, trzeba być więcej niż człowiekiem, ponieważ autor trzymający pióro wielkiego sędziego powinien być wolny od wszelkich uprzedzeń, interesów lub próżności." - Napoleon Bonaparte

16. Użytkownicy którzy uznali post Henryk5pio za przydatny:

Strona 7 z 55 PierwszyPierwszy ... 5678917 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów