Strona 17 z 40 PierwszyPierwszy ... 7151617181927 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 161 do 170 z 397

Wątek: Bellum Crucis 7 MIITW zgłaszanie błędów i problemów

Podkomorzy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    56
    Otrzymał 190 podziękowań w 121 postach
    Niestety nic chyba nie wykombinujemy :/ Podeślij save, może jutro pokombinuję coś z nim. Zainstaluję sobie tak jak Ty masz (BC 7.0 z bugfixerem + PiterAI + spolszczenie + muzyczny (bez żadnych EDU i Submodów). Raczej nic nie znajdę, ale może.
    "Ludzie, którzy dla odrobiny bezpieczeństwa rezygnują z podstawowej wolności, nie zasługują ani na bezpieczeństwo, ani na wolność" Benjamin Franklin

2. Użytkownicy którzy uznali post wino za przydatny:

Chłop
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    4
    Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
    Moje savy.: http://przeklej.org/file/RcWhGF/saves.rar

Kolejno jak instalowałem grę:
    BC7.0 -> bugfixer -> Piter AI -> descr_sm_factions (poprawka dla bułgarów) link: http://87826.file4u.pl/download/5415....file4u.pl.txt -> spolszczenie -> muzyczny

następnie.:

Usunąłem plik map.rwm z katalogów ...\mods\BellumCrucis7\data\world\maps\campaign\im perial_campaign\ i ...\mods\BellumCrucis7\data\world\maps\campaign\cu stom\Ufficiale\.

nast.:

1. W pliku BellumCrucis7.cfg w katalogu głównym moda, jest linijka:

[log]
    to = mods/BellumCrucis7/logs/system.log.txt
    level = * system (albo coś innego)

zmieniłem na.:

[log]
    to = mods/BellumCrucis7/logs/system.log.txt
    level = * error

po wgraniu plików muzycznych usunąłem 8 plików z katalogu sounds: oba events, oba music, oba sfx i oba voice.

Podkomorzy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    56
    Wzorowa instalacja

Jak coś znajdę to dam znać, choć raczej szanse marne.
    "Ludzie, którzy dla odrobiny bezpieczeństwa rezygnują z podstawowej wolności, nie zasługują ani na bezpieczeństwo, ani na wolność" Benjamin Franklin

Szambelan Awatar Araven
    Tournaments Joined
    2
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    401
    Otrzymał 277 podziękowań w 235 postach
    Czasami save ruszy na innym kompie, miałem tak kilka razy, ze czyjeś savy przeszły u mnie.

Chłop
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    4
    to jakby komuś przeszła tura to bardzo proszę o save

Szambelan Awatar Araven
    Tournaments Joined
    2
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    401
    Niestety to wymaga posiadania plików takich jak Ty, ja mam inne. Jedyna nadzieja w Wino i musisz wstawić save by on go pobrał. Edit, a sorry savy już wstawiłeś wyżej.

Podkomorzy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    56
    Cytat Zamieszczone przez janusztrzaskacz Zobacz posta
    to jakby komuś przeszła tura to bardzo proszę o save
    mi nie działa Twój save. Zainstalowałem od nowa całego medka, potem kingdoms, potem BC7, bugfixera, następnie wg Twojego opisu PiterAI, poprawkę na Bułgarów, spolszczenie i muzę i gra się odpala, nowe kampanie mogę grać, ale Twoje savy się nie odpalają. Musisz mieć dograne coś jeszcze, jakiś submod albo jakąś drobną zmianę. Być może jednak przyczyna jest taka, że ja mam CPU z SSE (nie mam SSE2) i może to ma wpływ.

1. Szukając przecinkowej księżniczki patrzyłeś w drzewko rodziny królewskiej czy na okno agentów? Bo chodzi o nienarodzoną księżniczkę a nie taką co już jest dorosła i sobie biega po mapie.
    2. Poprawkę na Bułgarów masz na bank dobrze wgraną? Bo ten plik co dał Araven jest na durnym serwerze, który do nazwy pliku dopisuje swoją nazwę, więc jak go po prostu skopiowałeś do katalogu gry bez usuwania tej nazwy co serwer dopisuje to masz źle wgraną poprawkę na tych cyganów. Choć sprawdzałem na obu kulturach i nic nie pomaga.

Chłop
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    4
    Cytat Zamieszczone przez wino Zobacz posta
    mi nie działa Twój save. Zainstalowałem od nowa całego medka, potem kingdoms, potem BC7, bugfixera, następnie wg Twojego opisu PiterAI, poprawkę na Bułgarów, spolszczenie i muzę i gra się odpala, nowe kampanie mogę grać, ale Twoje savy się nie odpalają. Musisz mieć dograne coś jeszcze, jakiś submod albo jakąś drobną zmianę. Być może jednak przyczyna jest taka, że ja mam CPU z SSE (nie mam SSE2) i może to ma wpływ.

1. Szukając przecinkowej księżniczki patrzyłeś w drzewko rodziny królewskiej czy na okno agentów? Bo chodzi o nienarodzoną księżniczkę a nie taką co już jest dorosła i sobie biega po mapie.
    2. Poprawkę na Bułgarów masz na bank dobrze wgraną? Bo ten plik co dał Araven jest na durnym serwerze, który do nazwy pliku dopisuje swoją nazwę, więc jak go po prostu skopiowałeś do katalogu gry bez usuwania tej nazwy co serwer dopisuje to masz źle wgraną poprawkę na tych cyganów. Choć sprawdzałem na obu kulturach i nic nie pomaga.
    1. Drzewko i nie mam owej księżniczki z przecinkiem.
    2. Poprawka dla bułgarów wgrana dobrze. Plik podmieniony descr_sm_factions.txt

Co do submodów to nie mam żadnych. Tak instalowałem jak napisałem kilka postów powyżej. Posiadam PiterAI4.1, wgrane spolszczenie a z folderu .../text/opcjonalne skopiowałem znajdujące się tam 3 pliki tekstowe i wgrałem do folderu .../text

Szambelan Awatar Araven
    Tournaments Joined
    2
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    401
    Zapodaj savy ponownie, może się uszkodziły.

11. Użytkownicy którzy uznali post Araven za przydatny:

Podkomorzy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    56
    No to nie wiem czemu mi nie działa, widocznie kwestia kompa, mam starocia bez SSE2, może to ma wpływ. W każdym razie ja nie sprawdzę Twojego save.

13. Użytkownicy którzy uznali post wino za przydatny:

Strona 17 z 40 PierwszyPierwszy ... 7151617181927 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów