Niestety nic chyba nie wykombinujemy :/ Podeślij save, może jutro pokombinuję coś z nim. Zainstaluję sobie tak jak Ty masz (BC 7.0 z bugfixerem + PiterAI + spolszczenie + muzyczny (bez żadnych EDU i Submodów). Raczej nic nie znajdę, ale może.
Niestety nic chyba nie wykombinujemy :/ Podeślij save, może jutro pokombinuję coś z nim. Zainstaluję sobie tak jak Ty masz (BC 7.0 z bugfixerem + PiterAI + spolszczenie + muzyczny (bez żadnych EDU i Submodów). Raczej nic nie znajdę, ale może.
"Ludzie, którzy dla odrobiny bezpieczeństwa rezygnują z podstawowej wolności, nie zasługują ani na bezpieczeństwo, ani na wolność" Benjamin Franklin
Moje savy.: http://przeklej.org/file/RcWhGF/saves.rar
Kolejno jak instalowałem grę:
BC7.0 -> bugfixer -> Piter AI -> descr_sm_factions (poprawka dla bułgarów) link: http://87826.file4u.pl/download/5415....file4u.pl.txt -> spolszczenie -> muzyczny
następnie.:
Usunąłem plik map.rwm z katalogów ...\mods\BellumCrucis7\data\world\maps\campaign\im perial_campaign\ i ...\mods\BellumCrucis7\data\world\maps\campaign\cu stom\Ufficiale\.
nast.:
1. W pliku BellumCrucis7.cfg w katalogu głównym moda, jest linijka:
[log]
to = mods/BellumCrucis7/logs/system.log.txt
level = * system (albo coś innego)
zmieniłem na.:
[log]
to = mods/BellumCrucis7/logs/system.log.txt
level = * error
po wgraniu plików muzycznych usunąłem 8 plików z katalogu sounds: oba events, oba music, oba sfx i oba voice.
Wzorowa instalacja![]()
Jak coś znajdę to dam znać, choć raczej szanse marne.
"Ludzie, którzy dla odrobiny bezpieczeństwa rezygnują z podstawowej wolności, nie zasługują ani na bezpieczeństwo, ani na wolność" Benjamin Franklin
Czasami save ruszy na innym kompie, miałem tak kilka razy, ze czyjeś savy przeszły u mnie.
to jakby komuś przeszła tura to bardzo proszę o save![]()
Niestety to wymaga posiadania plików takich jak Ty, ja mam inne. Jedyna nadzieja w Wino i musisz wstawić save by on go pobrał. Edit, a sorry savy już wstawiłeś wyżej.
mi nie działa Twój save. Zainstalowałem od nowa całego medka, potem kingdoms, potem BC7, bugfixera, następnie wg Twojego opisu PiterAI, poprawkę na Bułgarów, spolszczenie i muzę i gra się odpala, nowe kampanie mogę grać, ale Twoje savy się nie odpalają. Musisz mieć dograne coś jeszcze, jakiś submod albo jakąś drobną zmianę. Być może jednak przyczyna jest taka, że ja mam CPU z SSE (nie mam SSE2) i może to ma wpływ.
1. Szukając przecinkowej księżniczki patrzyłeś w drzewko rodziny królewskiej czy na okno agentów? Bo chodzi o nienarodzoną księżniczkę a nie taką co już jest dorosła i sobie biega po mapie.
2. Poprawkę na Bułgarów masz na bank dobrze wgraną? Bo ten plik co dał Araven jest na durnym serwerze, który do nazwy pliku dopisuje swoją nazwę, więc jak go po prostu skopiowałeś do katalogu gry bez usuwania tej nazwy co serwer dopisuje to masz źle wgraną poprawkę na tych cyganów. Choć sprawdzałem na obu kulturach i nic nie pomaga.
1. Drzewko i nie mam owej księżniczki z przecinkiem.
2. Poprawka dla bułgarów wgrana dobrze. Plik podmieniony descr_sm_factions.txt
Co do submodów to nie mam żadnych. Tak instalowałem jak napisałem kilka postów powyżej. Posiadam PiterAI4.1, wgrane spolszczenie a z folderu .../text/opcjonalne skopiowałem znajdujące się tam 3 pliki tekstowe i wgrałem do folderu .../text
Zapodaj savy ponownie, może się uszkodziły.
No to nie wiem czemu mi nie działa, widocznie kwestia kompa, mam starocia bez SSE2, może to ma wpływ. W każdym razie ja nie sprawdzę Twojego save.