Strona 38 z 104 PierwszyPierwszy ... 2836373839404888 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 371 do 380 z 1031

Wątek: Dyskusja ogólna o grze Total War: Attila

Holy Father Awatar Volomir
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    173
    Otrzymał 265 podziękowań w 166 postach
    Ja tam nie narzekam, zamówiłem w sobotę, a paczkę dostałem dziś rano Tylko czasu brakuje, ale zaraz kolacyjka i zasiądę do grania.

Wojski Awatar Atar
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    4
    Otrzymał 9 podziękowań w 9 postach
    Pierwsze wrażenia, po rozpoznaniu bojem gry (głównie własne bitwy, parę tur kampanii). Niestety większość jednostek wygląda jak klony. Zwyczajowo 1-2 rodzaje tarczy (zwłaszcza razi mnie jednostajne malowanie tarczy w stylu BI) i uzbrojenia w oddziale. Wszystkie nacje mają z grubsza podobny rooster, jak dla mnie za słabo zarysowana różnica między frakcjami, całkiem ładne karty jednostek. Historyczosć jednostek pozostawia delikatnie mówiąc wiele do życzenia. Jednostki barbarzyńskie mają grecki ogień na swoich statkach!!! W moim przypadku na co najwyżej średnim kompie gra chodzi bez problemów, czyli raczej dobra optymalizacja. Jak komuś bez problemów chodziła edycja cesarska Romka, to raczej bezproblemowo pogra. Co do bitwy to mam wrażenie, że generalnie poziom spatchowanego Romka. Czasami średnio-dobrze, ale przy kilku manewrach na flankach komp biega i zbija się w kupę, nie chroni też artylerii. Bitwy są dłuższe. Nie wiem po co dodano znaczki wskazujące adekwatny cel dla naszego wojska, bezsensowne ułatwienie. Co do kampanii się nie wypowiem, bo za krótko grałem.

Cześnik
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    5
    Otrzymał 12 podziękowań w 10 postach
    http://attila-enc.totalwar.com/#/

Tutaj jest cała encyklopedia, w odróżnieniu od Rome II bardzo dobrze zrobiona.
    Kilka kwiatków już znalazłem, najlepszy jest w opisie jednostki Generała Alanów: The Alani, or Alans, were a Sarmatian people, probably of Iranian or Turkish origin.
    Po co poprawiać bzdurę, skoro można napisać jedno naciągane zdanie w encyklopedii.

Zbanowany
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1
    Otrzymał 5 podziękowań w 5 postach
    dzięki. Patrząc tylko na jednostki unikatowe dla danych frakcji, śmiem twierdzić,że Wizygoci oprócz jednostek osłonowych nie dostali żadnej poważnej jednostki. Już lepsi wydają się Ostogoci którzy mają pikinierów. Dalej wypasiona frakcja Jutów i ich klony w pozostałych frakcjach nordyckich. Z barbarzyńców chyba najlepiej prezentują się Frankowie i Alanowie. Rządzić będą pewnie Hunowie i Cesarstwa
    Ostatnio edytowane przez royal1410 ; 18-02-2015 o 10:15

Troublemaker Awatar Nezahualcoyotl
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    373
    Otrzymał 893 podziękowań w 599 postach
    Zrobilem sobie zaraz po zainstalowaniu jedna custom battle.Lapek mam mocny wiec zadnych zastrzezen do grafiki nie mam lecz czy u Was rowniez nie ma...pobojowiska?Zadnych trupow zeby cieszyc oczy rzezia wikinskich toporow.No sama piekna zielona trawa.Jakis bug czy co ?

In quexquichcauh maniz camanahuatl ayc pollihuiz yn iteno yn itauhca in Mexico-Tenochtitlan

Jeśli avek to tylko z Indianką!
    https://www.youtube.com/channel/UCo3...6M-C3c_Wc_57BQ

Był czas kiedy osobnika owego zwano @zajac.

voitek
    Gość
    Raczej bug, u mnie trupy są.

Podkomorzy Awatar Bronti
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    257
    Otrzymał 118 podziękowań w 79 postach
    Gram sobie w prolog i utknąłem w martwym punkcie - http://i.imgur.com/OjP6xQk.jpg

Jak się rozwija ten panel informacji o wojsku?

Prolog mnie przytłacza... co to będzie w głównej kampanii...

voitek
    Gość
    Powinno wyskoczyć w lewym dolnym rogu

Cześnik Awatar FireFighter
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    2
    Otrzymał 19 podziękowań w 13 postach
    To może ma buga.. wczytaj save

Holy Father Awatar Volomir
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    173
    Otrzymał 265 podziękowań w 166 postach
    Mnie tam wszystko przytłacza W Rome2 nie grałem, skończyłem na Shogun2... Masakra! Ile nowych opcji! Urzędy, edykty itd. Jak zacząłem Sasami to głowiłem się czemu nie mogę zbudować armii nowej... Dopiero jak mnie cesarstwo zaatakowało to skapnąłem się, że mam drugą armię na morzu. Cóż, trzeba będzie przysiąść uważniej, bo przerwa od total warów robi swoje.

Strona 38 z 104 PierwszyPierwszy ... 2836373839404888 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów