Strona 92 z 127 PierwszyPierwszy ... 42829091929394102 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 911 do 920 z 1267

Wątek: KORWiN i KNP

Szambelan Awatar chochlik20
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Otrzymał 482 podziękowań w 340 postach
    Cytat Zamieszczone przez Veritimus Zobacz posta
    Kpisz czy o drogę pytasz?
    Jak rozumiem miałeś spoty wyborczy w telewizji na temat wyborów? W ogólnopolskiej nie, co najwyżej pojawiały się w stacjach regionalnych i tyle. A tak to całe miasta miałeś oplakatowane politykami, gdzie nie spojrzałeś coś wisiało.

Taki, że lokalne wybory są niskiego kalibru, ani ja, ani moi przyjaciele na wyborach nie byliśmy, a na tych do PE owszem. Podobnie z resztą młodego elektoratu. Widać to zresztą po wyniku PSL-u (pomijając jawne wałki).
    To muszę powiedzieć, że na wybory idziecie tylko jak są ważne i mają znaczenie, jak nie mają to nie idziemy. Dobrze zrozumiałem?

Cytat Zamieszczone przez NexaT Zobacz posta
    Nie przekonasz się, skoro od kilkunastu lat w parlamencie siedzą te same mordy.
    Polacy zostali już przyzwyczajeni do rżnięcia ich jak wlezie. Nic zresztą dziwnego, skoro pomiędzy wszystkimi obecnymi są jakieś układziki.
    No tak, między nowymi nie będzie

Lata głoszonych poglądów przekładają się na poparcie? Jest na to jakiś wzór matematyczny? <lol>
    Jakby nie patrzeć powinna, bo Korwin powinien mieć stałą liczbę poparcia, a tak wygląda na to, że z niego się wyrasta.

Aha. A jakiś przykład rozmowy, gdzie Korwin zapytany o energetykę bądź gospodarkę zaczyna mówić nie na temat i schodzi na hasła w postaci: złodzieje, banda etc.?
    Naprawdę chciałbym to zobaczyć. Ja ze swojej strony mogę pokazać kilka przykładów, gdzie on zapytany o wyżej wspomniane sprawy odpowiada bez najmniejszego zawahania z trafnymi przykładami.
    Tak - choćby debata przed wyborami do PE http://vod.tvp.pl/audycje/publicysty...52014/15027728

I to jest straszne. Mimo prostego języka i prostego przekazu ludzie nadal głosują na tych samych ludzi, jak gdyby nie było innych alternatyw. Ciekawe co zrobią, gdy te postkomunistyczne odłamy pójdą w drogę ku wieczności.
    I nadal będą głosować, bo małych partii nie widać i nie słychać. Niedługo KNP odejdzie w niebyt i tylko Korwin pozostanie. Czemu Bo jak coś powie to każda stacja to transmituje, a ludzie mają ubaw.

Nie zależy mi na tym, aby ludzie głosowali na Korwina, tylko na każdą inną partię spoza sejmu.
    Pójdą głosować jak mniejsze partie będą się bardziej reklamować.

Zgadzam się, nie warto wałkować tematu prywatyzacji, ale zrób mi przysługę - daj ludziom zdecydować. Jak chce się ubezpieczyć prywatnie to, to zrobię. Jeśli chce to zrobić przez państwo to tak zrobię. Może tak być?
    Oczywiście, dajmy ludziom wybór.

O obecnych można powiedzieć, że głosują za podniesieniem podatków, wieku emerytalnego czy zajmują się pierdołami - jak np. ostatnio stwierdzili, że płeć to wynik wyboru kulturowego a nie biologicznego. <lol>
    Bo w parlamencie jest mało młodych ludzi, reszta to starocie, którym tylko głupota w głowie,

Raczej miałem na myśli wpisy gospodarcze, a nie tematy wałkowane milion razy przez media.
    Widzę, że lubujesz się w tematach masowych, tak jak telewizja. W większości programów zamiast rozmawiać o planie KNP to dziennikarze przytaczali podobne słowa prezesa i cały program opierał się na tym, że jakiś członek bądź on sam musiał się z tego tłumaczyć.
    Jego prywatne poglądy nic mnie nie obchodzą.
    Gdyby, prezes umiał się zachowywać odpowiednio to nie było by cyrków. A tak sam zastawia na siebie sidła.

Oczywiście.
    Do wyborów samorządowych potrzeba masę ludzi, więc nie ukrywam tutaj, że do KNP przyjmowano ludzi, którzy po prostu zgadzali się z jej programem, (żeby zdążyć) co wiązało się z tym, że na listach znajdowały się osoby kompletnie nieznane. Co innego PiS czy PO, gdzie nieznajomość kandydata przykrywa partia, która jest znana. Większość ludzi pomyśli raczej, że zagłosuje na kogoś z "zaufanej partii" którą często widzi w telewizji (i jest wychwalana przecież), niż na kogoś mniej znanego, z równie mniej znanej partii.
    Dobre wyniki w tych wyborach osiągnęli Agata Banasik i Konrad Berkowicz, z tego powodu, że są znani.
    Wystarczyło aby kandydat wyszedł do ludzi i naprzeciw ich problemom, wystarczyło wypunktować grzechy starej władzy i mielibyście kogoś. A tak? Figa z makiem. Skoro nie potrafiliście zaproponować alternatywy i pokazać, że wasze poglądy da się przełożyć w skali mikro to wina też Korwina, którego osoba zniechęca wiele osób. Właśnie przez swoje poglądy prywatne, których nie potrafi przełożyć w sposób normalny, tylko wpada zaraz w złość a później to już można tylko lać ze śmiechu.
    Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
    Grafik: O, teraz to jest kawa! To mnie postawi na nogi!
    Tytus: Szkoda, że nie dodałem jeszcze dynamitu.

Księga XVI

2. Następujących 2 użytkowników podziękowało chochlik20 za ten post:

Podczaszy Awatar Janek
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    35
    Otrzymał 35 podziękowań w 26 postach
    Zgadzam się, nie warto wałkować tematu prywatyzacji, ale zrób mi przysługę - daj ludziom zdecydować. Jak chce się ubezpieczyć prywatnie to, to zrobię. Jeśli chce to zrobić przez państwo to tak zrobię. Może tak być?
    Myślę, że kredyty hipoteczne w walutach są dobrym przykładem co się dzieje kiedy ludziom da się wybór.

Łowczy Awatar Veritimus
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    26
    Otrzymał 13 podziękowań w 8 postach
    Cytat Zamieszczone przez chochlik20 Zobacz posta
    Jak rozumiem miałeś spoty wyborczy w telewizji na temat wyborów? W ogólnopolskiej nie, co najwyżej pojawiały się w stacjach regionalnych i tyle. A tak to całe miasta miałeś oplakatowane politykami, gdzie nie spojrzałeś coś wisiało.
    Co słup to kandydat PO.

To muszę powiedzieć, że na wybory idziecie tylko jak są ważne i mają znaczenie, jak nie mają to nie idziemy. Dobrze zrozumiałem?
    Po co mam iść na lokalne wybory?
    https://www.youtube.com/watch?v=QYBHqBAsWyE

Wystarczyło aby kandydat wyszedł do ludzi i naprzeciw ich problemom, wystarczyło wypunktować grzechy starej władzy i mielibyście kogoś. A tak? Figa z makiem. Skoro nie potrafiliście zaproponować alternatywy i pokazać, że wasze poglądy da się przełożyć w skali mikro to wina też Korwina, którego osoba zniechęca wiele osób.
    Polecam sobie wklepać na youtube te nazwiska:
    - Jacek Wilk
    - Michał Marusik
    - Lech Walicki
    - Piotr Najzer
    - Artur Dziambor
    - Stefan Oleszczuk
    - Krzysztof Szpanelewski
    "Łatwiej jest zginąć z bronią w dłoni w imię wzniosłych idei, niż mądrze się ukorzyć i w cichości pozwolić im przetrwać, by w odpowiednim czasie rozbłysły swym blaskiem." - ja
    "Niech wam ziemia lekką będzie... by psy mogły was łatwiej wykopać." - Marcjalis

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Co słup to kandydat PO.
    To samo można powiedzieć o każdej partii

Po co mam iść na lokalne wybory?
    https://www.youtube.com/watch?v=QYBHqBAsWyE
    Nie idź na parlamentarne i prezydenckie, bo też mogą zostać sfałszowane.

Polecam sobie wklepać na youtube te nazwiska:
    - Jacek Wilk
    - Michał Marusik
    - Lech Walicki
    - Piotr Najzer
    - Artur Dziambor
    - Stefan Oleszczuk
    - Krzysztof Szpanelewski
    Kogo najbardziej słychać i kogo najczęściej widać?
    Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.

Księga XVI

6. Użytkownicy którzy uznali post chochlik20 za przydatny:

Łowczy Awatar Veritimus
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    26
    To samo można powiedzieć o każdej partii
    Zwłaszcza tych bez subwencji.

Nie idź na parlamentarne i prezydenckie, bo też mogą zostać sfałszowane.
    Nie odważą się.

Kogo najbardziej słychać i kogo najczęściej widać?
    Poszukaj, to się dowiesz.

https://www.youtube.com/watch?v=rWzgLod20HU
    "Łatwiej jest zginąć z bronią w dłoni w imię wzniosłych idei, niż mądrze się ukorzyć i w cichości pozwolić im przetrwać, by w odpowiednim czasie rozbłysły swym blaskiem." - ja
    "Niech wam ziemia lekką będzie... by psy mogły was łatwiej wykopać." - Marcjalis

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Zwłaszcza tych bez subwencji.
    No tak, są tak biedni, że nie stać ich na plakaty i przez to w ogóle nie prowadzili w ten sposób kampanii.

Nie odważą się.
    Poczekamy po wyborach, aż znów pojawią się głosy przegranych, że były fałszowane.

Korwin chce nowej konstytucji jako prezydent:
    http://www.kresy.pl/wydarzenia,polit...orczej-batalii
    Ciekawy jestem co też on wymyśli.
    Ostatnio edytowane przez chochlik20 ; 09-02-2015 o 10:42
    Przepis na idealną kawę:

Księga XVI

9. Użytkownicy którzy uznali post chochlik20 za przydatny:

Stolnik Awatar Piner
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    316
    Otrzymał 124 podziękowań w 97 postach
    Pewnie skupi całą władzę w ręce prezydenta,program KORWiN stanie się nową konstytucją,obniży granicę wieku prawa wyborczego do 14 lat a i jeszcze każe wymordować wszystkich lewaków .

Veritimusie- Co do osób które podałeś mogą rzeczywiście znajdować się jacyś ludzie z wizją ale dopóki nie wyjdą spod cienia Korwina to znikną z areny politycznej.Więcej jeśli urealnią swój program to kto wie,może coś osiągną? Ale sam w to wątpię.
    Nie Talleyrand,napatrz się pan,nasłuchaj i nawąchaj aż do mdłości.Żeby pertraktować o pokoju,trzeba znać jego cenę.- Napoleon ( film z 2002 roku)

- Czy to wystarczy?
    - Nie. Ale widok jest wspaniały
    .- (Napoleon 2002) Napoleon obserwujący początek wielkiej szarzy pod Eylau.

11. Użytkownicy którzy uznali post Piner za przydatny:

Podczaszy Awatar Henryk5pio
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    29
    Otrzymał 52 podziękowań w 39 postach
    Podobno Korwiniści/Neoliberałowie/Fundamentaliści Wolnorynkowi domagają się, aby nie istniały jakiekolwiek regulacje, w takim razie artykuł ku przestrodze:
    http://pieniadze.gazeta.pl/pieniadz/...tml#Czolka3Img

A tu, ku przemyśleniom, komentarz jednej z osób:
    Spoiler: 
    Gdyby nie nadzór państwa, to banki by nas dymały jak chciały. A mimo to wszelkiej maści korwiniści/neoliberałowie/fundamentaliści wolnorynkowi domagają się braku jakichkolwiek regulacji. Pożyteczni idioci kapitału, którzy sami są biedakami i działają przeciw swoim własnym interesom.
    Ostatnio edytowane przez Henryk5pio ; 13-02-2015 o 00:27
    "Aby pisać historię, trzeba być więcej niż człowiekiem, ponieważ autor trzymający pióro wielkiego sędziego powinien być wolny od wszelkich uprzedzeń, interesów lub próżności." - Napoleon Bonaparte

13. Użytkownicy którzy uznali post Henryk5pio za przydatny:

Łowczy Awatar Veritimus
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    26
    Cytat Zamieszczone przez henryk5pio Zobacz posta
    Podobno Korwiniści/Neoliberałowie/Fundamentaliści Wolnorynkowi domagają się, aby nie istniały jakiekolwiek regulacje
    Gdzież Ty takie bzdury przeczytałeś?

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292

Nie wiem, kto gada tam większe większe głupoty
    Przepis na idealną kawę:

Księga XVI

Strona 92 z 127 PierwszyPierwszy ... 42829091929394102 ... OstatniOstatni