Jak ktoś może, to niech opisze zachowanie broniącego się i atakującego AI w czasie walk o miasta. Zwłaszcza walki na murach i użycie machin.
Jak ktoś może, to niech opisze zachowanie broniącego się i atakującego AI w czasie walk o miasta. Zwłaszcza walki na murach i użycie machin.
"A teraz słuchajcie wy, ludzie z NATO! Bombardujecie ścianę, co nie przepuszczała potoku afrykańskiej migracji do Europy, ścianę, co stopuje terrorystów . Tą ścianą była Libia. Rujnujecie ją. Wy - idioci. Za tysiące migrantów z Afryki, za wsparcie terrorystów będziecie płonąć w piekle. I tak będzie".
Mu'ammar al - Kaddafi
Dzięki wszystkim
Fakt z miastami szczególnie mnie denerwuje. Miałem nadzieję, że po już całkiem fajnie zrobionych miastach w Rome 2 teraz oblężenia będą jeszcze lepsze, a tu kicha.
Co do AI tylko raz miałem okazję zobaczyć jak szturmuje z machinami i nie rzuciło mi się w oczy żeby się jakoś szczególnie zachowywał. Ruszył całą armią obstawiając taran potem wpadł wszystkim w bramę i ani drgnął by coś zrobić z moimi posiłkami stojącymi na jego tyłach albo kawalerią też tam zmierzającą. Jedynie harcownicy stojący z tyłu ( i tez głównie ładujący w swoich) coś tam postrzelali gdy byłem blisko. Przy miastach bez fortyfikacji zazwyczaj leci na najbliższy mu oddział blokujący drogę, ale zdarza mu się też pomyśleć i np. puści kawalerię gdzieś dalej żeby uderzyła na mieczników, a nie ustawionych przed nim włóczników, albo czasem pójdzie okrężną drogą i zaskoczy jakimś atakiem z boku. Często też zdarza mi się, że jak puszczam swoich by zaatakowali od tyłu albo wyeliminowali miotaczy to trzyma jakieś oddziały do osłony. Jeśli chodzi o obronę takich osad to działa całkiem sensownie. Obstawia ulice, stara się pilnować, by go nie zajść z innej strony, czasem też spróbuje ataku na tyły.
Działają jak normalna frakcja
Do osób co mają wersje pudełkową, ile po zainstalowaniu gry ważą aktualizacje do pobrania?
Chyba coś koło 1gb pobierało.. o ile dobrze pamiętam
Szkoda że w RTW2 nie ma już typowego genealogicznego drzewa.
Mogli by też karty jednostek zmienić.
@UP
Separatyzm (z łaciny separatio – oddzielenie) – dążenie do wyodrębnienia się jakiejś grupy z całości. Najbardziej typowym jest separatyzm narodowościowy, a jednym z jego przejawów secesja narodowa. Dążenie do odrębności pod względem narodowym, politycznym, etnicznym, religijnym; działalność mająca na celu wyodrębnienie mniejszości narodowych. Separatyzm jest dążeniem do oderwania się określonego terytorium od jakiegoś państwa i utworzenia odrębnej struktury państwowej lub przyłączenia się tego terytorium do sąsiedniego kraju.
Czy tylko u mnie złoto nie jest uwzględnione jako jeden z surowców wymiany handlowej? Czy to kolejne niedociągnięcie twórców gry?
In quexquichcauh maniz camanahuatl ayc pollihuiz yn iteno yn itauhca in Mexico-Tenochtitlan
Jeśli avek to tylko z Indianką!
https://www.youtube.com/channel/UCo3...6M-C3c_Wc_57BQ
Był czas kiedy osobnika owego zwano @zajac.