Frankowie są git (jedna z moich ulubionych nacji z BI), ale ja w Attyli nie mogę patrzeć na te ich jednolite zielone sorty mundurowe, jakby z nadleśnictwa pobrali![]()
Frankowie są git (jedna z moich ulubionych nacji z BI), ale ja w Attyli nie mogę patrzeć na te ich jednolite zielone sorty mundurowe, jakby z nadleśnictwa pobrali![]()
Nie mam jeszcze Attyli ale zastanawia mnie czy grając barbarzyńcami można przejść na chrześcijaństwo ?
(zgaduje że raczej tak)
Dobrze zgadujesz. W prologu jest nawet misja żeby przyjąć chrześcijaństwo.
Aby przyjąć religie musi ją wyznawać minimum 35% ludności twojego państwa.
Ostatnio edytowane przez Saruman555 ; 26-02-2015 o 08:35
Szpieg może również atakować (zatruwać armii jedzenie) ale dopiero wtedy jak odblokuje się odpowiedni perk w drzewku umiejętności. Czyli jest trudniej niż dotychczas bo w sumie na początku szpieg nie ma zbyt dużo opcji do wyboru (głównie mylenie obcej armii) i trudniej nabić doświadczenie niż u kapłana (ten od razu może się opiekować prowincją i nabijać doświadczenie). Z jednej strony podnosi to grywalność bo w końcu nie tworzymy z szpiegów w szybki sposób terminatorów (jak to było w innych częściach) ale nie zachowano balansu w stosunku do kapłana (jak powiedziałem można go rozstawić w prowincji i doświadczenie leci). Nie wiem jak to jest u czempiona bo jeszcze żadnego nie miałem![]()
I sie przez to niezłe jaja robią - masz germański politeizm 80%, podbijasz Trevoru, bum!, 45%...
Ja zacząłem grać Frankami i uznaję że mają całkiem spoko pozycję na start i dyplomację na dzień dobry. Z Cesarstwem zachodnim i jeśli się nie mylę z Alamanami (podbiłem ich także nie pamiętam dokładnie) mamy umowę handlową, także tył jest nieco zabezpieczony. Jest Galia i Brytania (u mnie zaliczyłem wycieczkę krajoznawczą z wysp na moich włościach ale wysłałem moją flotę i zniszczyłem całkowicie jedną nadmorską osadę to się zawinęli do siebie i jest spokój. Notabe pozytywnie się tym zaskoczyłem) ale z jednymi podpisałem handlówkę a drugich nieco spacyfikowałem (wcześniej opisałem). Pcham się w kierunku do przyszłych granic naszego kraiku, po drodze skasowałem Sasów i Anglów i dożynam dzielnych wikingów (teraz myślę jakby tu Gotów podbić na tym ich wygnajewie zimnym). Na horyzoncie zamajaczyła mi już niestety horda Hunówtakże postawiłem armię w stan podwyższonej gotowości i obserwuję ich co będą wywijać. i to tyle na razie, życie się toczy tura za turą
![]()
Czempiona można od razu dołączyć do armii i zaczynamy nabijać doświadczenie. Agenci teraz mają chyba wyraźny podział na umiejętności pasywne - te z lewej strony i aktywne w drzewku. Wszystkie umiejętności mają po 2 poziomy więc dość szybko można wymaksować.
Śmierć to Twoje przeznaczenie.
A poza tym sądzę, że Rzym należy zniszczyć.
KABANOS to taka kiełbaska i zespół muzyczny, oba polecam.
Jeśli nie musisz czegoś zrobić, to nie rób. Ale jeśli już musisz, to zrób to szybko.