Strona 14 z 42 PierwszyPierwszy ... 4121314151624 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 419

Wątek: Pytania początkujących graczy

Wojski Awatar Atar
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    4
    Otrzymał 9 podziękowań w 9 postach
    Cytat Zamieszczone przez jmj06pl Zobacz posta
    czyli suwak którego możemy użyć w opcjach na mapie kampanii (opcje/ustawienia kampanii/suwak poziom wyzwania) jest tylko do bitew? bo w sumie on była tak samo ustawiony jak mój poziom wyzwania jaki wybrałem na początku przy rozpoczęciu kampanii i dalej się nim nie interesowałem i teraz zwątpiłem
    Asuryan już Ci to potwierdził, ale możesz też sam zweryfikować empirycznie - jest poziom Legendarny kampanii, ale brak takiego poziomu trudności bitwy w ustawieniach kampanii po jej odpaleniu (max bardzo wysoki).

2. Użytkownicy którzy uznali post Atar za przydatny:

Wojski Awatar jmj06pl
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    8
    Otrzymał 21 podziękowań w 12 postach
    Cytat Zamieszczone przez Atar Zobacz posta
    Asuryan już Ci to potwierdził, ale możesz też sam zweryfikować empirycznie - jest poziom Legendarny kampanii, ale brak takiego poziomu trudności bitwy w ustawieniach kampanii po jej odpaleniu (max bardzo wysoki).
    krótko po tym co sam napisałem zwróciłem właśnie uwagę na to co napisałeś i tak mi coś nie halo było i teraz jasne. W sumie powinni dać obydwa suwaki na początek i potem tylko już do bitew, bo tak jak ktoś nie zna się to może nie zwrócić uwagi.

Tak. Tak samo zresztą jest w Rome 2.
    W sumie nigdy nie sprawdzałem, zawsze ustawiałem odpowiednią trudność na początku kampanii i już nie grzebałem, szedłem tym jednym wybranym
    "Czyż nie wydaje się wam, że mam powód do płaczu, jeżeli Aleksander będąc w moim wieku panował już nad tylu ludami, a ja nie dokonałem jeszcze ani jednego sławnego czynu?" - Gajusz Juliusz Cezar

Asuryan
    Gość
    Czyli bitew miałeś taki sam jak kampanii. Domyślnie się tak ustawiają. W legendarnym kampanii nie zmniejszysz trudności bitew.

Wojski Awatar jmj06pl
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    8
    Otrzymał 21 podziękowań w 12 postach
    Cytat Zamieszczone przez Asuryan Zobacz posta
    Czyli bitew miałeś taki sam jak kampanii. Domyślnie się tak ustawiają. W legendarnym kampanii nie zmniejszysz trudności bitew.
    Tak jak mówisz. Po prostu nie grzebałem i nie ustawiałem różnych poziomów trudności dla tych dwóch spraw
    "Czyż nie wydaje się wam, że mam powód do płaczu, jeżeli Aleksander będąc w moim wieku panował już nad tylu ludami, a ja nie dokonałem jeszcze ani jednego sławnego czynu?" - Gajusz Juliusz Cezar

Zagubiony Teoretyk / Stara Gwardia Awatar Ituriel32
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    148
    Otrzymał 393 podziękowań w 292 postach
    Oblegałem miasto z murami i... Komp otworzył bramę która się zbugowała (była otwarta ale nie dało się przejść przez nią, ani jej zaatakować) i to w samouczku...
    Do tego wieżą nie mogłem podejść pod mur, tylko pod taki wysunięty cypel (coś jak stanowisko pod wieżę) dało się podstawić.

Śmierć to Twoje przeznaczenie.
    A poza tym sądzę, że Rzym należy zniszczyć.

KABANOS to taka kiełbaska i zespół muzyczny, oba polecam.

Jeśli nie musisz czegoś zrobić, to nie rób. Ale jeśli już musisz, to zrób to szybko.

Podkomorzy Awatar Chaak
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    262
    Otrzymał 254 podziękowań w 191 postach
    Cytat Zamieszczone przez Asuryan Zobacz posta
    Może w tej ostatniej zrobili jakiś dłuższy filmik, przynajmniej taki jak wstęp do kampanii
    Fajnie by było.
    W patchnotsach znalazłem info, że są filmiki na koniec kampanii, ale tylko po zwycięstwie militarnym lub kulturowym. Po tym ostatecznym jest tylko ekran z podsumowaniem.

寧我負人,毋人負我。
    曹操

Wojski
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1
    Otrzymał 1 podziękowanie w 1 poście
    Gram Ostrogotami na VH. Jakies porady w sprawie hord. Te namioty trzeba rozbudowywac by miec lepsze wojsko czy wystarczy zajac jakies miasto i tam sie mozna rozbudowywac ? Po kazdej turze przechodzic w tryb wioski czy lepiej pladrowac ciagle atakowac i wioskowac sie jak integrity jest juz nisko ? Dzieki

Łowczy Awatar PioterC
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    4
    Otrzymał 7 podziękowań w 4 postach
    też gram Ostrogotami i w chwili obecnej mam 5 regionów w których się rozwijam... w moim przypadku rozegrałem to tak, że kierowałem się w kierunku Salony - stolicy prowincji Dalmatia (jest ona wymagana do osiągnięcia celów kampanii)... po drodze plądrowałem miasteczka rzymskie, rozbijałem na 1-2 tury obóz aby odbudować wojsko i odpocząć... generalnie za długo jako horda nie grałem, tylko dążyłem jak najszybciej w kierunku Salony (jest to największe miasto regionu Dalmatia, a więc najłatwiejsze do obrony)... stamtąd robię ekspansję dalej...

Chłop
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 1 podziękowanie w 1 poście
    Bardziej opłacalny jest tryb wioski niż plądrowanie.

Wojski
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
    Witam!
    Mam problem z zadowoleniem populacji. Co zaczne wojne to imigranci mi nastroje obnizaja. Chcialem zapytac czy ktos tez ma z tym problem i jak go ewentualnie rozwiazac.
    Pozdrawiam

Strona 14 z 42 PierwszyPierwszy ... 4121314151624 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów