Strona 254 z 330 PierwszyPierwszy ... 154204244252253254255256264304 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 531 do 2 540 z 3294

Wątek: Filmy

Wojski Awatar Dymitr
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    3
    Otrzymał 14 podziękowań w 10 postach
    Witam!

Zapraszam już na ostatnie 5 filmów z mojej topowej listy.

1) Indie drugie państwo na świecie pod względem ludności, beczka prochu którą dzieli jedna iskra od wybuchu... Baabarr (2009) w reżyserii Ashu Trikha.

2) St George's Day (2012) historia nieudanego interesu z ruskimi przedstawiona oczami Frank'a Harper'a

3)Brat 2(2000) czyli jak sobie poradzi Daniła po drugiej stronie oceanu. Reżyseria Aleksey Balabanov

4) Pusher III -Trzeci Film Nicolas'a Winding'a Refn'a kończący jedną z najlepszych(o ile nie najlepszą) sagę gangsterską, na koniec reżyser postanowił przedstawić nam bliżej postać Milo

5) Co to znaczy kibicować Kim naprawdę jest ta banda łobuzów bijąca się na meczach, słuchająca rapu, chodząca w dresach i niszcząca przystanki Hit czy Shit, po raz kolejny mam gdzieś jak ocenicie ten kawałek bo jak już napisałem liczy się przekaz, zasady i honor czyli to czego nigdy nie znajdziecie w amerycańskich filmach czy metalowej muzyce... Okolofutbola (2013) w reżyserii Anton Bormatov

A na koniec pozostała mi zła wiadomość jak wiecie kina jak i gry komputerowe stają się coraz bardziej komercyjne i naprawdę trudno o dobrą produkcje, autorzy coraz częściej zamieniają przekaz i fabułę na efekty specjalne co za tym idzie produkcje staja się płytkie i nie chce się do nich wracać. W moich postach przedstawiłem filmy które utkwiły mi w pamięci, produkcje do których często wracałem i przy których naprawdę dobrze się bawiłem, niestety liczba takich filmów nie jest nieskończona a tak naprawdę to zapewne wymieniłem już większość z tych najlepszych.

Pozdrawiam i Dziękuję Dymitr
    Ostatnio edytowane przez Dymitr ; 02-10-2015 o 00:36
    http://forum.totalwar.org.pl/image.php?type=sigpic&userid=10069&dateline=144348  1943

Szambelan Awatar Gajusz Mariusz
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 067
    Otrzymał 1 057 podziękowań w 710 postach
    Także pozdrawiam. Kiedy wracasz, banito?

Ja zaś obejrzałem kolejną staroć. Aż dziwi bierze, że skutecznie mijałem się z tym filmem. Out of time (Wyścig z czasem). I sorry Mopek, wolę tą Evę. Polecam!

"Będziemy walczyć na plażach, na polach, na ulicach. Będziemy walczyć na wzgórzach. Nigdy się nie poddamy!!!" Winston Churchill
    "Godna śmierć wystarczy za nagrodę."
    "Spartanie nie pytają ilu, tylko gdzie?" Agis II

Cześnik
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    46
    Otrzymał 25 podziękowań w 19 postach
    Super film! Obie Evy są zarąbiste, ale ta faktycznie lepsza

Holy Father Awatar Volomir
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    173
    Otrzymał 265 podziękowań w 166 postach
    No nie wiem. Eva Mendes ma taką suchą, modelkową urodę. Nie to co, ta lepsza, Eva Jest świetną aktorką to jeszcze ma te hipnotyzujące oczy i nie tylko

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 067
    Podobnie jak majkelowi, podobają mi się obie Evy. Tyle że ze wskazaniem na Mendes. A że z gustem się nie dyskutuje twój typ Volomirze jest też jakże słuszny. Tylko że jest jedno "ale". Można różne rzeczy napisać o Mendes, ale że ma "suchą, (modelkową) urodę" to bardzo oryginalny zarzut.

"Będziemy walczyć na plażach, na polach, na ulicach. Będziemy walczyć na wzgórzach. Nigdy się nie poddamy!!!" Winston Churchill

Holy Father Awatar Volomir
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    173
    Otrzymał 265 podziękowań w 166 postach
    Dla mnie tak właśnie ma Typowa pani z okładek/reklam bielizny itd. ładna, nie przeczę, ale Eva Green ma dużo więcej tego czegoś

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 067
    Cytat Zamieszczone przez zajac Zobacz posta
    "American sniper" to film powstaly na kanwie autentycznych wydarzen i w pelni poswiecony pamieci Chris Kyle'a.Jezeli ktos spodziewa sie strzelanki jak w "Black hawk down" bedzie rozczarowany gdyz zamyslem Clinta Eastwooda bylo nakreslenie i pokazanie charakteru glownej postaci.Musze przyznac ze ogromnie sobie ceniac warsztat rezyserski Clinta oczekiwalem kolejnego wysmienitego obrazu a niestety otrzymalem flaki z olejem w dodatku pourywane i nie trzymajce sie calosci.To nie jest zly film lecz brakuje w nim tego "czegos" co jest obecne w zdecydowanej wiekszosci rezyserskiej tworczosci Eastwooda.Moim skromnym zdaniem jak na jego mozliwosci to wrecz kiepski obraz lecz mimo wszystko doradzam poswiecic czas zeby wyrobic wlasna opinie.
    Obejrzałem American Sniper.

Clint to Clint. Firma zobowiązuje i znowu mamy znakomity film. Od razu muszę zaznaczyć, żeby ten film oglądały osoby mające za sobą Hurt Locker. Dlaczego? Wyjaśnię to trochę dalej.

Spoiler: 
    Tak jak na wstępie mojego postu czytamy u zajaca, mamy w 2 godzinnej pigułce próbę ukazania żołnierza. Żołnierza z krwi i kości. Nie mamy myśliciela, absolwenta dobrego uniwerku. Mamy Teksańczyka który miał predyspozycje do tego co robił. I robił to nad wyraz dobrze. Bohatera gra Bradley Cooper, który dla roli nabrał "trochę" ciała co od razu rzuca się w oczy. Cieszy, że Clint go wypatrzył a sam aktor nie szufladkuje się w rolach komediowych. Czego oczekiwać przed seansem? Nie ma trzepoczących flag, nie ma uśmiechów i dobrej zabawy na Bliskim Wschodzie. Scena twarzy Coopera na widok obrazu z TV płonącego WTC oddaje więcej z nastawienia Amerykanów niż cokolwiek innego byśmy wymyślili. Wzorem Black Hawk down mamy obraz miejskiej dżungli (Faludźa) oraz sceny walk naprzemiennie z obrazem życia rodzinnego co akurat dobrze obrazuje przerwy w turach bojowych. "Konflikt interesów" pomiędzy spełnieniem obowiązku, zemstą za śmierć kolegów z ręki snajpera-adwersarza (trochę jak Wróg u bram) a oczekiwaniem przez żonę by był mężem i rodzicem dla dzieci w domu. Wróg też ma rodzinę, więc reżyser nie odczłowieczył głównego wroga. Cieszy postawienie na autentyczność (poza kilkoma dosłownie wpadkami) jak np. pokazanie w pierwszym roku walk improwizowanie opancerzonych hummve, by później ukazać fabrycznie dopancerzone jego wersje oraz powszechne MRAP-y. Widzimy też próbę ukazania sposobów walki współczesnego snajpera, metody osłony kolegów, wyczekiwanie i dylematy nad oddaniem strzału gdy nie mamy pewności co do widzianego wroga w celowniku. Niestety, mundur na wrogu to w tamtych warunkach marzenie. Mamy też ukazanie cenę życia w pełnym napięciu przez całe lata. Scena z wyłączonym telewizorem była już wykorzystana, ale i tak robi wrażenie. Tak celne ukazanie głodu powrotu do wydawałoby się piekła mimo ułożonego życia prywatnego była ukazana wcześniej tylko w wymienionym przeze mnie Hurt Locker. Z tą różnicą że tu mamy historię autentycznego człowieka który żył wśród nas. Koniec filmu to widoczne uporządkowanie najważniejszych spraw w głowie i nieuniknione (dla znającego historię głównej postaci) zakonczenie z wymalowanym przeczuciem na twarzy żony.

otrzymalem flaki z olejem w dodatku pourywane i nie trzymajce sie calosci.

Widocznie widziałem inny film. Mamy tu próbę ukazania życia żołnierza, człowieka z krwi i kości. Na tyle na ile to było możliwe w dwugodzinnej pigułce. Chyba że ktoś oczekuje czegoś innego (sex, drugs and rock&roll ). Porażka na Oscarach niczego nie obniża w ocenie filmu ponieważ tak utytułowany twórca zabierając się za temat zapewne nie robił tego z myślą o nagrodach (Ma ich dosyć). Końcówka to autentyczne obrazy z ostatniej drogi Kyle'a. I tu dopiero mamy łopoczące flagi, ale w jakże wymownym kontekście. Polecam!!!

Podsumowując: Otrzymałem dokładnie taki film, jaki mogłem oczekiwać po Eastwoodzie biorącym się za ten temat. Bonusem jest udźwignięcie tematu przez Coopera zaś smaczkiem zjawiskowa Sienna Miller. Polecam!!!
    Ostatnio edytowane przez Gajusz Mariusz ; 07-03-2015 o 04:26 Powód: literówka

Wojski Awatar Dymitr
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    3
    3 Filmy o tematyce stepowej

Pierwszy film jaki mam zaszczyt wam zaprezentować nosi oryginalny tytuł "Mongol" i jest to historia ukazująca nam życie największego wodza w historii mongołów Czyngis-Chan'a w reżyseri Sergey'a Bodrov z roku 2007

Kolejną produkcją jest film pt. "Orda" opowiadający o św. Aleksym który zostaje wysłany z misją przywrócenia wzroku żonie Hana Tajduła gdyż ten w przeciwnym wypadku grozi atakiem złotej Ordy na Moskwę. Film w reżyserii Andrei Proshkin z roku 2012.

Ostatnim filmem który dla Was wybrałem jest obraz wyreżyserowany w roku 2005 przez Ivan'a Passer'a i Siergiej'a Bodrow'a pod tytułem "Nomad". Jest to epicka opowieść o XVII wiecznym Kazachstanie i dążenia do jego zjednoczenia pod władzą jednej osoby...

Życzę miłego seansu
    Ostatnio edytowane przez Dymitr ; 02-10-2015 o 00:26
    http://forum.totalwar.org.pl/image.php?type=sigpic&userid=10069&dateline=144348  1943

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 067
    ^^ Mongoła oglądałem. Zapada w pamięć ta bitwa z oddziałem straceńców na jej rozpoczęcie. Końcówka przymula ale do obejrzenia.

Wojski Awatar Dymitr
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    3
    Tak te filmy mają takie trochę inne podejście niż produkcje z Ameryki, myślę że to nie bitwy są w nich najważniejsze ale mimo wszystko chyba jednak nie są aż takie straszne i da się je obejrzeć i nie żałować straconego czasu a dla mnie idealnie spełniły swoją rolę bo gdyby tytuł Mongoła był inny np. Podbój świata to też bym narzekał na ten film jednak tytuł to "Droga do Imperium" a Hitler np. zdobył całe Niemcy bez żadnej bitwy . Mogę dodać że to filmy robione przez Mongołów i Kazachów więc oddają prawdziwy klimat tamtych czasów, przedstawionych postaci i może gdyby miały większy budżet to by były bardziej epickie ale czy by wyszło im to na dobre? Przynajmniej nie zobaczymy w nich armii komputerowych klonów jak w "Bitwie pod Wiedniem".

Strona 254 z 330 PierwszyPierwszy ... 154204244252253254255256264304 ... OstatniOstatni