Strona 10 z 48 PierwszyPierwszy ... 8910111220 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 477

Wątek: Patche / DLC / FLC - dyskusje i spekulacje

Asuryan
    Gość
    Balisty, balisty i jeszcze raz balisty czy tam onagery, nie pamiętam już co jest w grze, Na samym początku najemne, później własne. Przy dwóch machinach na armię jeszcze żadna wieżyczka nie zdążyła do mnie wystrzelić podczas szturmu.

Asuryan
    Gość
    Ale małe kampanie mogą dawać unit packi do dużej. Tak jak Hannibal do głównej dał Syrakuzy i 2 plemiona Iberów.

Wojski Awatar jmj06pl
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    8
    Otrzymał 21 podziękowań w 12 postach
    Cytat Zamieszczone przez Asuryan Zobacz posta
    Balisty, balisty i jeszcze raz balisty czy tam onagery, nie pamiętam już co jest w grze, Na samym początku najemne, później własne. Przy dwóch machinach na armię jeszcze żadna wieżyczka nie zdążyła do mnie wystrzelić podczas szturmu.
    Wiadomo że na oblężenia trza ciężki sprzęt targać, ja to nawet stworzyłem specjalną armię do zdobywania umocnionych miast, wyposażoną w artylerię i piechotę bez łuczników. lecz tak jak przegieli z spadkiem statów przy podpaleniu miasta, tak poszli w drugą stronę z wieżyczkami. Gram Alemanami a oni mają formację rzymskich dezerterów, fajni chłopacy do oblężeń bo mają testudo i mogą podejść pod ogniem do wyrwy nie tracą prawie w ogóle ludzi. Ale na wieżyczkach też była z nich masakra. Z dwóch oddziałów straciłem 95 ludzi zanim zdobyli strażnicę (początek mieli niezły ale im bliżej wieżyczki tym było gorzej), podczas gdy walki z żołnierzami broniącymi miasta straciłem tylko 25 ludzi. A podchodziłem pod tą wieżyczkę w formacji testudo na wprost także ładnie przyjmowali na tarczę pociski ale po paru strzałach zaczęła się masakra
    Zdecydowanie wieżyczki i statystyki za podpalenie miasta do poprawy przy najbliższym patchu.
    "Czyż nie wydaje się wam, że mam powód do płaczu, jeżeli Aleksander będąc w moim wieku panował już nad tylu ludami, a ja nie dokonałem jeszcze ani jednego sławnego czynu?" - Gajusz Juliusz Cezar

Szambelan Awatar Gajusz Mariusz
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 067
    Otrzymał 1 057 podziękowań w 710 postach
    Cytat Zamieszczone przez Asuryan Zobacz posta
    To się wie! Każda moja armia/legion w Romku nie ruszała w pole bez 2-óch balist, ale jeszcze nie mogę rekrutować (a na najemników szkoda mi kasy) Więc to tylko kwestia czasu.

"Będziemy walczyć na plażach, na polach, na ulicach. Będziemy walczyć na wzgórzach. Nigdy się nie poddamy!!!" Winston Churchill
    "Godna śmierć wystarczy za nagrodę."
    "Spartanie nie pytają ilu, tylko gdzie?" Agis II

Krwawy Kardynał Awatar Samick
    Tournaments Joined
    9
    Tournaments Won
    1
    Podziękował
    171
    Otrzymał 427 podziękowań w 262 postach
    Na drewniane wieżyczki wystarczą płonące strzały u łuczników. za 40-50 chłopa w rozproszonej formacji masz święty spokój.

Bierz najemników. Ceny są niemal takie same w najmie i utrzymaniu.

Wojski Awatar jmj06pl
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    8
    Otrzymał 21 podziękowań w 12 postach
    Cytat Zamieszczone przez Samick Zobacz posta
    Na drewniane wieżyczki wystarczą płonące strzały u łuczników. za 40-50 chłopa w rozproszonej formacji masz święty spokój.

Bierz najemników. Ceny są niemal takie same w najmie i utrzymaniu.
    gorzej tylko jak po drodze do celu tych wieżyczek jest kilka dlatego jeśli już to preferuje onagery sztuk dwa, z dystansu rozwalą co trza

Mariuszu
    nie wiem jak grasz lub kim ale wystarczy pierwszy poziom stolarza (najpierw trza rzemieślnika wybudować) i możesz już rekrutować onagery. Acha oczywiście jeśli mnie teraz pamięć nie myli to trzeba odkryć coś w drzewku militarnym:p. Balisty to jeno Rzym i Alemanowie mają ale one się nie nadają do niszczenia budowli za bardzo, także tylko onagery
    "Czyż nie wydaje się wam, że mam powód do płaczu, jeżeli Aleksander będąc w moim wieku panował już nad tylu ludami, a ja nie dokonałem jeszcze ani jednego sławnego czynu?" - Gajusz Juliusz Cezar

Szambelan Awatar Gajusz Mariusz
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 067
    Otrzymał 1 057 podziękowań w 710 postach
    jmj06pl (ale nik! ) gram 35 turę pierwszej kampanii, po 5 turach prologu odpuściłem sobie więc się trochę motam w technologiach i szczególnie w zarządzaniu rodziną, ale powoli to ogarniam. Samick, faktycznie stać mnie na najem onagerów, ale jak tylko przysiądę do Attyli dziś wieczorem to poświęcę się rozpoznaniu drzewek technologii i rozwoju prowincji. Więc chyba od razu odblokuję onagery.

"Będziemy walczyć na plażach, na polach, na ulicach. Będziemy walczyć na wzgórzach. Nigdy się nie poddamy!!!" Winston Churchill
    "Godna śmierć wystarczy za nagrodę."
    "Spartanie nie pytają ilu, tylko gdzie?" Agis II

Stara Gwardia / Ostatni Sprawiedliwy Awatar KLAssurbanipal
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    878
    Otrzymał 980 podziękowań w 526 postach
    Tak, ale samodzielnych wyjdzie i tak mniej.
    W sumie w Rome 2 jest ok. 15 kultur, w sensie że różnią się rosterami, wyglądem itp. Tutaj jest tylko 5 - Rzym, Germanie nordyccy, Germanie pozostali, Hunowie, Sasanidzi. Jeśli nie zrobią tych frakcji bardziej różnorodnie to rzeczywiście nie ma co dużo DLC takich samych faction packów robić. Zmiana Celtów i Słowian by różnili sie od Germanów i Sarmatów by różnili się od Hunów powinna być obowiązkowa. To kpina - Celtowie w hełmach wikingów.
    Darowizna dla mnie jako twórcy możliwa tutaj: https://www.paypal.me/klassurbanipal

Holy Father Awatar Volomir
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    173
    Otrzymał 265 podziękowań w 166 postach
    Jeśli to będzie tak jak piszecie, czyli mała kampania + nacje na mapie głównej to jestem jak najbardziej za!

Troublemaker Awatar Nezahualcoyotl
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    373
    Otrzymał 893 podziękowań w 599 postach
    Nareszcie dyplomacja oraz samo AI zaczelo przejawiac pewne formy inteligencji a nie chaotycznego dzialania a raczej reagowania.Grajac Sasanidami jestem wielce zadowolony z likwidowania przez moje satrapie lokalnych buntow gdzies na glebokich tylach panstwa.Chetnie i ochoczo uczestnicza w wyprawach wojennych ku celom przeze mnie im wskazanym.
    Natomiast prowadzac kampanie Cesarstwem Wschodniorzymskim musze przyznac ze Sasanidzi,z ktorymi jestem na noze,operuja nie pojedynczymi armiami lecz rzucaja 3-4 wliczajac w ten sklad swoje satrapie.Malo tego ataki sa skoordynowane w czasie i ida na minium dwie moje osady plus jeszcze jakas armia skierowana w glab kraju.Zatem ostatni patch pod wzgledem rozwoju AI jest dla mnie milym zaskoczeniem.
    A wiezyczki dalej pluja tak samo w przeciwnika jak i w swoich ziomkow zawet kiedy ci juz sa w zwarciu .
    Mam rowniez nadzieje ze kolejny patch uswiadomi Hunom ze szybciej jest sie przemieszczac bez balist ktore praktycznie mozna nabyc w kazdej dzielnicy.
    Ostatnio edytowane przez Nezahualcoyotl ; 10-03-2015 o 21:20

In quexquichcauh maniz camanahuatl ayc pollihuiz yn iteno yn itauhca in Mexico-Tenochtitlan

Jeśli avek to tylko z Indianką!
    https://www.youtube.com/channel/UCo3...6M-C3c_Wc_57BQ

Był czas kiedy osobnika owego zwano @zajac.

11. Użytkownicy którzy uznali post Nezahualcoyotl za przydatny:

Strona 10 z 48 PierwszyPierwszy ... 8910111220 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów