Strona 98 z 127 PierwszyPierwszy ... 488896979899100108 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 971 do 980 z 1267

Wątek: KORWiN i KNP

Holy Father Awatar Volomir
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    173
    Otrzymał 265 podziękowań w 166 postach
    @Gromirze - Korwin jest po części wierny swoim swoim poglądom, to trzeba mu przyznać. Bo to nie głupota przyczyniła się do śmierci tego człowieka, ale złe prawo i nadgorliwość policjantów wykonujących swoje zadanie. No cóż, wierni literom prawa mundurowi siłą telepatii i empatii zmusili 19-latka do połknięcia torebki.
    Mamy takie a nie inne prawo i tego należy się trzymać. Oczywiście jest to głupie prawo, warte zmiany ale obecnie jest takie i nic więcej się nie poradzi. Koleś zginął przez swój debilizm, a nie przez policjantów. No i widząc to co się dzieje pod komendą utwierdzam się, że nasze społeczeństwo to debile. Także wszelkie liberalne podejścia na temat gospodarki i całkowitej wolności wyboru ludzi (oświata, medycyna) nie ma prawa bytu, bo dosyć że zrobią sobie krzywdę (spoko - darwinizm) to jeszcze pociągną za sobą resztę XD

Podczaszy Awatar roman zabawa
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1
    Otrzymał 4 podziękowań w 2 postach
    Z ciekawości spytam: sam sobie zawiązujesz sznurówki czy robi to za Ciebie państwo?

3. Następujących 2 użytkowników podziękowało roman zabawa za ten post:

Podkomorzy Awatar Bronti
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    257
    Otrzymał 118 podziękowań w 79 postach
    Grogmir być może JKM popełnił błąd pojawiając się w Legionowie, ale jednej sprawy podważyć się nie da - który z obecnych polityków ma na tyle odwagi żeby pokazać się wśród ludzi, którzy dodatkowo są tak mocno naładowani emocjami?

Tutaj kolejny dowód - https://www.youtube.com/watch?v=jNCVj0i3GJs

Stolnik Awatar Piner
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    316
    Otrzymał 124 podziękowań w 97 postach
    Spokojnie nie tylko Korwin umie wyjść do ludzi poddenerwowanych emocjami a to jego pojawienie się to tylko próba nabicia sobie głosów.
    Co do nagrania masz rację to dowód.Dowód tego jak Korwin i jego poglądy przegrywają z ludźmi pracującymi i zaznajomieni z polską codziennością.To dowodzi tezy na temat wieku wyborców Korwina.
    Nie Talleyrand,napatrz się pan,nasłuchaj i nawąchaj aż do mdłości.Żeby pertraktować o pokoju,trzeba znać jego cenę.- Napoleon ( film z 2002 roku)

- Czy to wystarczy?
    - Nie. Ale widok jest wspaniały
    .- (Napoleon 2002) Napoleon obserwujący początek wielkiej szarzy pod Eylau.

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    173
    Cytat Zamieszczone przez roman zabawa Zobacz posta
    Z ciekawości spytam: sam sobie zawiązujesz sznurówki czy robi to za Ciebie państwo?
    Się uśmiałem! Szkoda tylko, że ja odnoszę to do czegoś, Ty zaś trywializujesz No ale tak, puść ludzi samopas, a "zaradne" matki przestaną szczepić dzieci "bo autyzm". Mam liberalne poglądy gospodarcze/społeczne ale bez przesady! To tak odnośnie szeroko rozumianego liberalizmu czy tam innej anarchii.

Grogmir być może JKM popełnił błąd pojawiając się w Legionowie, ale jednej sprawy podważyć się nie da - który z obecnych polityków ma na tyle odwagi żeby pokazać się wśród ludzi, którzy dodatkowo są tak mocno naładowani emocjami?
    No rzeczywiście! Nasi politycy to sępy, ale w tym wypadku Korwin i wszystkich przebił.

Proponowane poprawki do Konstytucji:

do Art 39: ("Nikt nie może być poddany eksperymentom naukowym, w tym medycznym, bez dobrowolnie wyrażonej zgody".) dodać słowa:

"Nikomu nie wolno zabronić spożywać dowolnych substancji lub dowolnie postępować ze swoim ciałem – pod warunkiem, że nie narusza to praw innych i nie powoduje zakłócenia porządku publicznego"

Jednocześnie do Art 68: ("Każdy ma prawo do ochrony zdrowia".) dodać słowa:

"Jednakże władze publiczne nie mają obowiązku świadczenia opieki zdrowotnej ludziom, którzy postępują ze swoim ciałem w sposób odbiegający od powszechnie przyjętych norm"

Jest to oczywista deklaracja wolności i niezależności obywatelskiej. Ludzie nie mogą być traktowani jak bydło, któremu właściciel zabrania lub nakazuje jedzenia lub picia czegokolwiek.
    Dotyczy to osób dorosłych. Za dzieci odpowiadać powinni rodzice.
    Propozycje Korwina... On serio żyje w alternatywnej rzeczywistości

Stara Gwardia Awatar Grogmir
    Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    36
    Otrzymał 68 podziękowań w 40 postach
    Tyle narzekania na obecne prawodawstwo, a jak przychodzi do stworzenia własnej propozycji, to dopiero zawiało absurdem... Co to są "powszechnie przyjęte normy"? W dyskusji na ten temat korwinowcy twierdzili, że będzie to uszczegółowione ustawą - czyli przeciwnicy państwa postulują, by ustanawiało ono, co jest powszechnie przyjętą normą (alkohol, nikotyna pewnie tak, a co z innymi używkami? Tatuaże też nie są przyjętą powszechnie normą, a jest to postępowanie ze swoim ciałem...), a co nie.

Szambelan Awatar chochlik20
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Otrzymał 482 podziękowań w 340 postach
    Powiało hipokryzją jak korwinowcy postawili argument, że życie prywatne człowieka będzie w jakikolwiek sposób regulowane przez państwo przecież według nich państwo nie ma prawa regulować życia obywateli. Co chcą niech biorą, co chcą to niech piją, co chcą to niech jedzą!
    Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
    Grafik: O, teraz to jest kawa! To mnie postawi na nogi!
    Tytus: Szkoda, że nie dodałem jeszcze dynamitu.

Księga XVI

Podczaszy Awatar roman zabawa
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1
    Otrzymał 4 podziękowań w 2 postach
    Cytat Zamieszczone przez Volomir Zobacz posta
    Ty zaś trywializujesz ...
    Nie chciałbym otwierać offtopu, ale już Twój pewnik "zaradne" matki przestaną szczepić dzieci "bo autyzm" = ZŁO bardzo bym kwestionował. Z jednej strony masz zapewnienia o nieszkodliwości, niemożliwości wchodzenia w reakcję użytego ołowiu itp. i z tym zgoda. Z drugiej strony masz realia III RP - jakość szczepionek w NFZ czy lobbing koncernów farmaceutycznych. Z tym wszystkim wchodzi państwo z obowiązkowym przymusem (nie dla wszystkich, znajomi lekarze chronili nawet przed tą z 1 dnia życia), co mnie, rodzicowi półtorarocznego dziecka nic nie ułatwia, tylko zdejmuje obowiązek. A z jakiej racji, skoro w razie braku szczepień nikt nie ucierpi? Bo przecież zaszczepieni nie ucierpią, prawda?

Mam wpływ na wychowanie swojego dziecka czy nie?

przecież według nich państwo nie ma prawa regulować życia obywateli. Co chcą niech biorą, co chcą to niech piją, co chcą to niech jedzą!
    Wyrażając podziw w tępieniu hipokryzji u tak potężnego i wpływowego polityka (wszyscy potężniejsi, do tego będący u władzy są oczywiście czyści jak łza) chciałbym zauważyć, że nie zauważyłem nigdy u Korwina, żeby pisał, że państwo nie będzie regulować niczego. Może "Najwyższy Czas!" pomylił Ci się z "Mać Wpariadka"?

Szambelan Awatar chochlik20
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Otrzymał 482 podziękowań w 340 postach
    Cytat Zamieszczone przez roman zabawa Zobacz posta
    Wyrażając podziw w tępieniu hipokryzji u tak potężnego i wpływowego polityka (wszyscy potężniejsi, do tego będący u władzy są oczywiście czyści jak łza) chciałbym zauważyć, że nie zauważyłem nigdy u Korwina, żeby pisał, że państwo nie będzie regulować niczego. Może "Najwyższy Czas!" pomylił Ci się z "Mać Wpariadka"?
    No cóż, temat dotyczy Korwina i jego partii a nie innych, więc nie tępimy tu hipokryzji innych polityków.

I a propo obietnic wyborczych - http://nowaprawicajkm.pl/home/item/p...czy-do-pe-2014 - jak do tej pory Korwinowi udało się i to nie całkiem zrealizować punkt pierwszy z pięciu!
    Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
    Grafik: O, teraz to jest kawa! To mnie postawi na nogi!
    Tytus: Szkoda, że nie dodałem jeszcze dynamitu.

Księga XVI

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    173
    Nie chciałbym otwierać offtopu, ale już Twój pewnik "zaradne" matki przestaną szczepić dzieci "bo autyzm" = ZŁO bardzo bym kwestionował. Z jednej strony masz zapewnienia o nieszkodliwości, niemożliwości wchodzenia w reakcję użytego ołowiu itp. i z tym zgoda. Z drugiej strony masz realia III RP - jakość szczepionek w NFZ czy lobbing koncernów farmaceutycznych. Z tym wszystkim wchodzi państwo z obowiązkowym przymusem (nie dla wszystkich, znajomi lekarze chronili nawet przed tą z 1 dnia życia), co mnie, rodzicowi półtorarocznego dziecka nic nie ułatwia, tylko zdejmuje obowiązek. A z jakiej racji, skoro w razie braku szczepień nikt nie ucierpi? Bo przecież zaszczepieni nie ucierpią, prawda?
    Nie będę tutaj robił większego zamętu offtopem. Nie jestem jeszcze ojce, będę w sierpniu i martwi mnie to co piszesz. W sensie jakość szczepień jest dobra. Paradoksalnie to przeciwnicy szczepień zwiększyli zyski firm farmaceutycznych. A dzieci zaszczepione są zagrożone, gdyż wirusy mutują i robią to na dzieciach nieszczepionych. Jeśli liczba niezaszczepionych przekroczy statystyczną wartość to grożą nam kolejne epidemie.
    Masz prawo wychowywać swoje dziecko, tylko kiedy robisz mu krzywdę (nie szczepiąc robisz) lub będzie mogło się to odbić na innych (nie szczepiąc odbija się) to coś jest nie halo.
    No i wiadomka: pamiętasz jak przechodziłeś polio? Nie, bo cię rodzice zaszczepili! Ostateczny argument

Jak słusznie Chochlik zauważył to temat o Korwinie i jego partiach, więc wiadomo czyją hipokryzję będziemy tępić.

Ja dodam sprawę, w sumie nie wiem czy nadal aktualną, ale związaną z Korwinę i pokazującą jak ten dziwny pan wąsko myśli. Te nieszczęsne pasy bezpieczeństwa. Korwin walczy o dwie sprawy, ogólnie rzecz ujmując. O wolność obywateli i o jak najmniejszy wpływ państwa właściwie na wszystko. I teraz, pan Korwin uważa, że zapinanie pasów to atak na jego wolność wyboru. Wszystko spoko, tylko sprawa zmienia się przy wypadku. Krul chyba nie zadje sobie sprawy na jakie koszty naraża państwo taka osoba, która nie zapnie pasów. Karetki, policja, straż pożarna to wszystko jest dużo droższe kiedy mamy trupa na ulicy. I to na prawdę są duże pieniądze. No chyba, że zastosujemy się do tego co pan Krul proponuje w poprawkach konstytucji. Każdy robi ze swoim ciałem co chce. No pięknie, tylko kto w takim razie robi porządek z takim delikwentem, który rozkłada się na ulicy? Generalnie chodzi o to, ze patrzy bardzo krótkowzrocznie. Tak samo jak z tymi zmianami konstytucji. Jak wpadnę pod tramwaj, to kto oceni czy to był wypadek? Czy może to była moja decyzja?

No i te wspomniane powszechnie normy...

Strona 98 z 127 PierwszyPierwszy ... 488896979899100108 ... OstatniOstatni