Zobacz wyniki ankiety: Kogo popierasz w wyścigu po fotel prezydencki?

Głosujących
67. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Grzegorz Braun

1 1.49%
  • Waldemar Deska

0 0%
  • Andrzej Duda

14 20.90%
  • Anna Grodzka

0 0%
  • Adam Jarubas

0 0%
  • Bronisław Komorowski

18 26.87%
  • Janusz Korwin-Mikke

18 26.87%
  • Marian Kowalski

5 7.46%
  • Paweł Kukiz

6 8.96%
  • Magdalena Ogórek

4 5.97%
  • Janusz Palikot

0 0%
  • Jacek Wilk

1 1.49%
Strona 17 z 55 PierwszyPierwszy ... 7151617181927 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 161 do 170 z 542

Wątek: Wybory Prezydenckie 2015

Podstoli
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    7
    Otrzymał 12 podziękowań w 9 postach
    Cytat Zamieszczone przez Volomir Zobacz posta
    Co do Korwina... no cóż dziwnym trafem krul jest wszędzie tam gdzie jest tłum, wszędzie tam gdzie są media. Podlizuje się wszystkim wokół robiąc z siebie błazna (zazwyczaj).
    Nie zauważyłem żeby Korwin był wszędzie tam gdzie jest tłum. Po sprawie jaką Wipler miał z policją, nie dziwi mnie, że Korwin stanął przeciwko policji w sprawie tego chłopaka, który umarł po połknięciu torebki z narkotykami. Ja osobiście w tym przypadku nie mam nic do zarzucenia policji. W sprawie skazanych żołnierzy, Korwin stanął po stronie żołnierzy i ja gdybym był prezydentem, to też ułaskawiłbym tych żołnierzy. Prezydent ma prawo łaski i Korwin jako kandydat na prezydenta może deklarować, że ich ułaskawi.
    Największego błazna spośród wszystkich kandydatów robi z siebie Duda. Obiecuje gruszki na wierzbie i pokazuje w ten sposób, że nie wie jakie uprawnienia ma prezydent w Polsce. To jest czysta błazenada.
    Sprzedali Polskę: papież Pius VI, biskup Michał Sierakowski, biskup Józef Kossakowski, biskup Wojciech Skarszewski, biskup Jan Giedroyć, biskup Ignacy Massalski, prymas Władysław Łubieński, biskup Andrzej Młodziejowski, prymas Gabriel Podoski, prymas Antoni Ostrowski

Szambelan Awatar chochlik20
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Otrzymał 482 podziękowań w 340 postach
    Cytat Zamieszczone przez Niklot Zobacz posta
    Prezydent ma prawo łaski i Korwin jako kandydat na prezydenta może deklarować, że ich ułaskawi.
    Dostali oni wyrok w zawieszeniu, więc nie wiem czy nawet obejmowało by ich to prawo.

Największego błazna spośród wszystkich kandydatów robi z siebie Duda. Obiecuje gruszki na wierzbie i pokazuje w ten sposób, że nie wie jakie uprawnienia ma prezydent w Polsce. To jest czysta błazenada.
    Jak rozumiem Korwin wie, co może prezydent a czego nie może? Prezydent w naszym kraju pełni funkcje reprezentacyjną - http://www.prezydent.pl/prezydent/kompetencje/ A z tego co czytam na oficjalne stronie - http://www.prezydentkorwin.pl/wizja/ - to obietnice Korwina niczym się nie różnią od obietnic innych kandydatów. Prezydent może sobie dużo chcieć, ale mało może zrobić, bo wszystko zależy od Sejmu i posłów.

Czas napiętnować kolejne hipokryzję Korwina:
    Swoją drogą, gdyby ktoś najadł się lekarstw i zdechł, byłoby jednego idiotę mniej - puentował polityk
    Hm. ten z Legionowa to jest bohaterem i ofiarą systemu czy też idiotą?

I trochę wcześniejsze dziwne porównanie:
    Przekonywał, że idea "państwa opiekuńczego" to bzdura. - W powieściach Agathy Christie czytamy, jak jeszcze 80. lat temu każdy mógł wejść do apteki i kupić arszenik, żeby np. wybić szczury. Dlaczego dziś nie możemy kupić lekarstw bez recepty?
    http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...in#BoxNewsLink

Mnie w ogóle zastanawia, czy jego wyborcy i poplecznicy zastanowili się kiedyś nad sensem tego co on mówi o UE. Dostał się tam jak i trzy inne osoby z jego partii. Biorą niemałą kasę za to, idzie dodatkowa biurokracja bo dochodzą jeszcze ich asystenci. I jeszcze na to narzeka, mówi, że UE to wróg. Jeżeli przystaję do wroga świadomie, wiem co on robi, nie robię nic by to zmienić poza pustym gadaniem, biorę od wroga kasę to czy mogę się uważać, za kogoś od niego lepszego?
    Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
    Grafik: O, teraz to jest kawa! To mnie postawi na nogi!
    Tytus: Szkoda, że nie dodałem jeszcze dynamitu.

Księga XVI

Holy Father Awatar Volomir
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    173
    Otrzymał 265 podziękowań w 166 postach
    Hm. ten z Legionowa to jest bohaterem i ofiarą systemu czy też idiotą?
    Zdecydowanie idiotą!

Podstoli
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    7
    Otrzymał 12 podziękowań w 9 postach
    Cytat Zamieszczone przez chochlik20 Zobacz posta
    Jak rozumiem Korwin wie, co może prezydent a czego nie może? Prezydent w naszym kraju pełni funkcje reprezentacyjną - http://www.prezydent.pl/prezydent/kompetencje/ A z tego co czytam na oficjalne stronie - http://www.prezydentkorwin.pl/wizja/ - to obietnice Korwina niczym się nie różnią od obietnic innych kandydatów.
    Ja w obietnicach Korwina do których podałeś odnośnik, nie widzę niczego wykraczającego poza kompetencje prezydenta. Jeśli widzisz coś takiego, to oświeć nas. Podaj która z obietnic Korwina nie jest możliwa do zrealizowania przez prezydenta?

Mnie w ogóle zastanawia, czy jego wyborcy i poplecznicy zastanowili się kiedyś nad sensem tego co on mówi o UE. Dostał się tam jak i trzy inne osoby z jego partii. Biorą niemałą kasę za to, idzie dodatkowa biurokracja bo dochodzą jeszcze ich asystenci. I jeszcze na to narzeka, mówi, że UE to wróg. Jeżeli przystaję do wroga świadomie, wiem co on robi, nie robię nic by to zmienić poza pustym gadaniem, biorę od wroga kasę to czy mogę się uważać, za kogoś od niego lepszego?
    Wszyscy europarlamentarzyści są w europarlamencie dla niemałej kasy. Różnica między Korwinem, a resztą jest taka, że cała reszta obiecuje czego to oni nie zrobią dla Polski i Polaków jak zostaną europarlamentarzystami. Obiecują, że zlikwidują limity dla rybaków, że zwiększą dopłaty dla rolników, że będą bronili interesów polskich przedsiębiorców. Jak już zostają europarlamentarzystami, to nie robią nic bo nawet nie mają możliwości żeby spełnić swoje obietnice, a kasę biorą.
    Korwin jak startował do europarlamentu mówił wprost swoim wyborcom, że idzie tam tylko po to żeby zarobić kasę na wybory w Polsce, po to żeby zrobić zadymę w europarlamencie i żeby być częściej widocznym w mediach. I Korwin swoje obietnice wyborcze wypełnia. W odróżnieniu od oszustów z PO i PiSu jest uczciwym politykiem. Ja nie do końca zgadzam się ze wszystkim co głosi Korwin, ale szanuję go za to, że nie jest kłamcą jak inni politycy.
    Sprzedali Polskę: papież Pius VI, biskup Michał Sierakowski, biskup Józef Kossakowski, biskup Wojciech Skarszewski, biskup Jan Giedroyć, biskup Ignacy Massalski, prymas Władysław Łubieński, biskup Andrzej Młodziejowski, prymas Gabriel Podoski, prymas Antoni Ostrowski

Podczaszy Awatar Henryk5pio
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    29
    Otrzymał 52 podziękowań w 39 postach
    Widzę, że temat faktycznie schodzi na psy, dlatego proponuję abyście może przed dalszą dyskusją wzięli do rąk Konstytucję Rzeczypospolitej Polskiej i przeczytali Rozdział V Art.126 do Art. 145 o obowiązkach Prezydenta Rzeczypospolitej, a potem zastanowili się z Konstytucją w ręku, czy wasz kandydat nadaje się do wykonywania tych obowiązków.

I pamiętajcie, że obecnie piastujący urząd Bronisław Komorowski ma już przemawiające za nim doświadczenie...
    "Aby pisać historię, trzeba być więcej niż człowiekiem, ponieważ autor trzymający pióro wielkiego sędziego powinien być wolny od wszelkich uprzedzeń, interesów lub próżności." - Napoleon Bonaparte

Cześnik Awatar NexaT
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    7
    Otrzymał 9 podziękowań w 8 postach
    Nie rozumiem ludzi, którzy głosują na Komorowskiego. Marionetka nie prezydent.
    Jeszcze brakuje tylko zwycięstwa PO w parlamentarnych. Zresztą - myślę, że tak właśnie będzie.

edit: henryk5pio, oh - wszystkie obecne partie w sejmie także mają doświadczenie w "rządzeniu" krajem. Głosujmy wyłącznie na nie!
    Wytrzymujcie Polaków natarcia w jak najgęstszym szyku, albowiem luźni niezwłocznie ich natarcia nie wytrzymacie. Niechaj zaś żaden z was w ucieczce ratunku nie szuka, albowiem nic nie jest w stanie ujść przed nadzwyczajną koni polskich rączością i wytrzymałością.

W bitwie pod Chocimiem szarża 700 husarzy spędziła z pola 10.000-15.000 Turków, na widok czego młody osmański dowódca popłakał się z żalu i bezsilności.

Szambelan Awatar chochlik20
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Otrzymał 482 podziękowań w 340 postach
    Ja w obietnicach Korwina do których podałeś odnośnik, nie widzę niczego wykraczającego poza kompetencje prezydenta. Jeśli widzisz coś takiego, to oświeć nas. Podaj która z obietnic Korwina nie jest możliwa do zrealizowania przez prezydenta?
    Jak widzę, nie umiesz czytać ze zrozumieniem chociaż mi to zarzucasz. To co prezydent chce, a to co może to różnica. Nie może zwiększyć armii, bo to nie leży w jego kompetencjach, ani tym bardziej nie on podejmuje o tym decyzję.

Wszyscy europarlamentarzyści są w europarlamencie dla niemałej kasy. Różnica między Korwinem, a resztą jest taka, że cała reszta obiecuje czego to oni nie zrobią dla Polski i Polaków jak zostaną europarlamentarzystami. Obiecują, że zlikwidują limity dla rybaków, że zwiększą dopłaty dla rolników, że będą bronili interesów polskich przedsiębiorców. Jak już zostają europarlamentarzystami, to nie robią nic bo nawet nie mają możliwości żeby spełnić swoje obietnice, a kasę biorą.
    Korwin jak startował do europarlamentu mówił wprost swoim wyborcom, że idzie tam tylko po to żeby zarobić kasę na wybory w Polsce, po to żeby zrobić zadymę w europarlamencie i żeby być częściej widocznym w mediach. I Korwin swoje obietnice wyborcze wypełnia. W odróżnieniu od oszustów z PO i PiSu jest uczciwym politykiem. Ja nie do końca zgadzam się ze wszystkim co głosi Korwin, ale szanuję go za to, że nie jest kłamcą jak inni politycy.
    Uczciwość jest rzeczą względną. Sprawdź sobie program partii, gdy startował w tych wyborach. Ile wypełnili postulatów?
    Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
    Grafik: O, teraz to jest kawa! To mnie postawi na nogi!
    Tytus: Szkoda, że nie dodałem jeszcze dynamitu.

Księga XVI

Chłop
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach
    Uczciwość jest rzeczą względną. Sprawdź sobie program partii, gdy startował w tych wyborach. Ile wypełnili postulatów?
    Program partii do wyborów parlamentarnych w Polsce =/= Program partii do wyborów unioparlamentarnych

Podkomorzy Awatar Bronti
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    257
    Otrzymał 118 podziękowań w 79 postach
    http://s21.postimg.org/8rimfi66f/JKMvs_Komorowski.png

Analizujcie, porównujcie, wyciągajcie trafne wnioski i 10.05 mądrze oddawajcie swoje głosy.

Normalność jest na wyciągnięcie ręki
    Ostatnio edytowane przez Pampa ; 22-03-2015 o 10:52

10. Następujących 3 użytkowników podziękowało Bronti za ten post:

Troublemaker Awatar Nezahualcoyotl
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    373
    Otrzymał 893 podziękowań w 599 postach
    Cytat Zamieszczone przez henryk5pio Zobacz posta
    I pamiętajcie, że obecnie piastujący urząd Bronisław Komorowski ma już przemawiające za nim doświadczenie...
    Chyba alpinistyczne .

Cytat Zamieszczone przez Asuryan Zobacz posta
    To już się nadaje pod osta moim zdaniem. Obecny Prezydent RP ma inaczej na imię. Jakby nie było, piszesz o obecnie urzędującej głowie państwa.
    Jako pelnoprawny obywatel III RP korzystam z przywileju do swobodnego wypowiadania sie na czyjkolwiek temat tak dlugo jak nie wiaze sie to z naruszeniem litery prawa i godnosci osobistej obgadywanego osobnika.W tym przypadku jasnie nam panujacego Komorowskiego naczelnego prezydenta polskich miast oraz WSI.Urzad przez niego sprawowany nie daje jemu zadnego parasola ochronnego przed ktytyka,kpina,ironia,etc...Zas na spoleczenstwie nie ciazy zaden zakaz wytykania bledow i potkniec pierwszego gajowego Lasow Panstwowych.
    Zatem uwazam ze moge jechac po obecnym prezydencie ze wszelka krytyka jak po starej suce(to porownanie nie odosi sie do osoby Broneczka) i moge go wciaz darzyc malutkim szacunkiem pomimo swojej antypatii.Natomiast imie Bredzislaw idealnie odzwierciedla zdolnosci krasomowcze naszego prezydenta pozbawionego wsparcia pod postacia karteczki gdyz wowczas zwyczajnie bredzi i gledzi glupoty.

Straszne faworyzowanie jakby się liczyło kto pierwszy złożył i komu pierwszemu zatwierdzili ostatni kto złoży i komu ostatniemu zatwierdzą to będzie beksa Niech zgadnę, pewnie sondaże są też robione pod prezydenta i pokazują zaniżony wynik Korwina?
    Jak widac dla sztabu wyborczego Bredzislawa to bardzo istotne czyj kandydat otrzymal oficjalna zgode na kandydowanie.Co mnie obchodza sondaze przedwyborcze?Licza sie wyniki samych wyborow.Chcesz w pelni obiektywnych sondazy to wyjdz na ulice i zadaj proste pytanie,np."Na kogo Pani(Pan) zaglosuje w zblizajacych sie wyborach prezydenckich?" dla 1 tysiaca przechodniow.
    I co zes sie tak uczepil tego Korwina skoro jest jeszcze kilku innych kandydatow?Gajowy i Kulfon warci sa siebie nawzajem.Obydwaj to osobliwe muppety naszej szarej sceny politycznej.
    Ostatnio edytowane przez Nezahualcoyotl ; 22-03-2015 o 11:24

In quexquichcauh maniz camanahuatl ayc pollihuiz yn iteno yn itauhca in Mexico-Tenochtitlan

Jeśli avek to tylko z Indianką!
    https://www.youtube.com/channel/UCo3...6M-C3c_Wc_57BQ

Był czas kiedy osobnika owego zwano @zajac.

12. Następujących 2 użytkowników podziękowało Nezahualcoyotl za ten post:

Strona 17 z 55 PierwszyPierwszy ... 7151617181927 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów