Strona 17 z 42 PierwszyPierwszy ... 7151617181927 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 161 do 170 z 419

Wątek: Pytania początkujących graczy

Krwawy Kardynał Awatar Samick
    Tournaments Joined
    9
    Tournaments Won
    1
    Podziękował
    171
    Otrzymał 427 podziękowań w 262 postach
    Szczerze? Jedyne co może zaboleć to strata dobrego zarządcy/generała, bo wojna domowa jest śmieszna. Wystarczy mieć jedną dobrą armię na tyłach (raczej każdy ją ma) albo wasali i po kłopocie.

Wojski
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
    Cytat Zamieszczone przez Shiroyasha Zobacz posta
    Budujesz Dom Wodza -> Hala Wodza -> Tawerna -> Długi dom.
    Żeby móc to budować trzeba odkryć technologie Lokalne Tradycje na końcu I tieru badań cywilnych, dla długiego domu potrzeba tech. Królewska Posiadłość na na końcu III tieru tech cywilnych. We (wioskach) mniejszych osadach idziesz tylko drogą Dom Wodza -> Hala Wodza -> Sala herszta -> Sala Wodza. Jeśli chcesz wybudować coś innego np targ badź wspomnianą tawernę potrzeba stolicy prowincji.
    Rozumiem, ale nie pojawia mi sie nawet obrazek, mimo braku technologii powinienem miec ibrazek czarno bialy z czerwonym kolkiem, a u mnie brak obrazka tawrny

voitek
    Gość
    Jest jakiś sposób na stworzenie satrapii Sasanidami? Mam wszystkie warunki zwycięstwa spełnione oprócz posiadania 10 satrapii, mam jedynie 4.

Megas Basileus / Młoda Gwardia Awatar Polemajos
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    251
    Otrzymał 374 podziękowań w 290 postach
    Jest w dyplomacji opcja ,,Stwórz państwo marionetkowe",można również założyć satrapię po zdobyciu ostatniej osady danego państwa.Generalnie tak jak w RTW 2.
    ,,Vae Victis"

Chłop
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
    W Rome II dało się w prosty sposób przesuwać oddziały i grupy w dowolne miejsce poprzez przytrzymanie LPM i przesunięcie. Wiecie może jak można to zrobić tutaj?

Wojski Awatar moochaPL
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    26
    Otrzymał 8 podziękowań w 6 postach
    Z lewym Alt'em Panie Kolego. A jak już ich przeciągasz i puścisz wyżej wspomniany, a w zamian wdusisz Ctrl to sobie nawet ich jeszcze obrócisz. Piszę na sucho z głowy, więc mogę coś pomieszać, ale chyba to będzie to.

Wojski
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    11
    Otrzymał 9 podziękowań w 8 postach
    W jaki sposób można przekazać region innej frakcji? Wiem już, że możliwe jest wyłącznie przekazanie regionu hordzie pod osiedlenie, ale jak to w praktyce zrobić? W którym miejscu? Czy można przekazać ją każdej hordzie?

voitek
    Gość
    Region można przekazać tylko hordzie, która znajduje się na twoich ziemiach i zwykle jest to region, na którym aktualnie ta horda się znajduje.

Wojski
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    11
    Otrzymał 9 podziękowań w 8 postach
    W oknie dyplomacji, czy gdzie? Jak to wpływa na stosunki z frakcją?

Cytat Zamieszczone przez kysiol89 Zobacz posta
    W oknie dyplomacji, czy gdzie? Jak to wpływa na stosunki z frakcją?
    Grając wre nie potrafiłem znaleźć tej opcji by przekazać region ostry/wizygotom.

Edytuj posty. Pampa

Podczaszy Awatar mackoff
    Tournaments Joined
    2
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    148
    Otrzymał 116 podziękowań w 83 postach
    Cytat Zamieszczone przez moochaPL Zobacz posta
    Z lewym Alt'em Panie Kolego. A jak już ich przeciągasz i puścisz wyżej wspomniany, a w zamian wdusisz Ctrl to sobie nawet ich jeszcze obrócisz. Piszę na sucho z głowy, więc mogę coś pomieszać, ale chyba to będzie to.
    Niestety jest tak jak kolega napisał...zdecydowanie krok wstecz jeżeli chodzi o sterowanie w trybie bitwy RTS porównując Attile z wczesniejszym Rome 2

Podobnie zresztą ze wskazywaniem jednostek do ataku - dużo trudniej jest to tutaj zrobić, często trzeba namierzać oddział wroga śledzac kursorem "po ziemi" bo banery są tak pomieszane w zwarciu że zakrywają się nawzajem. Rome 2 także tutaj był domyślniejszy w sterowaniu.
    Dołącz do grupy steam totalwar.org.pl i znajdź osoby do wspólnej gry: http://steamcommunity.com/groups/TotalWarOrgPL

Zapraszamy także na serwer TeamSpeak 3 portalu pod adresem 178.217.186.86:11796 (bez hasła)

...oraz do polubienia strony na Facebook: https://www.facebook.com/totalwarorgpl

11. Następujących 3 użytkowników podziękowało mackoff za ten post:

Strona 17 z 42 PierwszyPierwszy ... 7151617181927 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów