Zobacz wyniki ankiety: Kogo popierasz w wyścigu po fotel prezydencki?

Głosujących
67. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Grzegorz Braun

1 1.49%
  • Waldemar Deska

0 0%
  • Andrzej Duda

14 20.90%
  • Anna Grodzka

0 0%
  • Adam Jarubas

0 0%
  • Bronisław Komorowski

18 26.87%
  • Janusz Korwin-Mikke

18 26.87%
  • Marian Kowalski

5 7.46%
  • Paweł Kukiz

6 8.96%
  • Magdalena Ogórek

4 5.97%
  • Janusz Palikot

0 0%
  • Jacek Wilk

1 1.49%
Strona 22 z 55 PierwszyPierwszy ... 12202122232432 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 211 do 220 z 542

Wątek: Wybory Prezydenckie 2015

Troublemaker Awatar Nezahualcoyotl
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    373
    Otrzymał 893 podziękowań w 599 postach
    Cytat Zamieszczone przez chochlik20 Zobacz posta
    Jest osobą publiczną, ale pełni najwyższy urząd w państwie.
    Komorowski pelniac funkcje prezydenta jest de facto osoba publiczna.Przeczytaj,przeanalizuj i powtorz czynnosci az do skutku,czyli do zrozumienia omawianego zdania.

Twoje słownictwo jest skutkiem wpadek urzędującego prezydenta.
    Skutkiem wpadek urzedujacego prezydenta jest tylko i wylacznie oslabienie i tak juz mizernego wizerunku glowy panstwa.Moj dobor odpowiednich slow jest forma uwypuklajaca niekompetencje gajowego calkowicie niezalezna od jego lazenia po krzeslach i gledzenia andronow na kazdym kroku o bezpiecznej zgodzie i zgodnym bezpieczenstwie.

Nie muszę jednak precyzować pytania, bo mi już na nie odpowiedziałeś.
    Lecz ja jednak nalegam gdyz chetnie sie zapoznam z Twoja definicja zniewazania i krytykowania naszego prezydenta.Wskaz mi ta cienka linie lezaca pomiedzy obraza a satyra.

Następnym razem dam dwa odrębne posty, jeden pod drugim
    Wciaz jestes w lesie...Tutaj nie rozchodzi sie o stylistyke lecz merytoryke.Zebys wiedzial gdzie szukac:
    Jak sobie Kukiz wyobraża społeczną kontrolę nad sądami i prokuraturą... ogół społeczeństwa ma się zebrać i decydować, czy wyrok był sprawiedliwy...
    Jeżeli nie potrafisz inaczej skrytykować danej osoby, a w tym przypadku prezydenta to świadczy to tylko o Twojej kulturze, jak to ujął zgrabnie Ponury Joe.
    Alez ja go krytykuje i to tak skutecznie ze moi adwersarze skupili sie na formie a nie na tresci mojej krytyki.

In quexquichcauh maniz camanahuatl ayc pollihuiz yn iteno yn itauhca in Mexico-Tenochtitlan

Jeśli avek to tylko z Indianką!
    https://www.youtube.com/channel/UCo3...6M-C3c_Wc_57BQ

Był czas kiedy osobnika owego zwano @zajac.

Szambelan Awatar chochlik20
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Otrzymał 482 podziękowań w 340 postach
    Cytat Zamieszczone przez zajac Zobacz posta
    Komorowski pelniac funkcje prezydenta jest de facto osoba publiczna.Przeczytaj,przeanalizuj i powtorz czynnosci az do skutku,czyli do zrozumienia omawianego zdania.
    Nie, muszę niczego analizować. Bo napisałem w tym zdaniu prawdę, Tam źle sformowałem pytanie, ale w kolejnym Twoim poście znalazłem to co chciałem.

Skutkiem wpadek urzedujacego prezydenta jest tylko i wylacznie oslabienie i tak juz mizernego wizerunku glowy panstwa.Moj dobor odpowiednich slow jest forma uwypuklajaca niekompetencje gajowego calkowicie niezalezna od jego lazenia po krzeslach i gledzenia andronow na kazdym kroku o bezpiecznej zgodzie i zgodnym bezpieczenstwie.
    Twój dobór "odpowiedniego" słownictwa występuje w każdym temacie, w którym miałeś okazję coś napisać a podyktowany jest niechęcią do danej osoby, narody czy też kraju.
    Twój kandydat na prezydenta, na którego stwierdziłeś, że oddasz głos również jakoś się nie popisał, a jakoś Ci to nie przeszkadza.

Lecz ja jednak nalegam gdyz chetnie sie zapoznam z Twoja definicja zniewazania i krytykowania naszego prezydenta.Wskaz mi ta cienka linie lezaca pomiedzy obraza a satyra.
    Hola, hola. Ja mam Ci coś wskazać? Znów rodzi się sytuacja, kiedy to ja o coś proszę, a Ty chcesz się mną wyręczyć.

Wciaz jestes w lesie...Tutaj nie rozchodzi sie o stylistyke lecz merytoryke.Zebys wiedzial gdzie szukac:
    Sens tego zdania, był taki, że nie wiedziałem i nadal nie wiem, jak Kukiz sobie to wyobraża. Zgadywałem tam.

Alez ja go krytykuje i to tak skutecznie ze moi adwersarze skupili sie na formie a nie na tresci mojej krytyki.
    Krytyką można nazwać to co wrzucasz w formie zdjęć, a nie określenia jakimi się posługujesz.

Zadziwiający jest fakt, że utrzymanie naszej głowy państwa porównywalne jest do utrzymania dworu królowej brytyjskiej. Jak to się ma do innych państw?
    http://www.pomorska.pl/apps/pbcs.dll...GION/150329585

Ogórek złożyła podpisy - http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...in#BoxNewsLink a tymczasem w SLD wrze - http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...lin#BoxNewsImg co pewnie odbije się na jej i tak słabych wynikach.
    Ostatnio edytowane przez chochlik20 ; 26-03-2015 o 13:27
    Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
    Grafik: O, teraz to jest kawa! To mnie postawi na nogi!
    Tytus: Szkoda, że nie dodałem jeszcze dynamitu.

Księga XVI

Asuryan
    Gość
    Krytyką można nazwać to co wrzucasz w formie zdjęć, a nie określenia jakimi się posługujesz.
    Dokładnie. To tak jakby inicjały JKM pisać w formie Jedynie Kuców Mistrz, czy Jego Kulfońska Mość. Niby można, tylko po co?

4. Następujących 2 użytkowników podziękowało Asuryan za ten post:

Stolnik Awatar Piner
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    316
    Otrzymał 124 podziękowań w 97 postach
    Sądzę że te wszystkie ,, hejty'' na Komorowskiego to tylko sposób zogniskowania niechęci wszystkich do PO.W większości te jego pomyłki są nic nie znaczące i wyolbrzymiane przez ,,patriotycznie uosabionych ludzi''.
    Nie Talleyrand,napatrz się pan,nasłuchaj i nawąchaj aż do mdłości.Żeby pertraktować o pokoju,trzeba znać jego cenę.- Napoleon ( film z 2002 roku)

- Czy to wystarczy?
    - Nie. Ale widok jest wspaniały
    .- (Napoleon 2002) Napoleon obserwujący początek wielkiej szarzy pod Eylau.

6. Użytkownicy którzy uznali post Piner za przydatny:

Podkomorzy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 26 podziękowań w 21 postach
    Wielokrotnie w tym temacie zwolennicy Komorowskiego uzasadniali swoje dlań poparcie m. in. tym, że nie ma on realnego wpływu na władzę, tzn. jest osobą reprezentującą państwo.

Jeżeli tak jest, to wszystkie wpadki prezydenta są znaczące, bo jedyna jego praca polega na reprezentowaniu państwa, a każda kolejna wpadka pokazuje tylko do BULU, jak bardzo się do tego nie nadaje. Wrzucanie wpadek ma na celu ukazanie, że Komorowski źle wykonuje swoją pracę.
    Bo potknięcie się biegacza w biegu też przecież jest "nic nie znaczące" na dłuższą metę, jednakże gdy owe potknięcia zdarzają się zbyt często, to znaczy, że nadszedł czas na zatrudnienie kogoś innego do reprezentacji.

Jeżeli jednak uznamy, że wpadki nic nie znaczą, to musimy przyznać, że w urzędzie prezydenta jest coś więcej niż tylko reprezentowanie państwa. Tym czymś więcej oczywiście nie może być nic innego jak tylko działania polityczne. Przy takim założeniu nie dziwota, że prezydent jest oceniany przez politykę PO, której przyklaskuje, którą popiera i wprowadza.
    KO:
    Krucjata(4-Jerozolima);Iberia(1-Navarra);Brytania(32-Walia);Krzyżacy(35-Polska,36-Zakon,38-Litwa,42-Dania,44-Mongołowie,45-Zakon);MKO(26-Bizancjum);WKO(29-Sycylia);
    Niedokończone:
    MKO(18-Wenecja);Krzyżacy (39-HRE,40-HRE);
    Oddane:
    WKO(30-Maurowie, 32-Bułgaria); MKO(30-Dania,33-Anglia);WKO(34-HRE);BC(17-Egipt);

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Cytat Zamieszczone przez Matisek Zobacz posta
    Wielokrotnie w tym temacie zwolennicy Komorowskiego uzasadniali swoje dlań poparcie m. in. tym, że nie ma on realnego wpływu na władzę, tzn. jest osobą reprezentującą państwo.

Jeżeli tak jest, to wszystkie wpadki prezydenta są znaczące, bo jedyna jego praca polega na reprezentowaniu państwa, a każda kolejna wpadka pokazuje tylko do BULU, jak bardzo się do tego nie nadaje. Wrzucanie wpadek ma na celu ukazanie, że Komorowski źle wykonuje swoją pracę.
    Bo potknięcie się biegacza w biegu też przecież jest "nic nie znaczące" na dłuższą metę, jednakże gdy owe potknięcia zdarzają się zbyt często, to znaczy, że nadszedł czas na zatrudnienie kogoś innego do reprezentacji.

Jeżeli jednak uznamy, że wpadki nic nie znaczą, to musimy przyznać, że w urzędzie prezydenta jest coś więcej niż tylko reprezentowanie państwa. Tym czymś więcej oczywiście nie może być nic innego jak tylko działania polityczne. Przy takim założeniu nie dziwota, że prezydent jest oceniany przez politykę PO, której przyklaskuje, którą popiera i wprowadza.
    Wskaż mi głowę państwa, która nie zaliczyła wpadek - słownych czy też sytuacyjnych. Jest taka? Nie ma, bo rzeczą ludzką jest się mylić i popełniać błędy. Gdybyśmy mieli wyrzucać każdą osobę za popełnianie gaf to wkrótce skończyliby się kandydaci.
    Zresztą na kogo mielibyśmy zmienić obecnego prezydenta? Na Dudę? Który kampanie zaczął nawet miło i apelował o czystą kampanię, a jak przyszło co do czego to sam rozpoczął taplać się w błocie. Pomogła pewnie przy tym karząca ręka prezesa. Na panią Ogórek? Kandydatkę z znikąd? Kandydatkę, którą zatwierdził Miller, a nie cała partia? Jarubas z PSL-u? Również osoba nie znana szerszej grupie. Korwin - nawet nie komentuję, Kukiz? Który wszędzie dopatruje się działania reżimu, zwłaszcza po tym jak Sony zerwała z nim kontrakt. Na Mariana Kowalskiego? Palikot? Reszty nawet nie wymieniał, bo to płotki.

Oficjalna lista kandydatów na prezydenta - http://pkw.gov.pl/g2/oryginal/2015_0...eb8f78d679.pdf
    Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.

Księga XVI

9. Użytkownicy którzy uznali post chochlik20 za przydatny:

Podczaszy Awatar Henryk5pio
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    29
    Otrzymał 52 podziękowań w 39 postach
    @chochlik20 Dokładnie tak, najbliższa kampania prezydencka będzie miała bardzo partyjny wygląd, de facto na każdego z kandydatów będą głosowali (prawdopodobnie) wyłącznie Ci, co są zwolennikami partii, która danego kandydata popiera. Kandydaci niezrzeszeni, jak np. Paweł Kukiz pomimo zebrania tylu podpisów, nie ma szans na wygraną, to przecież oczywista oczywistość. Natomiast martwi Mnie, że nasze kampanie wyborcze idą śladem USA, czyli zamiast być pozytywne, gdzie kandydaci zachwalają swoje osoby i kompetencje, są negatywne, czyli polegają na tym, aby tylko dowalić przeciwnikom i nic więcej... De facto, widać to nawet po naszym forum... Z jednej strony ludzie narzekają na prawo, nadużycia etc., a z drugiej sami je łamią/naginają. Nie można zjeść ciastka i mieć ciastko. Albo najpierw sami od siebie wymagamy, a potem od innych, albo w tym kraju będzie tak jak jest i nic się nie zmieni...
    "Aby pisać historię, trzeba być więcej niż człowiekiem, ponieważ autor trzymający pióro wielkiego sędziego powinien być wolny od wszelkich uprzedzeń, interesów lub próżności." - Napoleon Bonaparte

Podkomorzy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 26 podziękowań w 21 postach
    Wskaż mi głowę państwa, która nie zaliczyła wpadek - słownych czy też sytuacyjnych. Jest taka? Nie ma
    Po co się mnie pytasz, jeżeli sam sobie odpowiadasz?

bo rzeczą ludzką jest się mylić i popełniać błędy.
    Tak jak rzeczą ludzką jest upadać, a mimo to od biegacza wymaga się, by tego nie robił.
    Jak ktoś nie potrafi mówić "r" to nie jest wcale gorszym człowiekiem, ale mimo to marny będzie z niego lektor. Po prostu nie nadaje się do tej konkretnej pracy. Jak nie znasz angielskiego, to nie będziesz dobrym tłumaczem itd. itd. itd.
    Rozliczmy osoby z tego, czego się od nich wymaga na danym stanowisku.

Gdybyśmy mieli wyrzucać każdą osobę za popełnianie gaf to wkrótce skończyliby się kandydaci.
    Nie chodzi o samo popełnianie gaf przez Komorowskiego, tylko o ich ilość i jakość. Od początku kadencji zrobił tyle głupich rzeczy, że nie możemy mówić tutaj o "pojedynczych wpadkach". Tak jak pisałem, jak biegacz raz upadnie, to można mu wybaczyć, jak upada cały czas to należy powołać kogoś innego do kadry. Komorowski upada cały czas.

Zresztą na kogo mielibyśmy zmienić obecnego prezydenta? Na Dudę? Który kampanie zaczął nawet miło i apelował o czystą kampanię, a jak przyszło co do czego to sam rozpoczął taplać się w błocie. Pomogła pewnie przy tym karząca ręka prezesa. Na panią Ogórek? Kandydatkę z znikąd? Kandydatkę, którą zatwierdził Miller, a nie cała partia? Jarubas z PSL-u? Również osoba nie znana szerszej grupie. Korwin - nawet nie komentuję, Kukiz? Który wszędzie dopatruje się działania reżimu, zwłaszcza po tym jak Sony zerwała z nim kontrakt. Na Mariana Kowalskiego? Palikot? Reszty nawet nie wymieniał, bo to płotki.
    A to już nie moja sprawa, bo nie chcę się wdawać w polemikę o innych kandydatach. Ja w swoim poście zawarłem wyjaśnienie dlaczego nie głosować na Komorowskiego oraz dlaczego jego przeciwnicy odwołują się zarówno do jego gaf, jak i do jego przynależności politycznej oraz działań politycznych.

Paweł Kukiz pomimo zebrania tylu podpisów, nie ma szans na wygraną, to przecież oczywista oczywistość.

Ta oczywista oczywistość wynika z sondaży jak rozumiem?

Natomiast martwi Mnie, że nasze kampanie wyborcze [...] zamiast być pozytywne, gdzie kandydaci zachwalają swoje osoby i kompetencje, są negatywne, czyli polegają na tym, aby tylko dowalić przeciwnikom i nic więcej...
    Komorowski za to mówi nieustanie o zgodzie i nic poza tym, więc jest lepszy? Prawdziwa kampania ma polegać na dyskusji i wymianie poglądów, zatem czy naprawdę lepsze jest mówienie "bądźmy zgodni" niż polemika przez np. wzięcie udziału w debacie? Dlaczego Komorowski nie weźmie udziału w żadnej debacie?

nic się nie zmieni...

Jeżeli będzie rządzić wciąż ta sama partia, to owszem.
    KO:
    Krucjata(4-Jerozolima);Iberia(1-Navarra);Brytania(32-Walia);Krzyżacy(35-Polska,36-Zakon,38-Litwa,42-Dania,44-Mongołowie,45-Zakon);MKO(26-Bizancjum);WKO(29-Sycylia);
    Niedokończone:
    MKO(18-Wenecja);Krzyżacy (39-HRE,40-HRE);
    Oddane:
    WKO(30-Maurowie, 32-Bułgaria); MKO(30-Dania,33-Anglia);WKO(34-HRE);BC(17-Egipt);

12. Użytkownicy którzy uznali post Matisek za przydatny:

Cześnik Awatar Ponury Joe
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    22
    Otrzymał 112 podziękowań w 54 postach
    Najlepsze jest to, że jeszcze kilka lat temu p. Janusz Palikot insynuował chorobę alkoholową prezydenta Kaczyńskiego, że był zamaskowanym marksistą, domagał się upublicznienia wyników jego badań lekarskich, wreszcie twierdził, że to Kaczyński spowodował katastrofę w Smoleńsku (słynne stwierdzenie, że Kaczyński ma "krew na rękach"). Dalej, jak niemiecka prasa porównała urzędującego prezydenta Polski do kartofla, jadowitego karła to jakoś ze strony obozu PO nie padały głosy oburzenia. Ba, były natomiast wypowiedzi, że tak naprawdę nic się nie stało, że to kwestia wolności prasy, nie warto się obrażać itp. Nikt nie podnosił argumentu, że doszło do znieważenia prezydenta RP. To wszystko można sobie wklepać w google i wyskoczą odpowiednie linki. Ja tam dobrze pamiętam, jakie treści przewalały się przez internet w czasie sprawowanie funkcji przez poprzedniego prezydenta. Przy nich określenia "gajowych", "strażnik żyrandola" czy "Bredzisław" są stosunkowo kulturalne i wręcz niewinne. PO nie zrobiło nic dla ograniczenia nagonki na prezydenta z innego obozu politycznego, więc niby czemu teraz tej samej broni nie miałaby użyć opozycja? Adekwatnym jest tutaj przysłowie, że kto sieje wiatr, zbiera burzę. Na razie jest to zefirek, ale myślę, że im bliżej wyborów, tym mocniej powieje. Czyż to nie sam ówczesny marszałek sejmu Bronisław Komorowski lekceważąco stwierdził, że "jaki prezydent, taki zamach"? Można by to powtórzyć przy okazji historii z krzesłem. Ale nie, ciiii, nie wolno, bo to jest w końcu PREZYDENT. Nie wolno go obrażać, naśmiewać się i wymyślać mu przezwisk. ABW czuwa (patrz casus antykomor.pl). Ale z Kaczyńskiego wolno było naśmiewać się, wymyślać przezwiska, insynuować i czasami wręcz obrażać. A gdyby ABW wtedy spróbowało zamknąć stronę typu antykaczor.pl, podejrzewam powstanie ogromnego medialnego jazgotu o państwie policyjnym, prześladowaniu opozycji, ograniczaniu wolności wypowiedzi, o "małym dyktatorze" itp. Żeby było jasne, nie rozpatruję tutaj tego, czy Kaczyński faktycznie był dobrym prezydentem czy też nie. Po prostu pamiętam, że skala krytyki i jej forma była nieadekwatna do jego działalności i nikt nie zwracał wtedy na to uwagi. Dlatego też obecne święte oburzenie na próby kompromitowania obecnego prezydenta kwituje lekkim uśmieszkiem.
    Ostatnio edytowane przez Ponury Joe ; 27-03-2015 o 15:38

14. Użytkownicy którzy uznali post Ponury Joe za przydatny:

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    @Ponury Joe - ja odniosę się tylko do jednej kwestii o ,której wspomniałeś. A mianowicie o słowach, gdy Komorowski był marszałkiem sejmu. Nie powiedział on - "jaki prezydent taki zamach" tylko - "jaka wizyta taki zamach" - http://wpolityce.pl/polityka/113065-...i-jego-symboli - a jego słowa tam były trafne. Bo nie wiem, jakim trzeba być kretynem i idiotą, by jako głowa państwa pchać się na linię frontu.
    Od siebie dodam tylko, że jestem zmęczony ciągłymi kłótniami politycznymi, obrzucaniem się błotem, bo nie jest to walka na merytoryczne argumenty tylko wyciąganie kolejnych rzeczy.

@Matisek - od prezydenta to ja wymagam by reprezentował nasz kraj, jeździł w delegacje, spotykał się z głowami innym państw. A fakt, że popełnia on gafy to w głównej mierze wynik ludzi od protokołu dyplomatycznego, którzy są najwidoczniej niedouczeni. Każdy będzie popełniał gafy i wpadki, ale nie ma żadnego dobrego kandydata, którym można zastąpić obecną głowę państwa. Dziwisz się, że Komorowski popiera politykę PO, jakby wystawił go PiS będzie popierał politykę tej partii. Duda, gdyby wygrał będzie popierał PiS i Kaczyńskiego, Ogórek SLD i Millera itd.
    Powiedz mi ile mieliśmy debat przed pierwszą turą wyborów prezydenckich w Polsce? Ja jakoś nie mogę sobie żadnej przypomnieć. Zresztą na czym ta dyskusja miałaby polegać? Na wymianie oskarżeń na temat partii, która wystawiła kandydata? Uprawnienia prezydenta w Polsce nie są aż tak duże, by prowadzić wielka debatę polityczną. Zresztą wolę kandydata, który mówi o zgodzie niż kandydatów, którzy obiecują większą armię, mniejsze podatki czy też grzebanie w wymiarze sprawiedliwości.
    Przepis na idealną kawę:

Księga XVI

16. Użytkownicy którzy uznali post chochlik20 za przydatny:

Strona 22 z 55 PierwszyPierwszy ... 12202122232432 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów