Strona 4 z 50 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 498

Wątek: Megasubmod do BC 7 dyskusja i błędy

sadam86
    Gość
    Ja może nie aż tyle tur co Araven, bo tylko 30 Polską m/m AI 4.2, EDU wino. Już 8 małoletnich księżniczek i bez Przecinka Zdradziła mnie Litwa i Niemcy, Litwie Nowogród wjechał w plecy, Niemcom Francja. Nowogród i Francja mają sojusz ze Mną. Zaatakowałem Danię, z okazji korzysta Norwegia i też ich najechała. Niemcy ekskomunikowane i każdy ich szarpie.

Podkomorzy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    56
    Otrzymał 190 podziękowań w 121 postach
    Cytat Zamieszczone przez sadam86 Zobacz posta
    ...Już 8 małoletnich księżniczek i bez Przecinka ...
    IHHHHHHHHAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!

szkoda że tak późno to odkryłem. A to dzięki pracy nad wersją angielską. No trudno, lepiej późno niż wcale. Mam nadzieję, że problem został definitywnie zażegnany.
    "Ludzie, którzy dla odrobiny bezpieczeństwa rezygnują z podstawowej wolności, nie zasługują ani na bezpieczeństwo, ani na wolność" Benjamin Franklin

sadam86
    Gość
    Jutro pogram dalej, to i zaraportuje

Moderatorzy Lokalni Awatar Piter
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    73
    Otrzymał 179 podziękowań w 145 postach
    Muzyka się komuś na twc nie podoba w instalatorze... nosz brak słów Wielki problem sobie ściszyć

Podkomorzy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    56
    Widziałem, ale to dotyczy Bellum, a nie submoda

W ogóle tragedia tamten wątek, nikt nic nie pisze, tylko właśnie takie pierdoły, że jakiś gienek jest źle opisany, albo że muzyka jest be. Nasze forum bardziej żywe niż to na TWC.
    "Ludzie, którzy dla odrobiny bezpieczeństwa rezygnują z podstawowej wolności, nie zasługują ani na bezpieczeństwo, ani na wolność" Benjamin Franklin

sadam86
    Gość
    Ok to tak, 60 tur już nastukane, gra się ciekawie, Przecinaków brak więc chyba problem zażegnany.

P.S. czekam na opinię Aravena

Podkomorzy Awatar Wonsz
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    237
    Otrzymał 88 podziękowań w 64 postach
    Jakie przecinaki? . Cały czas nie wiem o co chodzi
    "Liczko ma gładkie i mowę kwiecistą
    Czarci ten pomiot z naturą nieczystą
    Życzenia Twe spełni zawsze z ochotą
    Da Ci brylanty i srebro i złoto
    Lecz kiedy przyjdzie odebrać swe długi
    Skończą się śmiechy, serdeczność, przysługi
    W pęta Cię weźmie zabierze bogactwo
    Byś cierpiał katusze, aż gwiazdy zgasną"

sadam86
    Gość
    Księżniczki Przecinki, takie Przecinaki bo przecinały dalszy przebieg kampanii jak się tatusia im nie ubiło

Szambelan Awatar Araven
    Tournaments Joined
    2
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    401
    Otrzymał 277 podziękowań w 235 postach
    U mnie ze 120 tur i bark księżniczek przecinków. Ważne, ze problem rozwiązany mam nadzieję z tymi księżniczkami.

Dalej nie grałem bo w Attylę pykam ostatnio.

Podkomorzy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    56
    Powoli przymierzam się do wydania drugiego megasubmoda do BC 7. Oprócz tego co miała poprzednia wersja dodam poprawiony baner dla Polski i orzeł na piersiach polskich gienków (wyjęte z megasubmoda do BC 6.3), wyjąłem z kampanii amerykańskiej głos hornet throwersów i dodam go tym litewskim, nowszą wersję AI Pitera, oryginalne kursory, poprawiony błąd Włochów gdzie przy 44 prowincjach w HRE za dużo kasy zabierało (o ile będziemy grać na starym money scripcie), zredukowany koszt oblężeń z 2000 do 1000, żeby w końcu czasem warto było oblegać.

Zastanawiam się czy alternatywnego money scripta nie dać jako standard. Nie dość że jest on znacznie krótszy (co być może dodatkowo skróci czas trwania tur) to jeszcze jest mniej bizantożerczy. Na obecnym to się nie da grać chyba. Aragonią miałem ponad 80 tysięcy jak zacząłem podbijać cały Półwysep Iberyjski. Dorobiłem kilka średnich jednostek, kilka prowincji podbitych i kasa w kilka tur wyzerowana, a zanim zacząłem podbijać to byłem po kilka/kilkanaście tysi do przodu. Fakt, że zacząłem budować dużo drogich budynków, no ale nie może być tak, że to powoduje, że na turę tracimy po kilkanaście tysi. Utrzymanie wojsk okoo 20 tyś, zyski ponad 40, więc coś nie halo.

No i nie wiem jak się sprawuje moje EDU, bo nie dajecie znać. Z alternatywnym money scriptem chyba daje radę, ale czy nie przesadziłem z kosztami elity i profesjonalnej elity? Chyba coraz mniej osób gra, szkoda, bo ja z kolei się wkręciłem

Strona 4 z 50 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów