Strona 257 z 330 PierwszyPierwszy ... 157207247255256257258259267307 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 561 do 2 570 z 3294

Wątek: Filmy

Szambelan Awatar Gajusz Mariusz
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 067
    Otrzymał 1 057 podziękowań w 710 postach
    Fantastyczne były sceny zwalniania i przyjmowania na powrót lekarzy i pielęgniarki. Słowo choleryk najlepiej tu pasuje. Obecny alkohol w życiu bohatera też nie ukrywany zanadto. A "Dziwny..." mieliśmy w Mieście 44, może dlatego? Nieodłączność papierosów oraz charakterystyczna sylwetka: ciągle to mamy we filmie. (Kot jest wysoki, co jeszcze bardziej rzuca się w oczy). Spokojne 8/10.

"Będziemy walczyć na plażach, na polach, na ulicach. Będziemy walczyć na wzgórzach. Nigdy się nie poddamy!!!" Winston Churchill
    "Godna śmierć wystarczy za nagrodę."
    "Spartanie nie pytają ilu, tylko gdzie?" Agis II

Kierowca bombowca Awatar McAbra
    Tournaments Joined
    5
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    118
    Otrzymał 106 podziękowań w 70 postach
    Cytat Zamieszczone przez Gajusz Mariusz Zobacz posta
    Fantastyczne były sceny zwalniania i przyjmowania na powrót lekarzy i pielęgniarki.
    Dokładnie, dobry motyw. Świetna jest też scena, gdy przywożą do szpitala rannego, Kot-Religa na ulicy tamuje krwawienie, a na pytanie kim jest, odpowiada:
    "A, przechodziłem tędy".

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 067
    Cytat Zamieszczone przez McAbra Zobacz posta
    Świetna jest też scena, gdy przywożą do szpitala rannego, Kot-Religa na ulicy tamuje krwawienie, a na pytanie kim jest, odpowiada:
    "A, przechodziłem tędy".
    Tak, to scena z kręgu tych, które dzięki jednemu zdaniu zostają w pamięci na długo.

Edit
    Obejrzałem wczoraj Remeber me (Twój na zawsze). Nie oglądałem żadnej części Zmierzchu, więc Pattinson to właściwie dla mnie "świeża twarz". I ... najsłabsza we filmie. Nieźle się oglądało, końcówka zgrabnie wpleciona w fabułę. Mnie zaskoczyła.

Edit
    No, dzisiaj oscarowo. Ida. Cóż mam napisać? Już tak wiele o tym filmie pisano... Na pewno film to gra obrazem. Aktorstwo na b. wysokim poziomie. Dla mnie minusem (oczywiście zamierzonym przez twórców) była oszczędność słowa. Brak praktycznie dialogów powoduje, że film oglądamy jako kompletnie nierealistyczny. Minusem jest też, że od pierwszej do ostatniej sceny wszystko jest do przewidzenia. Do obejrzenia, ale na łopatki mnie nie rozłożył.

Edit
    Wczoraj obejrzałem Sędziego (The Judge). Film, gdzie Robert Downey Jr. gra znowu tego samego bohatera jak w każdym filmie w którym gra. Jednak jest zjadliwy, gdyż mocną stroną filmu jest rola Roberta Duvalla która pozwala odpocząć od znanej mimiki Downeya. Skrótowo: błyskotliwy prawnik przyjeżdża po latach do rodzinnego miasteczka na pogrzeb matki. Ojcem jest miejscowy, długoletni sędzia, z którym nic go nie łączy od lat prócz nazwiska. I fabuła powoduje, ze zmuszony jest go bronić przed sądem od zarzutu... morderstwa. Film ma dwa wątki: typowy hollywoodzki film sądowy oraz ścieranie się syna z ojcem w tym samym czasie. Te wątki sprawiają, ze prawie 2,5h wcale się nie dłużą. Może nie dla wszystkich, ale jak ktoś lubi grymasy twarzy jednego Roberta, a ceni drugiego-zapraszam na seans.
    Ostatnio edytowane przez Gajusz Mariusz ; 27-03-2015 o 21:06

"Będziemy walczyć na plażach, na polach, na ulicach. Będziemy walczyć na wzgórzach. Nigdy się nie poddamy!!!" Winston Churchill

Wojski Awatar Dymitr
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    3
    Otrzymał 14 podziękowań w 10 postach
    Zapraszam do obejrzenia 3 filmów w klimatach XVII wieku

Taras Bulba (2009) w reżyserii Vladimir Bortko. Film opowiada zmagania Kozaków z Polakami w XVI stuleciu.

Rok 1612 (2007) w reżyserii Władimir Chotinienko. Trwa wojna polsko-rosyjska. Po śmierci prawowitego cara hetman Kibowski( Michał Żebrowski) pragnie objąć władzę na Kremlu poprzez małżeństwo z Ksenią Godunową.

Bitwa pod Wiedniem (2012) w reżyserii Renzo Martinelli. 12 września 1683 roku dochodzi do decydującej bitwy między armią Imperium Osmańskiego pod wodzą Wielkiego Wezyra a obrońcami Wiednia.

Ostatnio edytowane przez Dymitr ; 02-10-2015 o 00:19
    http://forum.totalwar.org.pl/image.php?type=sigpic&userid=10069&dateline=144348  1943

Podkomorzy Awatar Bronti
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    257
    Otrzymał 118 podziękowań w 79 postach
    Taras Bulba i 1612 chodź przesiąknięte propagandą całkiem mi się podobały

Chcesz mi powiedzieć Dymitr, że dałeś radę od początku do końca obejrzeć Bitwę pod Wiedniem?

Podczaszy Awatar Mopek
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    12
    Otrzymał 12 podziękowań w 10 postach
    Taras Bulba był fajny. Mi też się podobał. Bitwy pod Wiedniem nie oglądałem i jakoś boję się do niej podchodzić

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 067
    1612 i Wiedeń obejrzałem. Cóż, raczej do nich już nie wrócę. Zaś do Tarasa zapewne kiedyś przysiądę.

Podkomorzy Awatar Bronti
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    257
    Otrzymał 118 podziękowań w 79 postach
    Nie mogę sobie tego pokładać w głowie jak taki temat na film jak bitwa pod Wiedniem mógł zostać tak mocno skopany... Mam nadzieje, że kiedyś doczekamy się porządnej ekranizacji tego starcia.

Na 2016 rok została zapowiedziana ekranizacja dziejów naszego dywizjonu 303 i już teraz mam poważne wątpliwości co z tego wyjdzie. Takie filmy potrzebują naprawdę konkretnych budżetów np. efekty specjalne podniebnych walk itd. Średnio się znam na kinematografii, ale jestem zdania, że takie filmy powinno się kręcić w USA gdzie jest konkretna kasa i możliwości. Oczywiście z udziałem naszych aktorów, producentów itd.

Troublemaker Awatar Nezahualcoyotl
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    373
    Otrzymał 893 podziękowań w 599 postach
    "Taras Bulba" oraz "1612" spoko zwlaszcza ze wzgledu na "anioly".Wiednia nie ogladalem i raczej nie zamierzam gdyz sam zwiastun wystarczy na wyrobienie sobie opini.@Dymitr z jakiego filmu ta bitwa:

In quexquichcauh maniz camanahuatl ayc pollihuiz yn iteno yn itauhca in Mexico-Tenochtitlan

Jeśli avek to tylko z Indianką!
    https://www.youtube.com/channel/UCo3...6M-C3c_Wc_57BQ

Był czas kiedy osobnika owego zwano @zajac.

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 067
    Właśnie obejrzałem Interstellar. Jest to jeden z tych nielicznych filmów, na który opłaca się wrzucić tryb 3D na TV (byle dużym!). Może nie ma tyle kosmosu co w Grawitacji, ale i tak się opłaca . Na temat fizyki prezentowanej we filmie nie powiem nic, zostawiam to lepszym, posiadającym szerszą wiedzę w tym temacie. Jeden ogromny plus: ścieżka dźwiękowa. Powiem tak-przez 2h50min nie spojrzałem na zegarek. Nie dla wszystkich ale mnie wciągnęło.

Strona 257 z 330 PierwszyPierwszy ... 157207247255256257258259267307 ... OstatniOstatni