Zobacz wyniki ankiety: Kogo popierasz w wyścigu po fotel prezydencki?

Głosujących
67. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Grzegorz Braun

1 1.49%
  • Waldemar Deska

0 0%
  • Andrzej Duda

14 20.90%
  • Anna Grodzka

0 0%
  • Adam Jarubas

0 0%
  • Bronisław Komorowski

18 26.87%
  • Janusz Korwin-Mikke

18 26.87%
  • Marian Kowalski

5 7.46%
  • Paweł Kukiz

6 8.96%
  • Magdalena Ogórek

4 5.97%
  • Janusz Palikot

0 0%
  • Jacek Wilk

1 1.49%
Strona 27 z 55 PierwszyPierwszy ... 17252627282937 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 261 do 270 z 542

Wątek: Wybory Prezydenckie 2015

Podczaszy Awatar Henryk5pio
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    29
    Otrzymał 52 podziękowań w 39 postach
    Szło mi o resztę linków, zwłaszcza o załatwianiu herbu etc., a nie maski, które lukasz1410 wkleił na szczycie tej strony...
    "Aby pisać historię, trzeba być więcej niż człowiekiem, ponieważ autor trzymający pióro wielkiego sędziego powinien być wolny od wszelkich uprzedzeń, interesów lub próżności." - Napoleon Bonaparte

2. Użytkownicy którzy uznali post Henryk5pio za przydatny:

Wojski
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    9
    Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
    "Widzę, że jesteś jasnowidzem, a nie pomyślałeś może, że przy kurczącej się sile roboczej będą konieczne albo podwyżki pensji przez pracodawców, albo przyjmowanie emigrantów z Białorusi i Ukrainy? Muzułmanie a'la Wielka Brytania przy obecnej polityce socjalnej nam nie grożą."
    To dobrze, że jesteś taki przewidujący i teraz naprawdę wiem, że nie ma potrzeby martwić się demografią. W sumie to czemu byliśmy tacy głupi i nie postaraliśmy się jej popsuć wcześniej? Wszyscy wiedzą, że im więcej imigrantów i obcych elementów etnicznych tym bardziej stabilne i szczęśliwe państwo. Szczególnie takie z rozwiniętym socjalem. Kochana Jugosławia. Podwyżki pensji? Dajmy od razu pensje minimalną 10000000 i żadne kryzysy nam nie straszne Widzę, że jesteś jasnowidzem - korzysta Pan z usług wróżki do unikania spadającej cegły?
    Co do profilu to może napiszesz coś więcej? Poziom kloaczny? Niby co w tym kloacznego? Wypunktowane śmiesznostki i gafy?

Troublemaker Awatar Nezahualcoyotl
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    373
    Otrzymał 893 podziękowań w 599 postach
    Cytat Zamieszczone przez henryk5pio Zobacz posta
    Szło mi o resztę linków, zwłaszcza o załatwianiu herbu etc., a nie maski, które lukasz1410 wkleił na szczycie tej strony...
    Historia z herbem oraz szlacheckim pochodzeniem jest autentyczna i nie ma w niej zadnej manipulacji oprocz tej ktorej dopuscil sie sam glowny jej bohater.

In quexquichcauh maniz camanahuatl ayc pollihuiz yn iteno yn itauhca in Mexico-Tenochtitlan

Jeśli avek to tylko z Indianką!
    https://www.youtube.com/channel/UCo3...6M-C3c_Wc_57BQ

Był czas kiedy osobnika owego zwano @zajac.

Kapitan królów i król kapitanów. Awatar PaskudnyPludrak
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    148
    Otrzymał 237 podziękowań w 155 postach
    Cytat Zamieszczone przez Man_Utd Zobacz posta
    Tak mnie tym zaintrygowałeś, że podrążyłem temat tego krzesła. Pewnie wyjdę teraz na wielbiciela Bronka, ale tam faktycznie nie ma żadnego krzesła. Jednorazowo na czas wizyty ustawiono jakiś długi biały podest, o niezrozumiałym przeznaczeniu skoro nie pozwolili na nie wejść. Piękny przykład jak człowiek coś zrobi i smród będzie się za nim ciągnął latami znając życie.
    Nie wiem czy krzesło było, czy też nie, piszę jedynie, że i w tych złych 'reżimowych mediach' jak najbardziej były głosy, że jednak było(i absolutnie nie mam tu na myśl opozycji), co dobitnie przeczy tezie jakoby te media notorycznie,uporczywie starały się wybielać,tłumaczyć Bronka.
    Cytat Zamieszczone przez zajac Zobacz posta
    Najciekawsze w tej sprawie jest wycofanie sie Bredzislawa ze szlacheckich aspiracji oraz nie negowanie przez niego samego nazwiska Szczynukowicz.Zawsze jakies ziarno prawdy sie znajdzie .
    Za kuzyna wspomnianej królowej Belgii nadal się uważa(czemu ta nie przeczy), zatem chyba tak nie do końca wycofuję się tych szlacheckich aspiracji.
    No chyba, że królowa Belgii to też z tych Szczynukowiczów co sobie zawłaszczyli herb i nazwisko, a może od tego czekisty ?
    Cytat Zamieszczone przez zajac Zobacz posta
    Historia z herbem oraz szlacheckim pochodzeniem jest autentyczna i nie ma w niej zadnej manipulacji oprocz tej ktorej dopuscil sie sam glowny jej bohater.
    I Ty(z tego co kojarzę historyk) dajesz wiarę takim rewelacjom na podstawie kilku artykułów, pisanych ewidentnie z pobudek politycznych ?
    Te teksy są warte dokładnie tyle samo co im podobne właśnie o Kalksteinie(Kaczyński),Goldbergu(Korwin),Stolzman ie(Kwaśniewski)......
    A o rodzinie Korwina ostatnio krąży po sieci historyjka i memy, że podczas Powstania Listopadowego wspierała władze carskie i występowała przeciw powstańcom, za co władze powstańcze odebrały jej herb, wszystko oczywiście poparte odpowiednią historyjką.
    ...a sławny generał Wit-tenberg poprzedza go tak ,jak jutrzenka poprzedza słońce.-W.Kochowski "Lata potopu"
    "Nie wykuwać tarcz utopii. I nie kruszyć o nie kopii "

Podkomorzy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 26 podziękowań w 21 postach
    Po kolei, od mniej zajmujących rzeczy, po te bardziej dyskusyjne i szereg pytań.

Gwoli wyjaśnienia:
    Cytat Zamieszczone przez Asuryan
    Gdzie twierdziłem, że taką się wykazał?
    Nigdzie, to były pytanie skierowane do Chochlika.
    Cytat Zamieszczone przez Asuryan
    Korwin, serio? [...] Albo w imieniu RP nadal będzie chrzanił głupoty o **pokracji, czerwonej hołocie, etc...
    Spoko spoko, tylko ja odpowiadałem Chochlikowi na to, że "inni kandydaci nie poruszyli tematów międzynarodowych". Napisałem, że poruszyli i podałem przykład Korwina. Tylko tyle i aż tyle.
    Cytat Zamieszczone przez Henryk
    Cóż, jeśli wygra Komorowski a parlamentarne PiS to zobaczymy, jak aktualny prezydent będzie współpracować z takim rządem. Osobiście nie wydaje mi się, aby prezydent był w takiej sytuacji obstrukcjonistą "dla zasady".
    Wydawać mogą nam się różne rzeczy, co nie zmienia faktu, że argument, o podziale w przypadku wygranej tu PiSu a tam PO jest nietrafiony- nie wiemy kto wygra parlamentarne.

Co do owej stabilnej łajby, to jak ustosunkujesz się np. do podniesienia wieku emerytalnego oraz do tego, że nie zostały zreformowane ani służba zdrowia ani ZUS, a reformy szkolnictwa nie popiera prawie żaden nauczyciel?
    Czy wszystko można zrzucić na czasy kryzysu i czy owe rzeczy nie zmieniają faktu, że Polska jest stabilna?

Prezydent od czegoś jednak ma swoją kancelarię i jej szefa, m.in. od zatrudniania ludzi, sorry, ale według Mnie byłoby niepoważne, aby prezydent zajmował się każdą pierdołą
    W wielkiej korporacji szef nie wybiera każdego pracownika, tylko ma od tego ludzi. Jeżeli ludzie się nie sprawdzają należy ich wyrzucić i tyle.
    Z tym, że na górze kancelarii stoi szef prezydent oraz że to on dobiera ludzi, żeby właśnie zajmowali się takimi "pierdołami" to chyba się zgodzicie?
    W takim razie jeśli ludzie się nie sprawdzają, to owszem należy ich wyrzucić. Dlaczego więc Komorowski po kolejnych wpadkach tego nie robi?

Cytat Zamieszczone przez Henryk
    Obecni kontrkandydaci prezydenta Komorowskiego nie zająknęli się o tym [o polityce międzynarodowej] ani słowem.
    W poprzednich postach podałem chociażby przykład Korwina i RN. Wiem, nie zgadzacie się z ich polityką. To nie zmienia faktu, że "zajęknęli się" o polit. międzynarodowej.

Chochliku, najpierw piszesz, że:
    Polityka to nie ładna buźka, tylko skuteczność i orientowanie się w jej zakamarkach.
    potem jednak:
    Prezydent może jeździć i robić ładne miny, reprezentować nasz kraj na arenie międzynarodowej, ale decyzja nie należy do niego
    Decyzja nie należy do niego, ale i tak ma negocjować:
    negocjowanie różnych zagadnień politycznych.
    Nie widzisz, że sam sobie zaprzeczasz?

W odpowiedzi jednak na obie wersje:

Gdzie Komorowski wykazał się skutecznością i zmysłem orientacji w zakamarkach polityki międzynarodowej?

Czy Ogórek nie będzie robiła ładniejszych min i lepiej reprezentowała nasz kraj na arenie między narodowej? Bo w wyglądzie ma ogromną przewagę, a zachowaniem niestety Komorowski nie nadrabia (bul, rozporek itd.).
    KO:
    Krucjata(4-Jerozolima);Iberia(1-Navarra);Brytania(32-Walia);Krzyżacy(35-Polska,36-Zakon,38-Litwa,42-Dania,44-Mongołowie,45-Zakon);MKO(26-Bizancjum);WKO(29-Sycylia);
    Niedokończone:
    MKO(18-Wenecja);Krzyżacy (39-HRE,40-HRE);
    Oddane:
    WKO(30-Maurowie, 32-Bułgaria); MKO(30-Dania,33-Anglia);WKO(34-HRE);BC(17-Egipt);

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    29
    Cytat Zamieszczone przez Matisek Zobacz posta
    Co do owej stabilnej łajby, to jak ustosunkujesz się np. do podniesienia wieku emerytalnego oraz do tego, że nie zostały zreformowane ani służba zdrowia ani ZUS, a reformy szkolnictwa nie popiera prawie żaden nauczyciel?
    Czy wszystko można zrzucić na czasy kryzysu i czy owe rzeczy nie zmieniają faktu, że Polska jest stabilna?
    Pokaż mi kraj i reformy w nim przeprowadzane, wobec których to reform nie było sprzeciwu Każdy kto ma w czymś interes i może to stracić będzie protestował...
    Rozumiem, że uważasz więc, iż nie powinno się w ogóle podejmować reform, bo będą wywoływały społeczny sprzeciw
    A co do wieku emerytalnego - nasze społeczeństwo jak i społeczeństwa zachodu się starzeją - tak czy siak w końcu trzeba było podnieść ten wiek emerytalny.

I nie schodźmy z tematu, bo to temat o wyborach Prezydenckich a nie ogólnej polityce w naszym kraju...
    "Aby pisać historię, trzeba być więcej niż człowiekiem, ponieważ autor trzymający pióro wielkiego sędziego powinien być wolny od wszelkich uprzedzeń, interesów lub próżności." - Napoleon Bonaparte

Podkomorzy Awatar Bronti
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    257
    Otrzymał 118 podziękowań w 79 postach
    Cytat Zamieszczone przez Niklot Zobacz posta
    Jak to co? Humor.
    To co opowiada Komorowski o Polsce radykalnej i racjonalnej to są puste frazesy. Problem jest taki, że PO nie ma konstruktywnego programu wyborczego. Program wyborczy PO jest taki: "wybierzcie nas bo jak nie to wygra PiS i wtedy będzie źle". Kilka razy wyborcy dali się nabrać na straszenie PiSem, ale ile można tak robić durniów z wyborców? W końcu każdy przejrzy na oczy i zobaczy, że PiS wcale nie jest taki straszny, a PO nie ma nic do zaproponowania poza straszeniem PiSem.
    Nie jestem zwolennikiem PiSu, ale nie podoba mi się, że ciągle dwie partie mają większość głosów, w tym jedna która straszy wyborców drugą partią.
    Komorowski nie ma nic do zaproponowania, więc można się pośmiać z jego pustych frazesów.
    Najśmieszniejsze jest to, że te partie straszą sobą nawzajem, a tak naprawdę niczym się oprócz nazwisk nie różnią....

PO - podobno partia liberalna, znająca się na gospodarce, ale za to kradną
    PiS - podobno są uczciwi, ale nie znają się na gospodarce

Podkomorzy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 26 podziękowań w 21 postach
    I nie schodźmy z tematu, bo to temat o wyborach Prezydenckich a nie ogólnej polityce w naszym kraju...
    Już pisałem kilka postów o tym, że prezydenta możemy indentyfikować z polityką PO. Poza tym prezydent to głowa państwa, reprezentant narodu i polityki kraju. Uważam, że skoro Komorowski popiera aktualną politykę PO, to możemy mówić o niej w odniesieniu do wyborów prezydenckich. Uzasadnianie tego przez kolejnych kilka postów mija się z celem, dlatego jeśli znów temat będzie zbywany, to będę musiał zaprzestać dyskusji, bo tworzy się błędne koło.

Właściwie to dyskusja sprowadza się do tego, że przeciwnicy Komorowskiego piszą, żeby nie głosować na niego. Pytacie "dlaczego" i gdy podajemy przykłady polityczne, to pada argument "ale nie schodźmy z tematu, bo tu nie o politykę ogólną w naszym kraju chodzi (sic!), a prezydent to tylko reprezentant". No więc padają przykłady gaf i wpadek Komorowskiego jako reprezentanta. Niestety i na to jego obrońcy macie odpowiedź- "to nie jego wina". No to może ktoś inny by reprezentował nasz kraj, chociażby wymieniana przeze mnie Ogórek? Nieee, bo prezydent musi też odnaleźć się w polityce (ale o polityce nie rozmawiajmy, bo to nie temat o polityce ogólnej)... I tak w kółko. Gdy wydaje mi się, że już w końcu uzasadniłem jakąś rzecz i zaczynam zadawać konkretne pytania, to z powrotem jestem zmuszony cofnąć się do punktu wyjścia i ponownie je uzasadniać.

Pokaż mi kraj i reformy w nim przeprowadzane, wobec których to reform nie było sprzeciwu
    Reformy monetarne Kazimierza Wielkiego... co za pytanie. Do czego pijesz? Zapytałem konkretnie o reformy PO, o Twoje zdanie na ich temat. A Ty mi o jakimś sprzeciwie i innych krajach. To że wg Ciebie wobec każdych reform był sprzeciw nie znaczy, że reformy PO były dobre. To w ogóle nijak ma się do tego co napisałem, a poniższe pytanie, to już śmiech na sali:

Rozumiem, że uważasz więc, iż nie powinno się w ogóle podejmować reform, bo będą wywoływały społeczny sprzeciw
    Nigdzie tak nie napisałem, zresztą zarzuciłem im niewykonanie żadnych posunięć w sprawie ZUS i NFZ, więc skąd takie wnioski? Nieładnie odwracać kota ogonem, gdy zadaję konkretne pytania.

A co do wieku emerytalnego - nasze społeczeństwo jak i społeczeństwa zachodu się starzeją - tak czy siak w końcu trzeba było podnieść ten wiek emerytalny.
    Czyli uważasz, że owa reforma była słuszna? Bo pytam konkretnie, co o niej sądzisz, a nie o społeczeństwa zachodu.

Pytań do Chochlika z poprzedniego posta nie przepisuję, mam nadzieję, że się do nich odniesie.
    KO:
    Krucjata(4-Jerozolima);Iberia(1-Navarra);Brytania(32-Walia);Krzyżacy(35-Polska,36-Zakon,38-Litwa,42-Dania,44-Mongołowie,45-Zakon);MKO(26-Bizancjum);WKO(29-Sycylia);
    Niedokończone:
    MKO(18-Wenecja);Krzyżacy (39-HRE,40-HRE);
    Oddane:
    WKO(30-Maurowie, 32-Bułgaria); MKO(30-Dania,33-Anglia);WKO(34-HRE);BC(17-Egipt);

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    29
    Tak uważam, że podniesienie wieku emerytalnego było słuszne. Zresztą obecne systemy emerytalne to o wiele wiecej niż to co planował Bismarck... Wtedy to bardziej renta była (na nasze obecne czasy). Natomiast (uprzedzając pytanie...) zgadzam się, że sprawa z OFE to był skok na kasę.

Szambelan Awatar chochlik20
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Otrzymał 482 podziękowań w 340 postach
    Cytat Zamieszczone przez zajac;339687.
    A w czym sie Ogorek nie popisala?Jedyne co mozna jej zarzucic to nieobecnosc medialna ktora jednak pomimo wszystko staraja sie nadrobic same media nie zapominajac o odpowiedniej obrobce i komentarzach.Kampania kandydatki L.Millera (nie SLD) kladzie nacisk na bezposredni kontakt z potencjalnymi wyborcami bynajmiej nie poprzez 16 autobusow lecz swoja osobe.Oprocz tego kiedy juz zabierze glos slychac roznice pomiedzy jej elokwencja a belkotem Bredzislawa.
    Po drugie nie jest ona moim kandydatem lecz tylko osoba na ktora zamierzam oddac swoj glos a to dosc spora roznica.
    Jako osoba, która pragnie kontaktu z ludźmi chodzi otoczona wianuszkiem ochroniarzy niczym jakaś diwa. Czyżby się bała o swoje życie? Kampania kandydatki L.Millera a nie SLD... no cóż, jak do tej pory pani Ogórek lansuje się z politykami SLD. Jak sama stwierdziła w wywiadzie ona może podróżować autem i PKS-esem a nie 16 autokarami. Liczę, że końcu ujrzę ją jak wysiada z PKS-u, bo to jeszcze istnieje. I jeszcze jedno - wcześniej mówiła o Gwardii Narodowej, teraz odcina się od tego pomysłu:
    - Polakom cały czas jest przedstawiany mylny obraz. Rola prezydenta powinna się skupić na staniu na straży prawa, a Polakom wmawia się, że wlicza się w nią obronność i sprawy zagraniczne. Prezydent jest zwierzchnikiem sił zbrojnych, ale nie dowódcą. W czasie pokoju swoją władzę sprawuje za pośrednictwem ministra obrony. A polityką zagraniczną kieruje rząd - zauważyła kandydatka.
    http://m.wiadomosci.gazeta.pl/wiadom...d_na_zywo.html

Rozmowy z wyborcami też jej za bardzo nie wychodzą:

I a propo kompromitacji. Jako prezydent chce walczyć z bezrobociem i ucieczką młodych za granicę. Tylko jak? Ustawą niczym Palikot?

Cała jej dotychczasowa gatka, bardziej pasuje do wyborów parlamentarnych niż do prezydenckich.

510 tys. vs 650 tys. gajowego to bardzo dobry wynik.Chociaz jak pamietam obnosil sie ze zebral cwierc miliarda:
    Czym są te liczby wobec tych - http://www.tokfm.pl/Tokfm/1,103087,1...__Podczas.html

Jakie to szczescie ze w tym gaszczu nazwisk nie padlo ani razu Komorowski ktory widocznie jest plotka wobec pozostalych.
    Jak widzę podczas czytania tego natłoku nazwisk, umknęło Ci pierwsze zdanie:
    Zresztą na kogo mielibyśmy zmienić obecnego prezydenta? Na Dudę? Który kampanie zaczął nawet miło i apelował o czystą kampanię, a jak przyszło co do czego to sam rozpoczął taplać się w błocie. Pomogła pewnie przy tym karząca ręka prezesa. Na panią Ogórek? Kandydatkę z znikąd? Kandydatkę, którą zatwierdził Miller, a nie cała partia? Jarubas z PSL-u? Również osoba nie znana szerszej grupie. Korwin - nawet nie komentuję, Kukiz? Który wszędzie dopatruje się działania reżimu, zwłaszcza po tym jak Sony zerwała z nim kontrakt. Na Mariana Kowalskiego? Palikot? Reszty nawet nie wymieniał, bo to płotki.
    No prosze a do mnie sie czepiaja o gajowego,straznika menory,Bredzislawa,etc....
    Etc, etc... itd. Jest różnica pomiędzy komentowaniem czyjegoś zachowania, a nieustannym stosowanie określeń zastępczych do tego obraźliwych jeżeli ktoś mi nie pasuje.

Ot i masz babo placek.W pierwszym przykladzie byly prezydent zignorowal zniewage to zle.W drugim Katon zignorowal kopniaka i dobrze
    na zniewagi należy umieć odpowiadać, a nie raz unosić się honorem a drugim razem być na nią głuchym.

@Matisek - Nie zaprzeczam sobie. Zrozumiałeś, gdy napisałem - robienie ładnych min - w sensie dosłownym. Nie miałem tu na myśli fizjonomii kandydata lub kandydatki. Merker mogłaby straszyć po nocach, ale jest skutecznym politykiem. Czy Ogórek z ładną buźką, ale zerowym doświadczeniem politycznym będzie skuteczna?
    Prezydent nie może się unosić honorem, gdy coś mu nie pasuje w negocjacjach, musi zachować pokerową twarz. I to nazywa się robieniem ładnych min.
    Dalej, nie zaprzeczam sobie, bo zgodnie z konstytucją prezydent ma uprawnienia w polityce międzynarodowej - http://www.prezydent.pl/prezydent/ko...dzynarodowych/ Tyle, że w kwestiach istotnych dla polityki, jego głos się nie liczy, bo decyzja zależy od kogoś innego.

I a propo pytania o politykę międzynarodową obecnego prezydenta, to znalazłem coś takiego - http://www.prezydent.pl/prezydent/po...ezpieczenstwa/

Cytat Zamieszczone przez Matisek Zobacz posta
    Z tym, że na górze kancelarii stoi szef prezydent oraz że to on dobiera ludzi, żeby właśnie zajmowali się takimi "pierdołami" to chyba się zgodzicie?
    W takim razie jeśli ludzie się nie sprawdzają, to owszem należy ich wyrzucić. Dlaczego więc Komorowski po kolejnych wpadkach tego nie robi?
    A skąd wiesz, że nie wyrzucił i nowi też się nie sprawdzili? Nie wiemy jakie są roszady w kancelarii, bo społeczeństwa się o tym nie informuje.

@Henryk5pio - nie masz co się złościć na zajaca, ponieważ.... nie chciało mu się poszukać głębiej. Bardzo łatwo potrafi oskarżać, że prezydent podpisał ustawę kombatancką, która podobno miała przyznać świadczenia Żydom. Miał czas znaleźć artykuł, miał też czas poszukać czegoś więcej. Więc podpada to pod zwykłe lenistwo. Czemu o tym piszę? Bo oskarżenia są śmieszne i nie podparte rzetelnymi informacjami - http://www.jewish.org.pl/index.php/h...mbatantow.html
    https://marucha.wordpress.com/2014/0...y-i-polprawdy/

Po prostu kombatanci posiadający obywatelstwo polskie a, którzy mieszkają za granicę będą mogli w prostszy sposób pobierać swoje świadczenia. A prezydent już został oskarżony o zaprzedanie się Żydom.
    Ostatnio edytowane przez chochlik20 ; 31-03-2015 o 13:11
    Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
    Grafik: O, teraz to jest kawa! To mnie postawi na nogi!
    Tytus: Szkoda, że nie dodałem jeszcze dynamitu.

Księga XVI

Strona 27 z 55 PierwszyPierwszy ... 17252627282937 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów