Szło mi o resztę linków, zwłaszcza o załatwianiu herbu etc., a nie maski, które lukasz1410 wkleił na szczycie tej strony...
Grzegorz Braun
Waldemar Deska
Andrzej Duda
Anna Grodzka
Adam Jarubas
Bronisław Komorowski
Janusz Korwin-Mikke
Marian Kowalski
Paweł Kukiz
Magdalena Ogórek
Janusz Palikot
Jacek Wilk
Szło mi o resztę linków, zwłaszcza o załatwianiu herbu etc., a nie maski, które lukasz1410 wkleił na szczycie tej strony...
"Aby pisać historię, trzeba być więcej niż człowiekiem, ponieważ autor trzymający pióro wielkiego sędziego powinien być wolny od wszelkich uprzedzeń, interesów lub próżności." - Napoleon Bonaparte
"Widzę, że jesteś jasnowidzem, a nie pomyślałeś może, że przy kurczącej się sile roboczej będą konieczne albo podwyżki pensji przez pracodawców, albo przyjmowanie emigrantów z Białorusi i Ukrainy? Muzułmanie a'la Wielka Brytania przy obecnej polityce socjalnej nam nie grożą."
To dobrze, że jesteś taki przewidujący i teraz naprawdę wiem, że nie ma potrzeby martwić się demografią. W sumie to czemu byliśmy tacy głupi i nie postaraliśmy się jej popsuć wcześniej? Wszyscy wiedzą, że im więcej imigrantów i obcych elementów etnicznych tym bardziej stabilne i szczęśliwe państwo. Szczególnie takie z rozwiniętym socjalem. Kochana Jugosławia. Podwyżki pensji? Dajmy od razu pensje minimalną 10000000 i żadne kryzysy nam nie straszneWidzę, że jesteś jasnowidzem - korzysta Pan z usług wróżki do unikania spadającej cegły?
Co do profilu to może napiszesz coś więcej? Poziom kloaczny? Niby co w tym kloacznego? Wypunktowane śmiesznostki i gafy?
In quexquichcauh maniz camanahuatl ayc pollihuiz yn iteno yn itauhca in Mexico-Tenochtitlan
Jeśli avek to tylko z Indianką!
https://www.youtube.com/channel/UCo3...6M-C3c_Wc_57BQ
Był czas kiedy osobnika owego zwano @zajac.
Nie wiem czy krzesło było, czy też nie, piszę jedynie, że i w tych złych 'reżimowych mediach' jak najbardziej były głosy, że jednak było(i absolutnie nie mam tu na myśl opozycji), co dobitnie przeczy tezie jakoby te media notorycznie,uporczywie starały się wybielać,tłumaczyć Bronka.
Za kuzyna wspomnianej królowej Belgii nadal się uważa(czemu ta nie przeczy), zatem chyba tak nie do końca wycofuję się tych szlacheckich aspiracji.
No chyba, że królowa Belgii to też z tych Szczynukowiczów co sobie zawłaszczyli herb i nazwisko, a może od tego czekisty ?
I Ty(z tego co kojarzę historyk) dajesz wiarę takim rewelacjom na podstawie kilku artykułów, pisanych ewidentnie z pobudek politycznych ?
Te teksy są warte dokładnie tyle samo co im podobne właśnie o Kalksteinie(Kaczyński),Goldbergu(Korwin),Stolzman ie(Kwaśniewski)......
A o rodzinie Korwina ostatnio krąży po sieci historyjka i memy, że podczas Powstania Listopadowego wspierała władze carskie i występowała przeciw powstańcom, za co władze powstańcze odebrały jej herb, wszystko oczywiście poparte odpowiednią historyjką.
...a sławny generał Wit-tenberg poprzedza go tak ,jak jutrzenka poprzedza słońce.-W.Kochowski "Lata potopu"
"Nie wykuwać tarcz utopii. I nie kruszyć o nie kopii "
Po kolei, od mniej zajmujących rzeczy, po te bardziej dyskusyjne i szereg pytań.
Gwoli wyjaśnienia:
Nigdzie, to były pytanie skierowane do Chochlika.Zamieszczone przez Asuryan
Spoko spoko, tylko ja odpowiadałem Chochlikowi na to, że "inni kandydaci nie poruszyli tematów międzynarodowych". Napisałem, że poruszyli i podałem przykład Korwina. Tylko tyle i aż tyle.Zamieszczone przez Asuryan
Wydawać mogą nam się różne rzeczy, co nie zmienia faktu, że argument, o podziale w przypadku wygranej tu PiSu a tam PO jest nietrafiony- nie wiemy kto wygra parlamentarne.Zamieszczone przez Henryk
Co do owej stabilnej łajby, to jak ustosunkujesz się np. do podniesienia wieku emerytalnego oraz do tego, że nie zostały zreformowane ani służba zdrowia ani ZUS, a reformy szkolnictwa nie popiera prawie żaden nauczyciel?
Czy wszystko można zrzucić na czasy kryzysu i czy owe rzeczy nie zmieniają faktu, że Polska jest stabilna?
Prezydent od czegoś jednak ma swoją kancelarię i jej szefa, m.in. od zatrudniania ludzi, sorry, ale według Mnie byłoby niepoważne, aby prezydent zajmował się każdą pierdołąZ tym, że na górze kancelarii stoi szef prezydent oraz że to on dobiera ludzi, żeby właśnie zajmowali się takimi "pierdołami" to chyba się zgodzicie?W wielkiej korporacji szef nie wybiera każdego pracownika, tylko ma od tego ludzi. Jeżeli ludzie się nie sprawdzają należy ich wyrzucić i tyle.
W takim razie jeśli ludzie się nie sprawdzają, to owszem należy ich wyrzucić. Dlaczego więc Komorowski po kolejnych wpadkach tego nie robi?
W poprzednich postach podałem chociażby przykład Korwina i RN. Wiem, nie zgadzacie się z ich polityką. To nie zmienia faktu, że "zajęknęli się" o polit. międzynarodowej.Zamieszczone przez Henryk
Chochliku, najpierw piszesz, że:
potem jednak:Polityka to nie ładna buźka, tylko skuteczność i orientowanie się w jej zakamarkach.
Decyzja nie należy do niego, ale i tak ma negocjować:Prezydent może jeździć i robić ładne miny, reprezentować nasz kraj na arenie międzynarodowej, ale decyzja nie należy do niego
Nie widzisz, że sam sobie zaprzeczasz?negocjowanie różnych zagadnień politycznych.
W odpowiedzi jednak na obie wersje:
Gdzie Komorowski wykazał się skutecznością i zmysłem orientacji w zakamarkach polityki międzynarodowej?
Czy Ogórek nie będzie robiła ładniejszych min i lepiej reprezentowała nasz kraj na arenie między narodowej? Bo w wyglądzie ma ogromną przewagę, a zachowaniem niestety Komorowski nie nadrabia (bul, rozporek itd.).
KO:
Krucjata(4-Jerozolima);Iberia(1-Navarra);Brytania(32-Walia);Krzyżacy(35-Polska,36-Zakon,38-Litwa,42-Dania,44-Mongołowie,45-Zakon);MKO(26-Bizancjum);WKO(29-Sycylia);
Niedokończone:
MKO(18-Wenecja);Krzyżacy (39-HRE,40-HRE);
Oddane:
WKO(30-Maurowie, 32-Bułgaria); MKO(30-Dania,33-Anglia);WKO(34-HRE);BC(17-Egipt);
Pokaż mi kraj i reformy w nim przeprowadzane, wobec których to reform nie było sprzeciwuKażdy kto ma w czymś interes i może to stracić będzie protestował...
Rozumiem, że uważasz więc, iż nie powinno się w ogóle podejmować reform, bo będą wywoływały społeczny sprzeciw
A co do wieku emerytalnego - nasze społeczeństwo jak i społeczeństwa zachodu się starzeją - tak czy siak w końcu trzeba było podnieść ten wiek emerytalny.
I nie schodźmy z tematu, bo to temat o wyborach Prezydenckich a nie ogólnej polityce w naszym kraju...
"Aby pisać historię, trzeba być więcej niż człowiekiem, ponieważ autor trzymający pióro wielkiego sędziego powinien być wolny od wszelkich uprzedzeń, interesów lub próżności." - Napoleon Bonaparte
Już pisałem kilka postów o tym, że prezydenta możemy indentyfikować z polityką PO. Poza tym prezydent to głowa państwa, reprezentant narodu i polityki kraju. Uważam, że skoro Komorowski popiera aktualną politykę PO, to możemy mówić o niej w odniesieniu do wyborów prezydenckich. Uzasadnianie tego przez kolejnych kilka postów mija się z celem, dlatego jeśli znów temat będzie zbywany, to będę musiał zaprzestać dyskusji, bo tworzy się błędne koło.I nie schodźmy z tematu, bo to temat o wyborach Prezydenckich a nie ogólnej polityce w naszym kraju...
Właściwie to dyskusja sprowadza się do tego, że przeciwnicy Komorowskiego piszą, żeby nie głosować na niego. Pytacie "dlaczego" i gdy podajemy przykłady polityczne, to pada argument "ale nie schodźmy z tematu, bo tu nie o politykę ogólną w naszym kraju chodzi (sic!), a prezydent to tylko reprezentant". No więc padają przykłady gaf i wpadek Komorowskiego jako reprezentanta. Niestety i na to jego obrońcy macie odpowiedź- "to nie jego wina". No to może ktoś inny by reprezentował nasz kraj, chociażby wymieniana przeze mnie Ogórek? Nieee, bo prezydent musi też odnaleźć się w polityce (ale o polityce nie rozmawiajmy, bo to nie temat o polityce ogólnej)... I tak w kółko. Gdy wydaje mi się, że już w końcu uzasadniłem jakąś rzecz i zaczynam zadawać konkretne pytania, to z powrotem jestem zmuszony cofnąć się do punktu wyjścia i ponownie je uzasadniać.
Reformy monetarne Kazimierza Wielkiego... co za pytanie. Do czego pijesz? Zapytałem konkretnie o reformy PO, o Twoje zdanie na ich temat. A Ty mi o jakimś sprzeciwie i innych krajach. To że wg Ciebie wobec każdych reform był sprzeciw nie znaczy, że reformy PO były dobre. To w ogóle nijak ma się do tego co napisałem, a poniższe pytanie, to już śmiech na sali:Pokaż mi kraj i reformy w nim przeprowadzane, wobec których to reform nie było sprzeciwu![]()
Nigdzie tak nie napisałem, zresztą zarzuciłem im niewykonanie żadnych posunięć w sprawie ZUS i NFZ, więc skąd takie wnioski? Nieładnie odwracać kota ogonem, gdy zadaję konkretne pytania.Rozumiem, że uważasz więc, iż nie powinno się w ogóle podejmować reform, bo będą wywoływały społeczny sprzeciw![]()
Czyli uważasz, że owa reforma była słuszna? Bo pytam konkretnie, co o niej sądzisz, a nie o społeczeństwa zachodu.A co do wieku emerytalnego - nasze społeczeństwo jak i społeczeństwa zachodu się starzeją - tak czy siak w końcu trzeba było podnieść ten wiek emerytalny.
Pytań do Chochlika z poprzedniego posta nie przepisuję, mam nadzieję, że się do nich odniesie.![]()
KO:
Krucjata(4-Jerozolima);Iberia(1-Navarra);Brytania(32-Walia);Krzyżacy(35-Polska,36-Zakon,38-Litwa,42-Dania,44-Mongołowie,45-Zakon);MKO(26-Bizancjum);WKO(29-Sycylia);
Niedokończone:
MKO(18-Wenecja);Krzyżacy (39-HRE,40-HRE);
Oddane:
WKO(30-Maurowie, 32-Bułgaria); MKO(30-Dania,33-Anglia);WKO(34-HRE);BC(17-Egipt);
Tak uważam, że podniesienie wieku emerytalnego było słuszne. Zresztą obecne systemy emerytalne to o wiele wiecej niż to co planował Bismarck... Wtedy to bardziej renta była (na nasze obecne czasy). Natomiast (uprzedzając pytanie...) zgadzam się, że sprawa z OFE to był skok na kasę.
Jako osoba, która pragnie kontaktu z ludźmi chodzi otoczona wianuszkiem ochroniarzy niczym jakaś diwa. Czyżby się bała o swoje życie? Kampania kandydatki L.Millera a nie SLD... no cóż, jak do tej pory pani Ogórek lansuje się z politykami SLD. Jak sama stwierdziła w wywiadzie ona może podróżować autem i PKS-esem a nie 16 autokarami. Liczę, że końcu ujrzę ją jak wysiada z PKS-u, bo to jeszcze istnieje. I jeszcze jedno - wcześniej mówiła o Gwardii Narodowej, teraz odcina się od tego pomysłu:Zamieszczone przez zajac;339687.
http://m.wiadomosci.gazeta.pl/wiadom...d_na_zywo.html- Polakom cały czas jest przedstawiany mylny obraz. Rola prezydenta powinna się skupić na staniu na straży prawa, a Polakom wmawia się, że wlicza się w nią obronność i sprawy zagraniczne. Prezydent jest zwierzchnikiem sił zbrojnych, ale nie dowódcą. W czasie pokoju swoją władzę sprawuje za pośrednictwem ministra obrony. A polityką zagraniczną kieruje rząd - zauważyła kandydatka.
Rozmowy z wyborcami też jej za bardzo nie wychodzą:
I a propo kompromitacji. Jako prezydent chce walczyć z bezrobociem i ucieczką młodych za granicę. Tylko jak? Ustawą niczym Palikot?
Cała jej dotychczasowa gatka, bardziej pasuje do wyborów parlamentarnych niż do prezydenckich.
Czym są te liczby wobec tych - http://www.tokfm.pl/Tokfm/1,103087,1...__Podczas.htmlZamieszczone przez zajac;339687.
Jak widzę podczas czytania tego natłoku nazwisk, umknęło Ci pierwsze zdanie:Zamieszczone przez zajac;339687.
Zresztą na kogo mielibyśmy zmienić obecnego prezydenta? Na Dudę? Który kampanie zaczął nawet miło i apelował o czystą kampanię, a jak przyszło co do czego to sam rozpoczął taplać się w błocie. Pomogła pewnie przy tym karząca ręka prezesa. Na panią Ogórek? Kandydatkę z znikąd? Kandydatkę, którą zatwierdził Miller, a nie cała partia? Jarubas z PSL-u? Również osoba nie znana szerszej grupie. Korwin - nawet nie komentuję, Kukiz? Który wszędzie dopatruje się działania reżimu, zwłaszcza po tym jak Sony zerwała z nim kontrakt. Na Mariana Kowalskiego? Palikot? Reszty nawet nie wymieniał, bo to płotki.Etc, etc... itd. Jest różnica pomiędzy komentowaniem czyjegoś zachowania, a nieustannym stosowanie określeń zastępczych do tego obraźliwych jeżeli ktoś mi nie pasuje.Zamieszczone przez zajac;339687.
Zamieszczone przez zajac;339687.
na zniewagi należy umieć odpowiadać, a nie raz unosić się honorem a drugim razem być na nią głuchym.
@Matisek - Nie zaprzeczam sobie. Zrozumiałeś, gdy napisałem - robienie ładnych min - w sensie dosłownym. Nie miałem tu na myśli fizjonomii kandydata lub kandydatki. Merker mogłaby straszyć po nocach, ale jest skutecznym politykiem. Czy Ogórek z ładną buźką, ale zerowym doświadczeniem politycznym będzie skuteczna?
Prezydent nie może się unosić honorem, gdy coś mu nie pasuje w negocjacjach, musi zachować pokerową twarz. I to nazywa się robieniem ładnych min.
Dalej, nie zaprzeczam sobie, bo zgodnie z konstytucją prezydent ma uprawnienia w polityce międzynarodowej - http://www.prezydent.pl/prezydent/ko...dzynarodowych/ Tyle, że w kwestiach istotnych dla polityki, jego głos się nie liczy, bo decyzja zależy od kogoś innego.
I a propo pytania o politykę międzynarodową obecnego prezydenta, to znalazłem coś takiego - http://www.prezydent.pl/prezydent/po...ezpieczenstwa/
A skąd wiesz, że nie wyrzucił i nowi też się nie sprawdzili? Nie wiemy jakie są roszady w kancelarii, bo społeczeństwa się o tym nie informuje.
@Henryk5pio - nie masz co się złościć na zajaca, ponieważ.... nie chciało mu się poszukać głębiej. Bardzo łatwo potrafi oskarżać, że prezydent podpisał ustawę kombatancką, która podobno miała przyznać świadczenia Żydom. Miał czas znaleźć artykuł, miał też czas poszukać czegoś więcej. Więc podpada to pod zwykłe lenistwo. Czemu o tym piszę? Bo oskarżenia są śmieszne i nie podparte rzetelnymi informacjami - http://www.jewish.org.pl/index.php/h...mbatantow.html
https://marucha.wordpress.com/2014/0...y-i-polprawdy/
Po prostu kombatanci posiadający obywatelstwo polskie a, którzy mieszkają za granicę będą mogli w prostszy sposób pobierać swoje świadczenia. A prezydent już został oskarżony o zaprzedanie się Żydom.
Ostatnio edytowane przez chochlik20 ; 31-03-2015 o 13:11
Przepis na idealną kawę:
Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.
Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
Grafik: O, teraz to jest kawa! To mnie postawi na nogi!
Tytus: Szkoda, że nie dodałem jeszcze dynamitu.
Księga XVI