Strona 78 z 104 PierwszyPierwszy ... 2868767778798088 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 771 do 780 z 1031

Wątek: Dyskusja ogólna o grze Total War: Attila

Wojski Awatar moochaPL
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    26
    Otrzymał 8 podziękowań w 6 postach
    I tu dochodzimy do sedna. Walczyć z korupcją można przede wszystkim, a niemal jedynie, wzorowo rozwiniętym ekonomicznie państwem.
    Ciekaw jestem czy robicie w swoich kampaniach pauzy w podbijaniu, wykorzystując chwilowy pokój na poprawę stanu skarbca poprzez wzniesienie nowych budynków lub ulepszenie posiadanych?
    Ja banglam na vh (przy czym bitwy na normalu; pozdro Barsa ) i taki poziom trudności wymusza na graczu staranne przygotowanie do kolejnej konfrontacji.
    Do tego istnieje wiele pośrednich sposobów na zwiększenie dochodu, np. obsadzanie stanowisk. Czterech fajfusów (u Jutów) już na najniższym z możliwych stanowisk daje łącznie +16% do przychodów z bud. rolniczych na terenie całego państwa.
    Da się?

Pampa
    Gość
    Spróbuj tak z Cesarstwem Zachodnim, jak już nawet obsadzisz te urzędy, jak się wyraziłeś, fajfusami to tylko wtedy jesteś w stanie wiązać koniec z końcem, bez tego zaraz masz maksymalnie +100 albo nawet na minusie miesięczny dopływ do skarbca. Zachodnie Imperium ma przesadzone minusy i nawet jak masz rozwinięte państwo to ci korupcja tak dowali że nic się nie zmienia... mimo rozwoju.

Szambelan Awatar Il Duce
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    163
    Otrzymał 384 podziękowań w 264 postach
    genialny pomysł z korupcją wprowadzono już w Rome 2, teraz postanowiono go "ulepszyć", nic tak nie poprawia humoru jak spadający dochód po podbijaniu kolejnych ziem.....

voitek
    Gość
    Jeśli sądzicie, że podbijanie to tylko zbijanie setek ton złotych monet to odsyłam do współczesnej sytuacji Rosji związanej z wojną z Ukrainą

Comte de Barcelona Awatar Barsa
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    89
    Otrzymał 101 podziękowań w 58 postach
    No tak, historia pokazuje nam, że w żadnym wypadku nie warto nic podbijać, bo się to cholernie nie opłaca... Wydaje mi się, że było w większości na odwrót, a może inaczej było to bardziej zróżnicowane. Na pewno jak dane państwo po jakimś czasie jak teren dobrze zagospodarowało, wprowadziło tam swoje rządy itd. to miało z niego profity, natomiast w Atylli dupa, korupcja i tak zostanie na takim samym poziomie.... Po prostu jak wprowadzili taki a nie inny czynnik w tym wypadku korupcję, powinni dać kontrę, bo zarządcy itd. nie są nią.

Visca el Barca!!!

Łowczy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    32
    Otrzymał 27 podziękowań w 17 postach
    Cytat Zamieszczone przez moochaPL Zobacz posta
    I tu dochodzimy do sedna. Walczyć z korupcją można przede wszystkim, a niemal jedynie, wzorowo rozwiniętym ekonomicznie państwem.
    Walczyć z korupcją w Attyli się nie da.

325610_screenshots_2015-03-04_00001.jpg

Ja w swoich kampaniach na poziomie VH starałem się grać bardzo ostrożnie, na jedną technologię militarną rozwijałem trzy cywilne. Ulepszałem swoje miasta, miałem świetnie rozwiniętych gubernatorów i robiłem co mogłem z dostepnymi agentami, ale prędzej czy później z każdym kolejnym miastem, poziom korupcji rośnie prawie, że wykładniczo. Doprowadza to do sytuacji gdy podbój koljnego regionu zamiast zwiększyć twoje dochody, obniża ja. Nie jest to sytuacja która mi się podoba, zwłaszcza że cele kampanii WYMAGAJĄ od nas kontroli X liczby regionów.

Utrzymanie kilku armii i ulepszanie ich jest zadaniem tak ciężkim, że ledwo pozwala na dopięcie budżetu. Nie mówiąc tutaj już o kosztach wskrzeszania miast, nawracania na swoją kulturę itd.

Ja nie jestem przeciwko zwiększeniu poziomu trudności gry, wręcz przeciwnie ale czemu takimi tanimi chwytami rodem z gier kioskowych za 9,99 zł. Jest tyle ciekaw możliwości, aby wymusić na graczu grę rozważną, że naprawdę nie widzę potrzeby do uciekania się do tak brzydkich sztuczek.

Uzupełnienie: Screen nie pochodzi ode mnie, tylko z forums.totalwar.com. Uzytkownik, który go wstawił napisał, że ma 9 niepełnych armi (limit wynosi 12), z jednostkami na Tier 1 i Tier 2 bo na Tier 3 go nie byłoby stać.

Wojski
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1
    Otrzymał 4 podziękowań w 2 postach
    Też nie kumam o co wam chodzi z tymi przesadzonymi karami itp dla Zachodniego Rzymu. Epoka prawi nam o jego upadku, czyli patrząc historycznie w grze powinniśmy oglądać dogorywanie Zachodniego Rzymu, a nie jego rozkwit i to widzimy. Oczywiście da się przywrócić w grze dawny blask WRE, ale wymaga to dużo nerwów i czasami różnych "dziwnych" zabiegów. Tak, to jest gra i głównie polega na tworzeniu własnej historii, ale jak ktoś oczekiwał, że grając WRE będzie łatwo i przyjemnie, zwracając uwagę na ramy czasowe w jakich jest obsadzona ta część serii, to radzę wrócić do R2TW.

Ja gram ERE, ruszam z podbojami dopiero jak wszystko ustabilizuję we wcześniej podbitych prowincjach, rozwijam się i nie mam problemów ani z żyznością, ani z korupcją. Gra się naprawdę przyjemnie i klimatycznie. Rzadko grywałem kampanie do tej pory, ale polecam się wczuć w klimat i budować państwo powoli, przemyślanie, a nie budować w miastach tylko to co generuje czysty zysk.

Krwawy Kardynał Awatar Samick
    Tournaments Joined
    9
    Tournaments Won
    1
    Podziękował
    171
    Otrzymał 427 podziękowań w 262 postach
    a także wielkie bez korupcji.
    Podsuniesz mi jakie duże państwo istniało bez korupcji?

Comte de Barcelona Awatar Barsa
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    89
    Otrzymał 101 podziękowań w 58 postach
    Rossoneri, to nie chodzi o WRE..... tu chodzi o każde państwo, które dojdzie do x regionów. Ja jestem trochę wkurzony na to, że po 2 patchu gra WRE jest łatwiejsza, ja chce trudnej gry ale mądrej a nie trudność ma być podwyższana jak ktoś słusznie to ujął "tanimi chwytami".

Samick, nieprecyzyjnie się wyraziłem... powinno być wielkie bez wielkiej czy tam nadmiernej korupcji. Bo w realnym świecie korupcja nie ma zależności z wielkością państwa a raczej z jego wielkością lub małością w sprawie korupcji. No ale pal to licho, jak pisałem niech będzie korupcja, niech będzie nawet uzależniona od wielkości państwa, choć to głupota ale też niech będzie antidotum...

Jeszcze dodam od siebie, że ktoś napisał, że podoba mu się ilość surowców... mi tam się to nie podoba, wolałbym mniej surowców przez to niektóre prowincje byłyby jeszcze bardziej pożądane a dodatkowo żeby nie każda prowincja składała się z 3 osad, bo to głupota do kwadratu już jest.

Visca el Barca!!!

Szambelan Awatar Araven
    Tournaments Joined
    2
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    401
    Otrzymał 277 podziękowań w 235 postach
    Jak ustawić inny poziom bitew niż kampanii?

Strona 78 z 104 PierwszyPierwszy ... 2868767778798088 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów