No z czymś takim wystrzelić to ciekaw jestem jak jego fani go wybronią,napiszą na nowo Biblię?
No z czymś takim wystrzelić to ciekaw jestem jak jego fani go wybronią,napiszą na nowo Biblię?
Nie Talleyrand,napatrz się pan,nasłuchaj i nawąchaj aż do mdłości.Żeby pertraktować o pokoju,trzeba znać jego cenę.- Napoleon ( film z 2002 roku)
- Czy to wystarczy?
- Nie. Ale widok jest wspaniały.- (Napoleon 2002) Napoleon obserwujący początek wielkiej szarzy pod Eylau.
Tak po nim jedziecie, za byle wpadki, ale prezydent to już może wrzeszczeć "chodź Szogunie" skakać po krzesłach i robić 2 znaczne przemówienia w sprawach, które muszą być jednoznaczne? No tak, każdy popełnia błędy, a Janusza bierzecie za jakiegoś boga, pokładacie w nim większe nadzieje niż Kuce takie jak ja.
"Liczko ma gładkie i mowę kwiecistą
Czarci ten pomiot z naturą nieczystą
Życzenia Twe spełni zawsze z ochotą
Da Ci brylanty i srebro i złoto
Lecz kiedy przyjdzie odebrać swe długi
Skończą się śmiechy, serdeczność, przysługi
W pęta Cię weźmie zabierze bogactwo
Byś cierpiał katusze, aż gwiazdy zgasną"
Ależ my się nabijamy z Komorowskiego! Natomiast warto żebyś zwrócił uwagę jaki to jest tematPoza tym chcemy pokazać, że Korwin nie różni się niczym o reszty naszej śmietanki politycznej
![]()
W sumie to smutne, że większość utożsamia się z Korwinem a nie ideami liberałów. Rozumiem, że elektorat wybaczy każdą podłość i głupotę. Winę ponosi system i brak poczucia obywatelskości większości Polaków. To i tak dobrze, że wyborcy Korwina są zorganizowani. Ta organizacja ma dla mnie taką wartość, że byłem w stanie przebaczyć Krulowi większość głupoty. Brakuje tu ideologa który byłby w stanie porwać większość. Korwin nie stworzy drugiej endecji. Pal licho jego możliwą agenturalność, ale ten człowiek nie jest w stanie do tego doprowadzić mentalnie. A miał potencjał. Kuce go uwielbiają i zrobią wszystko co powie. Tak jak PIS, jego zakon ma znamiona sekty.
Przepis na idealną kawę:
Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.
Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
Grafik: O, teraz to jest kawa! To mnie postawi na nogi!
Tytus: Szkoda, że nie dodałem jeszcze dynamitu.
Księga XVI
Najnowszy post JKMa na jego FP na Facebooku:
Ciekawi mnie jak ma to zamiar zrobić i kto by miał odwagę stanąć do walki w taki sposób. Myślę, że mało kto."Dostałem ogromne, szokujące brawa, kiedy powiedziałem o tym, że jak znowu sfałszują wybory, wybory parlamentarne, to wyprowadzimy ludzi na ulice. Ostrzegam tych, którzy zajmują się organizacją wyborów, że TYM RAZEM TEN NUMER NIE PRZEJDZIE!"![]()
Czyżby kolejny KOW się szykowałBTW, JKM narzeka na fałszerstwa wyborcze (których przecież nie ma), a jednocześnie jest antydemokratą. Gdzie tu logika
![]()
"Wolność, Równość, Braterstwo lub Śmierć!"
Hasło przewodnie rewolucjonistów z 1789.
No jest antydemokratą ale bez demokracji to tu nie wygra po prostu...
"JKM narzeka na fałszerstwa wyborcze (których przecież nie ma), a jednocześnie jest antydemokratą. Gdzie tu logika"- Po 1sze nie jesteśmy w stanie (my szarzy obywatele) stwierdzić czy są sfałszowane. Po 2gie, właśnie dlatego jest antydemokratą
.
"Liczko ma gładkie i mowę kwiecistą
Czarci ten pomiot z naturą nieczystą
Życzenia Twe spełni zawsze z ochotą
Da Ci brylanty i srebro i złoto
Lecz kiedy przyjdzie odebrać swe długi
Skończą się śmiechy, serdeczność, przysługi
W pęta Cię weźmie zabierze bogactwo
Byś cierpiał katusze, aż gwiazdy zgasną"
Skoro jest antydemokratą, to fałszerstwa w demokratycznych wyborach nie powinny mu przeszkadzać![]()