Strona 81 z 104 PierwszyPierwszy ... 3171798081828391 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 801 do 810 z 1031

Wątek: Dyskusja ogólna o grze Total War: Attila

Szambelan Awatar Gajusz Mariusz
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 067
    Otrzymał 1 057 podziękowań w 710 postach
    Specjalnie zacząłem najprostszą, bo po 5 turach prologu zmęczyłem się jak nigdy. Jakoś w Romku 2 szybko szedł, a ten jakiś zmulony, więc postanowiłem zrobić prolog... kampanią. A że wszyscy Sasanidów mieli za najłatwiejszych... Najlepsze jest to, że mam sojusz obronny z ... Hunami, więc bułeczka z masełkiem
    Załączone obrazki Załączone obrazki
    Ostatnio edytowane przez Gajusz Mariusz ; 06-04-2015 o 09:15 Powód: umieszczenie screenu

"Będziemy walczyć na plażach, na polach, na ulicach. Będziemy walczyć na wzgórzach. Nigdy się nie poddamy!!!" Winston Churchill
    "Godna śmierć wystarczy za nagrodę."
    "Spartanie nie pytają ilu, tylko gdzie?" Agis II

Megas Basileus / Młoda Gwardia Awatar Polemajos
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    251
    Otrzymał 374 podziękowań w 290 postach
    Ja gram Kaledończykami i na razie blisko mi do zwycięstwa militarnego.
    ,,Vae Victis"

Krwawy Kardynał Awatar Samick
    Tournaments Joined
    9
    Tournaments Won
    1
    Podziękował
    171
    Otrzymał 427 podziękowań w 262 postach
    Cytat Zamieszczone przez Gajusz Mariusz Zobacz posta
    Specjalnie zacząłem najprostszą, bo po 5 turach prologu zmęczyłem się jak nigdy. Jakoś w Romku 2 szybko szedł, a ten jakiś zmulony, więc postanowiłem zrobić prolog... kampanią. A że wszyscy Sasanidów mieli za najłatwiejszych... Najlepsze jest to, że mam sojusz obronny z ... Hunami, więc bułeczka z masełkiem
    Niby jak? Nie grałem dużo, ale nie zarejestrowałem by ktokolwiek chwalił się jakimkolwiek traktatem z Hunami. Zadaje to kłam założeniu, że SI grając Hunami zawsze brnie do gracza, niezależnie kim gracz gra.

Podkomorzy Awatar Chaak
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    262
    Otrzymał 254 podziękowań w 191 postach
    Ja dorobiłem się PONu z Hunami, ale mamy sporo wspólnych wrogów.
    Co do zwycięstw, to najdalej doszedłem Hunami osiągając kulturowe, dalej jakoś nie chciało mi się tego męczyć, zwłaszcza, że całą otoczkę fabularną (i filmiki) zaliczyłem do tego czasu.

寧我負人,毋人負我。
    曹操

Wojski Awatar jmj06pl
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    8
    Otrzymał 21 podziękowań w 12 postach
    Ja się dorobiłem sojuszu obronnego z Hunami grając Ostrogotami, byłem w trybie hordy i razem wspólnie szliśmy przez WRE paląc, rabując i gwałcąc. Notabene sojusz historyczny wszak Ostrogoci walczyli w bitwie na polach Katalaunijskich po stronie Hunów (choć tam przymuszeni byli siłą, po tym jak Hunowie się wpierw przez nich przetoczyli)
    "Czyż nie wydaje się wam, że mam powód do płaczu, jeżeli Aleksander będąc w moim wieku panował już nad tylu ludami, a ja nie dokonałem jeszcze ani jednego sławnego czynu?" - Gajusz Juliusz Cezar

Szambelan Awatar Araven
    Tournaments Joined
    2
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    401
    Otrzymał 277 podziękowań w 235 postach
    Co do Hunów, nie jest prawdą, że atakują zawsze Gracza, bez względu kim się gra. Dużo zależy od startowej dyplomacji, naszej siły i posiadania wspólnych wrogów. Mnie sami kilka razy zaproponowali pokój, i nie zaatakowali mnie. Obecnie się kilka armii mi włóczy po Azji Mniejszej. Zobaczę czy zaatakują.

Ktoś wie jak wyłączyć ten napis w lewym górnym rogu zapisz powtórkę Ctrl / bo mnie irytuje i zasłania....
    Ostatnio edytowane przez Araven ; 06-04-2015 o 09:02

Szambelan Awatar Gajusz Mariusz
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 067
    Otrzymał 1 057 podziękowań w 710 postach
    Cytat Zamieszczone przez Gajusz Mariusz Zobacz posta
    Najlepsze jest to, że mam sojusz obronny z ... Hunami, więc bułeczka z masełkiem
    Cytat Zamieszczone przez Samick Zobacz posta
    Niby jak? Nie grałem dużo, ale nie zarejestrowałem by ktokolwiek chwalił się jakimkolwiek traktatem z Hunami. Zadaje to kłam założeniu, że SI grając Hunami zawsze brnie do gracza, niezależnie kim gracz gra.

Samick, łapaj!

2015-04-06_00004.jpg

"Będziemy walczyć na plażach, na polach, na ulicach. Będziemy walczyć na wzgórzach. Nigdy się nie poddamy!!!" Winston Churchill
    "Godna śmierć wystarczy za nagrodę."
    "Spartanie nie pytają ilu, tylko gdzie?" Agis II

Holy Father Awatar Volomir
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    173
    Otrzymał 265 podziękowań w 166 postach
    Cytat Zamieszczone przez Samick Zobacz posta
    Nie spotkałem się jeszcze z taką teorią Ja zazwyczaj mam sojusz z Hunami zeby miec spokój w kraju W sumie tylko raz rozpętałem z nimi wojnę. Z nimi bardzo łatwo o sojusze, bo atakują masę nacji na mapie, więc jeśly my zaatakujemy ich wrogów to nasze relacje rosną

Troublemaker Awatar Nezahualcoyotl
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    373
    Otrzymał 893 podziękowań w 599 postach
    Z Hunami jest tak ze jak sie nie wezma z graczem za lby to sa wielce ugodowi.Pozniej to juz ostra wybijanka ktorej koncowym efektem jest blaganie przez nomadow o pokoj i degradacja w rankingu sily frakcji pozostajacych w rozgrywce:

Spoiler: 

Osobiscie wole ich wdeptac w ziemie anizeli pozwolic na paletanie sie wzdluz moich granic.

Tak przy okazji brakuje mi trzech rzeczy w TW Attila:
    Pierwsza to nieograniczona liczba szpiegow dzieki ktorym,tak jak to mialo miejsce w Rome i Medieval2,mozna bylo znacznie poszerzyc swoj wglad w sytuacje na mapie kampanii poprzez siatke wlasnych agentow przy okazji wzniecajac zamet w odleglych prowincjach.
    Druga kwestia jest brak mozliwosci budowania wiez obserwacyjnych na mapie kampanii.Zas ostatnia sprawa to brak zadnej wizerunkowej roznicy pomiedzy jednostkami przed i po upgradzie uzbrojenia.W Medieval2 ta opcja zostala pieknie wypieszczona.

Ponadto odnotowalem spadek aktywnosci sojusznikow po ostatnim patchu.O ile po pierwszym przejawiali oni dosc spora chec uczestniczenia w zmaganiach wojennych atakujac wybrane przeze mnie dla nich cele to teraz brak nawet komunikatu o "zbieraniu sil sojusznika".

In quexquichcauh maniz camanahuatl ayc pollihuiz yn iteno yn itauhca in Mexico-Tenochtitlan

Jeśli avek to tylko z Indianką!
    https://www.youtube.com/channel/UCo3...6M-C3c_Wc_57BQ

Był czas kiedy osobnika owego zwano @zajac.

Chłop Awatar arabwro
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    2
    Otrzymał 9 podziękowań w 6 postach
    @zajac
    Akurat szpiegów, teoretycznie, również możesz mieć bez limitu. Ja gram wschodnim cesarstwem i w 75. turze mam 10 .
    Kapłanów 6, czempionów 3.
    Robiłem podobnie jak w romku - koksowałem wszystkich agentów na maksa, co jest tu raczej proste i wybierałem im umiejętność przeciągnięcia obcego wysłannika na moją stronę.
    Jeśli po kilku turach się nie dawał to szedł do piachu.
    Co do wież obserwacyjnych to mi również tego bardzo brakuje. Genialne rozwiązanie z medievala!
    Nieraz bywało, że jakaś leszczowata armia na tyłach niszczyła mi kilka osad zanim ją ubiłem...

Strona 81 z 104 PierwszyPierwszy ... 3171798081828391 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów