Strona 21 z 42 PierwszyPierwszy ... 11192021222331 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 201 do 210 z 419

Wątek: Pytania początkujących graczy

Szambelan Awatar Araven
    Tournaments Joined
    2
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    401
    Otrzymał 277 podziękowań w 235 postach
    Śledztwo antykorupcyjne można u szpiega odblokować tak? W praktyce na ile to podnosi dochód z danej prowincji ?, przez obniżenie korupcji znaczy.
    Jakie postaci i artefakty są najwartościowsze dla gubernatorów?

Wojski Awatar jmj06pl
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    8
    Otrzymał 21 podziękowań w 12 postach
    Jeśli chodzi o artefakty to zależy od sytuacji. Na pierwszym miejscu są na pewno wszystkie te które podnoszą generowany dochód czyli dają np. +10% do dochodów z przemysłu itp. Na drugim miejscu są te które dają punkty dodatnie do ładu publicznego, zwłaszcza w prowincjach dopiero co podbitych a które są odmiennej kultury lub wyznają inną religię. Jeśli jesteśmy przy religii to trzecie miejsce mają te które przyspieszają konwertowanie na nasze wyznanie (potem można zdjąć jak już dojedziemy na maksa lub świątynie mamy i poziom nie spada) zwłaszcza jak jest ono na niskim poziomie. Na czwartej pozycji są te które dodają nieco żywności (dotychczas najwięcej co miałem to +10) i drobne procenty do badań, ale tych używałem bardzo rzadko. Trzeba pilnować żeby gubernator nie złapał jakiś przedmiotów (jeśli na początku nic nie ma to po jakimś czasie coś się pojawi) które dodają bonusy do walki, do statystyk oddziałów itp. bo one przydadzą się jedynie podczas walki w obronie miasta (fajny bajer że gubernator walczy w bitwie jak się oblega miasto i można go zabić), także są one priorytetowe do zmiany na inne jeśli mamy taką możliwość. Co do szpiegów to nie wiem i tutaj się nie wypowiem. Nie podają też żadnych statystyk czy nazwa przedmiotów bo jest tego dużo, po za tym są generowane losowo, a nie pamiętam teraz czy w encyklopedii są wszystkie wymienione
    "Czyż nie wydaje się wam, że mam powód do płaczu, jeżeli Aleksander będąc w moim wieku panował już nad tylu ludami, a ja nie dokonałem jeszcze ani jednego sławnego czynu?" - Gajusz Juliusz Cezar

3. Następujących 2 użytkowników podziękowało jmj06pl za ten post:

Troublemaker Awatar Nezahualcoyotl
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    373
    Otrzymał 893 podziękowań w 599 postach
    Cytat Zamieszczone przez Araven Zobacz posta
    Śledztwo antykorupcyjne można u szpiega odblokować tak? W praktyce na ile to podnosi dochód z danej prowincji ?, przez obniżenie korupcji znaczy.
    Jakie postaci i artefakty są najwartościowsze dla gubernatorów?
    Nie to tylko moje luzne nazewnictwo gdyz co kilkanascie tur(15-20) przeprowadzam inspekcje swoich gubernatorow sprawdzajac czy u ktoregos nie nastepuje regres lojalnosci wobec panstwa spowodowany zarzadzaniem w danej prowincji.Ponadto rozwijam w Drzewku charakterystyki te cechy ktore sa niezbedne dla plynnego rozwoju przemyslu,hodowli,upraw oraz zadowolenia ludnosci.Pod tym samym katem dobieram postaci oraz artefakty do swity.
    Lista tych rzeczy jest dluga i w zasadzie to nie jest zly pomysl zeby wspolnymi silami taka stworzyc zwlaszcza ze wielu forumowiczow gra roznymi frakcjami na roznych poziomach trudnosci co przy dobrej woli graczy i zredagowaniu nadsylanych materialow mogloby byc ukonczone we wstepnej fazie w przeciagu kilku dni.Mozna by zalozyc wydzielony temat i w nim gromadzic informacje o cechach poszczegolnych postaci oraz artefaktow.

In quexquichcauh maniz camanahuatl ayc pollihuiz yn iteno yn itauhca in Mexico-Tenochtitlan

Jeśli avek to tylko z Indianką!
    https://www.youtube.com/channel/UCo3...6M-C3c_Wc_57BQ

Był czas kiedy osobnika owego zwano @zajac.

Comte de Barcelona Awatar Barsa
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    89
    Otrzymał 101 podziękowań w 58 postach

Visca el Barca!!!

6. Następujących 4 użytkowników podziękowało Barsa za ten post:

Wojski Awatar jmj06pl
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    8
    Otrzymał 21 podziękowań w 12 postach
    Cytat Zamieszczone przez Barsa Zobacz posta
    Barca ale tutaj podajesz cechy osobowości, które także są losowe ale których praktycznie nie idzie zmienić. My rozmawialiśmy o przedmiotach które można wręczyć generałom jak np "Barbarzyńska mapa która zmniejsza o -10% wykrycie na planszy", także o stworzeniu rejestru tego typu przedmiotów. Oczywiście link też przydatny bo to są równie ważne informacje, choć akurat jak powiedziałem nie temat o którym rozmawialiśmy
    "Czyż nie wydaje się wam, że mam powód do płaczu, jeżeli Aleksander będąc w moim wieku panował już nad tylu ludami, a ja nie dokonałem jeszcze ani jednego sławnego czynu?" - Gajusz Juliusz Cezar

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    373
    Cytat Zamieszczone przez Barsa Zobacz posta
    Korzystam z tej stronki od czasu Medka2 ale tylko sprawdzajac dane jednostek.Nawet nie pomyslalem ze moga wziac sie za cechy postaci.Wypada albo wykazac sie cierpliwoscia i poczekac az opublikuja podobne zestawienie z artefaktami i postaciami swity generalow(gubernatorow) oraz agentow lub samemu zaczac robic notatki.

In quexquichcauh maniz camanahuatl ayc pollihuiz yn iteno yn itauhca in Mexico-Tenochtitlan

Szambelan Awatar Araven
    Tournaments Joined
    2
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    401
    Otrzymał 277 podziękowań w 235 postach
    Kiedy się osiąga najwyższy poziom rozwoju Imperium, co najmniej po zwycięstwie militarnym?

I pytam o bitwy, już mi odpowiedziano, ze w opcjach można zmienić trudność kampanii, w czasie gry. Obecnie mam wysoki. Jak rozumiem by mieć bitwy na normalnym przed każdą bitwa należy ew. ręcznie przestawić poziom trudności bitwy?

Nie da się na stałe ustawić bitew na normalny na stałe a trudności kampanii np. na wysoki? Bez zmiany tego w opcjach przed każdą bitwą? Bo kampanię chcę na wysokim, kolejną zagram na bardzo wysokim na legendarny muszę poćwiczyć.

Obecnie to mylące bo w Opcjach mamy Ustawienia kampanii, a mowa o czasie bitwy potem i poziom trudności to wg mnie poziom trudności kampanii, a nie bitwy.
    Czyli pytam o to, czy zmieniając w Opcjach kampanii Poziom wyzwania zmieniam go tylko w bitwach, czy także w poziomie gry czyli trudności kampanii?

Comte de Barcelona Awatar Barsa
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    89
    Otrzymał 101 podziękowań w 58 postach
    Tylko w bitwach.... jak zmienisz raz to na takim jaki zmieniłeś zostaje.

Visca el Barca!!!

11. Użytkownicy którzy uznali post Barsa za przydatny:

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    373
    Opłacało się poczekać gdyż chłopaki zrobili świetną robotę zbierając artefakty oraz postacie ze świty w jednym miejscu:

http://www.honga.net/totalwar/attila...act_ghassanids

13. Użytkownicy którzy uznali post Nezahualcoyotl za przydatny:

Szambelan Awatar Gajusz Mariusz
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 067
    Otrzymał 1 057 podziękowań w 710 postach
    Cytat Zamieszczone przez Araven Zobacz posta
    Kiedy się osiąga najwyższy poziom rozwoju Imperium, co najmniej po zwycięstwie militarnym?
    Można i przed. Jednak jest jedno ale. Szkopuł tkwi w tym, że zwycięstwo militarne mam nie zaliczone tylko dlatego, ze nie dobiłem do wyznaczonej daty. Parametry mam już osiągnięte. Wydaje mi się, że najwyższy poziom imperium jednak zależy od posiadanej liczby regionów/prowincji, nawet w sposób pośredni (satrapie i chyba sojusznicy militarni, choć tego drugiegio w Attyli nie jestem pewien, tak było w Romku2)

"Będziemy walczyć na plażach, na polach, na ulicach. Będziemy walczyć na wzgórzach. Nigdy się nie poddamy!!!" Winston Churchill
    "Godna śmierć wystarczy za nagrodę."
    "Spartanie nie pytają ilu, tylko gdzie?" Agis II

Strona 21 z 42 PierwszyPierwszy ... 11192021222331 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów