Strona 8 z 50 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 498

Wątek: Megasubmod do BC 7 dyskusja i błędy

Wojski
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    5
    Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
    http://forum.totalwar.org.pl/showthr...99%C5%BCniczek
    chodzi mi o to, swego czasu miałem to wgrane na starym komputerze (przy okazji wcześniejszego submoda), ale niestety chyba nie ma tam już tego pliku. Może ktoś z forum go ma.

Podkomorzy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    56
    Otrzymał 190 podziękowań w 121 postach
    Niestety pliku już nie ma na serwerze. W ostatnim megasubmodzie do BC 6.3 tego też nie było, a tylko ten mi pozostał na dysku, więc i ja tego nie mam. Jak ktoś ma na dysku i podrzuci to dodam. To powinno być chyba w katalogu data\ui\custom_portraits. W megasubmodzie są tylko 2 portrety - Kazimierza Mazowieckiego i Henryka Sandomierskiego.
    Ostatnio edytowane przez wino ; 12-04-2015 o 20:14
    "Ludzie, którzy dla odrobiny bezpieczeństwa rezygnują z podstawowej wolności, nie zasługują ani na bezpieczeństwo, ani na wolność" Benjamin Franklin

3. Użytkownicy którzy uznali post wino za przydatny:

Wojski
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    5
    Może ktoś się odezwie, byłoby super

Podkomorzy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    56
    Na MTWITALIA jest submod Bulgar Revolt do BC 6.3, dodać go do megasubmoda do siódemki? Jeśli tak to najlepiej by było dorzucić go w standardzie, nie jako opcja, bo zmiany są w pliku campaign_script.txt, a więc w tym, który będzie też modyfikowany w przypadku innych opcji (np. obniżenie kosztów oblężeń, alternatywny money script). No chyba że obniżenie kosztów oblężeń i alternatywny money script dam jako standard, a wtedy bulgar revolt jako opcja.
    "Ludzie, którzy dla odrobiny bezpieczeństwa rezygnują z podstawowej wolności, nie zasługują ani na bezpieczeństwo, ani na wolność" Benjamin Franklin

Szambelan Awatar Araven
    Tournaments Joined
    2
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    401
    Otrzymał 277 podziękowań w 235 postach
    Nie wiem czy Rewolta Bułgarów zadziała na 7.0. Niby powinna, mapa ta sama. Część jednostek się zmieniła, trzeba by sprawdzić czy to działa w grze nim to dodasz.

Rewolta Bułgarów od Mietka była i w Megasubmodzie V.

Podkomorzy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    56
    Obczaję go w domu po pracy, myślę że zadziała, mapa zmieniła się tylko na terenie Litwy i Bułgarów Nadwołżańskich.

O widzisz, nie wiedziałem nawet że była w megasubmodzie V
    Ostatnio edytowane przez wino ; 13-04-2015 o 10:53

Chłop
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    A czy jest możliwość zmiany tekstu z polskiego na włoski w dowolnym momencie gry ? W październiku lecę na wymianę do Włoch i może grając dniami i nocami w bellum nauczę się języka !

sadam86
    Gość
    Sama zmiana języka nie powinna powodować ctd, ale musisz wgrywać tylko spolszczanie, głębsze zmiany na włoskim tekście mogą już wywalać.

Podkomorzy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    56
    Cytat Zamieszczone przez Araven Zobacz posta
    Rewolta Bułgarów od Mietka była i w Megasubmodzie V.
    sprawdziłem, Mietek wykorzystał puste miejsce w pliku i dał różne rewolty: Bułgarów, w północnej Afryce, jakaś w Polsce i na Litwie, generalnie kilka w różnych regionach.

Pytanie czy dać to od Mietka czy samo Bulgar Revolt?

sadam86
    Gość
    Na Litwie to chyba nie ma sensu(i tak często obrywają, to rewolta ich dobije), chyba żeby zrobić coś w stylu odrodzenia Litwy? Bułgarzy mogą być, trochę osłabi to Bizancjum, które potrafi się szybko rozrastać.

Strona 8 z 50 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów