Strona 19 z 48 PierwszyPierwszy ... 9171819202129 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 181 do 190 z 477

Wątek: Patche / DLC / FLC - dyskusje i spekulacje

Zbanowany
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
    Cytat Zamieszczone przez Pampa Zobacz posta
    No i kto chciałby grać zachodnim rzymem skoro i tak byłby skazany z góry na porażkę?
    Analogicznie do twojej wypowiedzi mozna by odniesc:"po co grac Kartagina, Seleucydami czy Ptolemeuszami skoro wiadomo jak sie skonczy gra..."
    Pomiam aspekt rozrywkowy gry ale odpowiem w kontekscie historycznym.Otoz, Rzym wcale nie byl skazany na porazke od samego poczatku przyjmujac za rok 395.Mial dosc stabilne granice(poza Brytania i Illiria) mimo, ze oslabiony nic nie wskazywalo na symptomy konca.I gdyby na tronie nie zasiadali tacy nieudacznicy jak Honoriusz czy Walentynian a postacie takiej miary jak Awitus i Majorian w I pol V w. caly proces potoczyl by sie inaczej.Naturalnie "Roma Capta" z 410 r. wykazala pelna niemoc i nieudolnosc wladz centralnych chyba nie bardzo z reszta orientujacych sie w realiach ale przynajmniej do 420 r. Rzym zachowal pewien autorytet uznawany nawet przez najezdcow.Bardziej wojny domowe, glupia polityka dworu w Rawennie i ambicje poszczegolnych warlordow doprowadzily do tak zalosnego finalu. Bez tego nie bylo by Gotow w Italii, Wandalow w Afryce i innych udzielnych krolestw na obszarze bylego imperium.Temat dosc obszerny ale nie chce mi sie rozpisywac.

Nie dubluj postów w krótkim odstępie czasu używaj edycji
    Sadam86

Holy Father Awatar Volomir
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    173
    Otrzymał 265 podziękowań w 166 postach
    Analogicznie do twojej wypowiedzi mozna by odniesc:"po co grac Kartagina, Seleucydami czy Ptolemeuszami skoro wiadomo jak sie skonczy gra..."
    Tylko gdzie analogia do tego co napisał Pampa?

Zbanowany
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
    Cytat Zamieszczone przez Volomir Zobacz posta
    To nie jest symulator... Gra ma dawać możliwość zmiany historii a nie podążania za nią.
    Wlasnie, ze symulator daje opcje alternatywnych dziejow natomiast zaimplikowanie skryptow historycznych czyni z gry rzecz bardziej utylitarna posiadajaca wymiar rowniez edukacyjny.Ale nie bede dyskutowal bo mamy inne oczekiwania i zalozenia od produktu SEGI.

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    173
    Tak w ogóle dawno nie było informacji o nowych dlc Czyżby twórcy przygotowywali coś "większego"?

Megas Basileus / Młoda Gwardia Awatar Polemajos
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    251
    Otrzymał 374 podziękowań w 290 postach
    Zasadniczym problemem w Attyli z DLC jest niewielka ilość kultur w porównaniu z RTW2 - do wydania pozostały nacje pustynne (może rozdzielą na Arabów ,frakcje wschodnie i plemiona afrykańskie choć to co najwyżej 2 DLC ) ,plemiona Sarmackie ( naszych protoplastów podzielono na 3 nacje,przypadek ? Nie sądzę) i jeszcze nomadzi ze stepów Azji.Choć nie należy zapominać o unit packach i innych ,,zapychaczach".
    ,,Vae Victis"

Szambelan Awatar Araven
    Tournaments Joined
    2
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    401
    Otrzymał 277 podziękowań w 235 postach
    Ja to bym Armenią chciał zagrać po rozbudowaniu jej puli rekrutacji. Też takimi Garamantami chętnie.

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    173
    Cytat Zamieszczone przez Polemajos Zobacz posta
    Zasadniczym problemem w Attyli z DLC jest niewielka ilość kultur w porównaniu z RTW2 - do wydania pozostały nacje pustynne (może rozdzielą na Arabów ,frakcje wschodnie i plemiona afrykańskie choć to co najwyżej 2 DLC ) ,plemiona Sarmackie ( naszych protoplastów podzielono na 3 nacje,przypadek ? Nie sądzę) i jeszcze nomadzi ze stepów Azji.Choć nie należy zapominać o unit packach i innych ,,zapychaczach".
    Tylko kogo rozumiesz przez protoplastów? Bo piszesz o Sarmatach i tutaj masz Alanów, Roxolanów i Jazygów, a naszymi protoplastami byli Słowianie czyli Sklaweni, Antowie i Wenedowie. Oczywiście dzisiaj uważa się, że te szlachecki przechwałki o sarmackim pochodzeniu nie są takie z dupy, ale jednak Słowianie są naszymi "bardziej" przodkami

Troublemaker Awatar Nezahualcoyotl
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    373
    Otrzymał 893 podziękowań w 599 postach
    Cytat Zamieszczone przez Araven Zobacz posta
    Też takimi Garamantami chętnie.
    Calkowicie sie z Toba zgadzam.Garamantowie,Getulia oraz Maurowie sa frakcjami bardziej interesujacymi od tych polozonych na Plw.Arabskim.Intersujace armie oraz zadziwiajaca lojalnosc(zwlaszcza pierwszych).Bedac moimi sojusznikami pofatygowali sie az w okolice Hafn(Scandza) zeby dokopac Anglowom(chyba poprawnie?).

In quexquichcauh maniz camanahuatl ayc pollihuiz yn iteno yn itauhca in Mexico-Tenochtitlan

Jeśli avek to tylko z Indianką!
    https://www.youtube.com/channel/UCo3...6M-C3c_Wc_57BQ

Był czas kiedy osobnika owego zwano @zajac.

Megas Basileus / Młoda Gwardia Awatar Polemajos
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    251
    Otrzymał 374 podziękowań w 290 postach
    Oczywiście nie chodziło mi o to , że Słowianie byli Sarmatami tylko można by połączyć w jakimś Dlc i Flc Sarmatów ze Słowianami.A propos nacji pustynnych to tacy Afrykańczycy nadają się ze swym oryginalnym rosterem oraz tym, że nie byli grywalni w R2 do Dlc .
    ,,Vae Victis"

Szambelan Awatar Araven
    Tournaments Joined
    2
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    401
    Otrzymał 277 podziękowań w 235 postach
    Dokopać Anglom raczej.

Mnie zaskoczyła Afryka, gram teraz na Bardzo trudnym Cesarstwem Zachodniorzymskim, się zbuntowali w Mauretanii powyżej 20 tury, potem ich podbiłem i uczyniłem marionetką. I skurczybyki mi z Afryki pomagali tępić barbarzyńców w Italii i na północ od niej, mimo wielu wypowiadanych mi wojen zawsze stawali po mojej stronie, a wiele razy się mogli z sojuszu ze mną wyślizgać i mi wbić nóż w plecy. Ważne są małżeństwa polityczne. Mam takie z nimi.

Garamantowie zaś nie zdradzili mnie, a na początku mogli mnie załatwić jak odpierałem hordy w Europie. Trochę się relacje popsuły jak ze Wschodnim Rzymem sojusz obronny zawiązałem, bo już w I turze sojusz zerwali wdchodni spryciarze. Czekam na Hunów, ale coś nie przychodzą, kilak razy pokój proponowali za kasę. Nudno teraz, liczę, ze zaatakują. Spacyfikowałem Maurów za atak na Afrykę.

Aksum też bym zagrał, ale mogli by im dać jakichś czarnoskórych wojowników, a nie samych Berberów.

Strona 19 z 48 PierwszyPierwszy ... 9171819202129 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów