Zobacz wyniki ankiety: Kogo popierasz w wyścigu po fotel prezydencki?

Głosujących
67. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Grzegorz Braun

1 1.49%
  • Waldemar Deska

0 0%
  • Andrzej Duda

14 20.90%
  • Anna Grodzka

0 0%
  • Adam Jarubas

0 0%
  • Bronisław Komorowski

18 26.87%
  • Janusz Korwin-Mikke

18 26.87%
  • Marian Kowalski

5 7.46%
  • Paweł Kukiz

6 8.96%
  • Magdalena Ogórek

4 5.97%
  • Janusz Palikot

0 0%
  • Jacek Wilk

1 1.49%
Strona 29 z 55 PierwszyPierwszy ... 19272829303139 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 281 do 290 z 542

Wątek: Wybory Prezydenckie 2015

Stolnik
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    3
    Otrzymał 30 podziękowań w 21 postach
    Cytat Zamieszczone przez chochlik20 Zobacz posta
    Prezydent ma inicjatywę ustawodawczą i powinien z niej skorzystać, bardziej przeraża mnie sam sposób jego realizacji.
    Nie zmienia to jednak faktu, że kandydaci zaczynają robić papkę wyborczą mamiąc wyborców gruszkami na wierzbie. Mam wrażenie, że ich obietnice wyborcze są cały czas takie same bez względu na to gdzie chcą kandydować na premiera czy prezydenta, zawsze jest obiecywane to samo...
    Szanuj swój język - Mów po POLSKU!

Szambelan Awatar chochlik20
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Otrzymał 482 podziękowań w 340 postach
    Cytat Zamieszczone przez Gaius Julius Zobacz posta
    Nie zmienia to jednak faktu, że kandydaci zaczynają robić papkę wyborczą mamiąc wyborców gruszkami na wierzbie. Mam wrażenie, że ich obietnice wyborcze są cały czas takie same bez względu na to gdzie chcą kandydować na premiera czy prezydenta, zawsze jest obiecywane to samo...
    To akurat prawda, zwłaszcza jak się słucha obietnic kandydatów - niższe podatki, walka z bezrobociem, "walka" z aparatem sprawiedliwości, większa armia. Można tak w nieskończoność wymieniać. Ech, wydawać by się mogło, że prezydent w Polsce może zrobić wszystko co chce pomijając parlament.
    Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
    Grafik: O, teraz to jest kawa! To mnie postawi na nogi!
    Tytus: Szkoda, że nie dodałem jeszcze dynamitu.

Księga XVI

Podczaszy Awatar Janek
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    35
    Otrzymał 35 podziękowań w 26 postach
    Cytat Zamieszczone przez Gaius Julius Zobacz posta
    Zresztą w sumie wiadomo, że wybory prezydenckie które i tak wygra Komorowski służą głównie prowadzeniu kampanii parlamentarnej - dla PiS celem jest druga tura a nie zwycięstwo. Jak przegrają to zawsze, będzie można mówić, że to przez oszustwa, ale patrzcie pomimo że oszukują to zdobyliśmy dużo, a teraz głosujcie na nas do parlamentu to "zrealizujemy" to co Duda obiecał.
    Nie jestem przekonany czy Kaczyński byłby zachwycony gdyby Duda jakimś cudem został prezydentem ;-)

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Korwin wzywa Dudę do debaty - http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...om#BoxNewsLink a inny Duda chce mu dać w "pysk z pozdrowieniami od górników" (cyt. oryginalny). Tego ostatniego nie mogę się już doczekać

Rozdźwięk w SLD, którego przyczyną stała się pani Ogórek - http://wyborcza.pl/1,143644,17760686....html#BoxGWImg

i po tym wywiadzie wcale się nie dziwię - http://www.tokfm.pl/Tokfm/1,103087,1..._to_.html#Prze

Sondaże do wglądu - http://ewybory.eu/wybory-prezydencki...-prezydenckie/
    Ostatnio edytowane przez chochlik20 ; 17-04-2015 o 16:19
    Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.

Księga XVI

Podkomorzy Awatar szwejk
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    219
    Otrzymał 371 podziękowań w 273 postach
    Barwy kampanii

Komorowski: Nie dla specjalisty od kur!

https://www.youtube.com/watch?v=sLp7Yv36EM0

Obecnie są żarty, że gdyby nie korwiniści, to na spotkanie z Bronkiem nikt by nie przychodził... (oprócz urzędników i ich rodzin - ale oni to z obowiązku)
    "A teraz słuchajcie wy, ludzie z NATO! Bombardujecie ścianę, co nie przepuszczała potoku afrykańskiej migracji do Europy, ścianę, co stopuje terrorystów . Tą ścianą była Libia. Rujnujecie ją. Wy - idioci. Za tysiące migrantów z Afryki, za wsparcie terrorystów będziecie płonąć w piekle. I tak będzie".

Mu'ammar al - Kaddafi

6. Następujących 2 użytkowników podziękowało szwejk za ten post:

Podkomorzy Awatar Bronti
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    257
    Otrzymał 118 podziękowań w 79 postach
    https://www.youtube.com/watch?v=j7nb...c_location=ufi

Zastanówcie się proszę bardzo mocno na kogo oddacie swoje głosy 10 maja....

8. Następujących 2 użytkowników podziękowało Bronti za ten post:

Stolnik Awatar Piner
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    316
    Otrzymał 124 podziękowań w 97 postach
    Nie wiem jak ten filmik ma wpłynąć na decyzje o wyborze kandydata. Nie dość że robiony komórką to jeszcze kretyn rechoczący z Bóg wie czego.
    Nie Talleyrand,napatrz się pan,nasłuchaj i nawąchaj aż do mdłości.Żeby pertraktować o pokoju,trzeba znać jego cenę.- Napoleon ( film z 2002 roku)

- Czy to wystarczy?
    - Nie. Ale widok jest wspaniały
    .- (Napoleon 2002) Napoleon obserwujący początek wielkiej szarzy pod Eylau.

Troublemaker Awatar Nezahualcoyotl
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    373
    Otrzymał 893 podziękowań w 599 postach
    Cytat Zamieszczone przez Piner Zobacz posta
    Nie wiem jak ten filmik ma wpłynąć na decyzje o wyborze kandydata. Nie dość że robiony komórką to jeszcze kretyn rechoczący z Bóg wie czego.
    Tutaj nie potrzeba sily wyzszej zeby poprawic sobie humor bredniami najwyzszych lotow w wykonaniu Bula.Co prawda material z roku 2010 jednak zdolnosci oratorskie sie nie zmienily a nawet wrecz ewoluowaly.To jest idealny przyklad na gledzenie bzdur kiedy gajowy nie ma pod reka karteczki:

http://www.prezydent.pl/aktualnosci/...ogorskich.html

Leciałem tutaj do Państwa prawie przez całą Polskę, bo z Wybrzeża. Leciałem śmigłowcem i też z góry patrzyłem na polską wieś – na poorane już pola, na znaki zwiezionych plonów. Patrzyłem z dumą na dachy nowych domów, ale i z bólem patrzyłem na to, jak wiele jeszcze zostało do zmienienia. Leciałem nad terenami niedawno ogarniętymi powodziami, leciałem nad wspaniałymi, budzącymi polską dumę autostradami, nowymi drogami. Ale też widziałem, jak jeszcze wiele jest do zrobienia w każdym obszarze, który decyduje o tym, jak żyjemy, jak myślimy, jakie mamy myśli i nadzieje związane z przyszłością.

Cytat Zamieszczone przez szwejk Zobacz posta
    Barwy kampanii

Komorowski: Nie dla specjalisty od kur!

https://www.youtube.com/watch?v=sLp7Yv36EM0

Obecnie są żarty, że gdyby nie korwiniści, to na spotkanie z Bronkiem nikt by nie przychodził... (oprócz urzędników i ich rodzin - ale oni to z obowiązku)
    Przerobka Slonecznego Grobu jest spoko jednak oryginal w moim przekonaniu rowniez ma sile razenia.Milo widac obronce WSI prawie wqr...o

Lepsza taka debata niz zadna zwazywszy na fakt ze do planowanej konferencji z udzialem wszystkich kandydatow prawdopodobnie jednak nie dojdzie.Pierwszy ktory podwinal kite byl oczywiscie zwolennik dialogu z Belwederu.Strach przed niewygodnymi pytaniami uprzednio nie skonsultowanymi z doradcami i rzecznikami obecnego prezydenta wzial gore nad publiczna debata.Do "Stokrotki" i Lisa to Broneczek zawsze pedzi...
    http://wiadomosci.onet.pl/kraj/duda-...yborcow/b2jtjf

Podstawa prezydentury Komorowskiego sa:
    1.bezpieczenstwo
    2.rodzina
    3.konkurencyjna gospodarka
    4.dobre prawo
    5.nowoczesny patriotyzm

1.Fakt ze Polska pchana jest ze wszystkich sil w ukrainski konflikt dobitnie o tym swiadczy.
    2.To za kadencji Komorowskiego rozpoczela sie kampania "gender" ktora ma na celu wypaczenie instytucji rodziny.
    3.Konkurencyjna to jest ale sila robocza w Polsce.Oprocz tego prawo podatkowe dla zagranicznych inwestorow a nie dla rodzimych przedsiebiorcow.
    4.Jakosc tego prawa najlepiej przetestowaly liczne w ostatnich pieciu latach afery z udzialem partii rzadzacej.Sady skutecznie ocalily aferzystow od spogladania na swiat zza zelaznych firanek.
    5.A coz to za oksymoron?Czyzby mial Broneczek na mysli machanie rozowa szmata w Dniu Flagi?A moze przyzwolenie opluwania pamieci pomordowanych Polakow?

Osoba wcześniej nie znana opinie publicznej już zdążyła się jej narazić i potrzebuje ochrony?
    Powtorze po raz wtory to samo pytanie:To prowokacja czy popis glupoty?

Liczę, że wskażesz mi kiedy to prezydent tak bardzo lobował za wprowadzeniem euro, a nie mówił, że zostanie to rozważone jak spełnimy warunki gospodarcze.
    http://gpcodziennie.pl/38802-komorow...l#.VTIUXSGqqkp

To nie jest w żadnej mierze odpowiedz na moje pytanie. Ja się zapytałem o pomysł pani Ogórek a nie politykę PO.
    Program Magdaleny Ogorek:
    http://polska.newsweek.pl/program-wy...,355421,1.html
    Program wyborczy Komorowskiego:
    http://www.stefczyk.info/wiadomosci/...zy,13189963099

Wiecej konkretow znajduje w ofercie kandydatki na fotel prezydenta anizeli obecnego ktory(tradycyjnie) nawija makaron na uszy sluchaczom.

Porozmawiajmy w takim razie o Leninie, Stalinie czy też Hitlerze.
    Zaczynasz bredzic podobnie jak Komorowski.Stawiasz znak rownosci pomiedzy zmarlym tragicznie L.Kaczynskim a w/w osobami

Daje do rozważenia fakt, że za bardzo swojej małżonki nie kochał
    Musisz byc niezwykle blisko rodziny Kaczynskich skoro stawiasz tak smiale hipotezy.

Powiadaja ze stara przyjazn nie rdzewieje:

Teraz juz wiecie skad te rwanie koszuli w ochronie WSI

Kolejna porcja bredzenia najwyzszych lotow.Tym razem ze stolicy Podlasia.Zebranie kilku setek sposrod ponad 350tys mieszkancow to i tak dobry rezultat zwazywszy ze w Bialymstoku komuchy zawsze mieli,maja i beda miec ciezko.

Ostatnio edytowane przez Nezahualcoyotl ; 18-04-2015 o 09:48

In quexquichcauh maniz camanahuatl ayc pollihuiz yn iteno yn itauhca in Mexico-Tenochtitlan

Jeśli avek to tylko z Indianką!
    https://www.youtube.com/channel/UCo3...6M-C3c_Wc_57BQ

Był czas kiedy osobnika owego zwano @zajac.

11. Następujących 2 użytkowników podziękowało Nezahualcoyotl za ten post:

Szambelan Awatar Gajusz Mariusz
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 067
    Otrzymał 1 057 podziękowań w 710 postach
    Zdaje się, ze stwierdziłeś swego czasu że zagłosujesz na kandydatkę Ogórek. No akurat na tym polu (popisy oratorskie bez kartki) nie ma sobie równych wśród współbiegnących po fotel strażnika żyrandola.

"Będziemy walczyć na plażach, na polach, na ulicach. Będziemy walczyć na wzgórzach. Nigdy się nie poddamy!!!" Winston Churchill
    "Godna śmierć wystarczy za nagrodę."
    "Spartanie nie pytają ilu, tylko gdzie?" Agis II

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Cytat Zamieszczone przez zajac Zobacz posta
    Podstawa prezydentury Komorowskiego sa:
    1.bezpieczenstwo
    2.rodzina
    3.konkurencyjna gospodarka
    4.dobre prawo
    5.nowoczesny patriotyzm

1.Fakt ze Polska pchana jest ze wszystkich sil w ukrainski konflikt dobitnie o tym swiadczy.
    2.To za kadencji Komorowskiego rozpoczela sie kampania "gender" ktora ma na celu wypaczenie instytucji rodziny.
    3.Konkurencyjna to jest ale sila robocza w Polsce.Oprocz tego prawo podatkowe dla zagranicznych inwestorow a nie dla rodzimych przedsiebiorcow.
    4.Jakosc tego prawa najlepiej przetestowaly liczne w ostatnich pieciu latach afery z udzialem partii rzadzacej.Sady skutecznie ocalily aferzystow od spogladania na swiat zza zelaznych firanek.
    5.A coz to za oksymoron?Czyzby mial Broneczek na mysli machanie rozowa szmata w Dniu Flagi?A moze przyzwolenie opluwania pamieci pomordowanych Polakow?
    1 - Konflikt u sąsiada zawsze zagraża naszemu bezpieczeństwu
    2 - ojej, straszne gender, brrr. Aż dziw, że nie powstał na ten temat jeszcze horror
    3- należy się cieszyć, że reszta kandydatów wie jak uzdrowić polską gospodarkę
    4- jak rozumiem prezydent jest na tyle władczy, że, gdy wskaże palcem osobę, ta ogląda świat za krat?
    5 - Ty swoją postawą pokazałeś, że nowoczesny patriotyzm to popieranie Rosji

Powtorze po raz wtory to samo pytanie:To prowokacja czy popis glupoty?
    Czym ją Cię prowokuję? Bo chyba nie tak prostym pytaniem.

Czyli się myliłem,.

Program Magdaleny Ogorek:
    http://polska.newsweek.pl/program-wy...,355421,1.html
    Program wyborczy Komorowskiego:
    http://www.stefczyk.info/wiadomosci/...zy,13189963099

Wiecej konkretow znajduje w ofercie kandydatki na fotel prezydenta anizeli obecnego ktory(tradycyjnie) nawija makaron na uszy sluchaczom.
    Konkretem nie jest rzucone hasło, ale widzę, że Tobie to wystarczy. Po drugie sądząc po jej ofercie i "konkretach" jakie pokazała zaczynam się zastanawiać, czy nie pomyliła ona krajów.

Zaczynasz bredzic podobnie jak Komorowski.Stawiasz znak rownosci pomiedzy zmarlym tragicznie L.Kaczynskim a w/w osobami
    Nie stawiam, ale skoro zarzucasz mi, że o zmarłym wyraziłem się źle pisząc o moim niewątpliwym chamstwie i niewychowanie, to pogadajmy o innych ludziach, których już nie ma na tym świecie. Przecież każdego zmarłego trzeba gloryfikować tylko z tego powodu, że leży już pod ziemią.

Musisz byc niezwykle blisko rodziny Kaczynskich skoro stawiasz tak smiale hipotezy.
    Nie muszę być, wystarczy, że dokonałem zwykłego porównanie dwóch jego zachowań w podobnych sytuacjach.
    Przepis na idealną kawę:

Księga XVI

Strona 29 z 55 PierwszyPierwszy ... 19272829303139 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów