Strona 107 z 127 PierwszyPierwszy ... 75797105106107108109117 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 061 do 1 070 z 1267

Wątek: KORWiN i KNP

Szambelan Awatar chochlik20
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Otrzymał 482 podziękowań w 340 postach
    Cytat Zamieszczone przez NexaT Zobacz posta
    Chodziło mi tylko o to, że trudno jest dostać umowę o prace, (być może użyłem złych słów) zwłaszcza jeśli jest mowa o ludziach po 40 z dzieckiem na głowie. (a jak już dostaje to za minimalną ~1100 zł + VAT) Teraz wymaga się wykształcenia i doświadczenia, a w przeszłości często było tak, że kończyło się podstawówkę i do pracy, ew. zawodówka.
    W obecnym stanie masz tak, że jest duża konkurencja o prace, ale sami pracodawcy jakoś się nie palą do zatrudniania. Różnica taka, że młodzi po niepowodzeniach po prostu wyjeżdżają za granice.
    W obecnych czasach osoba po zawodówce ma większe szanse znaleźć pracę niż osoba po studiach.
    Po drugie - zawsze jest konkurencja o pracę, nie ma tak, że jej nie ma.

Korwin jest komunistą, nazistą czy może monarchistą?
    Psioczycie zawsze, że chce być krulem, rządy absolutne i w ogóle, a teraz robicie z niego dyktatora, żeby się zgadzało... nie przypominam sobie, aby w monarchii fałszowano wybory. (śmiesznie brzmi)
    Korwin łagodnie mówiąc jest człowiekiem oderwanym od rzeczywistości.

A ja pisałem, że w kraju gdzie są umowy śmieciowe i umowy o prace nie da się zobaczyć zalet braku płacy minimalnej. (czyli umów śmieciowych)
    To tak jakby puścić do wyścigu Ferrari, które ciągnie za sobą tira i fiata. Niby to pierwsze wydaje się lepsze, ale nie może pokazać całego swojego potencjału. (takie porównanie na spontanie. mam nadzieje, że rozumiesz o co mi chodzi)
    Ech, nie rozumiesz, że u nas teoretyczny brak płacy minimalnej równoważony jest przez umowę śmieciową - umowę zlecenie, umowę o dzieło. Pracodawca dysponując takimi "narzędziami" może i zatrudniać nawet i po 1000 osób jeżeli chce, i jeżeli są chętni dostawać poniżej obecnego wynagrodzenia minimalnego.

Nie zauważam tego.
    To już nie mój problem.

Porównanie odnosiło się do ludzi, którzy obecnie zasiadają w sejmie.
    To i tak oni coś robią. Sam fakt, że zgłosił ustawę można przyznać mu za plus, ale to robią też inni posłowie.

Jeszcze nie miałem okazji zgłaszać przestępstwa, ale był przypadek kiedy dzwoniłem w sprawie interwencji.
    11 kilometrów jechali godzinę(!).

Należy po prostu wymienić ludzi, którzy dają takie wytyczne - nabijania jak największej ilości mandatów, aby budżet się zgadzał. (bo obecnie to tak działa)
    To, że działają źle (policja) nie znaczy, że nie będę zgłaszał u nich czegoś w razie potrzeby. W końcu moi rodzice płacą podatki, a ja pośrednio i muszę czegoś oczekiwać, nawet jeśli uważam ich działania za złe.
    Oni nie mają zasilać budżetu tylko mają określone normy, które muszą wyrabiać, by w statystyki pokazały ich skuteczność. Muszą pokazać efekty swojej pracy, a to, że normy są wyśrubowane to już inna kwestia.
    Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
    Grafik: O, teraz to jest kawa! To mnie postawi na nogi!
    Tytus: Szkoda, że nie dodałem jeszcze dynamitu.

Księga XVI

2. Użytkownicy którzy uznali post chochlik20 za przydatny:

Kapitan królów i król kapitanów. Awatar PaskudnyPludrak
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    148
    Otrzymał 237 podziękowań w 155 postach

Eh ten piękny świat wg kulfonistów
    ...a sławny generał Wit-tenberg poprzedza go tak ,jak jutrzenka poprzedza słońce.-W.Kochowski "Lata potopu"
    "Nie wykuwać tarcz utopii. I nie kruszyć o nie kopii "

4. Następujących 2 użytkowników podziękowało PaskudnyPludrak za ten post:

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Cytat Zamieszczone przez PaskudnyPludrak Zobacz posta

Eh ten piękny świat wg kulfonistów
    Skoro w miesiąc można zostać prezesem ogromnej spółki, to co można zrobić w pół roku? Zostać prezydentem? w rok władcą świata
    Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.

Księga XVI

6. Następujących 4 użytkowników podziękowało chochlik20 za ten post:

Stolnik Awatar Piner
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    316
    Otrzymał 124 podziękowań w 97 postach
    JKM cny rycerz wybawia damę z opałów:http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,tit...wiadomosc.html . Ciekawe co chciał tym osiągnąć bo ciężko mi uwierzyć w jego szczere intencje po tym jak wypowiada się on i jego fani o lewej stronie polskiej sceny politycznej?
    Nie Talleyrand,napatrz się pan,nasłuchaj i nawąchaj aż do mdłości.Żeby pertraktować o pokoju,trzeba znać jego cenę.- Napoleon ( film z 2002 roku)

- Czy to wystarczy?
    - Nie. Ale widok jest wspaniały
    .- (Napoleon 2002) Napoleon obserwujący początek wielkiej szarzy pod Eylau.

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Cytat Zamieszczone przez Piner Zobacz posta
    JKM cny rycerz wybawia damę z opałów:http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,tit...wiadomosc.html . Ciekawe co chciał tym osiągnąć bo ciężko mi uwierzyć w jego szczere intencje po tym jak wypowiada się on i jego fani o lewej stronie polskiej sceny politycznej?
    Jak nie wiadomo o chodzi to chodzi o kasę, w tym przypadku "pieniędzmi" są ludzie, którzy popierają jej kandydaturę w sondażach. Tak średnio jest to 3,9%, czyli dość kiepsko. Korwin ma 4%. Ewentualne przejście kandydatki SLD lub kandydatki niezależnej jak się ona określa do KORWiN sprawiłoby, że jej założyciel dostałby kilka dodatkowych punktów w przedwyborczych sondażach. Korwinowi pewnie jest nie w smak, że osoba, która miała nie zebrać podpisów na czas czyli Kukiz, prześcignął go i zajął trzecie miejsce. Może i obaj mają te same poglądy, ale porażka pewnie boli mnie ciekawi, które to poglądy sceny prawicowej reprezentuje kandydatka lewicy, że Korwin chce ją u siebie.

Edit - już wiem jakie to poglądy sceny prawicowej reprezentuje pani Ogórek - obniżenie podatków itd. Czy mi się wydaje, czy też Korwin dokonał zawłaszczenie pewnych haseł, które maja być tylko utożsamiane z nim?

Kto głosowałby na Korwina

Spoiler: 

Duchu przybądź i powiedz czy zagłosujesz na mnie! Przybądź bo wzywa Cię Korwin!!

http://wmeritum.pl/rozpoczela-sie-ka...orwin-mikkego/
    Ostatnio edytowane przez chochlik20 ; 17-04-2015 o 16:55
    Przepis na idealną kawę:

Księga XVI

Podkomorzy Awatar Wonsz
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    237
    Otrzymał 88 podziękowań w 64 postach
    "Korwinowi pewnie jest nie w smak, że osoba, która miała nie zebrać podpisów na czas czyli Kukiz, prześcignął go i zajął trzecie miejsce: - Hę? O ile wiem, to jego Partia ma obecnie 8% i jest 3, prześcigając bodajże SLD lub PSL. Sam Korwin tak jak i Kukiz z 6% w prezydenckich. Poza tym, trochę za bardzo bierzecie wszystkie te słowa na poważnie nie dostrzegając ironii lub sarkazmu. Faktem jest iż czasem jest to dosłownie "srakazm", albo i w sumie głupkowate wypowiedzi ale jednak, łapiecie za słówka i to z gracją najwyżej liceum. No, ale skoro Adriankowaty, wyborca PO, który ludzi o kilka lat od niego starszych nazywa "hołotą" (przypomnijmy iż sam mówił że jest w liceum, a skoro każdy wyborca musi mieć lat bodajże 21), to trudno się dziwić.
    "Liczko ma gładkie i mowę kwiecistą
    Czarci ten pomiot z naturą nieczystą
    Życzenia Twe spełni zawsze z ochotą
    Da Ci brylanty i srebro i złoto
    Lecz kiedy przyjdzie odebrać swe długi
    Skończą się śmiechy, serdeczność, przysługi
    W pęta Cię weźmie zabierze bogactwo
    Byś cierpiał katusze, aż gwiazdy zgasną"

10. Użytkownicy którzy uznali post Wonsz za przydatny:

Podkomorzy Awatar Bronti
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    257
    Otrzymał 118 podziękowań w 79 postach
    Wystarczyło tylko to, że JKM osiągnął wynik w nowym sondażu 8% i już rozpętał się medialno-polityczny lincz na niego. Polski establishment narobił w gacie oni naprawdę muszą się go bać. Bardzo dobry znak...

Kto z was oglądał wczorajszy występ Korwina w Kropce nad i? Nigdy nie lubiłem Moniki Olejnik za jej styl bycia i prowadzenia tego programu. Wczoraj sięgnęła dna zresztą jak jej kolega Maciej Knapik - https://www.youtube.com/watch?v=clfI0R63Hts

Z cyklu rzetelne, obiektywne, fachowe dziennik***stwo.
    Ujmująca jest ta jego mina na koniec "ej chyba się nie dał sprowokować, macie jakiś fragment, który damy radę wrzucić?"

Pokażcie to znajomym, niech wiedzą jak wyglądają ich ulubieńcy z 19.00 kręceni z boku i jakimi metodami się posługują żeby sklecić trzysekundową wstawkę do materiału, pod z góry założoną tezę.

Stolnik Awatar Piner
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    316
    Otrzymał 124 podziękowań w 97 postach
    Co do Olejnik to lubię jej program ponieważ dla polityka jest to sprawdzian swego charakteru oraz podatności na prowokację medialną a ona idealnie ten cel spełnia.Zresztą Korwin kolejny raz oblewa egzamin. Popierać człowieka który uważa iż nie ma dowodów na to że Hitler wiedział o Szoah.

A co do wyborów to proszę niech Korwin i jego partia wygra a wtedy odwidzi się wszystkim jego fanom takich pomysłów:
    -Krulu a teraz spełnisz swe obiet...
    - A takie o! Idioci wybraliście a ja mam władzę i was już nie potrzebuję. Sami sobie radźcie!
    -Ale obiecałeś że.......
    -Ależ to nonsens ja nic nie obiecywałem dlaczego mi zarzucacie kłamstwa! Przecież jak to mówił pierdziwojka z koziej wólki ,,Lepiej ma bogatszy bo jest bogaty''. A teraz pracować dla mnie!
    Taa... Jestem ciekaw co wtedy.
    Nie Talleyrand,napatrz się pan,nasłuchaj i nawąchaj aż do mdłości.Żeby pertraktować o pokoju,trzeba znać jego cenę.- Napoleon ( film z 2002 roku)

- Czy to wystarczy?
    - Nie. Ale widok jest wspaniały
    .- (Napoleon 2002) Napoleon obserwujący początek wielkiej szarzy pod Eylau.

13. Użytkownicy którzy uznali post Piner za przydatny:

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Cytat Zamieszczone przez EliminatorT Zobacz posta
    "Korwinowi pewnie jest nie w smak, że osoba, która miała nie zebrać podpisów na czas czyli Kukiz, prześcignął go i zajął trzecie miejsce: - Hę? O ile wiem, to jego Partia ma obecnie 8% i jest 3, prześcigając bodajże SLD lub PSL. Sam Korwin tak jak i Kukiz z 6% w prezydenckich. Poza tym, trochę za bardzo bierzecie wszystkie te słowa na poważnie nie dostrzegając ironii lub sarkazmu. Faktem jest iż czasem jest to dosłownie "srakazm", albo i w sumie głupkowate wypowiedzi ale jednak, łapiecie za słówka i to z gracją najwyżej liceum. No, ale skoro Adriankowaty, wyborca PO, który ludzi o kilka lat od niego starszych nazywa "hołotą" (przypomnijmy iż sam mówił że jest w liceum, a skoro każdy wyborca musi mieć lat bodajże 21), to trudno się dziwić.
    Muszę pogratulować odwołania do liceum, ale też stwierdzić, że czytanie ze zrozumieniem uczone jest na niższym poziome edukacji. Ja piszę o wyniku sondaży a propo wyborów prezydenckich, Ty jako kontrargument używasz sondaży a propo wyborów parlamentarnych. Po drugie uśrednione sondaże a propo tych wyborów pokazują, że Kukiz cieszy się większym choć niewiele poparciem - http://ewybory.eu/wybory-prezydencki...-prezydenckie/ .Po trzecie i najważniejsze - jak rozumiem zaproszenie Ogórek do partii KORWiN jest sarkazmem, albo też plakaty na których nieżyjący już ludzie popierają Korwina? Wyjaśnienie Wiplera wydaje się być merytoryczne, choć dla mnie mocno naciągane.

Cytat Zamieszczone przez Bronti Zobacz posta
    Wystarczyło tylko to, że JKM osiągnął wynik w nowym sondażu 8% i już rozpętał się medialno-polityczny lincz na niego. Polski establishment narobił w gacie oni naprawdę muszą się go bać. Bardzo dobry znak...
    Polski establishment powinien równie dobrze robić pod siebie, bo po raz kolejny jako wzrost swojego poparcie Korwin używa lajków na fb.
    Ostatnio edytowane przez chochlik20 ; 18-04-2015 o 10:51
    Przepis na idealną kawę:

Księga XVI

Cześnik Awatar Ponury Joe
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    22
    Otrzymał 112 podziękowań w 54 postach
    Program pani M. Olejnik jest dla mnie intelektualnym szambem, z wierzchu tylko przypudrowanym i ubranym w ładne opakowanie. Sam dobór gości tego programu i poruszane tematy jasno wskazują, że głównym celem prowadzącej jest prowokowanie od kłótni i wygłaszania kontrowersyjnych wypowiedzi, które potem można by użyć w politycznej rozgrywce. Ba, zmuszenie gościa do zaplątania się we własnych słowach, do palnięcia jakiejś głupoty, lub zbyt emocjonalnego wystąpienia, jest odbierane przez prowadzącą jako sukces. Trudno bowiem uznać, że "Kropka nad i" ma jakieś inne cele poza tymi. Nachalne przerywanie, ulgowe traktowanie jednych i jeżdżenie po drugich, spłycanie rzeczywistości politycznej i stygmatyzowanie dobitnie tego dowodzi. Warsztat dziennikarski p. Olejnik nie istnieje, lub nie jest w żadne sposób prezentowany, w tym programie. Mamy za to do czynienia z promowaniem prowadzącej i jej poglądów na tle zaproszonych gości. Do tego sama pani Olejnik ostatnimi czasy zaczyna bardziej przypominać celebrytkę niż dziennikarkę z krwi i kości. W ogóle garnitur dziennikarzy stacji TVN24 wypada bardzo blado. Większość prowadzących tamtejsze programy publicystyczne sprawia wrażenie nadętych bufonów, którzy wszystko wiedzą i na wszystkim się znają. Do tego uprawiają dziennikarstwo agresywne, nastawione na promowanie pewnych poglądów i atakowanie w wypadku odpowiedzi niezgodnych z tymi zakładanymi przez dziennikarza. P. Knapik jest tutaj doskonałym przykładem takiego właśnie dziennikarstwa, a jego zachowanie z wrzuconego tutaj filmiku w krajach Europy Zachodniej, lub w Ameryce, byłby końcem jego kariery. Niestety, w Polsce tego typu zachowania są nie tylko tolerowane, ale wręcz akceptowane, a wynikają one z poziomu odbiorcy medialnego, który nie chce informacji i fachowego komentarza, ale sensacji i konfliktu. Dwóch dyskutujących na poziomie ekspertów nigdy w naszym kraju nie przyciągnie takiej widowni, jak gorąca kłótnia prominentnych polityków ze świecznika. A gdy teatrzyk zostanie odegrany przed kamerami, można sobie pstryknąć zdjęcie na zapleczu. I szybko się to nie zmieni, bo na Zachodzie obywatel ma po prostu większą wiedzę z zakresu funkcjonowania państwa i jego instytucji, i to, co wciskają nam nasi politycy, tam po prostu by nie przeszło. Odbiorca poczułby się po prostu zażenowany infantylizmem cieknącym z ekranu. Tymczasem w Polsce brednie nadal sprzedają się dobrze.
    Ostatnio edytowane przez Ponury Joe ; 18-04-2015 o 15:33

16. Następujących 3 użytkowników podziękowało Ponury Joe za ten post:

Strona 107 z 127 PierwszyPierwszy ... 75797105106107108109117 ... OstatniOstatni