Strona 14 z 50 PierwszyPierwszy ... 4121314151624 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 498

Wątek: Megasubmod do BC 7 dyskusja i błędy

Łowczy Awatar JanuszFanatyk
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    4
    Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
    EDU Kama Megasubmod 2
    Dodam, że na samym początku jak nie wykonałem jeszcze żadnych kroków ani nie wydałem nic ze skarbca w zestawieniu płac i dochodów w kolejnej turze miałem być stratny o 420 sztuk złota.

Podkomorzy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    56
    Otrzymał 190 podziękowań w 121 postach
    Poinstalowałeś wszystko chyba poprawnie.

Wydatki to rzecz normalna. Przeczytaj manuala do Bellum i poradniki. Wiesz np. jak działa money script? Teraz jest nowy, za 4 prowincje kasuje 120 bizantów.
    "Ludzie, którzy dla odrobiny bezpieczeństwa rezygnują z podstawowej wolności, nie zasługują ani na bezpieczeństwo, ani na wolność" Benjamin Franklin

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    4
    Mam 37 turę i nic już nie mogę zbudować, jestem zadłużony a mam wojnę z nowogrodem a żołnierzy za mało.Mam w posiadaniu, Gdańsk, Olumieniec, Halych, Kraków, Płock, Gniezno i Wrocław, wszędzie jakoś pobudowałem farmy a mimo to zawsze po każdej turze ubywa mi część pieniędzy, czasem mało a czasem prawie połowę skarbca mi zabiera.

Podkomorzy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    56
    Czytałeś manuala do Bellum? Czytałeś poradniki? Wiesz jak działa money script i za co zabiera kasę?
    "Ludzie, którzy dla odrobiny bezpieczeństwa rezygnują z podstawowej wolności, nie zasługują ani na bezpieczeństwo, ani na wolność" Benjamin Franklin

Chłop
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Może po prostu za dużo budowałeś, nie da się tak non stop budować na początku (później zresztą też), może prowadziłeś zbyt długie oblężenia? Może miałeś za dużo wojska z którego nie korzystałeś? Ja jak zaczynałem Polską w BC 7.0 z Megasubmodem to rzucałem część wojsk na oczywistą rzeź, byleby padli kogoś tam zabijając, uznałem, że lepsze to niż rozwiązywać oddział, a nie chciałem mieć zbyt dużej armii. W BC 6.3 na początek za to trzeba było zdecydowanie połowę armii rozwiązać.

Może porekrutuj kupców, porozstawiaj w dobrych miejscach, powinni się zwrócić z nawiązką w ciągu kilku rund. Powodów do takiej sytuacji finansowej może być bez liku. Trzymaj w miastach dowódców którzy zwiększają dochód, na kilka rund zwiększ podatki żeby się odbić od dna, bierz okup za wygrane bitwy, zaatakuj jakieś miasto tylko po to żeby je splądrować..

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    4
    Mi się wydaje, że mi nie działa skrypt odpowiedzialny za darmowe utrzymanie pewnej ilości jednostek w miastach i zamkach.

Szambelan Awatar Araven
    Tournaments Joined
    2
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    401
    Otrzymał 277 podziękowań w 235 postach
    W Megasubmodzie do BC 7.0 nie ma darmowego utrzymania jednostek w miastach i zamkach. Tylko w fortach stałych są dwie darmowe jednostki. Fort stały kosztuje 5000 i można takie budować generałami. I to nie skrypta a zmiany w pliku EDB (budynki) i EDU (jednostki, tu odpowiedni atrybut). Pilnuj wojska, za dużo drogich jednostek, zrujnuje każdego.

Podkomorzy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    56
    Janusz, jesteś takim nieogarem, że szkoda z Tobą dyskutować.

Chłop
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    może to kwestia koloru jednostek w miastach i zamkach, bo to nadal pokazuje, że jednak te darmowe jednostki tam są , jak ktoś się nie wczyta w ustawienia, to może go to zmylić.

sadam86
    Gość
    Kolor darmowych w fortach jest fioletowy, w zamkach i miastach pokazuje na beżowo, czyli że nie są darmowe. Ludzie albo namodziliście w plikach albo czas udać się do okulisty.

Strona 14 z 50 PierwszyPierwszy ... 4121314151624 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów