Cytat Zamieszczone przez chochlik20 Zobacz posta
@zajac
1 - jak to się mówi jeden raz to przypadek, dwa to zbieg okoliczności, trzy to już reguła. No cóż kolejna agresja Rosji na swojego sąsiada pewnie nie zmieni Twojego stosunku do tego kraju i ekipy jaka nim rządzi. Gruzji jakoś nie podarowaliśmy wówczas mln. a mimo to wyraziliśmy sprzeciw wobec poczynań Rosji, która wmieszała się w konflikt, ba nawet podarowaliśmy jej kody do rakiet o czym nie omieszkał poinformować mediów ceniony przez Ciebie Lech Kaczyński
2 - od trzech lat (bo ja od tylu słyszę o gender) jakoś nie słyszałem by środowiska feministyczny czy też lewicowe oskarżone o propagowanie tej "ideologii" próbowały w jakiś sposób wypaczyć model rodziny. Ba, najwięcej na temat zagrożeń płynących z gender słyszałem ze strony KK i środowisk prawicowych. Dziwi mnie, że pod ten podpunkt naszej rozmowy nie podłączyłeś podpisanej ostatnio przez prezydenta ustawy o zwalczaniu przemocy w rodzinie, która ma być manifestem dla gender
3 - równie dobrze mógłbyś stwierdzić, że prezydent jest motorem gospodarki, nie zmienia to jednak faktu, że ustawa najpierw została stworzona przez rząd, później przegłosowana w Parlamencie, więc wcześniej czy też później w takiej a nie innej formie zostałaby zaakceptowana
4 - skoro jak twierdzisz i to zgodnie z prawdą, że Rada jest tylko ciałem konsultacyjnym, to jak może ona wpływać na wymiar sprawiedliwości? Przypomnę Ci, że posłużyłeś się tym argumentem a propo afer w Polsce.
5 - 2013r. gdy Ukrainą rządziła Partia Regionów i u władzy był Janukowycz (według Ciebie osoba i partia nie prorosyjska), podczas obchodów nie pojawił się on, wysłał w zamian to wiceprezydenta. Jak sam tłumaczył nie mógł się pojawić. Później okazało się, że się bawił w swojej rezydencji. Mimo iż prosiłeś by nie porównywać będę to robił, bo tamta Ukraina również nie pałała chęcią przyznania się do win. W 2014r. ton prezydenta się zmienił - http://wiadomosci.onet.pl/swiat/prez...nfo_dsainfo_mp - to prawda, bo zmienił się też charakter stosunków panujących na Ukrainie.
1.No cos w tym jest:Irak,Afganistan,Syria,Libia a teraz Ukraina.Fakt o przypadku lub zbiegu okolicznosci tutaj mowy byc nie moze.
2.Spoko niech probuja kolejne 3 a nawet i 333 lat.Oby jak najdluzej.
3.Krotka pilka zatem:W swietle przytoczonych materialow prezydent ma wplyw na rozwoj gospodarki lub jej regres?Tak czy nie?
4.Tego jeszcze brakowalo zeby w demokratycznym panstwie ktokolwiek wplywal na Wymiar Sprawiedliwosci!Rada Gabinetowa to instrument za pomoca ktorego prezydent moze udzielac wskazowek,porad a nawet nagan poszczegolnym ministrom za sytuacje w podleglych im resortach.Co dalej mam nadzieje ze jest oczywista oczywistoscia...
5.@chochlik ten link http://wiadomosci.onet.pl/swiat/prez...nfo_dsainfo_mp jest z 2013(jajeczny zamach) ale masz racje ze rok pozniej ton Komorowskiego sie zmienil bo nie wykrztusil z siebie ani jednego slowa.Nawet nie objal patronatu nad skromnymi obchodami zeby bron Boze nie urazic uczuc naszego sasiada.Najwyzszy urzednik w panstwie przejmujacy sie bardziej innymi anizeli swoimi.Dziekuje za taka postawe.

Co do słów szefa FBI - Muszę Ci pogratulować porównania. Nie spodziewałeś się, że ktoś kiedyś porówna czas czyjeś reakcji, gdy pada ona podczas rozmowy z tą osobą do czasu reakcji na czyjeś przemówienie. Oczywiście nie ma to dla Ciebie żadnej różnicy, bo odczucia subiektywne są ważniejsze.
Wypowiedz szefa FBI zostala opublikowana dokladnie tydzien temu.Nasi dyplomaci zareagowali cztery dni po zdarzeniu.Ok,sa okreslone procedury ktore nakazuja sprawdzenie i potwierdzenie danej informacji kanalami oficjalnymi oraz nieoficjalnymi,skontaktowanie sie z redakcja,agencja lub osoba i moze to zabrac kilka godzin ale nie dni!Zdarzenie z James Comey'em pokazuje jak powolna i nieskuteczna jest polska dyplomacja.Strach pomyslec o czasie jej reakcji w chwili jakiegos powaznego kryzysu lub zagrozenia.
Chociaz moze najpierw potrzebowala sie skontaktowac z wladzami USA o porady w ustosunkowaniu sie wobec pomowien ze strony amerykanskiej .

Skoro nasza reakcja jest tak późna to co można powiedzieć o reakcji Węgrów. My złożyliśmy protest osobiście na rekach ambasadora USA w Polsce, Węgrzy ufają swojej poczcie - http://niezalezna.pl/66254-wegrzy-pr...owom-szefa-fbi
Jaka poczta!To niezalezny redaktorek uzyl kompletnie niewlasciwej terminologii,czyli slowa "list",zamiast "nota dyplomatyczna" i juz traktujesz wszystko doslownie.

Sadzilem ze cos sie ruszy w kampanii prezydenckiej i przez chwile myslalem ze dojdzie do niespodziewanej debaty Duda vs Komorowski ale zludne nadzieje.Beda tego samego dnia w tym samym budynku i na tym koniec.Bronek u Moniki czyli seria trudnych pytan typu:"Co dzis bylo na obiad?","Czy podobaja sie panu bronkobusy?" lub cos powiazane z bezpieczna zgoda.Swoja droga to bedzie zabawne spotkanie gdyz agentka(Stokrotka) bedzie przepytywac agenta(Litwin):
http://www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kra...24,535603.html

Cytat Zamieszczone przez NexaT Zobacz posta
Jeszcze dzisiaj oglądałem, jak autobusami przywozili tym razem udawaną grupę wyborców, aby jakoś to wyglądało w telewizji.
Na dzien dzisiejszy plac budowy zamienil sie w plac spoczynku.Widocznie energia obecnego prezydenta zarazila robotnikow tylko na dzien jego wizyty: