Zobacz wyniki ankiety: Kogo popierasz w wyścigu po fotel prezydencki?

Głosujących
67. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Grzegorz Braun

1 1.49%
  • Waldemar Deska

0 0%
  • Andrzej Duda

14 20.90%
  • Anna Grodzka

0 0%
  • Adam Jarubas

0 0%
  • Bronisław Komorowski

18 26.87%
  • Janusz Korwin-Mikke

18 26.87%
  • Marian Kowalski

5 7.46%
  • Paweł Kukiz

6 8.96%
  • Magdalena Ogórek

4 5.97%
  • Janusz Palikot

0 0%
  • Jacek Wilk

1 1.49%
Strona 30 z 55 PierwszyPierwszy ... 20282930313240 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 291 do 300 z 542

Wątek: Wybory Prezydenckie 2015

Troublemaker Awatar Nezahualcoyotl
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    373
    Otrzymał 893 podziękowań w 599 postach
    Cytat Zamieszczone przez chochlik20 Zobacz posta
    1 - Konflikt u sąsiada zawsze zagraża naszemu bezpieczeństwu
    2 - ojej, straszne gender, brrr. Aż dziw, że nie powstał na ten temat jeszcze horror
    3- należy się cieszyć, że reszta kandydatów wie jak uzdrowić polską gospodarkę
    4- jak rozumiem prezydent jest na tyle władczy, że, gdy wskaże palcem osobę, ta ogląda świat za krat?
    5 - Ty swoją postawą pokazałeś, że nowoczesny patriotyzm to popieranie Rosji
    1.Dlatego nalezy sie trzymac od niego z daleka a nie wpychac lapska w ogien.
    2.Slowo klucz dla Ciebie to "rodzina".Pojmiesz jego pelne znaczenie to zaczniesz cos rozumiec.Poki co w tej kwestii wciaz masz mleko pod noskiem.
    3.Nie wiem czy maja recepte na uzdrowienie polskiej gospodarki ktora do obecnego stanu doprowadzila wspolpraca partyjna na linii prezydent<--->sejm na przestrzeni ostatnich pieciu lat.
    4.Prezydent moze a nawet powinien interweniowac w przypadku naruszania prawa (bez pokazywania paluszkow) ale kto by bruzdzil na wlasnym podworeczku.
    5.Polemizujemy o obecnym prezydencie i jego 5 filarach mijajacej prezydentury a nie o moich subiektywnych pogladach politycznych.To raz.Tlumaczenie zachowan Komorowskiego powolujac sie na moje odczucia to kompletnie bledny kierunek i to dwa.Wedlug Twojej teorii wszyscy Polacy wspolpracujacy naukowo,gospodarczo,kulturowo,sportowo,edukacyjnie ,etc z Rosja nie moga byc patriotami a to kolejna i trzecia brednia.

Czym ją Cię prowokuję? Bo chyba nie tak prostym pytaniem.
    Zatem skoro to nie jest prowokacja nie widze potrzeby komentowania tej glupoty.

Czyli się myliłem,.
    Nie przejmuj sie gdyz jesli podwojne wybory pojda po mysli zmieni sie Konstytucje jak to gajowy zapowiadal.

Konkretem nie jest rzucone hasło, ale widzę, że Tobie to wystarczy. Po drugie sądząc po jej ofercie i "konkretach" jakie pokazała zaczynam się zastanawiać, czy nie pomyliła ona krajów.
    W przypadku Ogorek nie mozna mowic o konkretach gdyz nawet jeszcze nie miala szansy zamienienia swoich postulatow w rzeczy dokonane.Poki co konkretami sa "sukcesy" koorperacji PO i PO prezydenta.Co do innych krajow to sie zgodze ale osoba bladzaca jest ta ktora bredzi na kazdym wiecu wyborczym.

Nie stawiam, ale skoro zarzucasz mi, że o zmarłym wyraziłem się źle pisząc o moim niewątpliwym chamstwie i niewychowanie, to pogadajmy o innych ludziach, których już nie ma na tym świecie. Przecież każdego zmarłego trzeba gloryfikować tylko z tego powodu, że leży już pod ziemią.
    Wciaz jestes w merytorycznym buszu...

Nie muszę być, wystarczy, że dokonałem zwykłego porównanie dwóch jego zachowań w podobnych sytuacjach.
    Niezle.Na podstawie dwoch incydentow na przestrzeni ponad 32 letniego zwiazku malzenskiego @chochlik dochodzi do wniosku ze Lech i Maria Kaczynscy nie darzyli sie najwiekszym uczuciem.Pogratulowac diagnozy

Komorowscy posiadaja dwa mieszkania oraz dwie dzialki o lacznej wartosci 2,9mln zlotych.Natomiast w 2010 roku mieli odlozone 140tys. oszczednosci.To i tak niezly wynik jak na osobe ktora sie moze pochwalic 30 letnia historia pracy w czasie ktorej przyszlo na swiat piecioro pociech a zona praktycznie nie pracowala.
    Komorowski rozpoczal kariere zawodowa jako stazysta w dzienniku 'Slowo Powszechne"(1977).Dopiero w 1980 zaczal prace zarobkowa w Osrodku Bandan Spolecznych NSZZ Solidarnosc.W okresie 1982-89 pracowal jako nauczyciel w Nizszym Seminarium Duchowym w Niepokalanowie i to z tej pensji byl w stanie utrzymac szescioosobowa rodzine(szacuneczek).Tluste lata przyszly dopiero z poselskimi dietami i nagrodami w latach 1991-93,1997-2005 a nastepnie z nominacjami na wicemarszalka Sejmu(2005) oraz marszalka Sejmu(2007-10).
    Obecnie pobiera pensje okolo 20 tys.zlotych jako prezydent RP.

Oto "Specjalista od kur" masakrujacy BORowikowych dostawcow pizzy:

In quexquichcauh maniz camanahuatl ayc pollihuiz yn iteno yn itauhca in Mexico-Tenochtitlan

Jeśli avek to tylko z Indianką!
    https://www.youtube.com/channel/UCo3...6M-C3c_Wc_57BQ

Był czas kiedy osobnika owego zwano @zajac.

Szambelan Awatar chochlik20
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Otrzymał 482 podziękowań w 340 postach
    Cytat Zamieszczone przez zajac Zobacz posta
    1.Dlatego nalezy sie trzymac od niego z daleka a nie wpychac lapska w ogien.
    2.Slowo klucz dla Ciebie to "rodzina".Pojmiesz jego pelne znaczenie to zaczniesz cos rozumiec.Poki co w tej kwestii wciaz masz mleko pod noskiem.
    3.Nie wiem czy maja recepte na uzdrowienie polskiej gospodarki ktora do obecnego stanu doprowadzila wspolpraca partyjna na linii prezydent<--->sejm na przestrzeni ostatnich pieciu lat.
    4.Prezydent moze a nawet powinien interweniowac w przypadku naruszania prawa (bez pokazywania paluszkow) ale kto by bruzdzil na wlasnym podworeczku.
    5.Polemizujemy o obecnym prezydencie i jego 5 filarach mijajacej prezydentury a nie o moich subiektywnych pogladach politycznych.To raz.Tlumaczenie zachowan Komorowskiego powolujac sie na moje odczucia to kompletnie bledny kierunek i to dwa.Wedlug Twojej teorii wszyscy Polacy wspolpracujacy naukowo,gospodarczo,kulturowo,sportowo,edukacyjnie ,etc z Rosja nie moga byc patriotami a to kolejna i trzecia brednia.
    1 - ogień może równie łatwo przedostać się na nowy teren, i co wówczas? Też mamy stać z boku i twierdzić, że skoro pali się u sąsiada za ścianą, to nasz dom jest bezpieczny.
    2 - cieszę się, że znalazł się ekspert od spraw rodziny na tym forum w Twojej osobie.
    3 - to jak jest z popierana przez Ciebie kandydatką? Ma ona jakieś pomysły na temat gospodarki czy też ich nie ma?
    4 - jestem to ciekaw w jaki sposób prezydent w Polsce może interweniować w takich przypadkach
    5 - Twoje odczucia były motorem by oskarżyć prezydenta o brak patriotyzmu. Dwa - skoro oskarżasz prezydenta na podstawie tego, że popiera dążenia Ukrainy do zachowania suwerenności o brak patriotyzmu, to on w Twoim wykonaniu musi wyglądać inaczej, na zasadzie przeciwieństwa. Trzy - nigdzie nie wykułem teorii jaką mi podsuwasz. Napisałem wyraźnie, że nowoczesny patriotyzm w Twoim wykonaniu to popieranie Rosji.

Zatem skoro to nie jest prowokacja nie widze potrzeby komentowania tej glupoty.
    I tak już to skomentowałeś, bo odpowiedziałeś, ale czemu to pytanie miało być prowokacją? Do czego do chciałem Cie zmusić, po za udzieleniem odpowiedzi?

Nie przejmuj sie gdyz jesli podwojne wybory pojda po mysli zmieni sie Konstytucje jak to gajowy zapowiadal.
    A wraz ze zmianą konstytucji stan polskiej gospodarki wystrzeli w górę, że aż miło będzie popatrzeć.

W przypadku Ogorek nie mozna mowic o konkretach gdyz nawet jeszcze nie miala szansy zamienienia swoich postulatow w rzeczy dokonane.Poki co konkretami sa "sukcesy" koorperacji PO i PO prezydenta.Co do innych krajow to sie zgodze ale osoba bladzaca jest ta ktora bredzi na kazdym wiecu wyborczym.
    Dosyć ciekawie napisałeś. Zgodziłeś się na temat sugestii z innymi krajami, gdzie prezydent ma większą władzę, ale bronisz postulatów pani Ogórek, która tyle zapowiada, chociaż władza prezydenta RP jest dość ograniczona,i która odbiera jej możliwość ich zrealizowania. Gdzie tu sens i logika?

Wciaz jestes w merytorycznym buszu...
    Cieszę się, że hasasz wesoło na łące intelektu, zbywając mnie pół słówkami. Postaram się w każdym razie zapamiętać udzieloną przez Ciebie lekcję, że o zmarłych można wypowiadać się tylko dobrze lub też milczeć jeżeli chce się coś powiedzieć o nich złego.

Niezle.Na podstawie dwoch incydentow na przestrzeni ponad 32 letniego zwiazku malzenskiego @chochlik dochodzi do wniosku ze Lech i Maria Kaczynscy nie darzyli sie najwiekszym uczuciem.Pogratulowac diagnozy
    Skoro starasz się uchodzić za wielkiego znawcę rodziny jak sugerujesz to w punkcie drugim, to wytłumacz mi lub też mnie oświeć skąd taka rozbieżność w zachowaniu. Czyżby brata i matkę cenił wyżej od swoje małżonki?
    Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
    Grafik: O, teraz to jest kawa! To mnie postawi na nogi!
    Tytus: Szkoda, że nie dodałem jeszcze dynamitu.

Księga XVI

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    373
    1 - ogień może równie łatwo przedostać się na nowy teren, i co wówczas? Też mamy stać z boku i twierdzić, że skoro pali się u sąsiada za ścianą, to nasz dom jest bezpieczny.
    2 - cieszę się, że znalazł się ekspert od spraw rodziny na tym forum w Twojej osobie.
    3 - to jak jest z popierana przez Ciebie kandydatką? Ma ona jakieś pomysły na temat gospodarki czy też ich nie ma?
    4 - jestem to ciekaw w jaki sposób prezydent w Polsce może interweniować w takich przypadkach
    5 - Twoje odczucia były motorem by oskarżyć prezydenta o brak patriotyzmu. Dwa - skoro oskarżasz prezydenta na podstawie tego, że popiera dążenia Ukrainy do zachowania suwerenności o brak patriotyzmu, to on w Twoim wykonaniu musi wyglądać inaczej, na zasadzie przeciwieństwa. Trzy - nigdzie nie wykułem teorii jaką mi podsuwasz. Napisałem wyraźnie, że nowoczesny patriotyzm w Twoim wykonaniu to popieranie Rosji.
    1.Zadymiarze z Kijowa granicza jeszcze z kilkoma innymi panstwami ale tylko w Polsce trwa proupainska kampania skierowana przeciwko Rosji.Wystarczy ze nasi politykierzy zaczna zajmowac sie interesami Polski a nie bandytow z Majdanu i mozesz schowac sikawke wyciagnieta na przygraniczna pozoge.
    2.Nie uwazam sie za niego.Jednak z pewnoscia wiekszego od Ciebie.Widze ze jednak wciaz nie rozumiesz znaczenia slowa "rodzina" stad te zalosne ad persona.
    3.Mam po raz drugi wklejac ten sam link?
    4.Jest taki wynalazek ktory sie nazywa Rada Gabinetowa.
    5.Nie.Oskarzam obecnego prezydenta o "nowoczesny patriotyzm"(cokolwiek to oznacza) polegajacy na wypaczeniu patriotyzmu.Mam gdzies poparcie Komorowskiego dla zadymiarzy z Majdanu.Bardziej mnie interesuje jego brak reakcji na opluwanie pomordowanych Polakow na Wolyniu zwlaszcza wobec pieknej prowokacji w dniu jego wizyty na siczy.

Trzy - nigdzie nie wykułem teorii jaką mi podsuwasz. Napisałem wyraźnie, że nowoczesny patriotyzm w Twoim wykonaniu to popieranie Rosji.
    To jest wlasnie Twoja teoria.

I tak już to skomentowałeś, bo odpowiedziałeś, ale czemu to pytanie miało być prowokacją? Do czego do chciałem Cie zmusić, po za udzieleniem odpowiedzi?
    Ignorance is bliss.

A wraz ze zmianą konstytucji stan polskiej gospodarki wystrzeli w górę, że aż miło będzie popatrzeć.
    Tak uwazaja wszelkiej masci eksperci obecnej partii rzadzacej ktorzy w "euro" widza akcelerator dla polskiej gospodarki.

Przeciez ten czlowiek powinien za swoje przekrety juz dawno siedziec i pierdziec w wiezieniu:

In quexquichcauh maniz camanahuatl ayc pollihuiz yn iteno yn itauhca in Mexico-Tenochtitlan

Cześnik Awatar NexaT
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    7
    Otrzymał 9 podziękowań w 8 postach
    http://niezalezna.pl/66204-oburzenie...ego-ten-milczy

Zgoda i bezpieczeństwo.
    Pionek, nie prezydent.

zajac, w tym kraju wiele osób powinno siedzieć. Patrz np. z pierwszej ręki: Boni, Olejnik.
    Wytrzymujcie Polaków natarcia w jak najgęstszym szyku, albowiem luźni niezwłocznie ich natarcia nie wytrzymacie. Niechaj zaś żaden z was w ucieczce ratunku nie szuka, albowiem nic nie jest w stanie ujść przed nadzwyczajną koni polskich rączością i wytrzymałością.

W bitwie pod Chocimiem szarża 700 husarzy spędziła z pola 10.000-15.000 Turków, na widok czego młody osmański dowódca popłakał się z żalu i bezsilności.

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    373
    Cytat Zamieszczone przez NexaT Zobacz posta
    Zgoda i bezpieczeństwo.
    Pionek, nie prezydent.
    Komorowski predzej wymaca wszystkie kury na Mazurach anizeli cos pisnie pod adresem jankesow.Zreszta czego sie spodziewac po czlowieku ktory prosi upaincow o przebaczenie w ich parlamencie

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    1.Zadymiarze z Kijowa granicza jeszcze z kilkoma innymi panstwami ale tylko w Polsce trwa proupainska kampania skierowana przeciwko Rosji.Wystarczy ze nasi politykierzy zaczna zajmowac sie interesami Polski a nie bandytow z Majdanu i mozesz schowac sikawke wyciagnieta na przygraniczna pozoge.
    2.Nie uwazam sie za niego.Jednak z pewnoscia wiekszego od Ciebie.Widze ze jednak wciaz nie rozumiesz znaczenia slowa "rodzina" stad te zalosne ad persona.
    3.Mam po raz drugi wklejac ten sam link?
    4.Jest taki wynalazek ktory sie nazywa Rada Gabinetowa.
    5.Nie.Oskarzam obecnego prezydenta o "nowoczesny patriotyzm"(cokolwiek to oznacza) polegajacy na wypaczeniu patriotyzmu.Mam gdzies poparcie Komorowskiego dla zadymiarzy z Majdanu.Bardziej mnie interesuje jego brak reakcji na opluwanie pomordowanych Polakow na Wolyniu zwlaszcza wobec pieknej prowokacji w dniu jego wizyty na siczy.
    1 - najwidoczniej i słusznie uznano, że kolejna agresja Rosji na kraj ościenny jest większym zagrożeniem niż zjawisko neobanderyzmu na Ukrainie
    2 - uważasz się skoro ja jestem laikiem, to Ty oceniać mnie ze swojej perspektywy musisz uchodzić za eksperta zwłaszcza a propo zagrożeń gender dla rodziny
    3- jak chcesz to wklejaj go nawet i 1000 razy, nie zmienia to jednak faktu, że prezydent nie ma wpływu na stan polskiej gospodarki
    4- a zdajesz sobie sprawę, że jej decyzje nie są w żaden sposób wiążące?
    5 - opluwa? A to ciekawe - http://www.fakt.pl/Bronislaw-Komorow...,220860,1.html ,http://www.tvp.info/11762980/prezyde...my-za-zbrodnie - bo wychodzi na to, że nie. Ty jednak konsekwentnie czemu zaprzeczasz patrzysz na to przez nasze poparcie dla Ukrainy.

To jest wlasnie Twoja teoria.
    Teoria podparta Twoim postami w innym temacie.

Ignorance is bliss.
    Jak widzę po raz kolejny zacytowałeś swoje życiowe motto, bo dostrzegam, że wiedza, dzięki, której zdołasz odpowiedzieć na moje pytanie leży po za Twoim zasięgiem.

Tak uwazaja wszelkiej masci eksperci obecnej partii rzadzacej ktorzy w "euro" widza akcelerator dla polskiej gospodarki.
    By wprowadzić euro trzeba spełnić warunki, gospodarcze, których nie spełniamy. Jeżeli je spełnimy i nasza gospodarka ruszy, nie będziemy potrzebować euro jako motoru do jej napędu.

Zgoda i bezpieczeństwo.
    Pionek, nie prezydent.

zajac, w tym kraju wiele osób powinno siedzieć. Patrz np. z pierwszej ręki: Boni, Olejnik.
    po raz kolejny jak widzę, w tym temacie podpinamy pod funkcje prezydenta kreowanie polityki zagranicznej. Od tego jest MSZ - czyli Ministerstwo Spraw Zagranicznych, które zareagowało! Ale, po co o tym pisać wezwano ambasadora USA w Polsce złożono na jego ręce notę z protestem - http://www.tvn24.pl/wiadomosci-ze-sw...sz,534750.html Rząd USA oświadczył natomiast, że słowa szefa FBI nie są oficjalnym stanowiskiem, ale jego prywatna opinią. Komorowski milczy, a niezależna jak zawsze znana jest z pisania tylko prawdy i tylko prawdy:
    - http://wyborcza.pl/1,75478,17779425,...w_sprawie.html
    - http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,tit...wiadomosc.html
    - http://wiadomosci.dziennik.pl/wybory...holokaust.html

Na kim wzoruja się kandydaci
    - http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...owania.html#MT
    Ostatnio edytowane przez chochlik20 ; 20-04-2015 o 09:52
    Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.

Księga XVI

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    373
    1 - najwidoczniej i słusznie uznano, że kolejna agresja Rosji na kraj ościenny jest większym zagrożeniem niż zjawisko neobanderyzmu na Ukrainie
    2 - uważasz się skoro ja jestem laikiem, to Ty oceniać mnie ze swojej perspektywy musisz uchodzić za eksperta zwłaszcza a propo zagrożeń gender dla rodziny
    3- jak chcesz to wklejaj go nawet i 1000 razy, nie zmienia to jednak faktu, że prezydent nie ma wpływu na stan polskiej gospodarki
    4- a zdajesz sobie sprawę, że jej decyzje nie są w żaden sposób wiążące?
    5 - opluwa? A to ciekawe - http://www.fakt.pl/Bronislaw-Komorow...,220860,1.html ,http://www.tvp.info/11762980/prezyde...my-za-zbrodnie - bo wychodzi na to, że nie. Ty jednak konsekwentnie czemu zaprzeczasz patrzysz na to przez nasze poparcie dla Ukrainy.
    1.No nie ma sie co dziwic na takie postepowanie.Wszak nie po to sie zainwestowalo 5mld zielonych zeby bac sie tych ktorych sie calkowicie kotroluje dzieki wojence na wschodzie kraju.Jest jeszcze troche kasiory do wywiezienia w ramach splaty udzielonych pozyczek i kredytow.
    2."Gender" to nie spodniczki dla chlopcow tylko wywrocenie do gory nogami instytucji rodziny a tym samym jej wypaczenia
    3.Prezydent ma ogromny wplyw na stan polskiej gospodarki poprzez tak blacha czynnosc ja kzlozenie swojego podpisu pod dana ustawa,np:

1) Bronisław Komorowski na początku czerwca 2012 roku podpisał ustawę o podwyższeniu wieku emerytalnego do 67. roku życia. To oznacza, że mężczyźni muszą pracować dłużej o 2 lata, a kobiety aż o 7. Tym samym o taki właśnie okres czasu pracujący Polacy oraz zatrudniający ich przedsiębiorcy muszą wpłacać do ZUS horrendalnie wysokie składki na ubezpieczenia społeczne. W praktyce oznacza to co roku kilka miliardów złotych więcej w kasie ZUS.

2) 14 grudnia 2010 roku Komorowski zatwierdził ustawę podnoszącą wysokość płaconego przez Polaków podatku VAT. Wyższe stawki tego podatku miały obowiązywać od 2011 do 2013 roku. Okazało się jednak, że pod koniec 2013 roku prezydent podpisał się pod ustawą utrzymującą wyższe stawki VAT na lata 2014 - 2016. Szacuje się, że z tego tytuł Polacy płacą co roku od 4 do 5 miliardów zł więcej podatku VAT. To oznacza, że w latach 2011 - 2014 dzięki decyzji "Bula" przelali do kasy państwa dodatkowe 16 - 20 mld zł.

3) Pod koniec grudnia 2011 roku obecny prezydent podpisał ustawę podwyższającą składkę rentową dla przedsiębiorców o 2 proc. Na skutek podwyżki składka ta wzrosła z 6 proc. do 8 proc., co przełożyło się na zwiększenie wpływów do budżetu ZUS o około 7 miliardów zł w skali roku. Dzięki tej decyzji Komorowskiego portfele polskich przedsiębiorców skurczyły się w latach 2012 - 2014 o minimum 21 miliardów złotych.

4) 27 grudnia 2013 roku Komorowski podpisał ustawę o grabieży oszczędności Polaków zgromadzonych na funduszach emerytalnych. Dzięki tej decyzji około 150 miliardów złotych trzymanych na indywidualnych kontach emerytalnych Polaków zostało bezpowrotnie przemielonych przez ZUS na wypłatę bieżących emerytur i spłatę wymagalnego zadłużenia.

4.Rada Gabinetowa nie jest organem zajmujacym sie podejmowaniem decyzji a tylko i wylacznie konsultacyjnym:

W sprawach szczególnej wagi Prezydent może zwołać Radę Gabinetową. Radę tę tworzy Rada Ministrów obradująca pod przewodnictwem Prezydenta. Decyzję o zwołaniu Rady Gabinetowej podejmuje wyłącznie Prezydent, gdy uzna, że jakaś konkretna sprawa (lub sprawy) jest na tyle istotna, że stanowi „sprawę szczególnej wagi”. Stanowiska przedstawiane w toku Rady Gabinetowej i dokonywane uzgodnienia nie mają charakteru prawnie wiążącego, lecz niosą w sobie istotny walor polityczny. Tym sposobem Prezydent może zwracać uwagę Rady Ministrów na ważne problemy i domagać się informacji co do zamiarów lub działań Rządu w tych obszarach. Może też ustalać z Radą Ministrów wspólną strategię w określonych kwestiach.

5.Obydwa linki z przed blisko dwoch lat(17-07-2013,14-07-2013) ale jednak dosc interesujace.Dzieki nim dowiadujemy sie ze Komorowski wowczas smialo i otwarcie mowil o rzezi wolynskiej kiedy w Kijowie wladze sprawowaly legalne i demokratycznie wybrane prezydent oraz parlament(ponoc prorosyjski).Rok pozniej na prozno szukac prezydenckich przemowien napisanych z tej samej tragicznej okazji a przeciez wowczas u steru wladzy zasiadaly ugrupowania proeuropejskie deklarujace sie jako prawdziwie demokratyczne i wolnosciowe.Ta wladze sprawuja po dzien dzisiejszy.
    @chochlik nie porownuj Ukrainy(tak tutaj z duzej litery) z roku 2013 z upaina biezacaego roku.To dwa odmienne panstwa z ktorych pierwsze mialo szanse na rozwoj a drugie stacza sie po rowni pochylej i egzystuje tak dlugo jak Zachod uwaza za stosowne pompowanie w nia swoich funduszy.

po raz kolejny jak widzę, w tym temacie podpinamy pod funkcje prezydenta kreowanie polityki zagranicznej. Od tego jest MSZ - czyli Ministerstwo Spraw Zagranicznych, które zareagowało! Ale, po co o tym pisać wezwano ambasadora USA w Polsce złożono na jego ręce notę z protestem - http://www.tvn24.pl/wiadomosci-ze-sw...sz,534750.html

Niezle az cztery dni po zdarzeniu dyplomaci 52 stanu podejmuja jakies kroki.

Rząd USA oświadczył natomiast, że słowa szefa FBI nie są oficjalnym stanowiskiem, ale jego prywatna opinią.

Taaaak szef FBI robi sobie osobiste wycieczki pod adresem Polski

Podobnie jak reszta korpusu dyplomatycznego szybkosc zolwia.Dla porownania zmarly tragicznie L.Kaczynski z riposta czekal...kilka sekund:

Podczas poniedziałkowego spotkania Kaczyńskiego z prezydentem Izraela Mosze Kacawem ten ostatni nawiązał do historii i holokaustu. „Pamiętamy z bólem, że na ziemi polskiej wydarzyła się najstraszniejsza tragedia narodu żydowskiego. Na ziemi polskiej działali naziści i ich kolaboranci, dążąc do zagłady narodu żydowskiego” powiedział. „Jest prawdą, że na ziemi polskiej doszło do wielkiej tragedii, zbrodni, jaką był holokaust” odparł Lech Kaczyński podkreślając jednak twardo, że „tragedię przygotował i zrealizował reżim niemiecki, nazistowski”.
    Ten sam wątek polski prezydent poruszył podczas spotkania z młodzieżą izraelską w instytucie Yad Vashem. „Chciałbym, żebyście wiedzieli rzecz podstawową - holokaust został dokonany w czasie, kiedy Polska była pod wyjątkowo brutalną okupacją, i to Niemcy dokonali tej zbrodni”.

http://www.psz.pl/92-polska/polska-l...wiedzil-izrael

Premier Tusk mówi o Komorowskim, że to człowiek –diament. I rzeczywiście, jak się przyjrzeć bliżej dokonaniom materialnym marszałka, trudno się z tym stwierdzeniem nie zgodzić. Rozpoczynając swoją karierę polityczną Bronisław Komorowski posiadał mieszkanie otrzymane w spadku w 1985 roku. Już w 1992 roku, jak wynika z raportu o WSI” - Według „Notatki służbowej" z 14.04.1995 r., sporządzonej przez kpt. Piotra Lenarta z Wydziału 2 Oddziału KW POW, Bronisław Komorowski i Maciej Rayzacher w okresie 1991-92 powierzyli WS. „Tomaszewski" wysokie sumy pieniędzy, aby ten wpłacił je do tzw. „banku Palucha" za pośrednictwem płk. Janusza Rudzińskiego.”. (mówi się o łącznej kwocie 230 tys. marek!).Zaledwie dwa lata po objęciu funkcji wiceministra ON….
    W 2001 roku, kiedy obligatoryjnie wprowadzono oświadczenia majątkowe posłów, Bronisław Komorowski wykazuje już spory majątek „ dwa samochody osobowe, działkę budowlaną w Jabłonnie, dom na wsi na dwuhektarowej działce(Buda Ruska) i mieszkanie własnościowe 74 m w Warszawie) oraz 50 tys. zł i 2000 USD oszczędności na koncie w banku. Wszystko z pensji z budżetu państwa!!! Jedyny pracujący na 7-osobową rodzinę! W dodatku, skoro wg oświadczeń pana marszałka, jego żona nie pracowała , to mieszkanie ,które jest opisane jako „własność żony”, chyba musiał Jej podarować. Jest to dość dziwne, ponieważ w 2001 roku Komorowski deklaruje ,że w jego małżeństwie obowiązuje pełna wspólnota majątkowa. Zaiste, umiejętności marszałka zasługują na ocenę Tuska: Komorowski to „diament” (inżynierii finansowej-przyp.aut.). Czego nie tknie, to pomnaża..Bo wg wykazanych źródeł, były nimi tylko dochody pobierane z Sejmu. Oraz groszowe tantiemy z publikacji.

http://1maud.salon24.pl/199167,quo-vadis-mr-komorowski

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    @zajac
    1 - jak to się mówi jeden raz to przypadek, dwa to zbieg okoliczności, trzy to już reguła. No cóż kolejna agresja Rosji na swojego sąsiada pewnie nie zmieni Twojego stosunku do tego kraju i ekipy jaka nim rządzi. Gruzji jakoś nie podarowaliśmy wówczas mln. a mimo to wyraziliśmy sprzeciw wobec poczynań Rosji, która wmieszała się w konflikt, ba nawet podarowaliśmy jej kody do rakiet o czym nie omieszkał poinformować mediów ceniony przez Ciebie Lech Kaczyński
    2 - od trzech lat (bo ja od tylu słyszę o gender) jakoś nie słyszałem by środowiska feministyczny czy też lewicowe oskarżone o propagowanie tej "ideologii" próbowały w jakiś sposób wypaczyć model rodziny. Ba, najwięcej na temat zagrożeń płynących z gender słyszałem ze strony KK i środowisk prawicowych. Dziwi mnie, że pod ten podpunkt naszej rozmowy nie podłączyłeś podpisanej ostatnio przez prezydenta ustawy o zwalczaniu przemocy w rodzinie, która ma być manifestem dla gender
    3 - równie dobrze mógłbyś stwierdzić, że prezydent jest motorem gospodarki, nie zmienia to jednak faktu, że ustawa najpierw została stworzona przez rząd, później przegłosowana w Parlamencie, więc wcześniej czy też później w takiej a nie innej formie zostałaby zaakceptowana
    4 - skoro jak twierdzisz i to zgodnie z prawdą, że Rada jest tylko ciałem konsultacyjnym, to jak może ona wpływać na wymiar sprawiedliwości? Przypomnę Ci, że posłużyłeś się tym argumentem a propo afer w Polsce.
    5 - 2013r. gdy Ukrainą rządziła Partia Regionów i u władzy był Janukowycz (według Ciebie osoba i partia nie prorosyjska), podczas obchodów nie pojawił się on, wysłał w zamian to wiceprezydenta. Jak sam tłumaczył nie mógł się pojawić. Później okazało się, że się bawił w swojej rezydencji. Mimo iż prosiłeś by nie porównywać będę to robił, bo tamta Ukraina również nie pałała chęcią przyznania się do win. W 2014r. ton prezydenta się zmienił - http://wiadomosci.onet.pl/swiat/prez...nfo_dsainfo_mp - to prawda, bo zmienił się też charakter stosunków panujących na Ukrainie.

Co do słów szefa FBI - Muszę Ci pogratulować porównania. Nie spodziewałeś się, że ktoś kiedyś porówna czas czyjeś reakcji, gdy pada ona podczas rozmowy z tą osobą do czasu reakcji na czyjeś przemówienie. Oczywiście nie ma to dla Ciebie żadnej różnicy, bo odczucia subiektywne są ważniejsze.
    Skoro nasza reakcja jest tak późna to co można powiedzieć o reakcji Węgrów. My złożyliśmy protest osobiście na rekach ambasadora USA w Polsce, Węgrzy ufają swojej poczcie - http://niezalezna.pl/66254-wegrzy-pr...owom-szefa-fbi

Problemy pani Ogórek z SLD - http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...ny_SLD.html#MT
    Przepis na idealną kawę:

Księga XVI

Cześnik Awatar NexaT
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    7
    Otrzymał 9 podziękowań w 8 postach
    http://www.wykop.pl/artykul/2508273/...-i-swoj-wykop/

Jeszcze dzisiaj oglądałem, jak autobusami przywozili tym razem udawaną grupę wyborców, aby jakoś to wyglądało w telewizji.

Komor propagandy uczy się chyba od TVN. PRL byłby dumny z takiego przywódcy!

Po raz kolejny mamy do czynienia z sytuacją, w której obecny prezydent miasta angażuje się w partyjną kampanię wyborczą Platformy Obywatelskiej. Przypomnijmy chociażby wydarzenia z zeszłorocznych wyborów do Europarlamentu – wtedy to limuzyna z Urzędu Miasta woził niczym taksówka kandydatów z Platformy Obywatelskiej, którzy przy okazji wykorzystywali imprezy finansowane z budżetu miasta do swojej kampanii. Jak widać, przez ostatni rok nic się nie zmieniło.
    Dziś w sposób instrumentalny Ryszard Brejza wykorzystuje rozpoczynające się prace przy budowie „amputowanej obwodnicy” do partyjnej kampanii kandydata na prezydenta Platformy Obywatelskiej – Bronisława Komorowskiego. Sugeruje się, jakby to tylko i wyłącznie dzięki tej partii doszło do rozpoczęcia prac przy inowrocławskiej obwodnicy. Jaka była prawdziwa rola Platformy Obywatelskiej? – Blokowanie budowy obwodnicy!
    Mieszkańcy wymuszali jej budowę protestami wobec polityki PO i niestety przez opór polityków z PO otrzymaliśmy tylko część planowanej obwodnicy. Nie można manipulować faktami, lecz musimy wykazać się uczciwością. Należy pamiętać o bardzo dużych zasługach dla budowy inowrocławskiej obwodnicy naszych posłów, pani Anny Bańkowskiej z SLD, pana Tomasza Latosa z PiS, i innych, ale przede wszystkim pamiętajmy o ogromnym zaangażowaniu samych mieszkańców! Oczywiście prezydent Brejza również działał na rzecz budowy tej drogi, ale zasług Bronisława Komorowskiego i Platformy Obywatelskiej ciężko jest mi znaleźć.
    Chęć niesienia pomocy swojej partii i jej kandydata na prezydenta nie może być nadrzędnym celem .
    Upolitycznienie i upartyjnienie przez prezydenta Brejzę wszystkich wydarzeń w Inowrocławiu staje się jego absurdalną specjalnością.
    Z poważaniem
    Marcin Wroński
    – radny „Nowego Inowrocławia”
    Wytrzymujcie Polaków natarcia w jak najgęstszym szyku, albowiem luźni niezwłocznie ich natarcia nie wytrzymacie. Niechaj zaś żaden z was w ucieczce ratunku nie szuka, albowiem nic nie jest w stanie ujść przed nadzwyczajną koni polskich rączością i wytrzymałością.

W bitwie pod Chocimiem szarża 700 husarzy spędziła z pola 10.000-15.000 Turków, na widok czego młody osmański dowódca popłakał się z żalu i bezsilności.

10. Użytkownicy którzy uznali post NexaT za przydatny:

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    373
    @zajac
    1 - jak to się mówi jeden raz to przypadek, dwa to zbieg okoliczności, trzy to już reguła. No cóż kolejna agresja Rosji na swojego sąsiada pewnie nie zmieni Twojego stosunku do tego kraju i ekipy jaka nim rządzi. Gruzji jakoś nie podarowaliśmy wówczas mln. a mimo to wyraziliśmy sprzeciw wobec poczynań Rosji, która wmieszała się w konflikt, ba nawet podarowaliśmy jej kody do rakiet o czym nie omieszkał poinformować mediów ceniony przez Ciebie Lech Kaczyński
    2 - od trzech lat (bo ja od tylu słyszę o gender) jakoś nie słyszałem by środowiska feministyczny czy też lewicowe oskarżone o propagowanie tej "ideologii" próbowały w jakiś sposób wypaczyć model rodziny. Ba, najwięcej na temat zagrożeń płynących z gender słyszałem ze strony KK i środowisk prawicowych. Dziwi mnie, że pod ten podpunkt naszej rozmowy nie podłączyłeś podpisanej ostatnio przez prezydenta ustawy o zwalczaniu przemocy w rodzinie, która ma być manifestem dla gender
    3 - równie dobrze mógłbyś stwierdzić, że prezydent jest motorem gospodarki, nie zmienia to jednak faktu, że ustawa najpierw została stworzona przez rząd, później przegłosowana w Parlamencie, więc wcześniej czy też później w takiej a nie innej formie zostałaby zaakceptowana
    4 - skoro jak twierdzisz i to zgodnie z prawdą, że Rada jest tylko ciałem konsultacyjnym, to jak może ona wpływać na wymiar sprawiedliwości? Przypomnę Ci, że posłużyłeś się tym argumentem a propo afer w Polsce.
    5 - 2013r. gdy Ukrainą rządziła Partia Regionów i u władzy był Janukowycz (według Ciebie osoba i partia nie prorosyjska), podczas obchodów nie pojawił się on, wysłał w zamian to wiceprezydenta. Jak sam tłumaczył nie mógł się pojawić. Później okazało się, że się bawił w swojej rezydencji. Mimo iż prosiłeś by nie porównywać będę to robił, bo tamta Ukraina również nie pałała chęcią przyznania się do win. W 2014r. ton prezydenta się zmienił - http://wiadomosci.onet.pl/swiat/prez...nfo_dsainfo_mp - to prawda, bo zmienił się też charakter stosunków panujących na Ukrainie.
    1.No cos w tym jest:Irak,Afganistan,Syria,Libia a teraz Ukraina.Fakt o przypadku lub zbiegu okolicznosci tutaj mowy byc nie moze.
    2.Spoko niech probuja kolejne 3 a nawet i 333 lat.Oby jak najdluzej.
    3.Krotka pilka zatem:W swietle przytoczonych materialow prezydent ma wplyw na rozwoj gospodarki lub jej regres?Tak czy nie?
    4.Tego jeszcze brakowalo zeby w demokratycznym panstwie ktokolwiek wplywal na Wymiar Sprawiedliwosci!Rada Gabinetowa to instrument za pomoca ktorego prezydent moze udzielac wskazowek,porad a nawet nagan poszczegolnym ministrom za sytuacje w podleglych im resortach.Co dalej mam nadzieje ze jest oczywista oczywistoscia...
    5.@chochlik ten link http://wiadomosci.onet.pl/swiat/prez...nfo_dsainfo_mp jest z 2013(jajeczny zamach) ale masz racje ze rok pozniej ton Komorowskiego sie zmienil bo nie wykrztusil z siebie ani jednego slowa.Nawet nie objal patronatu nad skromnymi obchodami zeby bron Boze nie urazic uczuc naszego sasiada.Najwyzszy urzednik w panstwie przejmujacy sie bardziej innymi anizeli swoimi.Dziekuje za taka postawe.

Co do słów szefa FBI - Muszę Ci pogratulować porównania. Nie spodziewałeś się, że ktoś kiedyś porówna czas czyjeś reakcji, gdy pada ona podczas rozmowy z tą osobą do czasu reakcji na czyjeś przemówienie. Oczywiście nie ma to dla Ciebie żadnej różnicy, bo odczucia subiektywne są ważniejsze.
    Wypowiedz szefa FBI zostala opublikowana dokladnie tydzien temu.Nasi dyplomaci zareagowali cztery dni po zdarzeniu.Ok,sa okreslone procedury ktore nakazuja sprawdzenie i potwierdzenie danej informacji kanalami oficjalnymi oraz nieoficjalnymi,skontaktowanie sie z redakcja,agencja lub osoba i moze to zabrac kilka godzin ale nie dni!Zdarzenie z James Comey'em pokazuje jak powolna i nieskuteczna jest polska dyplomacja.Strach pomyslec o czasie jej reakcji w chwili jakiegos powaznego kryzysu lub zagrozenia.
    Chociaz moze najpierw potrzebowala sie skontaktowac z wladzami USA o porady w ustosunkowaniu sie wobec pomowien ze strony amerykanskiej .

Skoro nasza reakcja jest tak późna to co można powiedzieć o reakcji Węgrów. My złożyliśmy protest osobiście na rekach ambasadora USA w Polsce, Węgrzy ufają swojej poczcie - http://niezalezna.pl/66254-wegrzy-pr...owom-szefa-fbi
    Jaka poczta!To niezalezny redaktorek uzyl kompletnie niewlasciwej terminologii,czyli slowa "list",zamiast "nota dyplomatyczna" i juz traktujesz wszystko doslownie.

Sadzilem ze cos sie ruszy w kampanii prezydenckiej i przez chwile myslalem ze dojdzie do niespodziewanej debaty Duda vs Komorowski ale zludne nadzieje.Beda tego samego dnia w tym samym budynku i na tym koniec.Bronek u Moniki czyli seria trudnych pytan typu:"Co dzis bylo na obiad?","Czy podobaja sie panu bronkobusy?" lub cos powiazane z bezpieczna zgoda.Swoja droga to bedzie zabawne spotkanie gdyz agentka(Stokrotka) bedzie przepytywac agenta(Litwin):
    http://www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kra...24,535603.html

Jeszcze dzisiaj oglądałem, jak autobusami przywozili tym razem udawaną grupę wyborców, aby jakoś to wyglądało w telewizji.
    Na dzien dzisiejszy plac budowy zamienil sie w plac spoczynku.Widocznie energia obecnego prezydenta zarazila robotnikow tylko na dzien jego wizyty:

Strona 30 z 55 PierwszyPierwszy ... 20282930313240 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów