Strona 110 z 127 PierwszyPierwszy ... 1060100108109110111112120 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 091 do 1 100 z 1267

Wątek: KORWiN i KNP

Szambelan Awatar chochlik20
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Otrzymał 482 podziękowań w 340 postach
    Cytat Zamieszczone przez EliminatorT Zobacz posta
    Korwin miał na myśli właśnie takich rabusiów jak w Baltimore. Kwestia interpretacji.
    Korwin jest artystą, który tworzy kontrowersyjną sztukę słowa, którą odbiorca ma następnie interpretować i szukać w niej głębszego sensu

Cytat Zamieszczone przez Piner Zobacz posta
    Ale w w jego wypowiedzi górnicy pojawili się jako porównanie oraz sama wypowiedź ukazała się szybko po wydarzeniach z nimi związanych. Gdyby powiedział to teraz po ekscesach w Baltimore no to byłoby mniej wątpliwości.
    Nie ważne, kiedy to powiedział, przed czy też po tym jak to miało miejsce. Ważny jest wydźwięk - niszczysz i palisz na ulicach, to nasyłamy na Ciebie wojsko i policję, która ma strzelać.
    Będąc w Poznaniu złożył kwiaty pod pomnikiem Ofiar Czerwca 1956r. ,składając tam hołd ludziom, którzy polegli w nierównej walce z wojskiem i milicją, sam zaś gotowy jest dokonać tego samego. Hipokryzja czerwieni się przy nim.
    Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
    Grafik: O, teraz to jest kawa! To mnie postawi na nogi!
    Tytus: Szkoda, że nie dodałem jeszcze dynamitu.

Księga XVI

Podkomorzy Awatar Wonsz
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    237
    Otrzymał 88 podziękowań w 64 postach
    Ale to nie było odniesienie do wydarzeń z Baltimore i nie o tym wydarzeniu mówił Korwin. Zapytano go, co zrobić z górnikami protestującymi. I jego zdaniem, gdyby zaczęli świrować i rabować jak ci z Baltimore, strzelałby. Gdyby to byli górnicy manifestujący po prostu, bo mają np: niskie pensje czy też są wyzyskiwani, nie miałby nic przeciwko. Jest różnica, pomiędzy "strzelałbym do rabusiów" a "strzelałbym do górników", bo nie każdy górnik trafiłby pod lufę, rabuś tak.
    "Liczko ma gładkie i mowę kwiecistą
    Czarci ten pomiot z naturą nieczystą
    Życzenia Twe spełni zawsze z ochotą
    Da Ci brylanty i srebro i złoto
    Lecz kiedy przyjdzie odebrać swe długi
    Skończą się śmiechy, serdeczność, przysługi
    W pęta Cię weźmie zabierze bogactwo
    Byś cierpiał katusze, aż gwiazdy zgasną"

Holy Father Awatar Volomir
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    173
    Otrzymał 265 podziękowań w 166 postach
    Wypowiedź Korwina była jasna. Strzelać do protestujących. Nie było mowy o świrowaniu czy o wydarzeniach w Baltimore. No ale wiadomo, sekta Korwina zawsze znajdzie wytłumaczenie. Trochę to żałosne, nie uważacie? Nie wiem kogo się bardziej obawiać, Korwina czy was :/

4. Użytkownicy którzy uznali post Volomir za przydatny:

Troublemaker Awatar Nezahualcoyotl
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    373
    Otrzymał 893 podziękowań w 599 postach
    Ale to nie było odniesienie do wydarzeń z Baltimore i nie o tym wydarzeniu mówił Korwin. Zapytano go, co zrobić z górnikami protestującymi. I jego zdaniem, gdyby zaczęli świrować i rabować jak ci z Baltimore, strzelałby.
    Blad logiczny.Najprosciej jak tylko mozna:protesty gornikow na Slasku mialy miejsce na przelomie stycznia i lutego zas zamieszki w Baltimore zaczely sie dwa dni temu.Laczenie tych dwoch wydarzen a juz tym bardziej wstawianie rozruchow za oceanem w korwinowskie wypowiedzi ktore mialy miejsce ponad dwa miesiace temu jest nonsensem.

In quexquichcauh maniz camanahuatl ayc pollihuiz yn iteno yn itauhca in Mexico-Tenochtitlan

Jeśli avek to tylko z Indianką!
    https://www.youtube.com/channel/UCo3...6M-C3c_Wc_57BQ

Był czas kiedy osobnika owego zwano @zajac.

Szambelan Awatar chochlik20
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Otrzymał 482 podziękowań w 340 postach
    Projekt konstytucji według Korwina...
    http://korwin-mikke.pl/blog
    Gdybym chciał to skomentować, to zabrakło by mi chyba życia, albo prędzej chęci, bo większych bzdur dawno nie czytałem. Zresztą całość wygląda jakby była pisana na kolanie. A pewnie jeszcze nie koniec tego pomysłu, bo skończył na prezydencie.
    Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
    Grafik: O, teraz to jest kawa! To mnie postawi na nogi!
    Tytus: Szkoda, że nie dodałem jeszcze dynamitu.

Księga XVI

Podkomorzy Awatar Wonsz
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    237
    Cytat Zamieszczone przez Volomir Zobacz posta
    Wypowiedź Korwina była jasna. Strzelać do protestujących. Nie było mowy o świrowaniu czy o wydarzeniach w Baltimore. No ale wiadomo, sekta Korwina zawsze znajdzie wytłumaczenie. Trochę to żałosne, nie uważacie? Nie wiem kogo się bardziej obawiać, Korwina czy was :/
    - Czytaj moje wypowiedzi ze zrozumieniem, głupcze. "Ale to nie było odniesienie do wydarzeń z Baltimore"

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    173
    - Czytaj moje wypowiedzi ze zrozumieniem, głupcze. "Ale to nie było odniesienie do wydarzeń z Baltimore"
    Masz rację! Czytaj moje wypowiedzi ze zrozumieniem, głupcze! Pisałem ogólnie, że nie było tam odniesień ani do świrowania ani do wydarzeń z Baltimore. No ale trudno szukać rozsądnych wypowiedzi u wyznawców populisty, hipokryty i sępa jakim jest Korwin ze swoim lizodupem Wiplerem

Podkomorzy Awatar Wonsz
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    237
    Trudno, żyj sobie dalej w twojej głupiej utopii, cały czas jedź po Korwinie i "Lizodupie" Wiplerze. Nie mam zamiaru więcej dyskutować z Tobą. Skoro nie opanowałeś nawet umiejętności czytania, to że tak powiem "o czym my tu w ogóle mówimy". Przeanalizuj następnym razem posty Twojego rozmówcy 2 razy, zanim zaczniesz gadać głupoty.

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    173
    Mój drogi, utopię to proponuje nam Korwin Chociaż jakby się tak zastanowić to nie jest utopia! Życie z wizji Korwina mamy już np. w Somalii. Tam proponuje się udać ze swoim brakiem umiejętności czytania ze zrozumieniem.

Życzę sobie żebyście się nie nazywali od ,,głupców" ,,głupich" etc. Upomnienie ustne. Pampa
    Ostatnio edytowane przez Pampa ; 03-05-2015 o 19:15

Cześnik Awatar NexaT
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    7
    Otrzymał 9 podziękowań w 8 postach
    Korwin sam się zaorał na ostatniej prostej do wyborów prezydenckich.
    Niedawno twierdził, że trzeba strzelać do ludzi, którzy wszczynają burdy, a sytuacje ze zmarłym kibolem skwitował mniej więcej: "Zginął niewinny człowiek, policja postąpiła źle".

W dużym uproszczeniu. Eh.
    Wytrzymujcie Polaków natarcia w jak najgęstszym szyku, albowiem luźni niezwłocznie ich natarcia nie wytrzymacie. Niechaj zaś żaden z was w ucieczce ratunku nie szuka, albowiem nic nie jest w stanie ujść przed nadzwyczajną koni polskich rączością i wytrzymałością.

W bitwie pod Chocimiem szarża 700 husarzy spędziła z pola 10.000-15.000 Turków, na widok czego młody osmański dowódca popłakał się z żalu i bezsilności.

Strona 110 z 127 PierwszyPierwszy ... 1060100108109110111112120 ... OstatniOstatni