Strona 111 z 127 PierwszyPierwszy ... 1161101109110111112113121 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 101 do 1 110 z 1267

Wątek: KORWiN i KNP

Cześnik Awatar Ponury Joe
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    22
    Otrzymał 112 podziękowań w 54 postach
    Korwin, jak to Korwin, nie byłby sobą, gdyby od czasu do czasu nie palnął czegoś, co mu politycznie zaszkodzi. Odnoszę też wrażenie, że wpływ p. Wiplera na p. Korwin-Mikke jest coraz większy. Może mi się tylko wydaje, ale odkąd ta dwójka zaczęła współpracować, to p. Korwin zrobił się jakiś taki bardziej koniunkturalny, co wcześniej mu się raczej nie zdarzało. Oczywiście nadal głosi mniej więcej te same poglądy, ale już strategia prowadzenia kampanii wyraźnie uległa zmianie w porównaniu do poprzednich startów. A to prowadzi właśnie do takich sprzeczności jak powyżej. Stara prawda mówi, że starego psa nie nauczysz nowych sztuczek.

Szambelan Awatar chochlik20
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Otrzymał 482 podziękowań w 340 postach
    Rozwinę tutaj myśl @NexaT -
    W sytuacjach w których do ludzi należałoby strzelać, to się nie strzela, a w sytuacji kiedy niewienny człowiek wybiega na boisko, to policja używa broni - ciągnął kandydat na prezydenta.
    oczywiście po raz kolejny winna jest policja, która jest niewyszkolona...

http://www.dziennikzachodni.pl/artyk...1,id,t,sa.html

by zobrazować jego postawę a propo śmierci ludzi i organów bezpieczeństwa należy porównać jego wcześniejsze słowa:

Torturowanie skończyło się mniej więcej razem z UB. Proszę mi powiedzieć, kto był torturowany poza księdzem Popiełuszką? - pyta Korwin-Mikke, odwołując się do swoich wcześniejszych słów, że śmierć księdza Jerzego Popiełuszki to był wypadek przy pracy.
    Z punktu widzenia generała Jaruzelskiego zarówno wydarzenia w kopalni Wujek, jak i to to są wypadki przy pracy. Przecież to nie było w żadnym przypadku planowane - przekonuje. Nie zgadza się przy tym ze stwierdzeniem, że Jaruzelskiego można nazwać zbrodniarzem.
    http://wiadomosci.dziennik.pl/opinie...rzy-pracy.html

Śmierć Popiełuszki, kopalnia Wujek to są wypadki przy pracy, śmierć kibola w Knurowie, śmierć w Legionowie są w takim razie czym? Zaplanowanymi morderstwami? Pocieszam się myślą, że ten człowiek nigdy nie dojdzie do większej władzy, a ludziom, którzy bezkrytycznie popierają jego i jego poglądy mogę się tylko dziwić.
    Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
    Grafik: O, teraz to jest kawa! To mnie postawi na nogi!
    Tytus: Szkoda, że nie dodałem jeszcze dynamitu.

Księga XVI

Podkomorzy Awatar Wonsz
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    237
    Otrzymał 88 podziękowań w 64 postach
    Nie widziałem jeszcze nikogo kto zgadzałby się z Korwinem w 100%. Moim zdaniem Policja postąpiła dobrze. 16 policjantów przeciwko całej tłuszczy fanatycnzych kiboli? Kto by zachował zimną krew? A z broni gładkolufowej nie da się strzelać celnie. Zwłaszcza w tego typu incydentach. Poza tym kibole-bohaterowie, oprócz darcia japy i rzucania petardami i kamieniami nie zrobiła nic żeby uratować kolegę. Policjanci, musieli ochraniać osobę reanimującą, bo jak widać było na filmiku, jeszcze w nich petardami rzucano i wrzeszczano "gdzie karetka"? Ciekawe czy ktokolwiek z bohaterów ją wezwał. Także tutaj w 100 procentach nie zgadzam się z Korwinem i Wiplerem, jasne zginął człowiek, to zawsze jest tragedia, ale gdyby postrzelony posiadał mózg a nie zamiast tego mały orzeszek, nie pchałby się pod lufę 16 policjantom. Gdyby doszło do rozrób pomiędzy kibice-kibice, zaraz byłyby krzyki "gdzie Policja powinni powstrzymać jatkę". A tak, powstrzymano przy dużo mniejszych stratach niż gdyby miałoby dojść do rozróby.
    "Liczko ma gładkie i mowę kwiecistą
    Czarci ten pomiot z naturą nieczystą
    Życzenia Twe spełni zawsze z ochotą
    Da Ci brylanty i srebro i złoto
    Lecz kiedy przyjdzie odebrać swe długi
    Skończą się śmiechy, serdeczność, przysługi
    W pęta Cię weźmie zabierze bogactwo
    Byś cierpiał katusze, aż gwiazdy zgasną"

Moderatorzy Globalni
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    734
    Otrzymał 726 podziękowań w 478 postach
    Cytat Zamieszczone przez EliminatorT Zobacz posta
    Gdyby doszło do rozrób pomiędzy kibice-kibice, zaraz byłyby krzyki "gdzie Policja powinni powstrzymać jatkę". A tak, powstrzymano przy dużo mniejszych stratach niż gdyby miałoby dojść do rozróby.
    Ty tak serio? Jeden trup to według Ciebie "mniejsze straty"? Rozumiem, że świetnie orientujesz się w klimatach kibicowskich i możesz tutaj na zawołanie udowodnić ile to dziesiątek ludzi ginie w zamieszkach stadionowych, żeby tak to wartościować? Czy po prostu nie masz o tym bladego pojęcia, ale jednak wypowiesz się w temacie? Tak szczerze pytam, bo poziom znieczulicy społecznej, a wręcz przeciwnie - zezwierzęcenia w temacie śmierci tego "kibola" jest powalający.

Żeby była jasność w temacie, bo w mainstreamie nadal panuje wersja o "biednych, zaatakowanych, obrzuconych kamieniami policjantach, którzy oddawali najpierw salwy ostrzegawcze, a potem strzały, żeby ratować swoje życie". Nikt ich nie atakował. Nie było żadnych salw ostrzegawczych. Od razu celowali, żeby trafić, i celowali dobrze, jak widać po efektach. Ta akcja, jak wiele takich na stadionach w niższych klasach rozgrywkowych, skończyłaby się na pomachaniu łapami, ponapinaniu mięśni, obrzuceniu się mięsem.

Rozumiem, że jak większość społeczeństwa możecie sobie odreagować w temacie kiboli, powrzucać o "troglodytach, pisiorach, patriotach, bezmózgach, dresach", ale gloryfikowanie funkcjonariuszy aparatu bezpieczeństwa, którzy zabijają innych obywateli (choćby byli "kibolami", czy żulami spod budki) w głowie mi się nie mieści. Gorzej, w ten sposób wystawiacie sobie dużo gorszy rachunek, niż ci wszyscy znienawidzeni "kibole" nawalający się między sobą.

Przypomnę również, że to już 3 trup w tym roku związany z działalnością policji. Rozumiem, że żyjecie w tej uprzywilejowanej części społeczeństwa, która z racji swoich zamiłowań, czy statusu materialnego ma mniej do czynienia z policją. Ale może jednak warto trochę wyjść poza swój wąski światek i zauważyć, że w policji pracuje sporo ludzi z poważnymi problemami z psychiką.

Edit: a ten tekst to już szczyt dyletanctwa:

Policjanci, musieli ochraniać osobę reanimującą, bo jak widać było na filmiku, jeszcze w nich petardami rzucano i wrzeszczano "gdzie karetka"?
    To kibice go reanimowali... Bo policja albo nie potrafiła, albo nie chciała. A dlaczego tak się ustawili? O to musiałbyś spytać ich, ale wątpię aby iloraz inteligencji pozwolił im wytłumaczyć, dlaczego "ochraniali" kibica Concordii, którego wcześniej śmiertelnie postrzelili, oraz dwóch innych kibiców Concordii, którzy próbowali postrzelonego reanimować, przed innymi kibicami Concordii. Ja przyznaję, że tego zrozumieć nie potrafię. Ale przynajmniej znam podstawowe fakty, jak się wypowiadam.

Holy Father Awatar Volomir
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    173
    Otrzymał 265 podziękowań w 166 postach
    Ty tak serio? W głowie mi się nie mieści, że ludzie takie rzeczy piszą.

Jak napisał mi znajomy kibol: "wiadomo że biegli pograndzić z kibicami drugiej strony". Miał więc świadomość, że łamie prawo. Miał również świadomość, że policja nie będzie stać biernie i prosić o uspokojenie się. Każdy ma mózg i powinien go używać i liczyć się z konsekwencjami. Oczywiście jego śmierć to wypadek ale nie ma w tym winy policji. Robili co do nich należy. Teraz oczywiści podnosi się hałas, że policja zła i w ogóle be, a jakby nic nie zrobili to oczywiście pojawiłyby się głosy, że nie wykonują swoich obowiązków i na chuj tacy stróże prawa. No i ja jakoś nie czuję się zagrożony spałowaniem czy ostrzelaniem przez policję.

Także daruj sobie. Jednego bandyty mniej i nie mam zamiaru płakać nad jego losem.
    Widziałem nawet, że wrzucają jakieś wpisy o osieroconym dziecku. No nie ma co, ojciec roku! Taki dobry i odpowiedzialny, a zabity "na śmierć" przez niedobrą psiarnię.

No i jak wpisywano, jak próbowano udzielić mu pomocy, to patriotyczna młodzież rzucała petardami. Brawo! Serio, czekam aż ktoś zrobi porządek z kibolami. Wywieźć ich do kamieniołomów czy coś w ten deseń.

6. Następujących 2 użytkowników podziękowało Volomir za ten post:

Stolnik Awatar marko1805
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    31
    Otrzymał 121 podziękowań w 78 postach
    Nikt ich nie atakował. Nie było żadnych salw ostrzegawczych. Od razu celowali, żeby trafić, i celowali dobrze, jak widać po efektach. Ta akcja, jak wiele takich na stadionach w niższych klasach rozgrywkowych, skończyłaby się na pomachaniu łapami, ponapinaniu mięśni, obrzuceniu się mięsem.
    Po co sie pchali na tą murawę? Gdyby nie to nikt by do nich nie strzelał. To nie znieczulica , ludzie po porostu zaczynają mieć dość tego bydła. Tak jak to już ktoś napisał zrobić sobie ustawkę poza miastem i nich się wyrzynają ich sprawa. Zawsze winna policja w oczach takich jak Ty, zresztą czego się spodziewać po kimś kto sprawiedliwa takie wyskoki i je toleruje. Policja się z nimi cacka. Za samo wtargnięcie na murawę winna być taka kara by delikwent drugi raz mocno się zastanowił nad kolejnym takim wyskokiem.

Rozumiem, że żyjecie w tej uprzywilejowanej części społeczeństwa, która z racji swoich zamiłowań, czy statusu materialnego ma mniej do czynienia z policją. Ale może jednak warto trochę wyjść poza swój wąski światek i zauważyć, że w policji pracuje sporo ludzi z poważnymi problemami z psychiką.
    Kolejny biedny poszkodowany przez policje ? Jakiej uprzywilejowanej części ?. Sam miałem kilka przykrych spotkań z "władzą" ale wyłącznie mogę o to winić siebie a nie zwalać wszystkiego na nich. Owszem w policji pracuja także tacy , którzy w tej formacji znaleźć się nie powinni, ale jest o raczej margines a nie reguła.
    Jeszce raz powtórzę, mają ochotę na mocne wrażenia , testosteron bije na dekiel, to ustawka pod miastem ,ale won ze stadionów.
    https://picasaweb.google.com/lh/photo/nozvxNxHhuIVK9-6uWBM2RcxicG_SBK_B29mfu3dapE?feat=directlink

Si vis pacem, para bellum

"Lepiej jest nie odzywać się wcale i wydać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości"

8. Użytkownicy którzy uznali post marko1805 za przydatny:

Moderatorzy Globalni
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    734
    I Wy później piszecie o "bydlętach". Sami spójrzcie w lustro, co z Was wychodzi.

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    173
    Ludzie, którzy chcą żyć w normalnym kraju.

Moderatorzy Globalni
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    734
    Cytat Zamieszczone przez Volomir Zobacz posta
    Ludzie, którzy chcą żyć w normalnym kraju.
    Więc życzę Ci i nam wszystkim, żeby tak samo jak Ty i Tobie podobni nie zaczęli myśleć Ci "kibole". Że trupy są drogą do celu. Wierz mi, że w takim kraju nie chcesz się obudzić.

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    173
    W kraju bez kiboli chętnie bym się obudził

Strona 111 z 127 PierwszyPierwszy ... 1161101109110111112113121 ... OstatniOstatni