A ja zgodnie z zapowiedzią przestałem oglądać GOT, trzeci odcinek wyłączyłem w połowie. Może kiedyś wrócę do tego serialu ale to dopiero po wichrach zimy.
A ja zgodnie z zapowiedzią przestałem oglądać GOT, trzeci odcinek wyłączyłem w połowie. Może kiedyś wrócę do tego serialu ale to dopiero po wichrach zimy.
Skomentuje tak: etam!
A oglądał ktoś serial Daredevil? Naczytałem się opinii, że nowa nadzieja, nowa jakość, że to nie komiksowa bajeczka, że sraty taty. Obejrzałem jeden odcinek i totalnie nic nie zachęciło mnie do oglądania następnego. Już ten bajeczkowaty Arrow podobał mi się bardziejTutaj zaś mamy jakiś średni serial kryminalny z mistrzem kung fu. Jak za starych czasów - co uważam za minus, bo stare seriale były do bani. Oczywiście nie wszystkie, ale te typówki sensacyjno-detektywistyczne były trefne
![]()
Martin zrobi Ci niespodziankę i jako Wichry Zimy wypuści scenariusz do serialu. Szczerze mówiąc serio się tego obawiam. Książka już sama z siebie obniżała poziom, a serial jest maszynką do forsy i zdecydowanie już "przebił" "istotność" tomów. Sądzę więc że Martin może chcieć to jeszcze jakoś połączyć. Samo to że mówił podajże coś w stylu "w serialu może ktoś inny zdobyć tron niż w książce" jest niepokojące, to czytelne nawiązywanie do tytułu, a przecież wygląda na to że w książce to kto zdobędzie władzę traci na znaczeniu.
.Spoiler:
Dagorad też mnie to zastanawia jakim cudem jeden obóz może założyć tak szczelne oblężenie że obrońcy zaczynają głodowaćNo i co z odsieczą dla miasta, przecież wszystkie siły nie były w nim skupione zwłaszcza że mały kraj to nie jest.
Black Sails 1 sezon zaliczony. Jak ten ma być tym słabszym (wszyscy oglądający to potwierdzają), to biorę się z kopyta za drugi!Laski z serialu już zamieszczałem wyżej w temacie
. Polecam!
"Będziemy walczyć na plażach, na polach, na ulicach. Będziemy walczyć na wzgórzach. Nigdy się nie poddamy!!!" Winston Churchill
"Godna śmierć wystarczy za nagrodę."
"Spartanie nie pytają ilu, tylko gdzie?" Agis II
Jak wrazenia po pierwszym odcinku drugiego sezonu "Penny Dreadful"?Motyw kapieli Elizabeth Bathory powoli zaczyna sie robic oklepana wstawka w tego typu serialach.
In quexquichcauh maniz camanahuatl ayc pollihuiz yn iteno yn itauhca in Mexico-Tenochtitlan
Jeśli avek to tylko z Indianką!
https://www.youtube.com/channel/UCo3...6M-C3c_Wc_57BQ
Był czas kiedy osobnika owego zwano @zajac.
Asur, miałeś rację! Drugi sezon jeszcze lepszy. John Silver też przestał mnie irytować!Ostatni odcinek creme de la creme! Jak ktoś lubi klimaty pirackie z pocz. XVIIIw na Karaibach-polecam!
"Będziemy walczyć na plażach, na polach, na ulicach. Będziemy walczyć na wzgórzach. Nigdy się nie poddamy!!!" Winston Churchill
"Godna śmierć wystarczy za nagrodę."
"Spartanie nie pytają ilu, tylko gdzie?" Agis II
Kurcze ale smaka mi narobiliście na to Black Sails, wskoczył na pierwsze miejsce w mojej serialowej liście do obejrzenia, jestem pewien że mi się spodoba zwłaszcza że AC4 Black Flag to jedna z moich ulubionych części.
Potwierdzam Black Sails sezon II jest mocny, potrafi zaskoczyć i to nie raz.
Nie wiem czy wiecie, ale w 6 odcinku GoT ma się (podobno) pojawić:
Spoiler: