Dodałem jedno przykazanie dla gorliwcyh wyznawców Shaylli - "- nie marnuj swej energii na dogadzaniu sobie." Co prawda nie ma tego w podręczniku ale znalazłem je dzisiaj w opisie bóstw na wiki Warhammera.
Dodałem jedno przykazanie dla gorliwcyh wyznawców Shaylli - "- nie marnuj swej energii na dogadzaniu sobie." Co prawda nie ma tego w podręczniku ale znalazłem je dzisiaj w opisie bóstw na wiki Warhammera.
Uff, dobrze, że Alessio nie jest gorliwym wyznawcą![]()
Rezygnuję z dalszego udziału w PBF'ie. Uważam, że nie ma już po co kontynuować i tak skazanej na porażkę mej przygody. Dziękuję każdemu za grę i trzymam kciuki za pozostałych.
Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
"Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo
Leczenie i regeneracja:
0,1,2 Żywotności - postać ciężko ranna - bez opieki medycznej odzyskuje 1 Punkt Żywotności na tydzień, jeśli odpoczywa, przy udanym teście opieki medycznej - 1 lub 2 pkt na dzień
3 i więcej Żywotności - postać lekko ranna - bez opieki medycznej odzyskuje 1 Punkt Żywotności na dzień, jeśli odpoczywa, przy udanym teście opieki medycznej - k10 pkt na dzień.
Mikstura lecznicza - przywraca 4 pkt Żywotności, jednak tylko lekko rannym, na ciężko rannych nie działa.
Mnie nie ma wtedy na necie, czasem zajrzę ale granie raczej odpada.
Rzuty dla BG Weronikineski do przygody po Miragliano:
17, 16, 11, 5, 10, 3, 4, 14
Rzuty dla BG Kota, jeśli będzie szansa by mógł dołączyć do następnej przygody (zależy ile BG zostanie po Miragliano):
18, 7, 16, 15, 15, 18, 14, 5
To MG ew. reanimuj Ardena, skoro Andrij chętny do gry. A miał pecha.
Jeśli Andrij nie będzie mógł kontynuować gry to będzie jawna niesprawiedliwość. Dlaczego osoby które nie brały udziału w sesji mają mieć przewagę nad tymi które w pocie i znoju stawiały czoła kolejnym niebezpieczeństwom i pułapkom MG![]()