Zobacz wyniki ankiety: Kogo popierasz w wyścigu po fotel prezydencki?

Głosujących
67. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Grzegorz Braun

1 1.49%
  • Waldemar Deska

0 0%
  • Andrzej Duda

14 20.90%
  • Anna Grodzka

0 0%
  • Adam Jarubas

0 0%
  • Bronisław Komorowski

18 26.87%
  • Janusz Korwin-Mikke

18 26.87%
  • Marian Kowalski

5 7.46%
  • Paweł Kukiz

6 8.96%
  • Magdalena Ogórek

4 5.97%
  • Janusz Palikot

0 0%
  • Jacek Wilk

1 1.49%
Strona 38 z 55 PierwszyPierwszy ... 28363738394048 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 371 do 380 z 542

Wątek: Wybory Prezydenckie 2015

Szambelan Awatar chochlik20
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Otrzymał 482 podziękowań w 340 postach
    dla władzy i wszystkim, którzy krzyczą o ogromnej skali fałszerstw wyborczych. Z jednej strony mamy mężów zaufania PiS-u, z drugiej zaś strony Ruch Kontroli Wyborów, rozmaite akcję na portalach społecznościowych, które zachęcają by wziąć świeczkę na wybory, długopis itd. Takiej skali paranoi to chyba nawet nie było, gdy przechodziliśmy zmianę ustroju. Frekwencja w wyborach z roku na rok lecą na łeb na szyję, ludzie przestają chodzić na wybory bo nie widzą zmian na lepsze, teraz przestana przychodzić, bo skończyło się zaufanie do zykłych ludzi - http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...dom#BoxNewsImg
    Można jasno powiedzieć, że osiągnęliśmy stań państwa afrykańskiego....

Ostatnie wyniki przed ciszą wyborczą:
    - Komorowski spada
    - Duda oscyluje wokół 30% i pewnie tego nie przekroczy
    - Kukiz - okazuje się być czarnym koniem i patrząc na jego wcześniejsze poparcie ładnie podskoczył w górę
    - Korwin - 5% ,jak widać lajki na fb są niemiarodajne
    - Ogórek - nie poprawiła ani nie polepszyła wyniku. widać jej uroda nie zniewala aż tak do końca
    - Jarubas - podobnie jak Ogórek
    - Palikot - oscyluje w granicach 2%
    - Kowalski - blisko 0, co nie dziwi zwłaszcza, że celuje w określonych wyborców
    - Braun - podobnie jak Kowalski
    - Wilk - podobnie jak dwóch panów wyżej
    - Tanajno - okrągłe 0 zwłaszcza, że kandydat był w ogóle nie widoczny
    http://ewybory.eu/wybory-prezydencki...-prezydenckie/

A propo sondaży i portali społecznościowych

@Pampo - jak zamkniesz ten temat ze względu na ciszę wyborczą, proponuję też zamknąć temat o KNP i Korwinie, bo ostatnio jest na topie. Mamy z tych partii dwóch kandydatów i aby nikogo nie kusiło pisać tam wartowałoby go zamknąć do odwołania.
    Ostatnio edytowane przez chochlik20 ; 08-05-2015 o 09:01
    Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
    Grafik: O, teraz to jest kawa! To mnie postawi na nogi!
    Tytus: Szkoda, że nie dodałem jeszcze dynamitu.

Księga XVI

Podkomorzy Awatar Wonsz
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    237
    Otrzymał 88 podziękowań w 64 postach
    Ciekawy sondaż, przed chwilą czytałem, że na drugim miejscu w sieci jest Palikot a na trzecim Kukiz na czwartym Komorowski, Duda i Marian Kowalski. Z drugiej strony czytałem onet, więc..
    "Liczko ma gładkie i mowę kwiecistą
    Czarci ten pomiot z naturą nieczystą
    Życzenia Twe spełni zawsze z ochotą
    Da Ci brylanty i srebro i złoto
    Lecz kiedy przyjdzie odebrać swe długi
    Skończą się śmiechy, serdeczność, przysługi
    W pęta Cię weźmie zabierze bogactwo
    Byś cierpiał katusze, aż gwiazdy zgasną"

Szambelan Awatar chochlik20
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Otrzymał 482 podziękowań w 340 postach
    Znalazłem coś takiego a propo kampanii w social mediach - http://blog.sotrender.com/pl/2015/04...-social-media/ - pod względem fanów na fb. przeważa Korwin i jego wykres jest zgodny z prawdą, ale na twitterze zdecydowaną przewagę ma Palikot. Co ciekawe Korwin w ogóle nie wykorzystuje youtuba według tego artykułu. Został też obalony pewien mit, że kobiety kochają Korwina. Na 100% zaledwie 11% to kobiety, które polajkowały jego stronę
    Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
    Grafik: O, teraz to jest kawa! To mnie postawi na nogi!
    Tytus: Szkoda, że nie dodałem jeszcze dynamitu.

Księga XVI

Pampa
    Gość
    Zgodnie z zapowiedzią zamykam temat. Od teraz każde wspomnienie o wyborach będzie karane banem!

Krwawy Kardynał Awatar Samick
    Tournaments Joined
    9
    Tournaments Won
    1
    Podziękował
    171
    Otrzymał 427 podziękowań w 262 postach
    Oficjalnie zakończono ciszę wyborczą w kraju.

Stolnik
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    3
    Otrzymał 30 podziękowań w 21 postach
    Cytat Zamieszczone przez chochlik20 Zobacz posta
    dla władzy i wszystkim, którzy krzyczą o ogromnej skali fałszerstw wyborczych. Z jednej strony mamy mężów zaufania PiS-u, z drugiej zaś strony Ruch Kontroli Wyborów, rozmaite akcję na portalach społecznościowych, które zachęcają by wziąć świeczkę na wybory, długopis itd. Takiej skali paranoi to chyba nawet nie było, gdy przechodziliśmy zmianę ustroju. Frekwencja w wyborach z roku na rok lecą na łeb na szyję, ludzie przestają chodzić na wybory bo nie widzą zmian na lepsze, teraz przestana przychodzić, bo skończyło się zaufanie do zykłych ludzi - http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...dom#BoxNewsImg
    Można jasno powiedzieć, że osiągnęliśmy stań państwa afrykańskiego....

Ostatnie wyniki przed ciszą wyborczą:
    - Komorowski spada
    - Duda oscyluje wokół 30% i pewnie tego nie przekroczy
    - Kukiz - okazuje się być czarnym koniem i patrząc na jego wcześniejsze poparcie ładnie podskoczył w górę
    - Korwin - 5% ,jak widać lajki na fb są niemiarodajne
    - Ogórek - nie poprawiła ani nie polepszyła wyniku. widać jej uroda nie zniewala aż tak do końca
    - Jarubas - podobnie jak Ogórek
    - Palikot - oscyluje w granicach 2%
    - Kowalski - blisko 0, co nie dziwi zwłaszcza, że celuje w określonych wyborców
    - Braun - podobnie jak Kowalski
    - Wilk - podobnie jak dwóch panów wyżej
    - Tanajno - okrągłe 0 zwłaszcza, że kandydat był w ogóle nie widoczny
    http://ewybory.eu/wybory-prezydencki...-prezydenckie/

A propo sondaży i portali społecznościowych

@Pampo - jak zamkniesz ten temat ze względu na ciszę wyborczą, proponuję też zamknąć temat o KNP i Korwinie, bo ostatnio jest na topie. Mamy z tych partii dwóch kandydatów i aby nikogo nie kusiło pisać tam wartowałoby go zamknąć do odwołania.
    Jak zwykle Korwin to nadmuchany balon

A swoją drogą to ciekawe co powie teraz zbawca narodu jak Iszą turę wygrała jego kukiełka Ostatnio było, że wyboru sfałszowane a teraz...cisza
    Szanuj swój język - Mów po POLSKU!

Podkomorzy Awatar Dagorad
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    5
    Otrzymał 87 podziękowań w 65 postach
    No to ja zacznę (mimo iż dopiero mowa o sondażach)...

Głosowałem na Kukiza bo tak, trochę z myślą, że i tak nie wygra. I w sumie może dobrze, że nie wygrał. Bo jakby zwyciężył to co dalej? Ekspertem politycznym to on nie jest, mocnego zaplecza nie ma. Mogłoby by być tak, że jego wygrana równocześnie by go ograniczyła. Żeby stworzyć "solidną" partię i rządzić krajem to jednak trzeba by mieć bardzo dobrego skilla, a w pewnym sensie to i nie wypada.

Już się zaczęły umizgi do wyborców Kukiza, nagle przestał być radykalny, magia kilku cyferek . Niezależnie od nich zagłosuję raczej na Dudę (chyba że coś "przeskrobie") z kilku powodów:
    1. Nie lubię Komorowskiego, jego podejścia, uznania jaki to on jest ponad resztą itd.
    2. Nie lubię też jego wpadek, czyli kwestia ośmieszania jednak trochę kraju. Swoją drogą dziś znowu chyba czytał z kartki i powiedział coś o obozie władzy... Jak na moje to powinien zwolnić idiotę który mu to napisał. Startuje ponoć jako niezależny, "anty-systemowi" zdobywają spore poparcie, a on na "dzień dobry" mówi że jego klika ma powód do zmartwień...
    3. Tak trochę pół żartem, pół serio: Duda może być dobrym prezydentem.
    4. Jak Duda wygra PO i PiS skoczą sobie do gardeł i pokażą na co ich "stać". "Trzeci" będą mogli na tym skorzystać.
    5. Prezydent z PiS-u sprawi, że "władza" nie będzie mogła iść na jesień zjednoczona. Mit potrzeby utrzymania jedności trochę padnie, PO nie będzie mogło wciskać ludziom, że żeby coś zrobić muszą mieć "monopol".
    6. Myślę że Duda jest jednak "słabszy" od Komorowskiego. W sensie że jego triumf to kwestia koniunktury itd., a nie długofalowych nastrojów. Wydaje mi się więc, że tego który się "wybije" będzie jednak później łatwiej "strącić". PO od dłuższego czasu idzie to w górę to w dół, ale się trzyma, przerwanie tego trendu może dać dobre rezultaty dla "graczy trzecich". Z kolei PiS zazwyczaj co się wnosi to spada, nie mają takiego talentu jak ich koledzy z PO do utrzymania się na stołkach.

Stolnik Awatar Piner
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    316
    Otrzymał 124 podziękowań w 97 postach
    Nie Talleyrand,napatrz się pan,nasłuchaj i nawąchaj aż do mdłości.Żeby pertraktować o pokoju,trzeba znać jego cenę.- Napoleon ( film z 2002 roku)

- Czy to wystarczy?
    - Nie. Ale widok jest wspaniały
    .- (Napoleon 2002) Napoleon obserwujący początek wielkiej szarzy pod Eylau.

Stolnik
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    3
    Otrzymał 30 podziękowań w 21 postach
    Cytat Zamieszczone przez Dagorad Zobacz posta
    No to ja zacznę (mimo iż dopiero mowa o sondażach)...

Głosowałem na Kukiza bo tak, trochę z myślą, że i tak nie wygra. I w sumie może dobrze, że nie wygrał. Bo jakby zwyciężył to co dalej? Ekspertem politycznym to on nie jest, mocnego zaplecza nie ma. Mogłoby by być tak, że jego wygrana równocześnie by go ograniczyła. Żeby stworzyć "solidną" partię i rządzić krajem to jednak trzeba by mieć bardzo dobrego skilla, a w pewnym sensie to i nie wypada.

Już się zaczęły umizgi do wyborców Kukiza, nagle przestał być radykalny, magia kilku cyferek . Niezależnie od nich zagłosuję raczej na Dudę (chyba że coś "przeskrobie") z kilku powodów:
    1. Nie lubię Komorowskiego, jego podejścia, uznania jaki to on jest ponad resztą itd.
    2. Nie lubię też jego wpadek, czyli kwestia ośmieszania jednak trochę kraju. Swoją drogą dziś znowu chyba czytał z kartki i powiedział coś o obozie władzy... Jak na moje to powinien zwolnić idiotę który mu to napisał. Startuje ponoć jako niezależny, "anty-systemowi" zdobywają spore poparcie, a on na "dzień dobry" mówi że jego klika ma powód do zmartwień...
    3. Tak trochę pół żartem, pół serio: Duda może być dobrym prezydentem.
    4. Jak Duda wygra PO i PiS skoczą sobie do gardeł i pokażą na co ich "stać". "Trzeci" będą mogli na tym skorzystać.
    5. Prezydent z PiS-u sprawi, że "władza" nie będzie mogła iść na jesień zjednoczona. Mit potrzeby utrzymania jedności trochę padnie, PO nie będzie mogło wciskać ludziom, że żeby coś zrobić muszą mieć "monopol".
    6. Myślę że Duda jest jednak "słabszy" od Komorowskiego. W sensie że jego triumf to kwestia koniunktury itd., a nie długofalowych nastrojów. Wydaje mi się więc, że tego który się "wybije" będzie jednak później łatwiej "strącić". PO od dłuższego czasu idzie to w górę to w dół, ale się trzyma, przerwanie tego trendu może dać dobre rezultaty dla "graczy trzecich". Z kolei PiS zazwyczaj co się wnosi to spada, nie mają takiego talentu jak ich koledzy z PO do utrzymania się na stołkach.
    No właśnie, skoro nie wiadomo co dalej z takim (jeśliby wygrał) to po co głosować? Nie ma partii, nie wie co to polityka, na mur beton nie wie jak sprawować taki urząd, nie wiadomo w zasadzie o nim nic to jak po nim oczekiwać, że będzie dobrze sprawował urząd? Co on chce zdziałać na urzędzie prezydenta? Chyba tylko wetować wszystkie ustawy jak leci.

ad. 1 proszę o dokładne wskazanie cytatu, sytuacji lub nagrania wideo/głosowego gdzie on się wywyższa.
    ad. 2 wskaż mi tego kto nie miał wpadek. (Kaczyński, Kwaśniewski)
    ad. 3 mówmy teraz na poważnie. Co takiego Twoim zdaniem by zrobił, że uważałbyś go za dobrego prezydenta? Pomińmy kwestię wpadek bo i tak wiadomo, że jego to by nie minęło, to byłaby kwestia czasu kiedy je popełni.
    ad. 4 "trzeci"? To, że ktoś trzeci w wyborach prezydenckich uzyskał całkiem niezły wynik nie oznacza, że w parlamentarnych będzie to samo. Równie dobrze mogą nic nie dostać. Ludzie dobrze wiedzą, że pis ma twardy elektorat to raz a dwa wybory parlamentarne są wg mnie mają większe znaczenie niż prezydenckie. Gdy nagle się zdecydują oddać swoje głosy na partię, co i tak się nie dostanie bo za mało głosów (nie oszukujmy się, nie wszyscy nagle przejdą z po do innej parti), to w tym wypadku wygra pis a wszyscy doskonale pamiętają rządy pisu. Stąd część ludzi wychodzi z założenia - z dwojga złego lepsze peo.
    ad. 5 ciekawa teoria, ale zastanawia mnie na podstawie czego wysunąłeś takie wnioski.
    Szanuj swój język - Mów po POLSKU!

Podkomorzy Awatar Dagorad
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    5
    Otrzymał 87 podziękowań w 65 postach
    ad. 1 proszę o dokładne wskazanie cytatu, sytuacji lub nagrania wideo/głosowego gdzie on się wywyższa.
    Mam Tobie dać cytat Komorowskiego "jestem lepszy od reszty"? Nie ma takiego cytatu jeżeli to chciałeś przeczytać. Ja wysuwam jednak moje wnioski na ogólnej obserwacji i nikomu ich nie narzucam.

ad. 2 wskaż mi tego kto nie miał wpadek. (Kaczyński, Kwaśniewski)
    Kiepska to siła być tak samo złym jak inni źli.

ad. 3 mówmy teraz na poważnie. Co takiego Twoim zdaniem by zrobił, że uważałbyś go za dobrego prezydenta?
    A co zrobiłby Komorowski? Pewnie tyle samo nic, ale przynajmniej jeden już to nic zrobił, a drugi miałby dopiero taką okazję .

ad. 4 "trzeci"? To, że ktoś trzeci w wyborach prezydenckich uzyskał całkiem niezły wynik nie oznacza, że w parlamentarnych będzie to samo.
    Nie znaczy też, że będzie inaczej.

Gdy nagle się zdecydują oddać swoje głosy na partię, co i tak się nie dostanie bo za mało głosów (nie oszukujmy się, nie wszyscy nagle przejdą z po do innej parti), to w tym wypadku wygra pis a wszyscy doskonale pamiętają rządy pisu. Stąd część ludzi wychodzi z założenia - z dwojga złego lepsze peo.
    I tacy ludzie będą wychodzili z takiego założenia zawsze bo nie potrafią szerzej rozumować. Myślą że ich głosy nic nie znaczą, ale równocześnie, że jak nie wybiorą jednego to wygra drugi. Dla mnie mała różnica kto z POPiS-u wygra.

ad. 5 ciekawa teoria, ale zastanawia mnie na podstawie czego wysunąłeś takie wnioski.
    Serio akurat tego nie rozumiesz? Co tu tłumaczyć? Jak wygra Duda (facet z PiS-u) to nie będzie popierał PO, ludzie z PO nie będą więc mogli mówić że trzeba ich wybrać bo tylko wspólne rządy (prezydenta i większości parlamentarnej) dają szanse na zmiany itd.

Strona 38 z 55 PierwszyPierwszy ... 28363738394048 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów