Zobacz wyniki ankiety: Kogo popierasz w wyścigu po fotel prezydencki?

Głosujących
67. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Grzegorz Braun

1 1.49%
  • Waldemar Deska

0 0%
  • Andrzej Duda

14 20.90%
  • Anna Grodzka

0 0%
  • Adam Jarubas

0 0%
  • Bronisław Komorowski

18 26.87%
  • Janusz Korwin-Mikke

18 26.87%
  • Marian Kowalski

5 7.46%
  • Paweł Kukiz

6 8.96%
  • Magdalena Ogórek

4 5.97%
  • Janusz Palikot

0 0%
  • Jacek Wilk

1 1.49%
Strona 39 z 55 PierwszyPierwszy ... 29373839404149 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 381 do 390 z 542

Wątek: Wybory Prezydenckie 2015

Stolnik
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    3
    Otrzymał 30 podziękowań w 21 postach
    Mam Tobie dać cytat Komorowskiego "jestem lepszy od reszty"? Nie ma takiego cytatu jeżeli to chciałeś przeczytać. Ja wysuwam jednak moje wnioski na ogólnej obserwacji i nikomu ich nie narzucam.
    Chciałbym tylko wiedzieć na podstawie jakich obserwacji wysunąłeś taki wniosek. Co takiego sprawiło, że masz teraz takie a nie inne zdanie? Co takiego robi/zrobił Komorowski, że masz o nim takie zdaniem.

Kiepska to siła być tak samo złym jak inni źli.
    Każdy ma swoje za uszami ale fakt faktem, Komorowski powinien swoich speców od PR-u wywalić na zbity pysk.

A co zrobiłby Komorowski? Pewnie tyle samo nic, ale przynajmniej jeden już to nic zrobił, a drugi miałby dopiero taką okazję
    Skoro obaj wg Ciebie tyle samo nic robią to po co w takim razie zmieniać ryzykując tym samym, że właśnie władza nie będzie zjednoczona a później niemożność wprowadzenia w życie jakiejkolwiek ustawy a nic.

Serio akurat tego nie rozumiesz? Co tu tłumaczyć? Jak wygra Duda (facet z PiS-u) to nie będzie popierał PO, ludzie z PO nie będą więc mogli mówić że trzeba ich wybrać bo tylko wspólne rządy (prezydenta i większości parlamentarnej) dają szanse na zmiany itd.
    Nie zrozumiałem wcześniej o co Tobie chodziło. Myślałem, że mówisz o koalicji po-psl.
    Szanuj swój język - Mów po POLSKU!

Szambelan Awatar Gajusz Mariusz
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 067
    Otrzymał 1 057 podziękowań w 710 postach

Co by nie mówić, trzeba pogratulować Kukizowi za wynik. Byłem pewien 12-15 %, ale 20-tu nie przewidziałem. Podobne wyniki Dudy i Komorowskiego zupełnie nie dziwią, bo ostatnie wybory pokazują tendencję porównywalnych słupków PO i PiS. Tyle, że obaj panowie reprezentują typ człowieka do podnoszenia słuchawki z nowym poleceniem od szefa partii. W razie wygranej oczywiście nikt już nie palnie: panie prezesie, melduję wykonanie zadania, ale do tego się sprowadzi wygrana, ktokolwiek z nich wygra. Komorowski nigdy nie poszedł w poprzek PO, Duda praktycznie jest wyciągnięty z kapelusza przed wyborami. Żadnej własnej siły w PiS, zresztą tych z pokaźnym poparciem w swoich partiach skutecznie cięli prezesi. Jedno przemawia za Dudą: wiek. Duży odsetek młodych ludzi ma już dość polityków kojarzonych z przeszłością partyjną lub opozycyjną. Okrągły stół nie interesuje kogoś, kto urodził się po nim. I mimo że wybierając Dudę wybiera się prezesa, to jednak z twarzą 43-latka.

Dodam, że co by nie mówili z obozu władzy, zaliczyli prawy prosty.

PS Poproszę o zmianę ankiety.

"Będziemy walczyć na plażach, na polach, na ulicach. Będziemy walczyć na wzgórzach. Nigdy się nie poddamy!!!" Winston Churchill
    "Godna śmierć wystarczy za nagrodę."
    "Spartanie nie pytają ilu, tylko gdzie?" Agis II

Zagubiony Teoretyk / Stara Gwardia Awatar Ituriel32
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    148
    Otrzymał 393 podziękowań w 292 postach
    Wyniki jak wyniki. Gratulacje dla Kukiza. Choć wynik +/- 20% to głosy ludzi niezadowolonych stanem naszego państwa i jest to bardzo zły obraz. Pokazuje też że coraz więcej obywateli jest zmęczonych sztucznie narzuconym podziałem na dobrych i złych który serwują nam od lat PO i PiS.

Mnie martwi raczej to że połowa Polaków nie poszła głosować. Bo niestety prawdziwe wyniki to:
    1. A ja to mam gdzieś... 50%
    2. 17% Duda.
    3. 16,5% Komorowski.
    4. 10% Kukiz i Nie Jest Dobrze.
    5. Reszta 6,5% - czyli plankton.

Śmierć to Twoje przeznaczenie.
    A poza tym sądzę, że Rzym należy zniszczyć.

KABANOS to taka kiełbaska i zespół muzyczny, oba polecam.

Jeśli nie musisz czegoś zrobić, to nie rób. Ale jeśli już musisz, to zrób to szybko.

Podkomorzy Awatar szwejk
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    219
    Otrzymał 371 podziękowań w 273 postach
    Powiadają, że wynik wojny i bitwy należy ocenić po ostatnim dniu... Jeszcze się napatrzymy na wygibasy wyborcze
    Kukizowi - gratulacje. Odbetonował (na razie) scenę polityczną...
    Komorowski w debacie zmiażdży Dudę... Za pomocą kartki, w której będzie treść miażdżenia
    JKM - jest dla niego światełko w tunelu. Skoro nieodmiennie wygrywa w internecie, to może jego fani założą w sieci, wirtualne państwo, w której zostanie wirtualnym, dożywotnim, prezydentem...
    Uwagi na marginesie:
    Bartoszewski wiedział kiedy umrzeć...
    Miny resortowych dzieci w TV - bezcenne...
    Ostatnio edytowane przez szwejk ; 11-05-2015 o 09:23
    "A teraz słuchajcie wy, ludzie z NATO! Bombardujecie ścianę, co nie przepuszczała potoku afrykańskiej migracji do Europy, ścianę, co stopuje terrorystów . Tą ścianą była Libia. Rujnujecie ją. Wy - idioci. Za tysiące migrantów z Afryki, za wsparcie terrorystów będziecie płonąć w piekle. I tak będzie".

Mu'ammar al - Kaddafi

Holy Father Awatar Volomir
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    173
    Otrzymał 265 podziękowań w 166 postach
    Smutek, bo o ile nie głosowałem na Kukiza to gdzieś po cichu liczyłem, że ktoś utrze nosa "elytom". A tak mamy znowu wybór między bezpłciowym Dudą - sekciarzem, a ciapą Komorowskim - z mafii. Czyli olewam drugą turę, bo głosowanie na zło i mniejsze zło mnie nie jara.
    No ale można się przynajmniej pośmiać z bardzo dobrego wyniku Korwina! Mam nadziej, że on i Wipler szybko znikną ze sceny politycznej.

Szambelan Awatar Gajusz Mariusz
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 067
    Otrzymał 1 057 podziękowań w 710 postach
    Tak trochę z innej beczki, bo raczej dotyczącej przyszłych wyborów parlamentarnych: wyobrażacie sobie w Polsce sytuację z wysp? Po przegranych wyborach szefowie swych partii w jednym szeregu składają rezygnację?! Jak bym to zobaczył nad Wisłą, już nic by mnie nie zaskoczyło w polskiej polityce.

"Będziemy walczyć na plażach, na polach, na ulicach. Będziemy walczyć na wzgórzach. Nigdy się nie poddamy!!!" Winston Churchill
    "Godna śmierć wystarczy za nagrodę."
    "Spartanie nie pytają ilu, tylko gdzie?" Agis II

7. Użytkownicy którzy uznali post Gajusz Mariusz za przydatny:

Zagubiony Teoretyk / Stara Gwardia Awatar Ituriel32
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    148
    Otrzymał 393 podziękowań w 292 postach
    Chciałbym by tak było, z tą rezygnacją. Ale to jest Polska.

Śmierć to Twoje przeznaczenie.
    A poza tym sądzę, że Rzym należy zniszczyć.

KABANOS to taka kiełbaska i zespół muzyczny, oba polecam.

Jeśli nie musisz czegoś zrobić, to nie rób. Ale jeśli już musisz, to zrób to szybko.

Podczaszy Awatar Kobrax
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    43
    Otrzymał 57 podziękowań w 38 postach
    Cytat Zamieszczone przez Gajusz Mariusz Zobacz posta
    Tak trochę z innej beczki, bo raczej dotyczącej przyszłych wyborów parlamentarnych: wyobrażacie sobie w Polsce sytuację z wysp? Po przegranych wyborach szefowie swych partii w jednym szeregu składają rezygnację?! Jak bym to zobaczył nad Wisłą, już nic by mnie nie zaskoczyło w polskiej polityce.
    Ja bym to nazwał cudem nad Wisłą bez żadnych oporów.

Stolnik
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    3
    Otrzymał 30 podziękowań w 21 postach
    Cytat Zamieszczone przez Volomir Zobacz posta
    Smutek, bo o ile nie głosowałem na Kukiza to gdzieś po cichu liczyłem, że ktoś utrze nosa "elytom". A tak mamy znowu wybór między bezpłciowym Dudą - sekciarzem, a ciapą Komorowskim - z mafii. Czyli olewam drugą turę, bo głosowanie na zło i mniejsze zło mnie nie jara.
    No ale można się przynajmniej pośmiać z bardzo dobrego wyniku Korwina! Mam nadziej, że on i Wipler szybko znikną ze sceny politycznej.
    Oleję następne wybory. Oleję to kto będzie reprezentował mój kraj. Znam życie i wiem, że przy okazji porażki bądź wpadki prezydenta będziesz jednym z wielu, którzy po nim będą jechać Wybacz, ale tak to widzę.
    Na Twoim miejscu oddałbym pustą kartę. Chociaż mimo to spróbuj się przekonać i zagłosować na któregoś z "finalistów". Im więcej ludzi zagłosuje tym lepiej a nie, że całej Polsce będzie warunki dyktować grupa "twardego" elektoratu. Potem się dziwić, że jest jak jest

Mam nadziej, że on i Wipler szybko znikną ze sceny politycznej.
    Trzymam za to bardzo mocno kciuki.

--
    "sekciarz" i "mafia" no już bez przesady
    Szanuj swój język - Mów po POLSKU!

Holy Father Awatar Volomir
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    173
    Otrzymał 265 podziękowań w 166 postach
    Oleję następne wybory. Oleję to kto będzie reprezentował mój kraj. Znam życie i wiem, że przy okazji porażki bądź wpadki prezydenta będziesz jednym z wielu, którzy po nim będą jechać Wybacz, ale tak to widzę.
    Na Twoim miejscu oddałbym pustą kartę. Chociaż mimo to spróbuj się przekonać i zagłosować na któregoś z "finalistów". Im więcej ludzi zagłosuje tym lepiej a nie, że całej Polsce będzie warunki dyktować grupa "twardego" elektoratu. Potem się dziwić, że jest jak jest
    Oczywiście, że będę jechać! To nie moi kandydaci i nie widzę sensu wybierania między dżumą a rakiem Oboje nic sobą nie prezentują i jakby się tak zastanowić to strasznie trudny wybór by był. I co mi da oddanie pustej kartki? To samo jakbym do wyborów nie poszedł.

"sekciarz" i "mafia" no już bez przesady
    Oczywiście przesada, ale to takie zobrazowanie jaki wybór mamy

Strona 39 z 55 PierwszyPierwszy ... 29373839404149 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów