Strona 66 z 161 PierwszyPierwszy ... 1656646566676876116 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 651 do 660 z 1605

Wątek: Seriale

Szambelan Awatar Il Duce
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    163
    Otrzymał 384 podziękowań w 264 postach
    A ja zgodnie z zapowiedzią przestałem oglądać GOT, trzeci odcinek wyłączyłem w połowie. Może kiedyś wrócę do tego serialu ale to dopiero po wichrach zimy.

Holy Father Awatar Volomir
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    173
    Otrzymał 265 podziękowań w 166 postach
    Cytat Zamieszczone przez _yourself_ Zobacz posta
    A ja zgodnie z zapowiedzią przestałem oglądać GOT, trzeci odcinek wyłączyłem w połowie. Może kiedyś wrócę do tego serialu ale to dopiero po wichrach zimy.
    Skomentuje tak: etam!

A oglądał ktoś serial Daredevil? Naczytałem się opinii, że nowa nadzieja, nowa jakość, że to nie komiksowa bajeczka, że sraty taty. Obejrzałem jeden odcinek i totalnie nic nie zachęciło mnie do oglądania następnego. Już ten bajeczkowaty Arrow podobał mi się bardziej Tutaj zaś mamy jakiś średni serial kryminalny z mistrzem kung fu. Jak za starych czasów - co uważam za minus, bo stare seriale były do bani. Oczywiście nie wszystkie, ale te typówki sensacyjno-detektywistyczne były trefne

Podkomorzy Awatar Dagorad
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    5
    Otrzymał 87 podziękowań w 65 postach
    Cytat Zamieszczone przez _yourself_ Zobacz posta
    Martin zrobi Ci niespodziankę i jako Wichry Zimy wypuści scenariusz do serialu . Szczerze mówiąc serio się tego obawiam. Książka już sama z siebie obniżała poziom, a serial jest maszynką do forsy i zdecydowanie już "przebił" "istotność" tomów. Sądzę więc że Martin może chcieć to jeszcze jakoś połączyć. Samo to że mówił podajże coś w stylu "w serialu może ktoś inny zdobyć tron niż w książce" jest niepokojące, to czytelne nawiązywanie do tytułu, a przecież wygląda na to że w książce to kto zdobędzie władzę traci na znaczeniu.

Spoiler: 
    Ostatni odcinek wikingów mnie rozczarował. Wyglądało na to że zabrakło im czasu. Scena z trumną wyszła głupio i naiwnie. Ostatni szturm tak samo, w dodatku nie wiadomo jak się właściwie skończył, nie tknęli nawet świątyni .

Ósmy odcinek też mnie zresztą nie porwał. Całe oblężenie wyglądało biednie, jeden obóz i tyle. Nie wiem czy twórcy pozostawili w domyśle że Paryż serio był porządnie oblegany czy uznali że kilka namiotów po których kręcą się bohaterowie wystarczy. Szturmy niby fajne, ale za to koniec głupi. Wojownicy masowo giną aż do akcji wchodzą główni bohaterowie, herosi którzy naturalnie w sposób mało heroiczny zginąć nie mogli. Za to wyglądało na to że zginęli widowiskowo itd. po czym w kolejnej scenie okazuje się że jednak przeżyli... Pewnie że nie mogli ich tak po prostu zabić, ale mogli sobie darować pokazanie jak to głównie bohaterowie są nieśmiertelni. Widzowie pewnie i tak już się tego domyślili.
    .

Szambelan Awatar Il Duce
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    163
    Dagorad też mnie to zastanawia jakim cudem jeden obóz może założyć tak szczelne oblężenie że obrońcy zaczynają głodować No i co z odsieczą dla miasta, przecież wszystkie siły nie były w nim skupione zwłaszcza że mały kraj to nie jest.

Szambelan Awatar Gajusz Mariusz
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 067
    Otrzymał 1 057 podziękowań w 710 postach
    Black Sails 1 sezon zaliczony. Jak ten ma być tym słabszym (wszyscy oglądający to potwierdzają), to biorę się z kopyta za drugi! Laski z serialu już zamieszczałem wyżej w temacie . Polecam!

"Będziemy walczyć na plażach, na polach, na ulicach. Będziemy walczyć na wzgórzach. Nigdy się nie poddamy!!!" Winston Churchill
    "Godna śmierć wystarczy za nagrodę."
    "Spartanie nie pytają ilu, tylko gdzie?" Agis II

Troublemaker Awatar Nezahualcoyotl
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    373
    Otrzymał 893 podziękowań w 599 postach
    Jak wrazenia po pierwszym odcinku drugiego sezonu "Penny Dreadful"?Motyw kapieli Elizabeth Bathory powoli zaczyna sie robic oklepana wstawka w tego typu serialach.

In quexquichcauh maniz camanahuatl ayc pollihuiz yn iteno yn itauhca in Mexico-Tenochtitlan

Jeśli avek to tylko z Indianką!
    https://www.youtube.com/channel/UCo3...6M-C3c_Wc_57BQ

Był czas kiedy osobnika owego zwano @zajac.

Szambelan Awatar Gajusz Mariusz
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 067
    Otrzymał 1 057 podziękowań w 710 postach
    Asur, miałeś rację! Drugi sezon jeszcze lepszy. John Silver też przestał mnie irytować! Ostatni odcinek creme de la creme! Jak ktoś lubi klimaty pirackie z pocz. XVIIIw na Karaibach-polecam!

"Będziemy walczyć na plażach, na polach, na ulicach. Będziemy walczyć na wzgórzach. Nigdy się nie poddamy!!!" Winston Churchill
    "Godna śmierć wystarczy za nagrodę."
    "Spartanie nie pytają ilu, tylko gdzie?" Agis II

Szambelan Awatar Il Duce
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    163
    Kurcze ale smaka mi narobiliście na to Black Sails, wskoczył na pierwsze miejsce w mojej serialowej liście do obejrzenia, jestem pewien że mi się spodoba zwłaszcza że AC4 Black Flag to jedna z moich ulubionych części .

Szambelan Awatar Araven
    Tournaments Joined
    2
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    401
    Otrzymał 277 podziękowań w 235 postach
    Potwierdzam Black Sails sezon II jest mocny, potrafi zaskoczyć i to nie raz.

Holy Father Awatar Volomir
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    173
    Otrzymał 265 podziękowań w 166 postach
    Nie wiem czy wiecie, ale w 6 odcinku GoT ma się (podobno) pojawić:

Spoiler: 
    LADYSTONEHEART!!!

Strona 66 z 161 PierwszyPierwszy ... 1656646566676876116 ... OstatniOstatni