Strona 67 z 161 PierwszyPierwszy ... 1757656667686977117 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 661 do 670 z 1605

Wątek: Seriale

Troublemaker Awatar Nezahualcoyotl
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    373
    Otrzymał 893 podziękowań w 599 postach
    Cytat Zamieszczone przez Volomir Zobacz posta
    Nie wiem czy wiecie, ale w 6 odcinku GoT ma się (podobno) pojawić:

Spoiler: 
    LADYSTONEHEART!!!
    A gdzie się podział Hodor i spółka?Jak dla mnie ostatni 05 epizod GoT był do tej pory najciekawszym.Jednak to nie ma większego znaczenia gdyż już się pojawił teaser drugiego sezonu "True detective":

In quexquichcauh maniz camanahuatl ayc pollihuiz yn iteno yn itauhca in Mexico-Tenochtitlan

Jeśli avek to tylko z Indianką!
    https://www.youtube.com/channel/UCo3...6M-C3c_Wc_57BQ

Był czas kiedy osobnika owego zwano @zajac.

Holy Father Awatar Volomir
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    173
    Otrzymał 265 podziękowań w 166 postach
    A gdzie się podział Hodor i spółka?Jak dla mnie ostatni 05 epizod GoT był do tej pory najciekawszym.Jednak to nie ma większego znaczenia gdyż już się pojawił teaser drugiego sezonu "True detective":
    W książce ten wątek się urywa. Wprawdzie mamy jeszcze trochę historyjek z Brannem ale generalnie sytuacja się rozwiązała.

Podczaszy Awatar Mopek
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    12
    Otrzymał 12 podziękowań w 10 postach
    To i ja opiszę swoje ostatnie przeżycia.
    1. Wikingowie - tak jak cały ten sezon całkiem mi się podobał tak finałowy odcinek nie wyglądał jak finałowy. No czekałem na jakieś na prawdę mocne pierdyknięcie i nic. Skończyło się tak jakbym miał za tydzień obejrzeć kolejny. No trochę słabo. Ale tak jak już pisałem wcześniej. Serial idzie na szczęście w górę, jest coraz lepszy. Mam nadzieję, że i kolejny sezon nie będzie taki zły.
    2. Last Man On Earth - Volo zaciekawił mnie tym serialem i łyknąłem go od razu. Fajnie lekko się go oglądało. Główny bohater szuja jakich mało ale mimo wszystko to ciekawa postać. Ciekawe co będzie w następnym sezonie (mam nadzieję, że powstanie). Mogę polecić do obiadu.
    3. Gra o Tron. Żadnej książki nie przeczytałem więc bazuję tylko na tym co widzę w serialu. I to jak do tej pory mi się podoba. Szkoda, że w ostatnim odcinku nic nie było z małą Starkówną bo ten motyw tych assasynów mi się widzi. Może w kolejny poniedziałek coś będzie
    5. True Detective - jeżeli nowy sezon będzie podobny do tego co mogliśmy wcześniej zobaczyć to chętnie obejrzę. Ale żebym się jakoś mocno jarał to raczej nie.

No i teraz mam dylemat co by obejrzeć. Zastanawiam się nad tymi waszymi piratami ale jakoś ten okres w historii nigdy mnie nie fascynował.

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    373
    Co otrzymamy z polączenia "Twin Peaks" i "Lost"?Mianowicie dość intrygujący pierwszy odcinek nowego serialu jakim jest "Wayward Pines".Jest klimat,intryga oraz dobrzy i znani a przede wszystkim świetnie dobrani aktorzy:

In quexquichcauh maniz camanahuatl ayc pollihuiz yn iteno yn itauhca in Mexico-Tenochtitlan

Szambelan Awatar Il Duce
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    163
    Otrzymał 384 podziękowań w 264 postach
    A o czym to dokładnie jest? Bo filmwebowy opis jest tutaj niezwykle ubogi.

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    373
    Nie spodziewaj się szczegółowego opisu na podstawie jednego odcinka.
    Byłbym zapomniał o "Gotham".Pamiętacie Dany de Vito grającego Pingwina w jednym ze starych Batmanów?Więc powiem że ów się umywa do tego serialowego:

Ostatnio edytowane przez Nezahualcoyotl ; 15-05-2015 o 18:48

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    173
    No właśnie, napisz coś więcej. Szczerze to mi trochę brakuje seriali w typie Lostów (oczywiście pomijając fakt, że od 3-4 sezonu coraz trudniej się to oglądało). Brakuje mi ponurego klimatu thrilleru z elementami sci-fi/horroru. Jeśli wiecie o co mi chodzi

Co do Gotham to nie wiem, odrzuciła mnie idea dziecięcych wersji przeciwników batmana. Zajechało mi to jakąś wersją teenage x-men, teenage DC dla małolatów.

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    373
    Jestem po obejrzeniu pierwszego i jak na razie jedynego odcinka więc niezawiele mogę powiedzieć po za faktem że czekam z niecierpliwością na dalszy ciąg.Jednak skoro nalegacie to rzeknę że są pewne analogie z filmem "The Village"

Cytat Zamieszczone przez Volomir Zobacz posta
    Co do Gotham to nie wiem, odrzuciła mnie idea dziecięcych wersji przeciwników batmana. Zajechało mi to jakąś wersją teenage x-men, teenage DC dla małolatów.
    W tym serialu nie ma żadnych superheroes.Cała akcja ma wymiar czysto ludzki a raczej gangsterski.

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    173
    Obejrzałem ostatni odcinek GoT... Jestem przerażony w jakim kierunku idzie ten serial. Nigdy nie czepiałem się naginania historii z książek, ale to co dzieje się teraz to powolne burzenie tego co stworzył Martin!

Spoiler: 
    Wątek Sansy... Po cichu liczyłem, że to zdradzanie jej historii z nowych książek. A tu wprowadzają ją do Winterfell. Jak?! Pomijam fakt, że to jakaś fantazja scenarzystów, która dosyć istotnie zmienia historię, bo to bym im wybaczył! To znaczy, w przypadku jeśli chcieliby to jakoś szybko rozwiązać atakiem Stannisa i ostatecznym złączeniem wątków serial - książka. No ale tak nie będzie. Dostaliśmy gwałconą Sansę, sprowadzoną do roli zabawki jak to miało miejsce z Jofreyem. W tym momencie runął konsekwentnie budowany obraz Sansy umiejącej radzić sobie w trudnej sytuacji, która staje się wytrawnym graczem. Runął także obraz Littlefingera, który, do tej pory w zgodzie z książkami, był najlepszym manipulantem, prawdziwym Machiavellim. Scenarzyści zrobili z niego głupka, po prostu! Głupka i kretyna, który w książce nigdy by Sansy nie zostawił z kolejnym zwyrolem, poza sobą. Co to w ogóle ma być?! Wkurza mnie wątek "misji dyplomatycznej" Jaimiego... Wchodzimy na pałę i zabieramy córkę. Oczywiście akurat w trakcie zmyślnego porwania pojawia się druga ekipa, które też chce księżniczki. Brawo scenarzyści! Właśnie wbiliście się na poziom filmów klasy C. Wiem, że ludzie narzekają też na brak wątku Greyjojów. Mi tam to wisi, nie lubię tej części historii. Wprawdzie prędzej czy później musi się on pojawić ale nie tęsknie za nim.

Także drodzy scenarzyści, jesteście bez porównania słabsi od Martina. Ba! Jesteście fatalnymi scenarzystami i to co robicie, przekształcacie ten serial w jakąś tandetną Xenę. Na prawdę, jak poprzedni sezon podobał mi się najbardziej, tak ten pokazuje upadek serialu z winy scenarzystów. Ale z nimi zawsze było coś nie tak. Wprowadzanie nowych wątków - bezsensownych zapychaczy, jak Rose, która tylko pokazywała cycki (bo w z GoT to jest mało cycków). W zamian usuwanie wątków z książki i do tego dosyć istotnych, a na pewno dużo ciekawszych.
    Ostatnio edytowane przez Volomir ; 20-05-2015 o 10:17

Szambelan Awatar Il Duce
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    163
    Otrzymał 384 podziękowań w 264 postach
    Dziękuję za ten spoiler bo uświadomił mi że podjąłem dobrą decyzję o zaprzestaniu oglądania.... Czwarty sezon również uważam za rewelacyjny, tym większa szkoda że tak to zaprzepaszczono, może zmieniła się ekipa odpowiedzialna za scenariusz?

Strona 67 z 161 PierwszyPierwszy ... 1757656667686977117 ... OstatniOstatni