Strona 138 z 149 PierwszyPierwszy ... 3888128136137138139140148 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 371 do 1 380 z 1489

Wątek: Komputery,programy,sprzęt itd. - temat ogólny

voitek
    Gość
    Niczym specjalnym się nie różnią, głównie chłodzenie, możesz spokojnie brać tę tańszą.

Sara Temer
    Gość
    Okay, dzięki, podkręcać nie zamierzam więc lepsze chłodzenie mi nie potrzebne

Dowódca 101. Powietrznodesantowej Awatar Arroyo
    Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Otrzymał 1 041 podziękowań w 702 postach
    Witam. Mam duży problem z odtwarzaniem filmów na YouTube czy nawet tych, które mam na komputerze - przez moment cały komputer się zawiesza i potem działa, ale przejście na kartę z filmem z YT/filmem na kompie powoduje również drobne zawieszenie się. Jakieś porady? Używam i Firefoxa i Explorera i na obu to samo się dzieje.

Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
    II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
    "Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo

Troublemaker Awatar Nezahualcoyotl
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    373
    Otrzymał 893 podziękowań w 599 postach
    Jak wygląda sytuacja z Chrome gdyż z pewnością masz Adblocka do w/w przeglądarek?Co do samego odtwarzania filmów na kompie musisz zrobić skanowanie dysków.Zdaje się że masz tam chaos i stąd te kłopoty.

In quexquichcauh maniz camanahuatl ayc pollihuiz yn iteno yn itauhca in Mexico-Tenochtitlan

Jeśli avek to tylko z Indianką!
    https://www.youtube.com/channel/UCo3...6M-C3c_Wc_57BQ

Był czas kiedy osobnika owego zwano @zajac.

Podczaszy Awatar Henryk5pio
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    29
    Otrzymał 52 podziękowań w 39 postach
    Arroyo, dla pewności najpierw przeskanuj sprzęt antywirusami, polecam Spybot Search & Destroy 1.6.2, Malwarebytes Anti-Malware, AdwCleaner i Dr.Web oraz Avast lub Microsofe Security Essential. Bo możliwe, że coś Ci siedzi na sprzęcie. Sprawdź też czy masz aktualny NET Framework, Javę etc.

O dokładnie, zajac dobrze prawi, zrób też skan CCleaner, aby usunąć zbędne śmieci + defragmentację dysku.
    "Aby pisać historię, trzeba być więcej niż człowiekiem, ponieważ autor trzymający pióro wielkiego sędziego powinien być wolny od wszelkich uprzedzeń, interesów lub próżności." - Napoleon Bonaparte

Troublemaker Awatar Nezahualcoyotl
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    373
    Otrzymał 893 podziękowań w 599 postach
    Osobiście polecam antywirus AVG z dodatkiem AVG PC TuneUp który jest odpowiedzialny własnie za utrzymywanie porządku na dyskach.Program sam odwala całą robotę bez zbędnego zawracania mi czterech liter.

Cytat Zamieszczone przez henryk5pio Zobacz posta
    Sprawdź też czy masz aktualny NET Framework, Javę etc.
    Miedzy innymi z tego powodu lepiej jest przestawic sie na Chrome ktory również automatycznie sam sie aktualizuje.Zresztą ta przeglądarka i YouTube to ta sama kompania więc lepiej parkować dwie bryki w jednym garażu

In quexquichcauh maniz camanahuatl ayc pollihuiz yn iteno yn itauhca in Mexico-Tenochtitlan

Jeśli avek to tylko z Indianką!
    https://www.youtube.com/channel/UCo3...6M-C3c_Wc_57BQ

Był czas kiedy osobnika owego zwano @zajac.

Stolnik Awatar kirlan
    Tournaments Joined
    2
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    19
    Otrzymał 15 podziękowań w 12 postach
    @ Arroyo
    tak na szybko przychodzi mi do głowy:
    1) Aktualizacja oprogramowania Java
    2) Aktualizacja pakietu programistycznego MS Silverlight
    3) poskromienie antywirusa
    "Mądry dowódca bardziej dąży do zwycięstwa niż do bitwy."

Dowódca 101. Powietrznodesantowej Awatar Arroyo
    Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Otrzymał 1 041 podziękowań w 702 postach
    Już sprawa załatwiona - wyczyściłem CCleanerem i programem do czyszczenia dysku.

Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
    II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
    "Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo

Holy Father Awatar Volomir
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    173
    Otrzymał 265 podziękowań w 166 postach
    Ktoś wie jak na windows8 ustawić, żeby po zamknięciu (w sensie klapy) laptopa, kliknięcie myszy nie wybudzało go? Strasznie mnie to irytuje, bo mam bardzo krnąbrną myszkę

Cześnik
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    46
    Otrzymał 25 podziękowań w 19 postach
    Być może już ktoś o to pytał ale nie bardzo mam czas na szukanie, wybaczcie.
    Wczoraj padł mi system. Komputer w żaden sposób nie może znaleźć kopii. Komputerowcem nie jestem, nie pamiętam kiedy ostatnio wykonywał em kopię zapasową, wyznaję zasadę że puki coś działa to się nie martwe :p. Teraz już muszę się martwić i nie wiem co robić. Mógłbym zainstalować Windowsa z płytki i zacząć wszystko od nowa, ale znaczyloby to utratę wszystkiego co miałem na komputerze. Dodatkowo kilka dni temu czyśćiłem go sprężonym powietrzem bo się grzał. Wszystko działało normalnie, ale wczoraj gdy bawiłem się z okienkiem odzyskiwania systemu to z kompa wydobywały się dziwne dźwięki, dużo piszczenia, jakieś stukanie, szmery, jakby coś chciało działać a nie mogło.

I tu moje pytania:
    1) Czy te dźwięki mogą być spowodowane działaniem komputera podczas prób odzyskiwania systemu? Jestem pewien że nic nie uszkodził em przy czyszczeniu.
    2) Mam jeszcze gwarancję na procka, płytę główną i coś jeszcze. Opłaca mi się wieźć kopa do serwisu przed położeniem systemu by go przejżeli?
    3) A może w serwisie mogliby coś z dysku odczytać i przywrócić system? Da się?

Pierwszy raz mam taką sytuację, nie znam się i nie bardzo wiem co robić. Z góry dziekuję za pomoc!

Strona 138 z 149 PierwszyPierwszy ... 3888128136137138139140148 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów