Dzięki - teraz pora na Hunów:
![]()
![]()
Dzięki - teraz pora na Hunów:
![]()
![]()
Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
"Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo
Arroyo, 6 rycina od góry przedstawia atak Alamanów na Rzymian w bitwie pod Argentoratum 357 AD. Przynajmniej ja tak mam ją podpisaną w swoim archiwum...
![]()
Ostatnio edytowane przez Gajusz Mariusz ; 26-05-2015 o 19:05
"Będziemy walczyć na plażach, na polach, na ulicach. Będziemy walczyć na wzgórzach. Nigdy się nie poddamy!!!" Winston Churchill
"Godna śmierć wystarczy za nagrodę."
"Spartanie nie pytają ilu, tylko gdzie?" Agis II
Ostatnio edytowane przez PaskudnyPludrak ; 26-05-2015 o 20:43
...a sławny generał Wit-tenberg poprzedza go tak ,jak jutrzenka poprzedza słońce.-W.Kochowski "Lata potopu"
"Nie wykuwać tarcz utopii. I nie kruszyć o nie kopii "
Skoro tak, to ja dodam też trochę żołnierzy obu stron:
![]()
Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
"Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo
Coś z dalekiego Tawantinsuyu czyli dla niewtajemniczonych z państwa Incas:
Spoiler:
Ostatnio edytowane przez Nezahualcoyotl ; 30-05-2015 o 10:25
In quexquichcauh maniz camanahuatl ayc pollihuiz yn iteno yn itauhca in Mexico-Tenochtitlan
Jeśli avek to tylko z Indianką!
https://www.youtube.com/channel/UCo3...6M-C3c_Wc_57BQ
Był czas kiedy osobnika owego zwano @zajac.
Jeśli chodzi o te tablice to rzeczywiście są to Germanie, nie Hunowie. Wspomniana przez Gajusza tablica, a także ta znajdująca się pod nią.
![]()
Ilustracje przedstawiające walki Mexicas z Hiszpanami:
Spoiler:
Ekspansja państwa Mexicas:
Spoiler:
Ofiara "gladiatorska":
Spoiler:
Wojna w państwie Inków:
Spoiler:
Pozyskiwanie jeńców na ofiarę przez Majów:
Spoiler:
Hiszpanie na Jukatanie:
Spoiler:
Wojny Hiszpanów z Arukanami:
Spoiler:
Ostatnio edytowane przez Nezahualcoyotl ; 30-05-2015 o 10:29
In quexquichcauh maniz camanahuatl ayc pollihuiz yn iteno yn itauhca in Mexico-Tenochtitlan
Mały mix 3 epok, w tym wojna polsko-bolszewicka.
Mamluk 'Askari 1250-1517
Spoiler:
Armies of the Russo-Polish War 1919-21
Spoiler:
Forces of the Hanseatic League
Spoiler:
Dzisiaj coś z naszego podwóreczka.Tematyka dość niepopularna u nas i mało znana a jednak wielce interesująca.Oto kilka ilustracji przedstawiających Prusów:
Spoiler:
Ostatnio edytowane przez Nezahualcoyotl ; 30-05-2015 o 10:31
Ja też mam duże wątpliwości.Zwłaszcza, żę tablice o które pytałeś to Rusini (z okresu, kiedy Prusowie już gryźli ziemię), a także ta nad nimi (ja bym powiedział że to XV wiek kiedy ziemia Prusom lekka była). Z kolei 2 pierwsze obrazki to raczej Germanie, choć możemy naciągnąć ich na Prusów. Z kolei obrazek 3. obstawiałbym wschodnich Germanów, Waregów lub wczesnych Rusinów, ale czysto hipotetycznie można uznać ich za Prusów.
![]()