Strona 29 z 267 PierwszyPierwszy ... 1927282930313979129 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 281 do 290 z 2664

Wątek: Dyskusja ogólna o Total War: Warhammer

Dowódca 101. Powietrznodesantowej Awatar Arroyo
    Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Otrzymał 1 041 podziękowań w 702 postach
    A mnie się podoba, jak będzie. Nie popadajmy w skrajność przez mundury czy odcinek mapy. Jak chcecie, może być pełna mapa, ale wtedy nie narzekajcie, że gra będzie ssała jak Empire: Total War...
    Lepiej jest na początek skupić się na mniejszym obszarze, by było łatwiej i lepiej zrobić tę grę. Gdybyśmy mieli tak, że całą mapę by robiono to właśnie wyszłoby tragicznie.

Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
    II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
    "Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo

2. Użytkownicy którzy uznali post Arroyo za przydatny:

Zagubiony Teoretyk / Stara Gwardia Awatar Ituriel32
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    148
    Otrzymał 393 podziękowań w 292 postach
    Cytat Zamieszczone przez Arroyo Zobacz posta
    Jak chcecie, może być pełna mapa, ale wtedy nie narzekajcie, że gra będzie ssała jak Empire: Total War...
    Wielkość mapy nie jest wyznacznikiem jakości tak jak sugerujesz.

Empire było słabe z kilku powodów. A tu może być podobnie: a to silnik stary, nowy element "Magia i Czempioni", a tu znowu licencja nie pozwala.
    Większy obszar lepszy, pytanie jest tylko o ich siły przerobowe. Jak będą fundusze to i olbrzymią mapę zapełnią, a jak nie będzie to wyjdzie taki "Gniew Sparty".

W najgorszym przypadku wyjdzie produkt do niczego (elementy składowe nie będą z sobą grać). W którym skopane będą wszystkie elementy i nie zadowolą ani miłośnika TW, ani miłośnika Warhammera.

Śmierć to Twoje przeznaczenie.
    A poza tym sądzę, że Rzym należy zniszczyć.

KABANOS to taka kiełbaska i zespół muzyczny, oba polecam.

Jeśli nie musisz czegoś zrobić, to nie rób. Ale jeśli już musisz, to zrób to szybko.

4. Następujących 2 użytkowników podziękowało Ituriel32 za ten post:

Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Na razie niech się jednak skupią na tym wycinku, łatwiejsza robota. Jeśli to im się uda, to niech zabierają się dalej do roboty. Póki co zależy mi na gnieceniu żywych Wampirami lub szarże jazdą Imperium/Demigryfami

Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
    II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
    "Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo

Szambelan Awatar chochlik20
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Otrzymał 482 podziękowań w 340 postach
    Najwięcej problemów to będą mieli z odwzorowaniem efektów czarów, sytemu ich rzucania a nie z mapą kampanii.
    Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
    Grafik: O, teraz to jest kawa! To mnie postawi na nogi!
    Tytus: Szkoda, że nie dodałem jeszcze dynamitu.

Księga XVI

Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Cytat Zamieszczone przez chochlik20 Zobacz posta
    Najwięcej problemów to będą mieli z odwzorowaniem efektów czarów, sytemu ich rzucania a nie z mapą kampanii.
    Mapa też jest ważna, odwzorowanie wyglądu takich "hiperfortec" jak Marienburg, Altdorf, Nuln, Middenheim, Drakenhof, Mordheim, Bechafen, Talabheim i Karaków Krasnoludów to niełatwa robota.

8. Następujących 2 użytkowników podziękowało Arroyo za ten post:

Szambelan Awatar Il Duce
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    163
    Otrzymał 384 podziękowań w 264 postach
    Wpadła mi do głowy przerażająca myśl... co jeśli pójdą systemem z Rome2 i Attyli i tylko stolice prowincji będą miały mury? To by było iście koszmarne rozwiązanie w tych realiach.

Zagubiony Teoretyk / Stara Gwardia Awatar Ituriel32
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    148
    Otrzymał 393 podziękowań w 292 postach
    Nawet tak nie myśl, bo to byłoby tak samo straszne jak Syrakuzy/Pergamon bez murów...

Śmierć to Twoje przeznaczenie.
    A poza tym sądzę, że Rzym należy zniszczyć.

KABANOS to taka kiełbaska i zespół muzyczny, oba polecam.

Jeśli nie musisz czegoś zrobić, to nie rób. Ale jeśli już musisz, to zrób to szybko.

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    To ładnie, miasta bez murów na screenach jakie ujawnili widzimy coś na kształt bramy i mamy mury oblężonego maista, więc pewnie tak nie będzie. Jednak coś mi się wydaje, że jedynie zobaczymy nowe modele miast i twierdz dla każdej z nacji, ale bez bawienie się z historycznym odwzorowaniem najbardziej znanych. Skupią się pewnie na samej mechanice bitwy i tyle - czyli jednostki plus czary. Dla ludzi, którzy ją kupią a nie znają tego świata to będzie najważniejsze a nie odwzorowanie Altdorfu. Ja mam nadzieje, że nie pójdą w to co mieliśmy w Empire - jedna duża prowincja z stolicą plus okoliczne wioski zostaną odwzorowane jako jedna prowincji imperium.
    Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.

Księga XVI

Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Nie przesadzasz aby z taką opinią o miastach w Warhu? Przecież to zaledwie 1 miasto było w trailerze, a w screenach masz Przełęcz Czarnego Ognia... To nie jest miasto (w sensie ta Przełęcz). Nikt też nie mówił, że nie odwzoruje miast jak powinno być... Z dyskusją o miastach się wstrzymajmy aż do kolejnych zapowiedzi/wrzutów screenów z gry.

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Być może trochę przesadzam, ale nie zapominaj, że nie jest to tylko gra skierowana do fanów, którzy liczą na wierne odwzorowanie osad i zamków. Reszcie, która kupi tą grę bo seria TW jest dobrze znana na rynku będzie wsio czy Marienburg lub Mordheim będzie wiernie oddane. Dla nich będzie się liczyć zabawa płynąca z gry a nie szczegóły.
    Przepis na idealną kawę:

Księga XVI

Strona 29 z 267 PierwszyPierwszy ... 1927282930313979129 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów