Na 6 ilustracji co to za walka piechoty z jadą? Rzymianie vs Sasanidzi?
Na 6 ilustracji co to za walka piechoty z jadą? Rzymianie vs Sasanidzi?
Ogólnie mam taka prośbę, by jak jest taka możliwość podpisywać z grubsza obrazki. Jaka bitwa, armia, coś w tym stylu.
To żeby nie było że z pustymi rękoma: Rzymianie z kilku okresów:
Spoiler:
"Będziemy walczyć na plażach, na polach, na ulicach. Będziemy walczyć na wzgórzach. Nigdy się nie poddamy!!!" Winston Churchill
"Godna śmierć wystarczy za nagrodę."
"Spartanie nie pytają ilu, tylko gdzie?" Agis II
KLA większość ilustracji zawartych w tej książce a poświęconych wojownikom już zamieściłem we wcześniejszych postach.Niemniej dzięki.
Póki co coś z północnego kontynentu i bardziej znanego szerszej rzeszy ludzi.Indianie Pogranicza oraz Krainy Wielkich Jezior:
Spoiler:
In quexquichcauh maniz camanahuatl ayc pollihuiz yn iteno yn itauhca in Mexico-Tenochtitlan
Jeśli avek to tylko z Indianką!
https://www.youtube.com/channel/UCo3...6M-C3c_Wc_57BQ
Był czas kiedy osobnika owego zwano @zajac.
Dodałem podpisy.
To są Rzymianie z dwóch stron. Ci konni to katafrakci. Jest to bitwa pod Turynem:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Bitwa_p...sta_Taurinorum
Dawno tu nie zaglądałem, czas wkleić coś od siebie ;p
zbrojni Chanatu Kazańskiego
Spoiler:
Dziękuję KLA za odpowiedz
dygkmge139t3.jpg
Przypatrzyłem się temu obrazkowi i się zastanawiam z kim walczą Mamelucy? Ich przeciwnicy wyglądają na zachodnioeuropejską jazdę z XV - XVI wieku. Mamelucy walczyli jeszcze z takim przeciwnikiem pod upadku Akki w 1291?
Już wiem z kim oni walczą. Proszę spojrzeć na chorągiew - to są rycerze Królestwa Cypru![]()
Co do tych panów z Chanatu Krymskiego, to ciekawiły mnie zawsze te charakterystyczne narucza! Przez bardzo długi czas ich nie używano w Europie. Całe wczesne średniowiecze nie występuje żadna ochrona przedramion czy to u Skandynawów, Słowian a nawet Słowian wschodnich, którzy mieli dość duże związki z koczownikami.
Pora na wojnę japońsko-rosyjską 1904-05:
Spoiler:
Ostatnio edytowane przez Arroyo ; 20-06-2015 o 11:18
Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
"Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo
Pierwsze dwa obrazki które wrzuciłeś to niemal wzorcowa propaganda, gdzie to znalazłeś?
To współczesne wydarzeniom japońskie pocztówki albo rysunki z prasy japońskiej.
"Będziemy walczyć na plażach, na polach, na ulicach. Będziemy walczyć na wzgórzach. Nigdy się nie poddamy!!!" Winston Churchill
"Godna śmierć wystarczy za nagrodę."
"Spartanie nie pytają ilu, tylko gdzie?" Agis II